Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο μουσικός και συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

 Βαγγέλης Παπαθανασίου: Νέος δίσκος εμπνευσμένος από αποστολή της NASA

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο μεγάλος Έλληνας μουσικός και συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου. 

Βραβεύθηκε με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς το 1982». Επίσης έχει επενδύσει μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως: Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο κ.ά.

Την είδηση επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε μέτρα για την πρόσβαση στο ΟΑΚΑ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε μέτρα για την πρόσβαση στο ΟΑΚΑ 

Ενόψει του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 20:00 στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α., μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ» και στο πλαίσιο διευκόλυνσης των θεατών κατά τη μετάβασή τους, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Superleague 1: Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία των play out

 Superleague 1: Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία των play out 

Κανονικά επικυρώθηκε η τελική βαθμολογία των play off της Superleague 1, αλλά όχι και των play out, με τις ομάδες να ψηφίζουν σχετικά και το αποτέλεσμα να είναι εφτά κατά και έξι υπέρ, με δύο λευκά.

Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί με 5 ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, τον Απόλλωνα Σμύρνης να υποβιβάζεται στη Superleague 2 και τη Λαμία να δίνει αγώνα μπαράζ με τη Βέροια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η “ελαφρά ταξιαρχία” έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και ήταν μία από τις ομάδες που ψήφισαν κατά την επικύρωσης.

Φωτιά από κεραυνό στην Εύβοια κοντά στα Ψαχνά – Στις φλόγες χωματερή

 Φωτιά από κεραυνό στην Εύβοια κοντά στα Ψαχνά – Στις φλόγες χωματερή 

Φωτιά που προκλήθηκε από κεραυνό ξέσπασε στην Εύβοια. Οι φλόγες τύλιξαν χωματερή στην περιοχή Αμφιθέα Διρφύων Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα της Πέμπτης (19.05.2022) η φωτιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε σε πρώην χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων και οφείλεται πιθανότατα σε πτώση κεραυνού.

Πανελλαδικές 2022: Δείτε πότε και τι ώρα ξεκινούν οι εξετάσεις

 Πανελλαδικές 2022: Δείτε πότε και τι ώρα ξεκινούν οι εξετάσεις 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών 2022 και η αγωνία των μαθητών κορυφώνεται, αφού σε δύο εβδομάδες οι υποψήφιοι μαθητές των Γενικών αλλά και των Επαγγελματικών Λυκείων θα κάτσουν στα θρανία για να δώσουν την πρώτη τους εξέταση.

Οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ ξεκινούν στις 3 Ιουνίου με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) ενώ μια μέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

CNN: Τα καλαμαράκια στη λίστα με τα καλύτερα τηγανητά φαγητά του κόσμου

 CNN: Τα καλαμαράκια στη λίστα με τα καλύτερα τηγανητά φαγητά του κόσμου 

Στη λίστα του CNN με τα 30 καλύτερα τηγανητά πιάτα βρίσκεται το καλαμαράκι, το οποίο «μοιράζεται σε Ιταλία και Ελλάδα», όπως επισημαίνεται σε άρθρο.

Παναρισμένο και τηγανισμένο, σερβίρεται με λεμόνι, είτε με μαρινάδα είτε με κρεμώδη σάλτσα βασισμένη στη μαγιονέζα. Το

Φωτιά τώρα στο Αμόνι Κορινθίας

Φωτιά τώρα στο Αμόνι Κορινθίας  

Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (19/5) στη θέση Αμόνι στην Κορινθία, όπου αποτεφρώνει δασική έκταση. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

 

Προχωρούν σημαντικά έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στον Δήμο Ζαχάρως

  

Τον Δήμο Ζαχάρως επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο και μέλη της Δημοτικής Αρχής για μια σειρά σημαντικών έργων που υλοποιούνται στην περιοχή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, ενημέρωσε για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για

Ποδοσφαιρικός αγώνας τιμής και μνήμης στην Κόρινθο. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του Κύψελου, των δυο ομάδων της προσφυγιάς, αγωνίστικαν για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

 

Ποδοσφαιρικός αγώνας τιμής και μνήμης, πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της Κορίνθου. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του Κύψελου, των δυο ομάδων της προσφυγιάς, συναντήθηκαν σε έναν αγώνα ιστορικό, έναν αγώνα που διοργανώθηκε με την φροντίδα του δήμου Κορινθίων και αποτέλεσε την πρώτη, από μια σειρά εκδηλώσεων, για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στην Κόρινθο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Handgun I.P.S.C.

  

Στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής Handgun IPSC.

Η δράση θα κρατήσει δύο εβδομάδες.

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές, αλλά και αρκετοί κριτές και συνοδοί θα βρεθούν στην περιοχή για τους αγώνες αυτούς.

Μάλιστα, δόθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου απ’ τους διοργανωτές.

Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Λουτράκι στις 21 και 22 Μαΐου 2022.

  

Στο Λουτράκι θα γίνει ο μεγάλος τελικός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων πινγκ πονγκ.

Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, στις 21 και 22 Μαΐου 2022.

Οι 16 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, θα αγωνιστούν με στόχο τη διάκριση και την στελέχωση της εθνικής ομάδας, εν’ όψει των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, σε συνδιοργάνωση, με το δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και τον Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου (θα έχει συμμετοχή με 6 αθλητές).

Το Σάββατο, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα και την Κυριακή, στις 10 το πρωί.

Ανδρουλάκης: «Ισορροπημένη» η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, «αδιανόητο» να υπάρχει σύγκρουση γι' αυτό

 3360033-1-960x600 

«Ισορροπημένη» χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αδιανόητο» να γίνεται «επίδικο μίας σύγκρουσης ότι ο πρωθυπουργός κλήθηκε εκεί για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης».

Το πιο κρίσιμο στοιχείο της επίσκεψης Μητσοτάκη, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Skai, «είναι εαν το Κογκρέσο θα κάνει πίσω στους εκβιασμούς του Ερντογάν. Θα κριθεί στο επόμενο διάστημα αν οι ΗΠΑ είναι πλέον πιο κοντά μας». 

Εκλογές την Κυριακή 2 Οκτωβρίου;

 Εκλογές - Τελευταία νέα και ειδήσεις για τις εκλογές από το iefimerida.gr 

Σενάριο εκλογών για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr. 

Η Κυριακή αυτή είναι ενδεικτική και θα μπορούσε να είναι είτε νωρίτερα, στις 25 Σεπτεμβρίου, είτε την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 316 νέα κρούσματα ( 52 στην Κορινθία, 48 στην Μεσσηνία, 105 στην Αχαΐα.)

Νέα Μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (- 85) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 316 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα σχεδόν διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (205) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (111).  

  Συγκεκριμένα: