Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δ. Σκούρας: «Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά που γίνονται στο Δ. Σ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης»


Τα «πάνω κάτω» ήρθαν στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, όπου μόνο τριά από τα οκτώ θέματα που είχε θέσει η "Δημοτική Αναγέννηση" του Δημήτρη Σκούρα συζητήθηκαν κατά την χθεσινοβραδυνή και με ημερησία διάταξη 15 θεμάτων, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Τα υπόλοιπα θεμάτα που είχε θέσει η μείζονα αντιπολίτευση αναβληθήκαν για επόμενο Δημοτικό συμβούλιο ενώ όταν άρχιζε η συζήτηση για το θέμα σχετικά με τη Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου η οποία και δεν λειτουργεί,  η δημοτική αρχή του κ. Κλαδούχου και η πρόεδρος του ΔΣ κα Καζάνη για ακόμα μία φορά …έδωσαν ρέστα και άφησαν την μειοψηφία να μην μιλήσει για το σοβαρό αυτό θέμα.
Σε ανακοίνωση της η "Δημοτική Ανανέωση"του Δ. Σκούρα αναφέρει τα εξής: «Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης στο θέμα το οποίο αφορά τη δημοτική κοινότητα Ξυλοκάστρου η οποία δεν λειτουργεί, δεν παίρνει αποφάσεις και γενικότερα δεν υφίσταται! Η μειοψηφία σύμφωνα με το νόμο κατέθεσε αίτηση για συζήτηση στο ΔΣ του θέματος της υπολειτουργίας της δημοτικής κοινότητας Ξυλοκάστρου και πρόταση μομφής κατά της προέδρου της δημοτικής κοινότητας η οποία κατά την άποψή μας είναι η βασική υπεύθυνη του προβλήματος. Παραδόξως κατά την έναρξη της συζήτησης του θέματος χθες το βράδυ η πρόεδρος του ΔΣ κα Καζάνη έκρινε ότι δεν εμπίπτει δήθεν στις αρμοδιότητες του ΔΣ και δήλωσε ότι δεν επιτρέπει τη συζήτηση του θέματος. Στις αντιδράσεις του κ. Σκούρα και της μειοψηφίας έδωσε το λόγο στον δήμαρχο ο οποίος επι μακρών μίλησε για την ουσία του θέματος και εκφράζοντας τις απόψεις του συνδυασμού του. Ακολούθως αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην μειοψηφία.
Έγινε η ψηφοφορία και η συμπαγής πλειοψηφία απεδέχθη να μην συζητηθεί το θέμα. Έτσι λοιπόν παρά τις συνεδριάσεις μας φιμώθηκε η μειοψηφία και το πρόβλημα της μη λειτουργίας της Δημοτικής Κοινότητας παραμένει με την «ευλογία» της κας Καζάνη και του δημάρχου. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν στην Ουγκάντα αλλά στο ΔΣ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης»