Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Καλωσήρθες καύσωνα – Από σήμερα το πρώτο κύμα, μέχρι και τους 37 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο

 Καιρός: Καλωσήρθες καύσωνα – Από σήμερα το πρώτο κύμα, μέχρι και τους 37 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο [βίντεο] 

Ζέστη στην Αττική με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35 με 36 βαθμούς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Εξαιρετικός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους 3-4 μποφόρ και τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 35 βαθμούς.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο καιρός θα αλλάξει την Κυριακή και τη Δευτέρα με καταιγίδες και χαλάζι. Η αστάθεια δεν θα κρατήσει πολύ και οι υψηλές θερμοκρασίες θα επανέλθουν από την Τρίτη 31/5.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και, κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις θαλάσσιες αύρες, κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.