Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

http://www.enikos.gr/images/resized/590_71e1abb4466b2dc6e838f6338f9c6303.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:


Κ. Μητσοτάκης: «Nα ευχαριστήσω πάρα πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησης και χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω και με τη νέα ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είναι γνωστό, έχουμε πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Υπάρχει, όμως, απόλυτος σεβασμός στην ιστορική του διαδρομή και στο θεσμικό του ρόλο. Και, παρά τις διαφορές, πίστευα - και πιστεύω - ότι πρέπει πάντα να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συζήτησης με τα Kόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όποιες και αν είναι οι ιδεολογικές καταβολές.

Ζούμε εποχή πολύ δύσκολη. Ζούμε εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων. Η κοινωνία βράζει. Και θα πρέπει όλοι, με τον τρόπο μας ο καθένας από τη δική του αφετηρία, να μην ενθαρρύνει κοινωνικούς αυτοματισμούς και να διευκολύνει, έτσι ώστε να εκτονώνεται αυτή η πολύ μεγάλη πίεση, την οποία νομίζω ότι όλοι μας διαπιστώνουμε. Και πιστεύω ότι ο καθένας, με το δικό του τρόπο, από τη δική του οπτική γωνία, μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό. Οπότε, και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας σήμερα εδώ».

Δ. Κουτσούμπας: «Όπως είπατε, είναι πολύ δύσκολη η εποχή. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Έχει πληρώσει πάρα πολλά, αυτά τα χρόνια. Έχει ματώσει, κυριολεκτικά, από την οικονομική κρίση και βεβαίως με ευθύνη των Κυβερνήσεων, των εκάστοτε Κυβερνήσεων, και των προηγούμενων, και της σημερινής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε δικαιολογημένα εξεγείρεται, δικαιολογημένα απογοητεύεται, δικαιολογημένα οργίζεται και ξεσηκώνεται. Και φυσικά πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, έχει και την πείρα και τη γνώση να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο του αγώνα τους. Πολύ περισσότερο, να καθορίσουν τις μορφές πάλης, με τις οποίες θα διεκδικήσουν το δίκαιό τους. Και από αυτή την άποψη, εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι μορφές πάλης, εφόσον είναι με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, θα πρέπει να διεκδικούνται.

Το ΚΚΕ, ξέρετε, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του, σε αυτούς τους αγώνες. Και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και για τους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, μισθωτούς, είτε αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα. Και πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κλιμακωθεί με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών τους φορέων. Και βεβαίως, μέσα εκεί, μπορεί να οργανωθεί και η μεγάλη κοινωνική λαϊκή τους συμμαχία. Με σωστό περιεχόμενο αγώνα, αιτημάτων, σε μια κατεύθυνση τέτοια, που να διεκδικεί πραγματικά τα δίκαια αιτήματά τους. Και φυσικά εκεί έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι, άσχετα αν ψηφίζουν το ΚΚΕ, άσχετα αν ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ, οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Αυτή η λαϊκή συμμαχία πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει και το μέλλον αυτού του τόπου».