Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου: Να μην κάνουμε την ακινησία νέα πραγματικότητα – Νίκος Χριστοδουλίδης: «Να γράψουμε ιστορία»

  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις 19.45 το απόγευμα του Σαββάτου (20/07/2024) στο προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ξενάγησε στην έκθεση « Νήματα», που συμβολίζει την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά του που για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός της Ελλάδος έρχεται ανήμερα της επετείου της εισβολής για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της στους ήρωες της κυπριακής τραγωδίας.

37 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για τη φωτιά στη Στιμάγκα Κορινθίας.

 Κορινθία: 37 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για τη φωτιά στη Στιμάγκα 

Σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο εμπρηστής για τη φωτιά στη Στιμάγκα Κορινθίας που εκδηλώθηκε την Τετάρτη (17/07/2024).

Η σύλληψη του εμπρηστή είχε γίνει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για τη φωτιά στη Στιμάγκα στην Κορινθία, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Πελοποννήσου και της Π.Υ. Κιάτου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο συλληφθείς αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη (23/07/2024), για την μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε στην ίδια περιοχή στις 11 Ιουλίου 2024.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για άνδρα 72 ετών, μόνιμο κάτοικο της περιοχής, Οι δυο φωτιές στην Κορινθία στην περιοχή Στιμάγκα έκαψαν μεγάλες εκτάσεις με ελιές και αμπέλια καθώς και δασική έκταση, παρά την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

 

Κάποτε ο άνθρωπος έφτανε… στο φεγγάρι

  

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου 

Η επέτειος της προσελήνωσης. 20 Ιουλίου του 1969. Το πλήρωμα του Apollo 11″πατάει” στο φεγγάρι, με τον Νιλ Άρμστρονγκ να περπατάει στο έδαφος της Σελήνης.

Οι φωτογραφίες, η συγκίνηση, τα δάκρυα, οι… θεωρίες συνωμοσίας. Ένα ιστορικό επίτευγμα, που τα είχε όλα.

Ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα. Τότε που η ανθρωπότητα τολμούσε ακόμη να ονειρευτεί, και να υλοποιήσει τα όνειρά της.

Μια εποχή αυξημένου συναισθήματος. Καμία σχέση με την εποχή της ψυχικής αποστασιοποίησης που βιώνουμε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε όρεξη να πάμε ούτε μέχρι το… διπλανό δωμάτιο.

Ενώ κάποτε φτάναμε στο φεγγάρι… 

ysterografa.gr

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δεν ξεχνάμε τους ήρωες Κυπρίους και Ελλαδίτες που θυσίασαν τη ζωή τους / Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής

Εικόνα  

Στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών το πρωί του Σαββάτου (20.7.24), ενώ στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σε δήλωσή της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη βάρβαρη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνεχίζεται η κατοχή του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας». 

«Δεν ξεχνάμε τους ήρωες, Κυπρίους και Ελλαδίτες, που αντιστάθηκαν στον εισβολέα με απαράμιλλη γενναιότητα και θυσίασαν και τη ζωή τους πολεμώντας έναν υπέρτερο εχθρό».