Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εισαγγελέας θα επέμβει;

Δίδαξε ήθος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στα γραφεία της ΕΟΚ, τα οποία φυσικά γνωρίζει καλύτερα και από την… παλάμη του, αφού… κοντογειτονιά είναι. Ο ισχυρός άντρας της «πράσινης» ΚΑΕ, χρησιμοποίησε υβρεολόγιο… Κολωνακίου, άντε Βορείων Προαστίων, προσδοκούσε να ξεπλύνει ενδεχομένως την «ήττα» (ίσως έτσι την εξέλαβε) της κλήρωσης των διαιτητών για το ματς του ΣΕΦ και αποφάσισε να πάει να κάνει το κομμάτι του βρίζοντας Θεούς και δαίμονες. Χάθηκε κάθε ψυχραιμία Θανάση.
Μέχρι και τη… φούστα του Σισέ θυμήθηκε ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Θανάσης, ο οποίος μίλησε και για παντελόνια. Τα παντελόνια όμως κ. Θανάση είναι και για να… στέκονται. Διαφορετικά, κατεβαίνοντας από τα επίσημα, ίσως να… πέφτουν και να τα μαζεύεις!
Ας είναι… Εμείς κάτι άλλο θέλουμε να ρωτήσουμε: Για την παράσταση του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου στα γραφεία της ΕΟΚ (μην γελιέστε, διπλανός διάδρομος είναι και η ΚΕΔ) θα παρέμβει κανείς; Την Ομοσπονδία δεν την περιμένουμε καθώς στο πρώτο ξέσπασμα, ο Πρόεδρος αυτής Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν παρενέβη.
Αθλητικός Εισαγγελέας υπάρχει; Δρα αυτεπάγγελτα σε αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί έχουμε αρκετά και πρόσφατα παραδείγματα, ωστόσο ΜΟΝΟ όταν αφορά τον Ολυμπιακό. Θα καλέσει κανείς σε απολογία τον Θανάση Γιαννακόπουλο για το υβρεολόγιο και τις… κολωνακιώτικες κουβέντες;
Ή θα περάσουν και πάλι;
Ο αξιότιμος κ. Θανάσης, στην τοποθέτησή του στον… «θεό του μπάσκετ», τη «μάνα του λόχου», όπως είχε αποκαλέσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τόνισε πως «θέλω να προστατέψω το άθλημα». Κ. Θανάση, το άθλημα το προστατεύεις κυνηγώντας τους διαιτητές στη φυσούνα; Μπουκάροντας στο παρκέ και πετώντας χαρτονομίσματα στα μούτρα τους; Ανεβαίνοντας σε γραφεία σε συσκέψεις στον ΕΣΑΚΕ;
Όσο για τα εισιτήρια, δεν σε συμφέρει να το θίξουμε αυτό το θέμα…

Κι όμως, παίζουν στην Ευρώπη!

Απόψε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ομάδα της Ρούμπιν στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «32» του Europa League, αλλά δεν είναι μόνος του. Έχουν κι άλλοι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μάλιστα, μπήκαν την τελευταία στιγμή... από το παράθυρο που λένε.
Εμ, έτσι είναι αυτά. Αν έχεις κάνει πορείες στην Ευρώπη, δεν μπορούν να σε ξαποστέλνουν έτσι ξαφνικά. Για αυτό λοιπόν τον λόγο, ΠΑΟ και ΑΕΚ, ναι μεν δεν θα μεταδοθούν απευθείας οι «αγώνες» τους στην Ευρώπη, αλλά το ντέρμπι τους θα είναι μεγάλο.
Και ξέρετε γιατί; Διότι ΠΑΟ και ΑΕΚ τιμωρήθηκαν με ποινή ενός χρόνου αποκλεισμού με αναστολή από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε περίπτωση που δεν εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Να γιατί λέμε πως αν είσαι Ευρωπαίος, δεν πρόκειται κανείς να σε ξεχάσει.
Εκεί κατάντησαν οι δυο τους. Την ώρα που κάποιοι άλλοι κάνουν υπερήφανοι την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτός είναι ο Ολυμπιακός, μερικοί που έπονται, προσπαθούν να εξοφλήσουν χρέη ώστε να παίξουν του χρόνου στην Ευρώπη. Ειδάλλως, χαίρεται... Χαιρετούν...
Μεγάλο ντέρμπι θα δώσουν λοιπόν ΠΑΟ και ΑΕΚ ώστε να τα καταφέρουν, αλλά προς το παρόν ας δουν κι αυτοί το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με τη Ρούμπιν και μετά ας ασχοληθούν με τα δικά τους ντέρμπι στην... Ευρώπη. ga
gavros.gr