Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ανάσα σε εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις και τα ΚΤΕΛ

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/11/Hisu55Dop6rTrwYQPnUz-2.jpg

Ανεκχώρητα και αφορολόγητα προς όλο τον δημόσιο τομέα και τα πιστωτικά ιδρύματα καθίστανται τα ποσά αποζημίωσης που δίδονται στα τουριστικά καταλύματα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, καθώς και σε χιλιάδες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε διάταξη που έφεραν και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή τα υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών. 

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες δεν έχουν ρυθμιστεί.

Κικίλιας : Αυτό είναι το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού για τον κοροναϊό Όλο το σχέδιο για τον εμβολιασμό των Ελλήνων.

 Κικίλιας : Αυτό είναι το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού για τον κοροναϊό 

Το σχέδιο για τον εμβολιασμό των Ελλήνων κατά του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με φόντο τις θετικές ανακοινώσεις για τα εμβόλια από την Pfizer και τη Moderna.

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους καθώς λογίζεται ως δημόσια αγαθά. Επιπρόσθετα τα εμβόλια θα παραδοθούν σε όλες της χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα, ενώ αντίστοιχα θα έχουν την ίδια τιμή για όλα τα κράτη – μέλη.


Οι συμφωνίες της ΕΕ για τα εμβόλια

Ολυμπιακός: Θετικός στον κορονοϊό ο Ελ Αραμπί , σε καραντίνα στο Καμερούν

 Ολυμπιακός: Θετικός στον κορονοϊό ο Ελ Αραμπί 

Άσχημα είναι τα νέα που φτάνουν στον Ολυμπιακό και για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός δεν έπαιξε στο παιχνίδι της εθνικής του ομάδα με την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία επειδή είχε εμφανίσει συμπτώματα ίωσης.

Μάλιστα στον Ολυμπιακό σήμανε συναγερμός και επικοινώνησαν αμέσως με τον ποδοσφαιριστή. Η ενημέρωση που είχε από τον παίκτη ήταν ότι είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. 

Infecté par le Covid-19, Youssef El Arabi confiné au Cameroun

Τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sport.le360.ma ο επιθετικός του Ολυμπιακού είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος έχει μολυνθεί από τον Covid-19 και οι Πειραιώτες θα στερηθούν τις υπηρεσίες του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ο Ελ Αραμπί έχει μπει σε καραντίνα στο Καμερούν και μαζί του έχει παραμείνει ο γιατρός της Εθνικής ομάδας του Μαρόκου, Σαΐντ Ζακίνι, έπειτα από οδηγίες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Μαρόκου.

Στο τέλος της εβδομάδας ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα υποβληθεί σε νέο τεστ για τον Covid-19, αλλά αυτή τη στιγμή ο παίκτης δεν γυρίζει στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ.

Σύνταξη πριν τα 62: Πώς θα κερδίσετε έως 7 έτη (εγκύκλιος)

 

Ευνοημένοι με το νέο σύστημα διαδοχικής ασφάλισης είναι περίπου 15.000 διαδοχικά ασφαλισµένοι, οι οποίοι θα µπορέσουν να ανοίξουν ταχύτερα την πόρτα της εξόδου την επόµενη πενταετία, κερδίζοντας µέχρι και επτά έτη ασφάλισης.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου Βρούτση – και τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες από τον e-ΕΦΚΑ – στο σύστημα της διαδοχικής ασφάλισης επέρχονται οι παρακάτω αλλαγές:

ΟΑΕΔ: Δίνει δωρεάν σπίτια -Τι προβλέπει διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή (έγγραφο)

 

Στο νομοσχέδιο  του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή περιλαμβάνεται (άρθρο 62) η διάταξη για την διάθεση δωρεάν σπιτιών από τον ΟΑΕΔ.  Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr όταν το νομοσχέδιο βρισκόταν σε δημόσια διαβούλευση. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πλησίασαν τα 2.600 κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας - 10 νέα κρούσματα στην ΚορινΘία

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι  

Ακόμα 86 νέα κρούσματα από τον Κορωνοϊό κατεγράφησαν σήμερα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, κοντεύουν τα 2.600  κρούσματα ,  έφτασαν τα 2.596. 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (32),  Μεσσηνίας  (16) ,  Κορινθίας (10), Ηλείας (9), Αργολίδα (2) , Αρκαδία( 12) και Λακωνία (5) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               886 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας        488 (0) 

.Ε. Κορινθίας            399 (1) 

Π.Ε. Αργολίδας        309 (0)

Π.Ε. Ηλείας              248 (2) 

Π.Ε. Αρκαδίας         164 (0)

Π.Ε. Λακωνίας        102 (0)

Αντισηπτικά χεριών: Τι κίνδυνοι υπάρχουν για την υγεία

Πριν από 1 χρόνο και 1 ημέρα, στις 17 Νοεμβρίου του 2019, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην επαρχία Hubei της Κίνας.

Σήμερα, η ανθρωπότητα έχει φτάσει μια ανάσα πριν από το πρώτο εμβόλιο για τη νόσο COVID-19, αλλά εντωμεταξύ έχουμε πάνω 55,2 εκατομμύρια κρούσματα και 1,3 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σταδιακά, η καθημερινότητά μας άλλαξε ριζικά. 

Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 3.209 κρούσματα ( 10 κρούσματα στην Κορινθία) , 480 στις ΜΕΘ και 60 νεκρούς - Ο "χάρτης" της διασποράς.

  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 3209 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82034, εκ των οποίων το 53.7% άνδρες.

Ο χάρτης της διασποράς

Taxisnet τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα τα πληρώσετε

    

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2021: Πώς θα τα εκτυπώσετε μέσω taxisnet

Άνοιξε από την περασμένη Παρασκευή η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Η χρονιά των αλλαγών, έφερε ανατροπές και στα τέλη κυκλοφορίας. 

Ψυχογιός προς Bορίδη: Στηρίξτε άμεσα τους λεμονοπαραγωγούς και τους αγρότες της Κορινθίας.

 

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  για την ανάγκη  στήριξη της τιμής των λεμονιών στην αγορά και την προστασία από τις κλοπές σε παραγωγή και εξοπλισμό για τους αγρότες της Κορινθίας.

Μητσοτάκης σε ΝΑΤΟ: Οι πρακτικές της Τουρκίας υπονομεύουν τη συμμαχία – Τι είπε για τζιχαντιστές και S400

 

Αιχμές κατά της Τουρκίας άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμός κατά την έναρξη της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 66η Ετήσια Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ έχει ως εξής:

«Πρόεδρε Mesterházy, Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Stoltenberg, αγαπητοί Αντιπρόεδροι, αγαπητοί βουλευτές…

Από καρδιάς, θα ήθελα να σας καλωσορίσω «ψηφιακά» στην Αθήνα, και στην 66η ετήσια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Το loading ταλαιπώρησε μαθητές, γονείς και δασκάλους – Για μεμονωμένα προβλήματα μιλά το υπουργείο

 https://znews.gr/wp-content/uploads/2020/11/tilekpaideusi.jpg

Η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης για δημοτικά και νηπιαγωγεία κύλησε με προβλήματα αλλά το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για με μονωμένα προβλήματα. 

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι «Περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση. Ο παραπάνω

Ελλάδα και ΗΑΕ καταδικάζουν τις παραβιάσεις της Τουρκίας στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

  

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάζουν τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και τη συνολική επιθετική συμπεριφορά της στη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Νότιο Καύκασο ως κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυο κυβερνήσεις καλούν την Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να τερματίσει άμεσα όλες τις παράνομες και προκλητικές ενεργείς της» σημείωσαν, στην κοινή δήλωση, οι δύο ηγέτες Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος – Ήταν αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων»

  

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, γνωστός ως αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων», της εγκληματικής οργάνωσης η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δολοφονούσε ηλικιωμένους, με σκοπό να τους αρπάξει την κληρονομιά.
Ο Παπαδόπουλος είχε διατελέσει δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, ενώ υπήρξε και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο έγινε γνωστός στο πανελλήνιο εξαιτίας τ

Με κορονοϊό 9 μοναχές της Μονής Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου Αιγίου.

  

Όπως μεταδίδεται από την ΕΡΑ Πάτρας, θετικές στον κορονοϊό βρέθηκαν 9 μοναχές της Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου. Οι μοναχές στο Αίγιο εμφάνισαν συμπτώματα και έκαναν το τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

Να σημειωθεί ότι στις 5 Νοεμβρίου, μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, είχαν επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης, Αμβρόσιος, οι οποίοι διαγνώστηκαν και οι δύο θετικοί στον κορονοϊό.

Κρούσμα θετικό στον κορονοϊό στον Αστέρα Τριπολης.

 Το Metropolitan Hospital ιατρικός υποστηρικτής του Αστέρα Τρίπολης 

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι ένα μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό σε μοριακό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Ακουλουθώντας πιστά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η προπόνηση της Τετάρτης (18/11) αναβλήθηκε και σε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, καθώς και στο προσωπικό του συλλόγου την Τετάρτη (18/11) διενεργήθηκαν τεστ ανίχνευσης Covid-19, τα οποία και θα επαναληφθούν σε δύο 24ωρα.

Το μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό απομονώθηκε και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στις υποχρεώσεις της ομάδας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι προηγούνται για την ηγεσία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – Οι υπουργοί που ξεχωρίζουν

  

Το θέμα ηγεσίας στα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς διερευνά, μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό της εφημερίδας POLITICAL.

Παράλληλα καταγράφει τα αποτελέσματα για την αξιολόγηση των υπουργών, όπου όπως φαίνεται έχει εδραιωθεί μια δεκάδα υπουργών που εναλλάσσει απλά σειρά ανάλογα με την συγκυρία. Αυτή τη φορά έχει στην πρώτη τριάδα τους Β. Κικίλια, Ν. Δένδια και Τ.Θεοδωρικάκο.

Τα συμπεράσματα της έρευνας από τον Υπεύθυνο Ερευνών της OPINION POLL Ζαχαρία Ζούπη:

Νέα έρευνα: Κλιματική Αλλαγή και Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας

  

Νέα έρευνα

Κλιματική Αλλαγή και Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας
 

Πώς θα επανέλθει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη, και ταυτόχρονα θα πετύχει τον φιλόδοξο στόχο για τη μετάβασή της σε κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050; Πώς επηρεάζουν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Ταμείο Ανάκαμψης τον ανασχηματισμό του αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας;
 

Μέσα στην ύφεση και την πανδημία, εμφανίζεται μια μοναδική ευκαιρία η χώρα μας να μετασχηματίσει πλήρως το διοικητικό, οικονομικό και ενεργειακό της μοντέλο, ενώ μια σειρά από βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις επιτρέπουν την κεφαλαιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

“Οι ευκαιρίες που διανοίγονται σήμερα δύσκολα θα επαναληφθούν, τουλάχιστον για τα επόμενα 20 ή και 30 έτη”, γράφει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Καρτάλης σε ένα νέο κείμενο πολιτικής που δημοσιεύει σήμερα η διαΝΕΟσις.

Κορωνοϊός – Αγωνία για τις διαθέσιμες ΜΕΘ - Αναλυτικά η κατάσταση σε όλη την χώρα

 Κορωνοϊός: H ακτινογραφία των ΜΕΘ – Πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες σε όλη την χώρα 

Σε κατάσταση συναγερμού είναι όλη η χώρα λόγω του κορωνοϊού και το βλέμμα όλων είναι στις ΜΕΘ οι οποίες έχουν γεμίσει κόσμο.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.203 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 950 είναι κατειλημμένες και 253 κενές (ποσοστό 21%).

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 579, οι 440 είναι κατειλημμένες και οι 139 κενές (ποσοστό 24%). Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 624. Από αυτές, 510 είναι κατειλημμένες και 114 κενές (ποσοστό 18%).

Πορεία ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο

 

“Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, τιμώντας την χθεσινή επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου,τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, πραγμτοποίησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κορίνθου, και απόθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Σωκράτη, ως ελάχιστο φόρο τιμής στουςαγωνιστές της Δημοκρατίας, ως ελάχιστη αντίδραση στις αντιδημοκρατικές
αποφάσεις της κυβέρνησης, για να γιγαντωθεί και η τιμή και η αντίδραση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.