Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Νέα δημοσκόπηση: Η Νέα Δημοκρατία στη ρότα της αυτοδυναμίας , παγιώνεται η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ

kalpi-1 Νέα δημοσκόπηση:12 μονάδες η ΝΔ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ
Παγιώνεται το σαφές εκλογικό προβάδισμα που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, καθώς φαίνεται να ανακόπτεται η τάση βελτίωσης των επιδόσεων της κυβερνητικής παράταξης που σημειώθηκε μέσα στο καλοκαίρι και καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου.
Η επικοινωνιακή αντεπίθεση που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα η Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να εξαντλεί τα όριά της, αφού

Καταλονία: Η ανεξαρτησία φέρνει αθλητικό… μπάχαλο! Τι θα γίνει με Μπαρτσελόνα - Θα αγωνιστεί στο Σαμπιονά;

Καταλονία: Η ανεξαρτησία φέρνει αθλητικό… μπάχαλο! Τι θα γίνει με Μπαρτσελόνα | Newsit.gr
Το κοινοβούλιο στην Καταλονία ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στην Ισπανία! Μέσα σε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν -αν τελικά η Καταλονία καταφέρει να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ισπανία- είναι το τι θα γίνει με τον αθλητισμό της και κυρίως με τον “γίγαντα” που ακούει στο όνομα “Μπαρτσελόνα”.

Ανεξαρτησία κήρυξε το κοινοβούλιο της Καταλωνίας - Η Γερουσία έδωσε την εξουσία στον Ραχόι που αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της Καταλονίας

Ισπανία: Κήρυξε ανεξαρτησία η Καταλονία [Συνεχής ενημέρωση] 
Εντείνεται η αγωνία για την Ισπανία, με την αντιπαράθεση ανάμεσα σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη να οδηγείται στα άκρα. Την ανεξαρτησία της Καταλονίας ψήφισε το τοπικό κοινοβούλιο, ενώ η ισπανική Γερουσία αποφάσισε να προχωρήσει στην επιβολή άμεσων μέτρων που θα αναστείλουν την αυτονομία της περιοχής.
Η πρόταση για ανεξαρτησία εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ, 10 κατά, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια σε σύνολο 135 βουλευτών. , δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος. 

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2017 στο Δερβένι

https://parisis.files.wordpress.com/2015/10/oxi.jpg
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 27ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.10.2017 Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28.10.2017

ΔΕΡΒΕΝΙ¨ Εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστι΄νης και βράβευση επιτυχόντων στην 3βάθμια εκπαίδευση

Το Σάββατο  28 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18.00 στο «ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ AΓ. ΙΩΑΝΝΗ»  στο ΔΕΡΒΕΝΙ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου μας και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο Δήμαρχος  &
Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

Ηλίας  Ανδρικόπουλος

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2017 στο Ξυλόκαστρο

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2017 στο Ξυλόκαστρο
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ορίζεται γενικός τριήμερος Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
Παρασκευή Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, υπηρεσίες και στα
27-10-2017 πρωϊνή ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
Σάββατο

Ικανοποιημένος από την ανανέωση στο κόμμα ο Κυριάκος- 1.500 άτομα στις διαδικασίες αξιολόγησης του Μητρώου Νέων Στελεχών - ( 2 νέα στελέχη από την Κορινθία)

https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2017/09/mitsotakis-9-1024x514.jpg
Μήνυµα κατά της αποχής από τα κοινά, σε µια εποχή πολιτικής απαξίωσης, κόπωσης από τα Μνηµόνια και παραίτησης από την ελπίδα, θεωρεί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την ανταπόκριση 1.500 πολιτών µέχρι τώρα στις διαδικασίες αξιολόγησης που έχει ξεκινήσει η Ν.∆. προκειµένου να συγκροτήσει το Μητρώο Νέων Πολιτικών Στελεχών.
«Η Ιστορία γράφεται µόνο από αυτούς που συµµετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.∆., Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση γνωριµίας που είχε πρόσφατα µε τα 35 νέα στελέχη της τελευταίας «φουρνιάς».

Κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ μέσα στο 2018

Στη διοργάνωση κοινού συνεδρίου εντός του 2018 προσανατολίζονται ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ. Η σχετική πρόταση διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας   ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


ΑΣΕΠ: Έρχεται γραπτός διαγωνισμός για 520 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ το Νοέμβριο

Νέα μεγάλη προκήρυξη, μέσω γραπτού διαγωνισμού, ετοιμάζει το ΑΣΕΠ, για τη στελέχωση και ενίσχυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την πρόσληψη 520 μονίμων υπαλλήλων, οι οποίοι θα ανήκουν στους κλάδους των εφοριακών και των τελωνειακών. Την συγκεκριμένη προκήρυξη είχε προαναγγείλει, η

Η διατροφική αξία των ζυμαρικών

whole-grain-pasta.jpg
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, 25 Οκτωβρίου, καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA), προκειμένου να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών, ενός από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης σε Υπερτασικούς ασθενείς


Diabetic-heart.jpgΗ αρτηριακή υπέρταση ως παράγων κινδύνου και ο σακχαρώδης διαβήτης ως σύνδρομο το οποίο χαρακτηρίζεται από διαταραχές του μεταβολισμού των υδατανθράκων (γλυκόζη), των λιπιδίων και των λευκωμάτων, αποτελούν μαζί με την δυσλιπιδαιμία τα συχνότερα αίτια καρδιαγγειακών νοσημάτων: της στεφανιαίας νόσου, των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, της νεφρικής ανεπάρκειας, της μίκρο- και μακρο-αγγειοπάθειας και των επιπτώσεων τους.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαταραχές ύπνου

gastroesophageal.jpg
Tου Ιωάννη Δ. Παπαδημητρίου, Γαστρεντερολόγου
Ποιες είναι οι συνέπειες της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης στον ύπνο;


Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Πρωτότυπα και υγιεινά σνακ για τους μαθητές


ygeiina_snack_mathites.jpgΑπό την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD

Τώρα που έφτασε η περίοδος που τα κουδούνια των σχολικών τάξεων χτυπούν καθημερινά, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το φαγητό που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι μικροί κύριοι και οι μικρές κυρίες.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Παιδί και σκύλος - Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα


skylos_paidi.jpgΤα παιδιά αγαπούν τα σκυλιά και το αντίστροφο! Ωστόσο, η πολύ στενή επαφή του σκύλου με το παιδί, μπορεί να οδηγήσει σε εκνευρισμό του σκύλου, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στο παιδί. Έτσι, μια φαινομενικά φιλική αλληλεπίδραση παιδιού και σκύλου μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Πέτρος Τατούλης «Η υποψηφιότητα Μανιάτη ενισχύει το πολιτικό προφίλ της Πελοποννήσου»

Εμφάνιση IMG_4394.JPG


«Η χώρα θα προχωρήσει μπροστά μόνο αν υπάρξει ένα σχέδιο συνεννόησης όλων των πολιτικών κομμάτων στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών προτεραιοτήτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο αρχηγό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τέως Υπουργό κ. Ιωάννη Μανιάτη στην έδρα της Περιφέρειας την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.

Μια άγνωστη εκκρεμότητα 76 ετών :ΟΙ ΑΤΑΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ‘40 το Σάββατο 28/10

logo_VOULH 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Αυτό το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, οι «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ» συναντώνται με την ιστορική μνήμη και το ηθικό χρέος προς τους άταφους νεκρούς του μετώπου του '40- '41.

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με τον Γεώργιο Σούρλα πρώην υπουργό και πρώην Ά αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον Γιώργο Νούλα Δικηγόρο- Διεθνολόγο, τον Απόστολο Κωστόπουλο γιό πεσόντος και την Γεωργία Γούλα κόρη πεσόντος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τέκνων Συγγενών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Βάσω Πετροπούλου - Παν. Γαρταγάνη στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Κορίνθου μέσω των εκτενέστατων εκπαιδευτικών και επιστημονικών του δράσεων, ανακοίνωσε πως ανταποκρίνεται στο αίτημα του Μουσείου για χρηματοδότηση των αναγκών συμβάλλοντας με εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ. Για την σημασία του έργου που επιτελεί το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου είχαν με παρέμβασή τους ενημερώσει το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας, ενώ επιστολή στήριξης του αιτήματος του Μουσείου που συνοδευόταν με Απόφαση του ΔΣ είχε σταλεί και ο Δήμος Κορινθίων.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κόρινθο πριν μερικούς μήνες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘Παύλεια 2017’, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε επισκεφθεί το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο και είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για τα εκθέματα και το ευρύ πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσής του.

Κόρινθος , 27 Οκτωβρίου 2017
Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας

Ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Mare West, μην πας μακριά…

Εμφάνιση LOGO_MAREWEST_low.jpg
Από την 1η μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις μας βρίσκουν στο MARE WEST!
Ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Εμφάνιση MidSeason2017_FB.JPG
(Κόρινθος, 27 Οκτωβρίου 2017): Ο Νοέμβριος ξεκινάει όμορφα με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, από την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 15/11, ενώ ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα του MARE WEST και την Κυριακή 5 του μήνα.

Η αιχμηρή απορία της “Δημοκρατίας”: Ποιός… κυβερνά τη ΝΔ;


Με μια αιχμηρή… απορία, με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυκλοφορεί η “Δημοκρατία”.

Η εφημερίδα, η οποία κυριαρχεί κυκλοφοριακά στον χώρο της Κεντροδεξιάς, εκκινεί από την αφετηρία της διαγραφής της Κατερίνας Παπακώστα “για τα μάτια του Άδωνη”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, και αναρωτιέται τι πραγματικά συμβαίνει στο ιστορικό κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και σε ποιά οδό διολισθαίνει.

Μήνυμα… με νόημα από Μεϊμαράκη, περί “εθνικής ενότητας”


Δήλωση του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Προέδρου της Βουλής κ.Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η 28η Οκτωβρίου 1940  είναι η ημέρα που συμβολίζει τους διαχρονικούς αγώνες του Έθνους μας για ανεξαρτησία και ελευθερία .
Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τις θυσίες των προγόνων μας και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.
Είναι η ημέρα που εκφράζει την εθνική ενότητα και την ακαταμάχητη ελληνική ψυχή

Ποια ήταν η Καλλίεργος Αθηνά; Επιγραφές στην Επίδαυρο, για πυροφορήσαντες στο Ασκληπιείο

Ο Νίκων Διοκλέους
του Νομίου Απόλλωνος
και ο Απολλώνιος Δωραίος
της Καλλιέργου Αθηνάς!
Έχει η πυροφορία αυτή σχέση με τα σημερινά τελούμενα Αναστενάρια,
τα οποία έχουν σχέση με την καλλιέργεια και την καλοσοδειά

ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στο Κύπελλο Ελλάδος... Πολυβόλο η ΑΕΚ, «Χ» ο Ατρόμητος, ανατροπή ο Αστέρας, πρόκριση ο ΟΦΗ

Πολυβόλο η ΑΕΚ, «Χ» ο Ατρόμητος, ανατροπή ο Αστέρας, πρόκριση ο ΟΦΗ
Επίδειξη δύναμης έκανε η ΑΕΚ στο Αλκαζάρ απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, τον οποίο συνέτριψε με 7-0.  στο πλαίσιο του 3ου ομίλου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση, με αλλαγές στη σύνθεσή της καθώς την προσεχή Κυριακή (29/10) έχει ντέρμπι στη Νέα Σμύρνη, ήταν αποφασισμένη να αφήσει πίσω την ήττα-σοκ από τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα και το πέτυχε με τρόπο εμφατικό.
Στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν ήδη 5-0 για τους

Έκανε το 4Χ4 στην Ευρωλίγκα Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε και τη Κίμκι με 92-75

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε και τη Κίμκι με 92-75
Με τρομερή άμυνα στο 2ο ημίχρονο και τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ να ξεχωρίζουν, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα με 92-75, κάνοντας το 4Χ4 στη φετινή Ευρωλίγκα.
Οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν ξανά χωρίς τον Σπανούλη αλλά αυτό δεν τους επηρέασε καθόλου αφού τσαλάκωσαν το αήττητο των Ρώσων για να διατηρήσουν το δικό τους, βρίσκοντας λύσεις από όλους τους παίκτες.

Στο Ορεινό Χελυδόρι τίμησαν τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη.


Φωτογραφία του Basilis Lalos.Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, τίμησαν, χθες  Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο ομώνυμο Εξωκκλήσιο του Αγίου , στο Ορεινό Χελυδόρι, μεσα σε ένα ομιχλώδες - παγωμένο αλλα πανέμορφο τοπίο,  κάτοικοι της περιοχής. Την Θεία λειτουργεία.ετέλεσε  ο π. Αναστάσιος Κοΐνης, ενώ έψαλαν ο Κώστας Κουσουλός και η Γεροντισσα  Μοναχή από το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη Παρέστησαν πλήθος κόσμου
Το Χελυδόρι ήταν διπλοκάτοικη Κοινότητα . Ο Κούτος  ήταν ορεινος οικισμός,ενώ πεδινοι οικισμοί της κοινότητας αποτελούσαν τα Μεντουριάνικα και τα Βυζδιάνικα. Οι κάτοικοι τους θερινούς μήνες έμεναν στον Κούτο ενώ ξεχείμαζαν στά πεδινα...
Οί κατοικοι του χωριού , τα παλιά τα χρόνια ανήμερα της εορτής, μετά τον εκκλησιασμό τους  στον Άγιο Δημήτριο ομαδικά κατέβαιναν για να χειμασουν κάτω στα Μεντουρανικα, ενώ στον Κουτο ανέβαιναν και πάλι μετά την Κυριακή της Αποκριάς...