Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Ολυμπιακός – Θύρα 7: Συγκίνηση στο μνημόσυνο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη παρόντα στο «Καραϊσκάκης», Ο Ολυμπιακός πενθεί, αλλά βροντοφωνάζει: «αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»

 Ολυμπιακός – Θύρα 7: Συγκίνηση στο μνημόσυνο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη παρόντα στο «Καραϊσκάκης» 

 

Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από την τραγωδία της θύρας 7. Στις 8 Φεβρουαρίου 1981 όταν και έχασαν τη ζωή τους 21 παιδιά στα σκαλοπάτια του παλιού Καραϊσκάκη.  

Ο Ολυμπιακός δεν θα ξεχάσει ποτέ τους οπαδούς του που πέθαναν στην τραγωδία της θύρας 7 και στο μνημόσυνο στο γήπεδο “Καραϊσκάκης” υπήρξε ιδιαίτερη συγκίνηση, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα να δίνουν το “παρών”.

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τη “μαύρη” ημέρα, στις 8 Φλεβάρη του 1981, όπου 21 οπαδοί του Ολυμπιακού έχασαν τη ζωή τους στη θύρα 7 του γηπέδου “Καραϊσκάκης”, με τη μνήμη τους να μένει “ζωντανή” από τους Πειραιώτες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι ποδοσφαιριστές των “ερυθρόλευκων”, αλλά και πολύ κόσμος βρέθηκε έτσι στο Φάληρο για να τιμήσει τους νεκρούς.

Κορονοϊός: 45 νεκροί και 32 διασωληνωμένοι – 3 θάνατοι από γρίπη

 

 

Στους 45 από 65 μειώθηκαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ο ΕΟΔΥ, κατά την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων. Τρεις νεκροί από γρίπη, έναντι πέντε στην προηγούμενη καταγραφή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το διάστημα 29 Ιανουαρίου – 04 Φεβρουαρίου, 32 άνθρωποι από 51 συγκριτικά με την προηγούμενη καταγραφή, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Μειώθηκαν οι εισαγωγές.

Συνοπτικά την εβδομάδα 05/2024: