Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΗΓΕΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΟ

Μόλις έναν χρόνο μετά τον ερχομό ως νέος «Τσε Γκεβάρα» του λαού, το 85%  των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν είναι ικανοποιημένο από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η δημοτικότητά του στη χώρα μας έχει κατρακυλήσει πίσω από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Βασίλη Λεβέντη και ακόμα και του Δημήτρη Κουτσούμπα, που εκπροσωπεύει το κομμουνιστικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας που εξαθλίωσε την Ανατολική Ευρώπη επί δεκαετίες. Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να φτάσει άραγε ο κ.Τσίπρας για να αποχωρήσει ειρηνικά από την εντέχως αρπαχθείσα εξουσία των Ελλήνων; Με ένα 15% πραιτοριανών και ντόπιων ανέγγιχτων ολιγαρχών θα συνεχίσει να κυβερνά καταδυναστεύοντας το υπόλοιπο 85%;  

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων» και στο δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη
στο «Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων»
και στο δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη

Η πρώτη σας επίσκεψη εκτός Ελλάδος ως Πρόεδρος του κόμματός σας, είναι στη Κύπρο, σε μία χρονική στιγμή που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων φαίνεται να είναι σε σημείο που πιθανόν να καταλήξουν σε συμφωνία.

-- Ποια είναι η δική σας ενημέρωση;
-- Ποια η διαίσθησή σας;
-- Ποια η επιθυμία, και ποιος ο φόβος σας;

Άρθρο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ειδική έκδοση του Economist "Ο κόσμος το 2016"

Άρθρο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στην ειδική έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2016»
με τίτλο «Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού»


Το 2016 θα είναι άλλο ένα υφεσιακό έτος. Στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος της φετινής χρονιάς θα βρεθούμε στην ίδια θέση που ήμασταν στο τέλος του 2014, και μάλιστα με πολύ χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα εξαιτίας των πρόσθετων φόρων και των περικοπών των συντάξεων αυτής της διετίας. Δύο χρόνια αδικοχαμένα, που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Το ευκαιριακό κόστος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιο.

Δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα

«H εκτέλεση του Προϋπολογισμού αποκαλύπτει την αδυναμία της Κυβέρνησης
να σχεδιάσει ρεαλιστικά και να εκτελέσει αποτελεσματικά»

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη δημοσιοποίηση, από το Υπουργείο Οικονομικών, των οριστικών στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση της Αριστεράς, κινούμενη σε αποσταθεροποιημένο πολιτικό έδαφος, θριαμβολογεί για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2015.

Γιατί, όμως, θριαμβολογεί;

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

http://www.enikos.gr/images/resized/590_71e1abb4466b2dc6e838f6338f9c6303.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά

http://static.dimokratiki.gr/uploads/2016/01/456-1-744x357.gifΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά, στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Με σχέδιο και αποφασιστικότητα ενισχύουμε την περιφερειακή μας οικονομία»

«Στα 4,5 χρόνια που βρισκόμαστε στο τιμόνι της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει σχέδιο, πείσμα και αποφασιστικότητα μπορούμε να φτάσουμε σε καλά αποτελέσματα, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στην ημερίδα με τίτλο «Επιχειρηματική Ανακάλυψη για την εξειδίκευση δράσεων που αφορούν σε Καινοτόμες Εφαρμογές και την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον τομέα του τουρισμού-πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016.
«Οι συναντήσεις στο Νταβός απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι ενώ η παγκόσμια οικονομία κινείται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, η δική μας παρουσία παραμένει γεμάτη προβλήματα. Είναι πλέον ανάγκη να δούμε σοβαρά και ρεαλιστικά την προοπτική και τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου και να απαλλαχθούμε από ιδεοληψίες, μισαλλοδοξίες και προσωπικούς καιροσκοπισμούς» τόνισε ο κ. Τατούλης και αναρωτήθηκε «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να διαμορφώσουμε έναν καταστατικό χάρτη των ενεργειών μας στην Περιφέρειά μας. Πως όμως, σε τέτοιο περιβάλλον;». 

Μπλόκο και στον Ισθμό από τους αγρότες - Έκλεισαν την Εθνική (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου, που μετέφεραν το μπλόκο από την παλαιά Σωληνουργία στα διόδια Ισθμού, τα οποία κράτησαν κλειστά για δύο ώρες, ενώ έκλεισαν για μία ώρα και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, δημιουργώντας πολύ μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Οι αγρότες λίγο μετά τις 17.00 άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού στα διόδια Ισθμού, που είχαν κλείσει από τις 14.30 το μεσημέρι και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

 

Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει στην άκρη της εθνικής οδού και παραμένουν στο σημείο με όλες τους τις δυνάμεις.

Ασταμάτητα τραίνα Κόρινθος 06 και ΑΟ Ζευγολατιό

Mε τους αγώνες της !7ης αγωνιστικής συνεχίστηκε  το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας Κορινθίας. 
Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας συνεχισαν με νίκες το ταξίδι τους γιά τον τίτλο, η μεν Κόρινθος ΄06 στο ΔΑΚ σάρωσε με 7 - 0 τον ουραγό Κύψελο Κορίνθου, ενώ ο ΑΟ. Ζευγολατιού πέρασε με 1 - 0 από το Πετρί επί την τοπικής Θύελλας. 
Ο Παννεμεατικός πέρασε νικηφόρα από το Λουτράκι με το ευρύ 4 - 1 επί του τοπικού Ολυμπιακού, όπως πέρασε από τον Άσσο και ο Πέλοπας Κιάτου με το 2 - 1 επί του τοπικού Ολυμπιακού. 
Σε ενδιαφέροντα αγώνα  ο Αστέρας Δερβενίου νικησε με 1 - 0 τον Τενεάτη Αθικίων στο "Κώστας Βυζάς", ενώ με το ίδιο ακορ επικράτησε στον Συνοικισμό και η Κόρινθος επι του Ηρακλή Λεχαίου.
 Η Ελλάδα Βέλου επικράτησε 2 - 0 επί της  Δάφνης Εξαμιλίων, ενώ στο
Χιλιομόδι ο Ατρόμητος επεβλήθηκε με 3 - 1 επί του Πανκαμαριακού.
Τον αγώνα του θα μεταδώσουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" σε live σύνδεση ραδιοφωνικά , αύριο το απόγευμα , σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου.

Η 17η αγωνιστική
     ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ- ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ      1 - 2    
       ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ- ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ      0 - 1    
      ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06- ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ          7 - 0
           ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ- ΤΕΝΕΑΤΗΣ         1 - 0
    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ- ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ   3 - 1       
       ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ      1 - 0    
      ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ     1 - 4    
       ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ- ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ  2 - 0


Η βαθμολογία
( Σε 17 αγώνες)
1     Κόρινθος 06               58 -17         46
2     AO Zευγολατιού         44 -10          46
3     Παννεμεατικός           36 -17          36
4     Πέλοπας Κιάτου         33 -18          31
5     Ελλάς Βέλου             28 -24          29
6     Αστέρας Δερβενίου    27 -21          26
7     ΠΑΣ Κόρινθος           21 -24         24
8     Ολυμπιακός Άσσου    26 -29         23
9     Τενεάτης Αθικίων      30 -25          22
10     Ατρόμητος Χιλιομ.    23 -31         21
11     Πανκαμαριακός        20 -25         19
12     Ηρακλής Λεχαίου     18 -29         19
13     Θύελλα Πετρίου      17 -34         18
14     Ολυμπιακός Λουτρ.  13 -30         13
15     Δάφνη Εξαμιλίων     15 -35          7
16     Κύψελος                  8 -48          4