Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ψηφίστηκε από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές το ν/σ με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΜΣ - «Όχι» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ

Ψηφίστηκε από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές το ν/σ με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΜΣ
Δεκτό επί της αρχής, κατ' άρθρο και στο σύνολό του έγινε από τις τέσσερις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές - και με ευρεία πλειοψηφία - το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. «Όχι» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο ειδικός αγορητής του, Χάρης Θεοχάρης, συνόδευσε τη θετική δήλωση του κόμματός του επί του νομοσχεδίου με κριτική στην κυβέρνηση «γιατί φτάσαμε να ζητάμε επίδομα αναπηρίας, αφού πρώτα αυτοπυροβοληθήκαμε με καραμπίνα» ενώ έκανε λόγο για το τέλος της υποκρισίας και των ψευδαισθήσεων.

Από τη Χρυσγή Αυγή, ο Ηλίας Παναγιώταρος απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε: «Λέγατε ψέματα στον λαό και φέρατε το επαχθέστερο όλων των μνημονίων».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ τόνισε ότι πρόκειται για μνημόνιο, αυτήν τη φορά με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, που φέρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία, όπως εκτίμησε, δεν θα είναι τα τελευταία.

Ο Δ. Καμμένος (ΑΝΕΛ) ανέφερε πως το διακύβευμα της σημερινής ημέρας είναι ότι θα πρέπει το grexit να είναι ότι οι Έλληνες φεύγουν από την Ελλάδα. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε πως ο μόνος λόγος που το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τη συμφωνία και μόνο είναι «για να δούμε αν αχνοφέγγει ένα φως για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».