Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Το loading ταλαιπώρησε μαθητές, γονείς και δασκάλους – Για μεμονωμένα προβλήματα μιλά το υπουργείο

 https://znews.gr/wp-content/uploads/2020/11/tilekpaideusi.jpg

Η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης για δημοτικά και νηπιαγωγεία κύλησε με προβλήματα αλλά το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για με μονωμένα προβλήματα. 

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι «Περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση. Ο παραπάνω

αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές. Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex χαρακτηρίζονται μεμονωμένες και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex».

Τα παραπάνω βέβαια δεν συμμερίζονται οι εκατοντάδες γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα που διαμαρτύρονται ότι είτε το σύστημα δεν του άφησε ποτέ να εισέλθουν στην ψηφιακή τάξη, είτε κάποια στιγμή η σύνδεση διεκόπη και δεν ήρθε ποτέ, είτε υπήρχαν προβλήματα στον ήχο και στην εικόνα.

Η τηλεκπαίδευση και για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.