Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος κλιματικός νόμος - Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «παρών» στην επιδότηση ρεύματος

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος κλιματικός νόμος - Ο ΣΥΡΙΖΑ  είπε «παρών» στην επιδότηση ρεύματος 

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο κλιματικό νόμο που προωθεί την ενεργειακή μετάβαση και αλλάζει το ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Παράλληλα, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, η Ολομέλεια ενέκρινε και την τροπολογία που πριμοδοτεί ως και 600 ευρώ αναδρομικά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, στηρίζοντας πολίτες και επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Πανεπιστήμια: Αλλάζουν οι φοιτητικές εκλογές - Ενιαίο ψηφοδέλτιο σε όλα τα ΑΕΙ χωρίς φοιτητικές παρατάξεις

Πανεπιστήμια: Αλλάζουν οι φοιτητικές εκλογές - Ενιαίο ψηφοδέλτιο σε όλα τα ΑΕΙ χωρίς φοιτητικές παρατάξεις 

Αλλάζουν όλα σε ότι έχει να κάνει με τις εκλογές των φοιτητών στα πανεπιστήμια με το σχέδιο νόμου, το οποίο παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με το οποίο έρχονται σαρωτικές αλλαγές όσον αφορά στη λειτουργία των ΑΕΙ.

Προβλέπεται η διεξαγωγή των εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο και δεν θα υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις.

Κυριάκος Πιερρακάκης από Τρίπολη: “Τα επόμενα χρόνια είναι χρόνια μεγάλων αλλαγών”

  

” Tα επόμενα χρόνια είναι χρόνια μεγάλων αλλαγών. Η υγειονομική πανδημία έκανε αναγκαιότητα κάποια πράγματα, όσον αφορά τη λειτουργία του κράτους. Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Έχουμε εκκρεμότητες. Πρέπει να γίνουν και άλλα”. Αυτό, δήλωσε απ’ την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε σύσκεψη στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είπε τα εξής:

Στο Ναύπλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

  

Στο Ναύπλιο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του ΚΤ. ΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) Τιμολέοντα Κατσίπο καθώς και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού έγιναν συναντήσεις με τους Δικαστές, Προέδρους Εφετών Πρωτοδικών, τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών, με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και στελέχη του Δικηγορικού Συλλόγου.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (δικηγόρος) Γιάννης Μαλτέζος και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος  Από τις συναντήσεις και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις δρομολογήθηκαν λύσεις για μια σειρά από θέματα.

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Γερολιμένα Λακωνίας

  

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 00:54 στον θαλάσσιο χώρο 132 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του  Γερολιμένα Λακωνίας, ή 335 χλμ. νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Η δόνηση χαρακτηρίζεται «ασθενής», όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επίσης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα ή ζημιές.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 304 νέα κρούσματα ( 50 στην Κορινθία, 52 στην Μεσσηνία, 92 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (- 9) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 304 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (194) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (110).  

  Συγκεκριμένα: