Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ 300 ΣΕ 200

Η πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατέθεσαν σήμερα πρόταση νόμου  για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Η μείωση του αριθμού των βουλευτών είναι επιβεβλημένη για την εξοικονόμηση δαπανών από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας και αποτελεί ουσιαστικό και βασικό μέσο εκδήλωσης στοιχειώδους αλληλεγγύης του πολιτικού συστήματος προς τους πολλαπλώς δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση πολίτες. Επίσης αποτελεί ουσιαστική διαρθρωτική παρέμβαση στη λειτουργία του πολιτεύματος και έμπρακτη απόδειξη των αληθών προθέσεων των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συμβάλλει στην αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης και στην καλύτερη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος.

 ΠΡΟΤΑΣΗ  ΝΟΜΟΥ                                         
«Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200».
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗστην πρόταση νόμου:
«Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200»
Ι. Γενικό Μέρος
Τα τελευταία χρόνια παράλληλα  με την βαθιά οικονομική κρίση, διευρύνονται φαινόμενα απαξίωσης του πολιτικού κόσμου που φτάνουν μέχρι το όριο της κρίσης αντιπροσώπευσης της Δημοκρατίας. Στο πυρήνα της αμφισβήτησης  βρίσκεται η λειτουργία της Κοινοβουλίου, η αποτελεσματικότητα του, ο αριθμός των μελών του Κοινοβουλίου που αν συγκριθεί με συνθέσεις άλλων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων  προκύπτει πολύ μεγαλύτερος, αλλά και το οικονομικό κόστος που προκύπτει από τον αριθμό αυτό. Με την πρόταση νόμου προτείνεται η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 γιατί:
(α) είναι επιβεβλημένη από την επιτακτική ουσιαστική ανάγκη εξοικονόμησης των δαπα-νών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, με αντίστοιχη διάσωση ή περιορι-σμό των μειώσεων  συντάξεων και στοιχειωδών επιδομάτων των ασθενέστερων πολιτών της χώρας. Με την έννοια αυτή αποτελεί ουσιαστικό και   βασικό μέσο εκδήλωσης στοι-χειώδους  αλληλεγγύης του πολιτικού συστήματος προς τους δοκιμαζόμενους πολλαπλώς από την οικονομική κρίση πολίτες.
(β) αποτελεί ουσιαστική διαρθρωτική παρέμβαση στη λειτουργία του πολιτεύματος και αποτελεί  έμπρακτη απόδειξη  των αληθών προθέσεων των πολιτικών κομμάτων  για την αντιμετώπιση της κρίσης.
(γ) εκλογικεύει την λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος και συμβάλλει στην αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης.
ΙΙ. Επί των προτεινομένων τροποποιήσεων
Αρθρο 1
Το Σύνταγμα στην παράγραφο 1 του άρθρου 51 ορίζει ότι  οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από 200 στο σύνολο αλλά ούτε και περισσότεροι από 300 και ο αριθμός τους ορίζεται με νόμο. Από την διάταξη αυτή του Συντάγματος προκύπτει ότι  εναπόκειται  στην διακριτική   ευχέρεια του νομοθέτη να προσδιορίσει τον ακριβή  αριθμό των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου στα παραπάνω πλαίσια. Ο προσδιορισμός των 300 βουλευτών που ισχύει σήμερα  γίνεται με το ΠΔ 96/2007 που κωδικοποίησε την εκλογική Νομοθεσία που ρυθμίζει  την εκλογή των  βουλευτών.  Η παραχώρηση 50 επιπλέον εδρών στο πρώτο κόμμα προβλέπεται στο άρθρο 99 παρ. 3 του παραπάνω π.δ.96/2007 (ΦΕΚ Α  11/1.2.2008), μετά την τροποποίησή του άρθρου 6 του νόμου 3231/2004 «εκλογή βουλευτών»  με το νόμο  Ν.3636/2008.  Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας  σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 3 Σ μπορεί να καθορισθεί μέχρι το 1/20 του συνολικού αριθμού των βουλευτών.Με την προτεινόμενη τροποποίηση της εκλογικής νομοθεσίας:
(α)  περιορίζεται ο συνολικός αριθμός των βουλευτών, αντί του ανώτατου στο κατώτατο επιτρεπόμενο από το Σύνταγμα όριο
(β) ορίζεται ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας σε 10 (1/20) και
(γ) περιορίζεται ανάλογα (από 50 σε 33) ο αριθμός των εδρών που  παραχωρούνται στο αυτοτελές Κόμμα ή τον συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό εγκύρων ψηφοδελτίων στο σύνολο της Επικράτειας.
Αρθρο 2
Προβλέπεται η ισχύς του νόμου από τις επόμενες εκλογές μετά την ψήφιση του από τα  2/3 της Βουλής. 

Φανταστικά τα σενάρια που εμπλέκουν τον Πέτρο Τατούλη σε συνεννοήσεις με το Γ. Λαμπρόπουλο για συνάντηση με Α. Σαμαρά

Σχολιάζοντας ανάρτηση στο διαδίκτυο που αναφέρεται στο πρόσωπο του και σε ενέργειες που αφορούν φανταστικά σενάρια, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσα περιγράφονται ως ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι εντελώς αναληθή. Δεν υπήρξε ποτέ καμία επικοινωνία με το Βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, που φέρεται να μεσολάβησε για συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε  ακόμα ότι ο δημόσιος βίος του διαχρονικά διακρίνεται από διαφάνεια και αυστηρό σεβασμό των θεσμών. Περεταίρω αυτού, οποιαδήποτε επικοινωνία του ή θεσμική συνάντηση του γίνεται, ανακοινώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό το φως πάντα της δημοσιότητας. 

Όλγα Κεφαλογιάννη:Η Αθήνα προβάλλεται και πάλι αρνητικά. Γιατί κανείς δεν κάνει κάτι να αποκαταστήσει τη φήμη της , που διασύρεται ως τουριστικός προορισμός;

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με την αρνητική δημοσιότητα της Αθήνας μετά τα τελευταία επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τα τελευταία επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, η Αθήνα φιγουράρει και πάλι στα διεθνή Μέσα ως εμπόλεμη ζώνη. Οι αρμόδιοι αδυνατούν να εγγυηθούν τη δημόσια ασφάλεια και να προστατέψουν τις περιουσίες των Αθηναίων. Η Αθήνα προβάλλεται και πάλι αρνητικά.
Τα ερωτήματα είναι πολλά: Γιατί κανείς δεν κάνει κάτι; Γιατί δεν σπεύδει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να αποκαταστήσει τη φήμη της Αθήνας, που διασύρεται ως τουριστικός προορισμός; Γιατί δεν βλέπουμε να κινητοποιείται η Επιτροπή για Διαχείριση Κρίσεων στον Τουρισμό, και αν κινητοποιείται, γιατί δεν βλέπουμε αποτελέσματα; Γιατί αφήνουμε τους Βρετανούς, για παράδειγμα -όπως γράφεται σε μερίδα του Βρετανικού τύπου- να φτάνουν στο σημείο να προειδοποιούν όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να ενημερώνονται καθημερινά για την κοινωνική και πολιτική κατάσταση, ώστε να μην εγκλωβιστούν σε διαδηλώσεις και ταραχές;
Αυτή η απραξία και η αποστασιοποίηση από το πρόβλημα είναι πιο σοβαρή και πιο κατακριτέα από το ίδιο το πρόβλημα. Η Αθήνα έχει ταυτιστεί με πρωτεύουσα ταραχών και κινδυνεύει με εκτοπισμό από τη διεθνή τουριστική αγορά αν δεν αναλάβουν οι αρμόδιοι της ευθύνες τους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού».

Παναγιωτακόπουλος: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία της Γερμανίας

Σκληρή κριτική κάνει ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος κατά όλων «όσοι σήμερα πανηγυρίζουν εμφανιζόμενοι σαν σωτήρες της χώρας». Όπως χαρακτηριστικά λέει, «οφείλουν να αναλογιστούν τις τεράστιες και ιστορικές τους ευθύνες. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι παραποιώντας και προσβάλλοντας την εντολή του ελληνικού λαού, μπορεί να εξυπηρέτησαν στο μέγιστο βαθμό τους δανειστές, τους τραπεζίτες και τους νέους μας δυνάστες αλλά πρόδωσαν με προκλητικό τρόπο έναν ολόκληρο λαό. Έναν υπερήφανο λαό!
»Η νέα συμφωνία υπόσχεται ατελείωτη φτώχεια για όλους τους Έλληνες, τεράστια ανεργία, καταστροφή κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου. Η νέα συμφωνία μπορεί να εξασφαλίζει ένα σημαντικό κέρδος για τους δανειστές αλλά αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για την ελπίδα αυτή η χώρα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
»Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα υπό κατοχή και μένει μόνο η απόφαση για την ακριβή ώρα της εκτέλεσης ενός ολόκληρου λαού».

Περισσότερα, εδώ.

aftodioikisi.gr

Εισαγγελέας θα επέμβει;

Δίδαξε ήθος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στα γραφεία της ΕΟΚ, τα οποία φυσικά γνωρίζει καλύτερα και από την… παλάμη του, αφού… κοντογειτονιά είναι. Ο ισχυρός άντρας της «πράσινης» ΚΑΕ, χρησιμοποίησε υβρεολόγιο… Κολωνακίου, άντε Βορείων Προαστίων, προσδοκούσε να ξεπλύνει ενδεχομένως την «ήττα» (ίσως έτσι την εξέλαβε) της κλήρωσης των διαιτητών για το ματς του ΣΕΦ και αποφάσισε να πάει να κάνει το κομμάτι του βρίζοντας Θεούς και δαίμονες. Χάθηκε κάθε ψυχραιμία Θανάση.
Μέχρι και τη… φούστα του Σισέ θυμήθηκε ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Θανάσης, ο οποίος μίλησε και για παντελόνια. Τα παντελόνια όμως κ. Θανάση είναι και για να… στέκονται. Διαφορετικά, κατεβαίνοντας από τα επίσημα, ίσως να… πέφτουν και να τα μαζεύεις!
Ας είναι… Εμείς κάτι άλλο θέλουμε να ρωτήσουμε: Για την παράσταση του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου στα γραφεία της ΕΟΚ (μην γελιέστε, διπλανός διάδρομος είναι και η ΚΕΔ) θα παρέμβει κανείς; Την Ομοσπονδία δεν την περιμένουμε καθώς στο πρώτο ξέσπασμα, ο Πρόεδρος αυτής Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν παρενέβη.
Αθλητικός Εισαγγελέας υπάρχει; Δρα αυτεπάγγελτα σε αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί έχουμε αρκετά και πρόσφατα παραδείγματα, ωστόσο ΜΟΝΟ όταν αφορά τον Ολυμπιακό. Θα καλέσει κανείς σε απολογία τον Θανάση Γιαννακόπουλο για το υβρεολόγιο και τις… κολωνακιώτικες κουβέντες;
Ή θα περάσουν και πάλι;
Ο αξιότιμος κ. Θανάσης, στην τοποθέτησή του στον… «θεό του μπάσκετ», τη «μάνα του λόχου», όπως είχε αποκαλέσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τόνισε πως «θέλω να προστατέψω το άθλημα». Κ. Θανάση, το άθλημα το προστατεύεις κυνηγώντας τους διαιτητές στη φυσούνα; Μπουκάροντας στο παρκέ και πετώντας χαρτονομίσματα στα μούτρα τους; Ανεβαίνοντας σε γραφεία σε συσκέψεις στον ΕΣΑΚΕ;
Όσο για τα εισιτήρια, δεν σε συμφέρει να το θίξουμε αυτό το θέμα…

Κι όμως, παίζουν στην Ευρώπη!

Απόψε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ομάδα της Ρούμπιν στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «32» του Europa League, αλλά δεν είναι μόνος του. Έχουν κι άλλοι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μάλιστα, μπήκαν την τελευταία στιγμή... από το παράθυρο που λένε.
Εμ, έτσι είναι αυτά. Αν έχεις κάνει πορείες στην Ευρώπη, δεν μπορούν να σε ξαποστέλνουν έτσι ξαφνικά. Για αυτό λοιπόν τον λόγο, ΠΑΟ και ΑΕΚ, ναι μεν δεν θα μεταδοθούν απευθείας οι «αγώνες» τους στην Ευρώπη, αλλά το ντέρμπι τους θα είναι μεγάλο.
Και ξέρετε γιατί; Διότι ΠΑΟ και ΑΕΚ τιμωρήθηκαν με ποινή ενός χρόνου αποκλεισμού με αναστολή από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε περίπτωση που δεν εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Να γιατί λέμε πως αν είσαι Ευρωπαίος, δεν πρόκειται κανείς να σε ξεχάσει.
Εκεί κατάντησαν οι δυο τους. Την ώρα που κάποιοι άλλοι κάνουν υπερήφανοι την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτός είναι ο Ολυμπιακός, μερικοί που έπονται, προσπαθούν να εξοφλήσουν χρέη ώστε να παίξουν του χρόνου στην Ευρώπη. Ειδάλλως, χαίρεται... Χαιρετούν...
Μεγάλο ντέρμπι θα δώσουν λοιπόν ΠΑΟ και ΑΕΚ ώστε να τα καταφέρουν, αλλά προς το παρόν ας δουν κι αυτοί το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με τη Ρούμπιν και μετά ας ασχοληθούν με τα δικά τους ντέρμπι στην... Ευρώπη. ga
gavros.gr

Φιέστα πρόκρισης για τον "Θρύλο" απόψε στο Καραϊσκάκη

Μετά τη νίκη στη Μόσχα, ο Ολυμπιακός θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στους «16» του Europa League μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν (22:05, ΑΝΤ1).
Η νίκη στο «Λουζνίκι» έχει φέρει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος σε ότι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση και οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν σε αυτή την προσπάθεια τη συμπαράσταση του κόσμου τους που θα κάνει δυναμική την παρουσία του σε ένα ακόμα ματς στο φαληρικό γήπεδο.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κάρολ λόγω της τιμωρίας του Μέγιερι. Την τετράδα της άμυνας θα συνθέσουν οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ. Α. Παπαδόπουλος και Μαρκάνο.
Στη μεσαία γραμμή ο Ισπανός τεχνικός θα ξεκινήσει τους Μανιάτη και Ορμπάιθ αφού οι δύο παίκτες δείχνουν να έχουν βρει χημεία μεταξύ τους. Στο δεξί άκρο θα παίξει ο Φουστέρ, στο αριστερό ο Μιραλάς και σε ελεύθερο ρόλο ο Ιμπαγάζα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπούρ.
Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μπάμποβιτς, Μοντέστο, Παπάζογλου, Μακούν, Φετφατζίδης, Καζίμ και Αμπντούν. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Μέγιερι, Ντιόγκο και Χολέμπας, καθώς και ο τραυματίας Πάντελιτς.
Με 3-4-3 θα παρατάξει τη Ρούμπιν Καζάν στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Κούρμπαν Μπερντίγιεφ, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Ο Ριζίκοφ θα υπερασπιστεί τα δοκάρια της ρωσικής ομάδας και θα έχει μπροστά του, τους Μποκέτι, Νάβας, Σαρόνοφ.
Οι τέσσερις στη μεσαία γραμμή που θα ξεκινήσουν θα είναι οι Ανσάλντι, Νέμοφ, Νάτσκο και Κουζμίν. Την τριάδα μπροστά θα συνθέσουν οι Καραντενίζ, Ριαζάντσεφ και Βαλντέζ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αρλάουσκις, Μάρτινς, Καλέσιν, Μπιστρόφ, Κασάεφ, Ντιαντιούν, Κβιρκβέλια και Εμερένκο.

Ο ΠΑΟΚ ελπίζει
Το 0-0 στο «Φρίουλι» έχει δώσει άλλον αέρα στον ΠΑΟΚ εν όψει του αποψινού επαναληπτικού στην Τούμπα με την Ουντινέζε (20:00, ΑΝΤ1) για τη φάση των «32» του Europa League.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά καλείται να γράψει τη δική του ιστορία καθώς πέραν της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο στην Ευρώπη για 13ο ματς απέναντι στην ιταλική ομάδα. Ο Λάζλο Μπόλονι έχει αρκετά προβλήματα καθώς δεν υπολογίζει στους Ίβιτς, Φωτάκη, Ετό, Κατσικά και Γλύκο, ενώ πονοκεφαλιάζει για την αριστερή του πτέρυγα. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ θα παρατάξει την ομάδα του με (4-2-3-1) Κρέσιτς ,Τσιρίλο, Μαλεζά, Σνάουτσνερ ,Σταφυλλίδη ,Γκαρσία ,Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Λίνο ,Γιάννου ή Γεωργιάδης και Αθανασιάδης.
Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ουντινέζε αφού ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν υπολογίζει στους Ντι Νατάλε και Ίσλα. Ο τεχνικός των Ιταλών θα παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2 με  τους Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Πασκουάλε, Πασιέντσα, Μπάστα, Ασαμόα, Αμπντί, Αρμέρο και Φλόρο Φλόρες.

gazzetta.gr

Ο Αστέρας Τρίπολης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Με γκολ του Σολάκη στο 44' ο Αστέρας νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στην Τρίπολη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο σε διπλούς αγώνες.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μπαίνουν πιο ορεξάτοι στο γήπεδο, ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 5' με το σουτ του Γραμμόζη από καλή θέση να φεύγει άουτ και διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων για μισή ώρα. Ουσιαστικά ο Αστέρας μόνο στο τελευταίο δεκάλέπτο του α' ημιχρόνου έκανε αισθητή την παρουσία του, ήταν όμως αρκετό για να πάρει το προβάδισμα. Αφού στο 35' ένα σουτ του Μπρέσκα πάνω στην κίνηση υποχρεώσε τον Αναστασόπουλο σε δύσκολη επέμβαση κι αφού τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Ουσέρο έφυγε ελάχιστα άουτ, ήρθε στο 44' ο Σολάκης να ελιχθεί μέσα στην περιοχή και με συρτό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο β' ημίχρονο ο Αστέρας ενδιαφέρθηκε περισσότερο για να διαφυλάξει το σκορ και φρόντισε να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να μην καταφέρει να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. Ουσιαστικά σ' ένα ολόκληρο 45λεπτο δεν σημειώθηκε κάποια αξιομνημόνευτη φάση κι έτσι η αρκαδική ομάδα πήρε τη νίκη και την πρόκριση για πρώτη φορά στα ημιτελικά, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον περσινό φιναλίστ της διοργάνωσης Ατρόμητο.
Ο διαιτητής Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) ήταν καλός.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Αργυρόπουλος, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (70' Αρσενίεβιτς), Σολάκης (85' Περόνε), Ροζέριο (61' Φορμίκα), Ναβάρο.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Αναστασόπουλος, Γραμμόζης, Καραλής (57' Ιωάννου), Αγρίτης (69' Καλαντζής), Ενρίκε, Μαϊστόροβιτς, Χάμπλ, Κοντοδήμος, Βερονέζι, Ζιάμπαρης, Εντουάρντο.

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του «Πεντελικόν» για χρέη προς το δημόσιο

Για μη απόδοση ΦΠΑ προς το Δημόσιο συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», στο Κεφαλάρι. Σύμφωνα με την αστυνομία... ο 67χρονος επιχειρηματίας οφείλει 85.457 ευρώ. 
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
 
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δ. Σκούρας: «Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά που γίνονται στο Δ. Σ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης»


Τα «πάνω κάτω» ήρθαν στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, όπου μόνο τριά από τα οκτώ θέματα που είχε θέσει η "Δημοτική Αναγέννηση" του Δημήτρη Σκούρα συζητήθηκαν κατά την χθεσινοβραδυνή και με ημερησία διάταξη 15 θεμάτων, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Τα υπόλοιπα θεμάτα που είχε θέσει η μείζονα αντιπολίτευση αναβληθήκαν για επόμενο Δημοτικό συμβούλιο ενώ όταν άρχιζε η συζήτηση για το θέμα σχετικά με τη Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου η οποία και δεν λειτουργεί,  η δημοτική αρχή του κ. Κλαδούχου και η πρόεδρος του ΔΣ κα Καζάνη για ακόμα μία φορά …έδωσαν ρέστα και άφησαν την μειοψηφία να μην μιλήσει για το σοβαρό αυτό θέμα.
Σε ανακοίνωση της η "Δημοτική Ανανέωση"του Δ. Σκούρα αναφέρει τα εξής: «Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης στο θέμα το οποίο αφορά τη δημοτική κοινότητα Ξυλοκάστρου η οποία δεν λειτουργεί, δεν παίρνει αποφάσεις και γενικότερα δεν υφίσταται! Η μειοψηφία σύμφωνα με το νόμο κατέθεσε αίτηση για συζήτηση στο ΔΣ του θέματος της υπολειτουργίας της δημοτικής κοινότητας Ξυλοκάστρου και πρόταση μομφής κατά της προέδρου της δημοτικής κοινότητας η οποία κατά την άποψή μας είναι η βασική υπεύθυνη του προβλήματος. Παραδόξως κατά την έναρξη της συζήτησης του θέματος χθες το βράδυ η πρόεδρος του ΔΣ κα Καζάνη έκρινε ότι δεν εμπίπτει δήθεν στις αρμοδιότητες του ΔΣ και δήλωσε ότι δεν επιτρέπει τη συζήτηση του θέματος. Στις αντιδράσεις του κ. Σκούρα και της μειοψηφίας έδωσε το λόγο στον δήμαρχο ο οποίος επι μακρών μίλησε για την ουσία του θέματος και εκφράζοντας τις απόψεις του συνδυασμού του. Ακολούθως αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην μειοψηφία.
Έγινε η ψηφοφορία και η συμπαγής πλειοψηφία απεδέχθη να μην συζητηθεί το θέμα. Έτσι λοιπόν παρά τις συνεδριάσεις μας φιμώθηκε η μειοψηφία και το πρόβλημα της μη λειτουργίας της Δημοτικής Κοινότητας παραμένει με την «ευλογία» της κας Καζάνη και του δημάρχου. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν στην Ουγκάντα αλλά στο ΔΣ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης»

TEE Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Οι Γερμανοί προτείνουν… ευρω-δραχμή

Ένα κράτος που έχει δομηθεί με τη σιδηρά πειθαρχία, την ιεραρχία και τις πολυσύνθετες διακλαδώσεις της σύγχρονης Γερμανίας, εκπέμπει μηνύματα για τις πραγματικές εθνικές προτεραιότητες και προθέσεις, όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, αλλά κυρίως πραγματικής οικονομίας.
Γι’ αυτό και αποκτά πρόσθετη σημασία η πρόταση την οποία διατύπωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Μάριο Όχοφεν για την κυκλοφορία στην Ελλάδα εθνικού νομίσματος, παράλληλα με το κοινό νόμισμα του ευρώ. Μια… ευρώ-δραχμή.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει η πάντοτε καλά πληροφορημένη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», και έχει το εξής περιεχόμενο: Η Ελλάδα θα επαναφέρει προσωρινά τη δραχμή, εκ παραλλήλου με το ευρώ, σε μια προσπάθεια να μειωθούν δραστικά τα ελλείμματα, ώστε να υπάρξει ουσιαστική και μετρήσιμη βελτίωση στους δείκτες ανάπτυξης, καθώς και στην εκστρατεία πάταξης της φοροδιαφυγής.
Η πρόταση Όχοφεν προβλέπει ότι η εσωτερική οικονομία, δηλαδή η πληρωμή μισθών, συντάξεων και η καταβολή ενοικίων, θα «τρέχει» με νόμισμα δραχμής, ενώ οι συναλλαγές της Ελλάδας με τους διεθνείς εταίρους της, θα πραγματοποιούνται σε ευρώ. Οι καταθέσεις, εφόσον δηλώνονται στο υπουργείο Οικονομικών, θα εξακολουθήσουν να είναι σε ευρώ, ενώ η ισοτιμία των δυο νομισμάτων θα ήταν απόλυτα σταθερή, για μια μεταβατική περίοδο δυο μηνών, με πρόθεση να οδηγηθούμε σε υποτίμηση της δραχμής, σε ποσοστό 2% ανά μήνα.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Το πολιτικό “νεύμα” του Σαμαρά


Το νεύμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους διαγραφέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όσους κινούνται στον χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς αλλά έχουν αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, και εκείνους που παραμένουν δυσαρεστημένοι, ήταν βαθιά πολιτικό.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κήρυξε πανστρατιά, η οποία και αποτελεί το πολιτικό ισοδύναμο της συζήτησης περί της συγκρότησης κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» μετά τις εκλογές. Γνωρίζοντας λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς ότι το πολιτικό και ανθρώπινο δυναμικό της Κεντροδεξιάς μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στους παραπάνω σχεδιασμούς, ουσιαστικά απευθύνεται στη συνείδηση μιας μεγάλης Παράταξης, ζητώντας από όλους να «βάλουν πλάτη».
Η απάντηση στο προσκλητήριο αυτό δεν μπορεί παρά να είναι εκκωφαντικά θετική. Από όλους. Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ίσως μάλιστα θα έπρεπε να φτάσει και στην αυτοδιάλυση σχηματισμών που δεν φαίνεται να μπορούν να πετύχουν ένα αξιοπρεπές εκλογικό πλασάρισμα, ώστε να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στο προσκήνιο.
Και φυσικά, το προσκλητήριο δεν μπορεί να «τσαλακωθεί», λόγω των πάσης φύσεως ενστάσεων, προβληματισμών ή ακόμη και βέτο, που θα ήθελαν να αρθρώσουν όσοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η πολυδιάσπαση δυνάμεων, απονευρώνει το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην κοινωνία, ώστε να απαντήσουν οι πολίτες στην κάλπη.
Παρά την υποχώρηση του δικομματισμού, η εκλογική αναμέτρηση παραμένει ποιοτικά διπολική: Εκείνοι που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ, απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη χώρα. Γι’ αυτό και η επιλογή στρατοπέδων, δεν μοιάζει και τόσο δύσκολη.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Έκπληξη Ευαγγελάτου με Αυτιά

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της καινούριας εκπομπής του, που θα ονομάζεται «Οκτώ», και θα προβάλλεται καθημερινά στις 20.00 από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη, βρίσκεται ο Νίκος Ευαγγελάτος.
Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος επιστρέφει στον γνώριμο για εκείνον χώρο της τηλεόρασης και του μάχιμου και αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, μετά από απουσία ετών, στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα αξιολογότερα ειδησεογραφικά portals στον χώρο του διαδικτύου, το «newsit.gr».
Από τη στιγμή που αποδέχτηκε τη σχετική πρόταση-πρόκληση, την οποία του έκανε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, ο Νίκος Ευαγγελάτος θέλει να συνδυάσει την επιστροφή του στην τηλεόραση με επιτυχίες. Έτσι, η δημοσιογραφική ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια τον συνοδεύει, επεξεργάζεται κάθε λεπτομέρεια της εκπομπής που θα παρουσιάζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η εκπομπή θα έχει περιεχόμενο παρεμβατικού και διαδραστικού δελτίου ειδήσεων, με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και σχολιασμό, έμφαση στα social media, και ανάδειξη θεμάτων του διαδικτύου.
Η έκπληξη ωστόσο βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος θα έχει στο πλευρό του, σε ρόλο κεντρικού σχολιαστή των θεμάτων της επικαιρότητας, και ιδίως της οικονομίας, τον Γιώργο Αυτιά. Ο οποίος με τη σειρά του καταγράφει αξιοσημείωτα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ τα Σαββατοκύριακα.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Η Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με την ΑΔΕΔΥ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, έκανε την ακόλουθη δήλωση : 
 «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έπρεπε ποτέ να είχε φτάσει στη μείωση του κατώτατου μισθού. Έφθασε εκεί με τεράστια ευθύνη δυόμισι ετών όπου αρνήθηκε ουσιαστικά να κάνει οποιαδήποτε διαρθρωτική αλλαγή. Εάν είχαν γίνει οι διαρθρωτικές αλλαγές για τις οποίες η Δημοκρατική Συμμαχία έδινε συνεχώς μάχη, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα να κόβουμε μισθούς και συντάξεις των Ελλήνων.Έφθασε η ώρα και σήμερα πλέον να αντιληφθεί η κυβέρνηση των δύο κομμάτων ότι δεν έχουμε ούτε μία μέρα να χάσουμε εάν θέλουμε κάποια στιγμή να δώσουμε πίσω στους πολίτες τα χρήματα τα οποία δικαιούνται».

*Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
 «Η ταχύτητα με την οποία προχωρεί η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ταχύτητα με την οποία προωθείται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Οι μαζικές μειώσεις μισθών στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ξεκινούν από την 1η Μαρτίου και αφορούν τους λιγότερο υπεύθυνους απ’ όλους τους Έλληνες για τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας (δεν φοροδιαφεύγουν, δεν χρησιμοποίησαν πλάγια μέσα, δεν είναι μόνιμοι και έχουν ήδη δει 500.000 χιλιάδες συναδέλφους τους να γίνονται άνεργοι, έχουν τα χειρότερα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τις μεγαλύτερες εισφορές κ.λπ.). Αντίθετα η εναλλακτική λύση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προχωρεί από αναβολή σε αναβολή. Μετά από δύο χρόνια στα οποία δεν έγινε καμία σοβαρή αποκρατικοποίηση, οι αποκρατικοποιήσεις θα καθυστερήσουν και πάλι, ενώ θεμελιώδη μέρη του προγράμματος αξιοποίησης της δημοσίας περιουσίας (π.χ. παραθεριστική κατοικία), θα χρειαστούν κατά τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου 22 χρόνια για να αναπτυχθούν. Επίσης σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο, το οποίο αποτελεί νόμο του κράτους από το περασμένο καλοκαίρι και το οποίο ήταν ούτως ή άλλως ελάχιστα φιλόδοξο σε σχέση με την πραγματική έκταση που θα έπρεπε να έχουν οι αποκρατικοποιήσεις για να έχει ελπίδα ανάκαμψης η ελληνική οικονομία, δεν έχουν ως τώρα ολοκληρωθεί οι ακόλουθες αποκρατικοποιήσεις που προβλέπονταν για το 2011: Πώληση μετοχών 40% ΕΥΑΘ, επέκταση σύμβασης Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πώληση 23% ΟΛΘ, πώληση 100% Κρατικών Λαχείων, πώληση 23,1% ΟΛΠ, πώληση 99,8% Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, πώληση 34% Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, πώληση 55% ΔΕΠΑ, πώληση 31% ΔΕΣΦΑ, πώληση 100% ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πώληση 55,2% ΛΑΡΚΟ, πώληση 100% ΟΔΙΕ, πώληση 49% Καζίνο Πάρνηθας, πώληση 72,6% ΕΛΒΟ, πώληση 34% ΟΠΑΠ, πώληση 100% Ελληνικού.Επίσης δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί η συντριπτική πλειοψηφία των αποκρατικοποιήσεων (πώληση 35,5 % ΕΛΠΕ, πώληση 26,2% Αγροτικής Τράπεζας, πώληση 100% Εγνατίας Οδού, πώληση 40% ΕΛΤΑ), που προβλεπόταν ότι θα τελείωναν μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2012. Οι περισσότερες από τις αποκρατικοποιήσεις αυτές είναι άγνωστο πότε θα υλοποιηθούν.Ενώ λοιπόν σπεύδει να προωθήσει τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καθυστερεί τις αποκρατικοποιήσεις και δίνει δεκάδες εκατομμύρια για επιδότηση θέσεων εργασίας στους δήμους αντί για τον ιδιωτικό τομέα, αποδεικνύοντας ότι παραμένει πιστή στην κρατικιστική και πελατειακή νοοτροπία και λογική».

Η Δημοκρατική Συμμαχία φέρνει την Παρασκευή 24/2 στη Βουλήτο κρίσιμο ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 99του Πτωχευτικού Κώδικα 

 Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και οι συνεπακόλουθες επιπτώσεις της, όπως η ύφεση, η ανεργία και η μείωση της καταναλωτικής δύναμης, έφεραν πολλές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με την πτώχευση. Με την «προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης», δηλαδή τα άρθρα 99-106 του πτωχευτικού κώδικα, επιχειρήθηκε να προστατευθούν οι εταιρείες από τη διάλυση. Το αποτέλεσμα όμως ήταν μείνουν μετέωροι εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία, που δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα νόμιμα. Το κρίσιμο αυτό ζήτημα φέρνουν με Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή, την Παρασκευή 24/2 στις 11.00 π.μ οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Κοντογιάννης και ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να επανεξεταστούν τα επίμαχα άρθρα του πτωχευτικού κώδικα, ώστε να προβλέπεται σαφής προστασία των εργαζομένων μίας εταιρείας. Επιπλέον, ζητούν να αναθεωρηθεί ο χρόνος που δαπανείται στη χρονοβόρα δικαστική διαδικασία της υπαγωγής στο άρθρο 99, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία να μην μπορούν να διεκδικήσουν οφειλόμενες αποδοχές και αποζημιώσεις.

Και το ΣΔΟΕ ψάχνει τον βουλευτή... «ποντικό» με τις καταθέσεις 1 εκατ. – Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Ιωάννης Διώτης

Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα του ή της βουλευτή που εν μέσω κρίσης και απειλής χρεοκοπίας για τη χώρα, αποφάσισε να φυγαδεύσει στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Την ώρα που όλοι οι βουλευτές ζητούν επιτακτικά να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομά του, καλώντας και τον ίδιο να αναλάβει τις ευθύνες του, το ΣΔΟΕ αποφάσισε να παρέμβει. Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Ιωάννης Διώτης, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ποσό του 1.000.000 ευρώ που έβγαλε ο βουλευτής από τη χώρα, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, προκειμένου να εντοπίσει τον βουλευτή.

«Ζήτησα από το υπουργείο Οικονομικών να μου δώσει όλα τα εμβάσματα του 2011. Μου είπαν ότι σε κάποιες μέρες, αν προλάβουν και αύριο, θα δώσουν τις καταθέσεις με τα εμβάσματα όλων αυτών που είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες, γι' αυτούς που έχω την ευθύνη μέσω της Επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες. 530 είναι υπόχρεοι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Και προσπάθησε να βάλει τέλος στην ονοματολογία. «Δεν πρέπει να πάμε σε ονοματολογία. Αν πάρουμε τα εμβάσματα, σήμερα-αύριο, φαντάζομαι ότι θα κλείσει το θέμα» είπε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι υπάρχουν νομικά προσκόμματα για να ανακοινωθεί το όνομα. «Για να ανακοινωθεί οποιοδήποτε όνομα αφορά πόθεν έσχες θα πρέπει να υπάρχει πόρισμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάτι παράνομο με την ενέργεια του βουλευτή.

Ο κ. Αργύρης είπε, επίσης, ότι ζήτησε από τον επικεφαλής της Αρχής για το "μαύρο χρήμα" να του αποστείλει ότι στοιχεία διαθέτει, «γιατί τώρα είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου των πόθεν έσχες που συμπίπτουν με την ημερομηνία που ανακοίνωσε ο εισαγγελέας στην επιτροπή θεσμών» και ανέφερε ότι ο κ. Νικολούδης του είπε πως το θέμα «προέρχεται από μια αναφορά, καταγγελία με βάση το νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος για αυτό και δεν ανακοίνωσε το όνομα».

Στους διαδρόμους και στα πηγαδάκια της Βουλής, ακόμη και σήμερα, επικρατεί αναβρασμός. Πολλοί βουλευτές είναι εκείνοι που ζητούν να γίνει γνωστό το όνομα του συναδέλφου τους, θεωρώντας ότι δε διαφορετική περίπτωση στοχοποιούνται όλοι.

Ορισμένοι έχουν μάλιστα αναγκαστεί να δηλώσουν ότι δεν είναι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματά τους, ενώ ο πρώην υπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος, απείλησε ότι αν δε δώσει η Αρχή για το «μαύρο χρήμα» το όνομα του βουλευτή, θα καταθέσει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.
newsit,gr

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

Περικλής, Θουκυδίδου Ιστορία Β61,62, σε ελεύθερη μετάφραση
Β61: Όταν κανείς βρεθεί στην ανάγκη που βρεθήκαμε εμείς, είτε να υποταχθεί δηλαδή και να υποχωρήσει αμέσως στις ξένες διαταγές, είτε να εκτεθεί στον κίνδυνο του πολέμου για να διασώσει την ανεξαρτησία του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι,αποφεύγοντας τον κίνδυνο, είναι κατά πολύ πιο αξιοκατάκριτος, από εκείνον που τον αντιμετωπίζει. Οφείλετε λοιπόν να ξεχάσετε τις ιδιωτικές σας στενοχώριες και να προσπαθήσετε να σώσετε την πόλη.
Β62: Να είσαστε βέβαιοι ότι η ελευθερία, εάν την υπερασπισθούμε και τη σώσουμε, θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε εύκολα τα χαμένα – ενώ, εάν κανείς υποταχθεί στην ξένη κυριαρχία, συνήθως δεν θα διατηρήσει όλα όσα έχει προηγουμένως αποκτήσει. Είναι δε αισχρότερο να επιτρέψει κανείς να του αφαιρέσουν ότι έχει, παρά να αποτύχει επιδιώκοντας να αποκτήσει κάτι. Καθήκον σας είναι να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς όχι μόνο με αυτοπεποίθηση, αλλά με καταφρόνηση τους. Ο λόγος είναι ότι και ο δειλός, ακόμη και ο τυχερός ανόητος, μπορούν να έχουν αλαζονική πεποίθηση στους εαυτούς τους – ενώκαταφρόνηση μπορεί να έχει μόνο εκείνος, του οποίου η πεποίθηση της υπεροχής του απέναντι στους άλλους είναι τεκμηριωμένη, όπως συμβαίνει με εσάς τους Έλληνες”.
ΥΓ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

olympia.gr

Το Σάββατο η Αιγείρα σε ρυθμούς λάτιν

Να λικνιστούμε σε λάτιν ρυθμούς γιατί είναι αναζωογονητικό προσκαλεί όσους θέλουν η καρναβαλική επιτροπή του Καρναβαλιού Αιγιαλείας, στην κεντρική πλατεία της Αιγείρας το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 9 η ώρα το βράδυ, αμέσως μετά τη λήξη της καρναβαλικής παρέλασης. Εκεί ο Pedro Santana και οι χαρισματικοί μουσικοί που απαρτίζουν την λάτιν μπάντα του υπόσχονται μοναδικές στιγμές καρναβαλικού κεφιού στο κοινό της Αιγιάλειας και όχι μόνο.
Με τους δυνατούς ρυθμούς από salsa, meringue, cumbia, cha cha, son. Η μπάντα αποτελείται από τρεις Λατινοαμερικάνους και τρεις Έλληνες μουσικούς με φοβερή ενέργεια επί σκηνής, έτοιμους με τη διάθεσή τους να ξεσηκώσουν το κοινό στο χορό με τους δυνατούς ρυθμούς τους από γνωστά και αγαπημένα κομμάτια.
Ο Pedro Santana και οι μουσικοί του άνοιγαν τη σκηνή στο «Ιερά Θέα» με το Νότη Σφακιανάκη ενώ αυτό το διάστημα εμφανίζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο γνωστό λάτιν κλαμπ Enzzo De Cuba της Αθήνας.
Το λάτιν γκρουπ αποτελείται από τους :
Pedro Santana - Βενεζουέλα – φωνή
Pedro Fabian - Cordoba – ντραμς
Javier Rico – Μεξικό – Αφρικανικά τύμπανα (Congas)
Δημήτρης Χριστόπουλος – μπάσα
Στέλλα Γκούσκου – Keyboards
Δημήτρης Σεβδαλής – αρμόνιο
Σε περίπτωση απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών το event θα μεταφερθεί στο
κλάμπ «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ»
ΕΊΣΟΔΟΣ: Δωρεάν

Ανδρέας Λοβέρδος:«Να στηρίξουμε τον Σαμαρά μετά τις εκλογές αν είναι πρώτο κόμμα»


Ναι στη στήριξη του Αντ. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ εάν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ανάλογα με τη διαφορά λέει μέσω του Real fm 97.8 o Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει και πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει πως η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ανάλογα βέβαια με το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών.
«Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό» είπε ο κ. Λοβέρδος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δυο κομμάτων υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία.
Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε πάντως ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα εμφανίσουν καλύτερα ποσοστά στην κάλπη από αυτά που εμφανίζουν σήμερα σε όλες τις μετρήσεις.
Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι χρειάζεται «χρόνος, αποτελεσματικότητα και αλλαγή ηγεσίας τώρα» για να επουλωθούν οι πληγές κάνοντας λόγο ακόμη και για...μίσος από ορισμένους ανθρώπους για όσα υπέστησαν εκείνοι και οι οικογένειες τους.
Για τις αποφάσεις του Eurogroup έκανε λόγο για «πρόσκαιρη ανακούφιση» σημειώνοντας πως εάν δεν γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα για την τόνωση της ρευστότητας της αγοράς και τη διόρθωση του κράτους τότε πολύ σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά στα ίδια διλήμματα.
Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε και πάλι επιφυλάξεις ως προς το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ οι διαγραφέντες του κόμματος σημειώνοντας: «Εγώ εξάρω τη στάση όσων ψήφισαν».

«Να διαχειριστούμε με ευθύνη την όποια εντολή»

Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει μια ισχυρή λαϊκή εντολή, ωστόσο θα πρέπει «να διαχειριστούμε με ευθύνη την όποια εντολή», ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με το εάν είναι σοβαρό βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που καταψήφισαν το μνημόνιο, να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους – ύστερα από το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά – ο κ Σταϊκούρας εξήγησε ότι «από την Κυριακή μέχρι σήμερα έχουμε κάποια δεδομένα, έχουμε μια ευρωπαϊκή απόφαση με την οποία φαίνεται ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας».


Ακούστε τί δήλωσε στον Real Fm 97,8 ο Χρήστος Σταϊκούρας
real.gr

Κώστας Κόλλιας: «Δεν πρέπει να κλείσει το κερδοφόρο δημόσιο ΚΤΕΟ Κορίνθου»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ Κορίνθου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα που φέρουν το Υπουργείο Μεταφορών να σχεδιάζει το κλείσιμο όλων των δημοσίων ΚΤΕΟ. Η φημολογία ενισχύεται από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν αποδοθεί ο θεσπισμένοι πόροι για τη λειτουργία τους, πράγμα το οποίο έχει καθυστερήσει τη διαπίστευσή τους. Πρόκειται για 59 Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, με 1.180 εργαζόμενους, ανάμεσα στα οποία βεβαίως περιλαμβάνεται και το τοπικό μας ΚΤΕΟ Κορίνθου. Πρόκειται για μία κερδοφόρα δημόσια υπηρεσία, η οποία παρουσιάζει καθαρά κέρδη κάθε χρόνο.
Οι έντεκα υπάλληλοι του ΚΤΕΟ ανησυχούν ιδιαίτερα, τόσο για την υπηρεσία, όσο βεβαίως και για το δικό τους εργασιακό μέλλον. Όπως με ενημέρωσαν σε επανειλημμένες επαφές που είχα μαζί τους, το 2011 το ΚΤΕΟ Κορίνθου άφησε στο Δημόσιο καθαρά κέρδη 450.000 ευρώ. Μάλιστα, λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο, ενώ σχεδιάζεται ανακαίνιση και επέκτασή του για το 2012-13, προκειμένου να ελέγχονται δίκυκλα και βαρέα οχήματα. Με δεδομένο ότι ο Νομός μας βρίσκεται σε ένα νευραλγικό σημείο για τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες, η παρουσία ενός Κέντρου ελέγχου βαρέων οχημάτων είναι απαραίτητη και είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει επιπλέον έσοδα στο δημόσιο, καθώς δεν υπάρχει άλλο κέντρο ελέγχου φορτηγών στην Κορινθία.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΤΕΟ Κορίνθου όχι μόνο δεν ζημιώνει, αλλά αντιθέτως ωφελεί το ελληνικό δημόσιο, με προοπτική μάλιστα να φέρει ακόμα μεγαλύτερα έσοδα στο μέλλον. Όλα αυτά τα εξέθεσα προφορικά στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βορίδη, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν συζητείται το κλείσιμο των ΚΤΕΟ και ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί από την επόμενη Κυβέρνηση. Πλην όμως, επειδή θεωρώ πάρα πολύ σημαντική τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΤΕΟ και βεβαίως τη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των υπαλλήλων του, πήρα την πρωτοβουλία να καταθέσω και σχετική ερώτηση, προκειμένου να έχουμε έγκαιρα γραπτώς κάποια επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο.
Είναι γνωστό ότι οι όροι της νέας δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η χώρα, προβλέπει την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών με βάση τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους, σε σχέση με το κόστος λειτουργίας τους. Το ΚΤΕΟ Κορίνθου είναι μία υπηρεσία και χρήσιμη, και αποτελεσματική και κερδοφόρα. Είμαι λοιπόν αισιόδοξος ότι η οποιαδήποτε αξιολόγησή του θα έχει θετικό πρόσημο.
Η μοναδική μου ανησυχία είναι μήπως ενταχθεί σε κάποιον κεντρικό σχεδιασμό για την κατάργησή των ΚΤΕΟ γενικά. Εάν στο μέλλον παρθεί τέτοια απόφαση, χωρίς ατομική αξιολόγηση κάθε ΚΤΕΟ, μέλημά μας είναι η διασφάλιση των 11 Κορίνθιων εργαζομένων. Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις από τους ίδιους, ρεαλιστικές και χρήσιμες. Παρόλα αυτά, το πρωτεύον είναι να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας μίας κερδοφόρας υπηρεσίας, η οποία προσφέρει έργο στην κορινθιακή κοινωνία και έσοδα στο κράτος. Θα περιμένω την απάντηση του Υπουργείου και θα παραμείνω σε επικοινωνία με τους εργαζομένους, προκειμένου να καθορίσουμε αναλόγως τη συνέχεια των ενεργειών μας.»

Κώστας Τασούλας: Το αμετανόητο και αδιόρθωτο ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου,στήνει, μαζί με το ΛΑΟΣ πάντα, μια Εξεταστική – παρωδία για να δώσει συγχωροχάρτι στον εαυτό του και για να επιδιώξει παράταση στη θητεία της Βουλής.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων,   κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αμετανόητο και αδιόρθωτο ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, τούτη την ώρα και σε αυτή τη Βουλή στήνει, μαζί με το ΛΑΟΣ πάντα, μια Εξεταστική – παρωδία για να δώσει συγχωροχάρτι στον εαυτό του και για να επιδιώξει παράταση στη θητεία της Βουλής.
Τίποτε από αυτά δεν αφορούν στις ανάγκες της χώρας. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεν μετέχει σε όλα αυτά.
Η χώρα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να μάθει την αλήθεια. Η νέα Βουλή, με νωπή λαϊκή εντολή, επωμίζεται αυτή την αποστολή. Και η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατεί σε αυτή την αποστολή. Μαζί με το λαό για να κερδίσουμε την πιο κρίσιμη μάχη, την ανάκαμψη της Ελλάδας».

Μεσσηνία: Ανατίναξαν τον φούρνο του διαιτητή Κωνσταντινέα!

Ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας βρήκε κατεστραμένο τον φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα - Ανάλογη επίθεση και πριν από περίπου ένα μήνα...

H ισχυρότατη έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα την Καλαμάτα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη λίγα λεπτά μετά τη μία, στην οδό Υπαπαντής, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με στόχο το αρτοποιείο του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, είχε τοποθετηθεί μεταξύ του πεζοδρομίου και της εισόδου του φούρνου και από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος, ενώ κατέρρευσε και η ψευδοροφή στο εσωτερικό του φούρνου.

Ζημιές έχουν προκληθεί στις προσόψεις και των δύο πλευρικών καταστημάτων, καθώς και σε επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα και μάλιστα σε απόσταση που φτάνει ακόμα και τα 50 μέτρα, ενώ από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή κι ακούστηκε σε όλη την πόλη της Καλαμάτας, ενώ έβγαλε από τα σπίτια του στο δρόμο τον κόσμο στην περιοχή του κέντρου.

Στο σημείο έφτασαν τη νύχτα πυροτεχνουργοί από την Τρίπολη κι έχουν συλλέξει υπολείμματα από την εκρηκτική ύλη τα οποία θα σταλούν για εξέταση στα εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα. Στο σημείο βρίσκεται και η σήμανση για συλλογή στοιχείων, ενώ το προανακριτικό έργο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και διεξάγεται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι πριν από αρκετές ημέρες ο φούρνος του διεθνή διαιτητή είχε δεχθεί ξανά επίθεση από αγνώστους οι οποίοι νυχτερινές ώρες είχαν προκαλέσει ζημιά στην τζαμαρία με πέτρα.

newsit.gr

Δεν είναι όλοι "Πάγκαλοι".Απάντηση-χαστούκι του Έλληνα πρέσβη στους Αυστριακούς

Ευτυχώς οι απόψεις Πάγκαλου περί κυριαρχίας αποτελούν μειοψηφία.Ίσως και να είναι ο μοναδικός που τις πρεσβεύει. Το ελπιδοφόρο όμως είναι ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες πολίτες που σπεύδουν να υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις και κυρίως την αξιοπρέπεια της χώρας η οποία δεν μπορεί να έχει σχέση με ποσοστιαίες μονάδες ελλείμματος ή με …PSI.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία με ανοιχτή του επιστολή απαντά στα όσα απαράδεκτα υποστήριξε ο πρόεδρος του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου ,ο οποίος μας προέτρεψε να πουλήσουμε νησιά …για να ξεχρεώσουμε.
Η απάντησή του όπως μας τη μετέφερε αναγνώστης του Onalert:
“Με μία ελληνοπρεπέστατη απάντηση η οποία δημοσιεύτηκε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ αντέδρασε ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, στις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου (WKÖ) Christoph Leitl, για πώληση ελληνικών ακριτικών νήσων στην Τουρκία ώστε η χώρα μας να πληρώσει τα χρέη της.

«Ο Ελληνικός Λαός σίγουρα θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης», διαμηνύει ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, σε ανοικτή επιστολή του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Έλληνας πρέσβης:

«Όσες ανυπέρβλητες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αναγκαζόταν να πτωχεύσει, θα πτώχευε ολόκληρη η χώρα, μαζί με το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης στον πιο απομακρυσμένο βράχο, ή ύφαλο που ανήκει στην επικράτειά της», τονίζει χαρακτηριστικά ο Θεμιστοκλής Δημίδης διαβεβαιώνοντας συγχρόνως πως «είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης». Ο Έλληνας πρέσβης υπενθύμισε στο γραφικό πια Christoph Leitl ότι η Ελλάδα προτίμησε να πολεμήσει, παρά να επιτρέψει ακόμη και τη διέλευση των δυνάμεων του Άξονα από το έδαφός της αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το παρελθόν κάποιων άλλων χωρών.

onalert.gr

Η Εποποιία της Σωτηρίας μας (εφτά φορές και με τις ίδιες ατάκες)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάποτε σίγουρα θα γραφτεί το έργο «Η εποποιία της ελληνικής διάσωσης». Και είτε θα πρόκειται για… Μπεν Χουρ, είτε για σίριαλ με πολλές συνέχειες.

Ο σκηνοθέτης θα δυσκολευτεί να βρει ηθοποιούς που θα καταφέρουν να μπουν στο πετσί των ρόλων.

Αλλά όταν τους βρει, τότε αυτοί δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να μάθουν τα λόγια τους. Συνεχώς τις ίδιες ατάκες θα λένε.

Σωθήκαμε, λοιπόν! Για άλλη μια φορά!

Η πρώτη σωτηρία

Η Εποποιία της Σωτηρίας ξεκίνησε πριν από τις εκλογές του 2009.

Αλλά η επίσημη πρεμιέρα δόθηκε τον Μάρτιο του 2010

Φήμες για Μαρκεζίνη και νέο κόμμα

Η αυριανή παρουσίαση από τον Πάνο Καμμένο, μέσω διαδικτύου, του νέου πολιτικού φορέα στην ίδρυση του οποίου προχωρεί, με αμιγώς αντι-μνημονιακά χαρακτηριστικά, έχει εντείνει τη φημολογία ως προς το ποιες προσωπικότητες θα είναι εκείνες που θα συμπορευτούν μαζί του.
Ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής αφήνει να εννοηθεί σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι η παρουσίαση του νέου κόμματος θα έχει «επαναστατικά» χαρακτηριστικά, σε σχέση με τα ειωθότα, ενώ εκτός του Γιάννη Μανώλη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Πάνου Καμμένου, συζητήσεις γίνονται τόσο με τους διαγραφέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όσο και με πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, που έχουν εκφράσει τη ρητή αντίθεσή τους στις δανειακές συμβάσεις.
Σύμφωνα πάντως με φήμες που από χθες κυκλοφορούν έντονα στα δημοσιογραφικά στέκια, σημαντικό ρόλο στον καινούριο πολιτικό φορέα ο οποίος θα ιδρυθεί, και θα έχει πατριωτικά χαρακτηριστικά, θα διαδραματίσει και ο ακαδημαϊκός σερ Βασίλης Μαρκεζίνης. Ο οποίος άλλωστε έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια συνεπή ρητορική, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και ιδανικών.
Απ΄ την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή και με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει μέχρι σήμερα στη γραμμή αποδόμησης του Μνημονίου.

statesmen.gr

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 Βελτίωση – Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Βέλου – Στιμάγκα - Νεμέα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 7.100.000,00  
Ειδικότερα,
«Βελτίωση – Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Βέλου – Στιμάγκα - Νεμέα» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 7.100.000,00 €.¨
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και διαπλάτυνση τμημάτων της επαρχιακής οδού Βέλο – Στιμάγκα – Νεμέα και πιο συγκεκριμένα των οδικών τμημάτων:
  • Νεμέα – Κούτσι και
  • Κούτσι – Οινοποιείο
Το τμήμα Νεμέα- Κούτσι μήκους 3.450 μ. αποτελεί την υφιστάμενη δευτερεύουσα  επαρχιακή οδό και τη συντομότερη οδό πρόσβασης στον οικισμό Κούτσι από τον κόμβο της Νεμέας με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Τρίπολης. Η σύνθεση της κυκλοφορίας επηρεάζεται άμεσα από τις δραστηριότητες της περιοχής που αφορούν κυρίως τις καλλιέργειες γεωργικών προϊόντων (αμπέλια κλπ.) παραγωγή κρασιού στα τοπικά οινοποιεία καθώς και λοιπές μετακινήσεις που αφορούν διοικητικές λειτουργίες και εμπορικές δραστηριότητες του πληθυσμού από και προς τη Νεμέα. Το πλάτος του καταστρώματος κυμαίνεται από 5,5μ έως 6,0μ. με μικρά και καθόλου ερείσματα εκατέρωθεν ενώ σε ορισμένες θέσεις (τεχνικά) παρουσιάζει στενώματα με πλάτος 4,5μ. Το οδόστρωμα παρουσιάζει τοπικά βυθίσεις και ρηγματώσεις λόγω τις ελλιπής αποχέτευσης των ομβρίων και τις συχνή διέλευση φορτηγών και γεωργικών μηχανημάτων
Το τμήμα Κούτσι – Οινοποιείο μήκους 2.909 μ. αποτελεί μέρος της επαρχιακής οδού Κούτσι – Στιμάγκα που αποτελεί την έξοδο στις βόρειες περιοχές του νομού και την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών (σύνδεση στο ύψος του Βέλου). Η σύνθεση της κυκλοφορία αφορά σχεδόν αποκλειστικά τις γεωργικές δραστηριότητες και τη μεταφορά σταφυλιών στα δυο οινοποιεία που βρίσκονται επί της οδού. Το πλάτος του καταστρώματος κυμαίνεται από 4,5μ έως 6,0μ. με μικρά και καθόλου ερείσματα εκατέρωθεν ενώ σε ορισμένες θέσεις (τεχνικά) παρουσιάζει στενώματα με πλάτος μικρότερο των  4,0μ.
Κρίσιμο παράγοντα και για τα δυο τμήματα αποτελούν οι συνθήκες ορατότητας που εξασφαλίζονται.
Στο προτεινόμενο έργο γίνεται διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού καθώς και βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών της και διόρθωση καμπυλών όπου αυτές είναι πολύ μικρές.
Συγκεκριμένα προτείνεται: Μια λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50 μ. και λωρίδες καθοδήγησης 0,25μ. Το συνολικό πλάτος καταστρώματος κυκλοφορίας είναι 7,5 μ. και μη σταθεροποιημένο έρεισμα πλάτους 0,75μ. ή διάταξη ανοικτής επενδεδυμένης τριγωνικής τάφρου καταστρώματος με πλάτος μεγαλύτερο του 1,00μ. σε περιπτώσεις επιχωμάτων ή ορυγμάτων αντίστοιχα.


===============================
Επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, υπέγραψε και την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση περιοχής κολυμβητηρίου Δήμου Σπάρτης» στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 405.000,00  €.
Τέλος υπέγραψε και την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του έργου «Δημιουργία κέντρου εικονικής αναπαράστασης για την ναυμαχία του Ναυαρίνο» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 33  του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 270.000,00 €.
Η Δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης με θέμα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, αφορά την αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 1827, καθώς και την παροχή ιστορικών πληροφοριών μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

ΚΕΔΕ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 50 ΕΚΑΤ. €, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Με βασικό αίτημα η περικοπή των 140 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ (δηλαδή, το Πρόγραμμα Επενδύσεων για την Αυτοδιοίκηση) να μην βαρύνει μόνο τον α΄ αλλά και το β' βαθμό της Αυτοδιοίκησης, προσέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δήμαρχοι στη σημερινή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Β. Βενιζέλο.
Το ραντεβού ορίστηκε αργά χθες το βράδυ, μετά τις αντιδράσεις των αιρετών για τον εφαρμοστικό νόμο του «Μνημονίου 2» και την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις· η συνάντηση είναι προγραμματισμένο για τις 10 το πρωί, δηλαδή, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Στο τραπέζι θα βρεθεί πρόταση των δημάρχων για μείωση της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) να καλυφθεί κατά 90 εκατ. από τους δήμους και κατά -τα υπόλοιπα- 50 εκατ. ευρώ από τις περιφέρειες.

Διαπραγμάτευση και για τους αντιδημάρχους
Παράλληλα, θα τεθεί και το θέμα της κατάργησης της αντιμισθίας των επιπλέον αντιδημάρχων από την 1.1.2013, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται εκ μέρους της κυβέρνησης, αν βρεθεί ισοδύναμο μέτρο που να μειώνει τις δαπάνες των δήμων κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των 450 εκατ. ευρώ, που από λάθος δεν γράφηκαν στον Προϋπολογισμό και για τα οποία έχει υπάρξει πρωθυπουργική δέσμευση ότι το συγκεκριμένο κονδύλι θα δοθεί κανονικά στην Αυτοδιοίκηση.
Όπως προαναφέρθηκε, ήδη, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ (Γιαννίτσης, Γεννηματά, Κουκουλόπουλος) και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ (Κ. Ασκούνης και Γ. Κουράκης από το ΠΑΣΟΚ και Γ. Μουράτογλου από τη ΝΔ), κατά τη διάρκεια της οποίας στην ουσία ειπώθηκε στους δημάρχους ότι πρέπει να συζητήσουν τα αιτήματά τους με το υπουργείο Οικονομικών.

Έχει η Μέρκελ στοιχεία για την Ελλάδα;

Η Ελλάδα που θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω, στα χρόνια που προηγήθηκαν της παρολίγον χρεοκοπίας, μοιάζει δυστυχώς να είναι ακόμη εδώ, μαζί μας. Αγέρωχη και αδιόρθωτη.

Το είπε ο Τζορτζ Σόρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Το επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε πλείστες συνεντεύξεις του στον γερμανικό Τύπο. Και σήμερα, το είπε και η Άνγκελα Μέρκελ, όσο πιο καθαρά μπορούσε: «Οι πλούσιοι Έλληνες έχουν προ πολλού βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό», βροντοφώναξε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Και συνέχισε ότι άμεση συνέπεια αυτής της διόλου πατριωτικής συμπεριφοράς, είναι να καλούνται τα μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να πληρώσουν το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης.
Η Άνγκελα Μέρκελ εστίασε σε έναν κεντρικό πυρήνα του ελληνικού προβλήματος. Που άπτεται των εθνικών ψευδαισθήσεων, οι οποίες αποτρέπουν την αποκάλυψη εκείνων που αντί να συνεισφέρουν στην εξομάλυνση των συνεπειών της κρίσης, και εν συνεχεία στην υπέρβασή της ύφεσης, ενδιαφέρθηκαν μονάχα για να… φυγαδεύσουν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό. Ενδεχομένως, περιμένοντας να χρεοκοπήσει η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, να επιστρέψει δηλαδή στο νομισματικό καθεστώς της δραχμής, προκειμένου να μπορέσουν να «αγοράσουν» τη χώρα μισοτιμής.
Οι παραπάνω καταγγελίες, που φτάνουν στα όρια των αποκαλύψεων, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Και μάλιστα σε δυο επίπεδα: Να υπάρξει πρωτοβουλία από την πολιτική ηγεσία του τόπου, όχι για να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους, αλλά για να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους. Να αναζητηθούν οι εθνικές ευθύνες τους.
Όσο για το δεύτερο επίπεδο παρέμβασης, αυτό αφορά τη Δικαιοσύνη. Που θα έπρεπε φυσικά να έχει ήδη παρέμβει αυτεπάγγελτα. Μια φορά όταν μίλησε ο Τζορτζ Σόρος. Και μια δεύτερη, όταν τον μιμήθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αν δεν το πράξει ούτε σήμερα, που την καταγγελία εκστομίζει η ισχυρότερη πολιτικός της Ευρώπης και μεγαλύτερος… δανειστής της Ελλάδας, η Ιστορία θα είναι αμείλικτη στην ετυμηγορία της.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, χθες, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (European Investment Bank), κ. Werner Hoyer, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και μεγάλων έργων υποδομής. Τονίστηκε η ανάγκη επιλογής επενδυτικών προγραμμάτων, τα οποία θα έχουν τη μέγιστη θετική επίδραση στην Οικονομία.
Στη συνάντηση έλαβαν, επίσης, μέρος από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας ο Αντιπρόεδρός της κ. Πλούταρχος Σακελλάρης και από την πλευρά της Ν.Δ. ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Σταύρος Δήμας, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μουρμούρας, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας, Βουλευτής, κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας, κ. Ν. Μηταράκης και ο Σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρ. Λαζαρίδης

Πήραν μετάθεση για το επόμενο Δ. Σ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πέντε από τα οκτώ θέματα της παράταξης του Δ. Σκούρα

Μόνο τριά από τα οκτώ θέματα που είχε θέσει η "Δημοτική Αναγέννηση" του Δημήτρη Σκούρα συζητήθηκαν κατά την χθεσινοβραδυνή και με ημερησία διάταξη 15 θεμάτων, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Τα υπόλοιπα πέντε θεμάτα που είχε θέσει η μείζονα αντιπολίτευση αναβληθήκαν για επόμενο Δημοτικό συμβούλιο ενώ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μεταφορά σε νέα θέση της Λαϊκής αγοράς στο Ξυλόκαστρο στις οδούς Αγίου Βλασίου και Μουσούρα.
Προ ημερησίας ο λόγος δόθηκε σε εκπρόσωπο των απεργών της Χαλυβουργικής που βρέθηκε στο Ξυλόκαστρο για την εκδήλωση υποστήριξης των απεργών που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο “Άγγελος Σικελιανός”.

ΑΠΗΓΑΓΑΝ τον πρόεδρο της Ξυλοκέριζας για να τον ληστέψουν!

«Εκτός ορίων» προεκτείνεται η εγκληματικότητα στην Κορινθία και εκτός των ληστειών, των διαρρήξεων και των κλοπών, άρχισαν και τα φαινόμενα…απαγωγών. Άγνωστοι απήγαγαν τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Ξυλοκέριζας Β. Ρούκη, δένοντάς τον και οδηγώντας τον σε ερημική τοποθεσία, όπου αφού του πήραν ό,τι είχε πάνω του από χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, του πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Όπως δήλωσε ο ίδιος, πρόκειται για την τρίτη φορά που ο ίδιος πέφτει θύμα ληστείας, ενώ για την υπόλοιπη οικογένειά του την έχουν ληστέψει άλλες τρεις, σύνολο 6 φορές το τελευταίο διάστημα! Οι άγνωστοι δράστες τον απείλησαν με όπλο, τον  έδεσαν και τον οδήγησαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο από το οποίο αρκετή ώρα αργότερα λύθηκε μόνος του και διέφυγε, αφού νωρίτερα είχαν κλέψει και το αυτοκίνητό του. Όπως είναι φυσικό, ο ίδιος τρομοκρατήθηκε, ενώ έχει και προβλήματα υγείας…

Β. Ρούκης: Με απήγαγαν και απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν!

Φανερά φοβισμένος από το γεγονός ο κ. Ρούκης ανέφερε: «Άνοιξα την πόρτα για να βγω έξω κι αυτοί μάλλον παραφύλαγαν. Τότε με την απειλή όπλων και με βίαιο τρόπο βάζοντάς μου το πιστόλι στον κρόταφο επί μία ώρα, με πήραν από κει. Με έδεσαν και με πήγαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του συνεταιρισμού και απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν! Πήραν χρήματα και ότι άλλο είχα πάνω μου καθώς και το αυτοκίνητό μου κι έφυγαν. Πρέπει να είναι η γνωστή σπείρα που χτυπάει συνέχεια τον τελευταίο καιρό. Τρεις φορές έχει «χτυπήσει» σε συγγενείς μου και άλλες τόσες σε μένα! Έχω και πρόβλημα υγείας, σάκχαρο και πίεση και θεωρώ ότι σώθηκα από θαύμα… Προσπάθησα και κατάφερα να λυθώ μόνος μου.. Ήρθε η αστυνομία που επενέβη αμέσως και απ΄ ότι έμαθα έχει κάνει κάποιες προσαγωγές…».
 
korinthianews.blogspot.com