Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στο Σύνταγμα

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές

«Η συγκυβέρνηση μετά την ψήφιση του νέου βάρβαρου μνημονίου που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, προωθεί με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος” τους νέους αντιλαϊκούς, εφαρμοστικούς νόμους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται ενόψει της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου, για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που απαιτήθηκαν, προκειμένου να εξευρεθούν τα ποσά που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση.

«Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις εργαζόμενων από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η Συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην Τρόικα και στους δανειστές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα με απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους για να εμποδίσουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των εργαζόμενων, της κοινωνίας και της χώρας μας» προσθέτει η ανακοίνωση.
 
newsbeast.gr

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα κλεμμένα από την Ολυμπία

Δόθηκαν στοιχεία και φωτογραφίες των αρχαίων αντικειμένων

Στη δημοσιότητα έδωσαν σήμερα από κοινού τα υπουργεία Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, λίστα με φωτογραφίες και περιγραφές των 77 αρχαίων αντικειμένων, που έκλεψαν άγνωστοι δράστες από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία, την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται γι άλλη μια φορά όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Στον αριθμό 2106476188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, από τις 08.00 έως 23.00 καθημερινά.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr

Δείτε τη ολόκληρη τη λίστα εδώ

newsbeast.gr

Π. Τατούλης: Το μεγάλο μας διακύβευμα είναι ο αστικός πολιτικός κόσμος να μη φυγομαχήσει, πράγμα το οποίο δεν θα επιτρέψω να συμβεί

Την κατάρρευση του αστικού πολιτικού πλέγματος έθεσε ως διακύβευμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής κατά την συζήτηση των πεπραγμένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, υπογραμμίζοντας ότι το πολιτικό προσωπικό που εκπροσωπεί το κοινωνικό αυτό πλέγμα δεν πρέπει να φυγομαχήσει. "Δεν θα επιτρέψω ο αστικός πολιτικός κόσμος να φυγομαχήσει, κάτι που θα σημάνει την οριστική κατάρρευση της Ελλάδας" σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας τον πραγματικό κίνδυνο που η πολιτική και οικονομική κρίση εμπιστοσύνης έχει δημιουργήσει σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας. 
Αφού ευχαρίστησε τα πολιτικά κόμματα για την παρουσία και τον χαιρετισμό τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε στην τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, ότι όσο πιο γρήγορα μάθουμε τη νέα διαδικασία, τόσο πιο σύντομα θα προσαρμοστούμε σε αυτή και τόσο πιο γρήγορα θα καταστούμε αποτελεσματικοί.
«Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απόφασή του θα είναι θετική για το μέλλον της χώρας. Έχουμε αποπροσανατολιστεί γιατί δεν συζητούμε το αυτονόητο, πως δημιουργήθηκαν τα προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση, που και πως κατανέμονται οι ευθύνες», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα επείγοντα θέματα της εθνικής οικονομίας.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης τη σταθερή πίστη του στην πολιτική της διαβούλευσης, η οποία θα πρέπει να γίνεται σε συνθήκες ελεύθερου, δημοκρατικού διαλόγου, πάντοτε με πνεύμα ωριμότητας μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών. Απέρριψε ταυτόχρονα την «έντεχνη διάσπαση της κοινωνίας και των πολιτών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης για την επικρατούσα λογική μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Τα μέτρα που επιβάλλονται, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, δεν θα έχουν καμία επιτυχία αν συνεχίσει να ισχύει το καθεστώς αυτό της ατιμωρησίας, να κρύβουμε δηλαδή «τα σκουπίδια μας κάτω από το χαλί».
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή εξέφρασε ξεκάθαρα την πολιτική της άποψη για το θεσμό, τον οποίο εκτιμούμε ως την τελευταία ελπίδα να βρει τον δρόμο του αυτός ο τόπος και η χώρα την έξοδο από την κρίση. Μόνο η Περιφέρεια θα ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες καθώς η κεντρική κυβέρνηση για πολλά χρόνια θα ασχολείται με τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας». Για να επιτευχθούν αυτά χρειάζονται αποφάσεις, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, και όχι δογματισμούς, αφορισμούς και λαϊκισμό που καθιστούν τους πολίτες φοβικούς και με περιχαρακωμένη πολιτική ελευθερία.

Σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο

Την κινητοποίηση όλων των θεσμικών και επιστημονικών φορέων που θα καταστήσουν την Πελοπόννησο αυτάρκη θεσμικά αλλά και επιστημονικά στην προσπάθεια ανάπτυξής της, για να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στη διάσωση της ίδιας αλλά και της χώρας, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου και Παπαφωτίου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Η Πελοπόννησος αποτελεί μια αυτονομημένη Περιφέρεια εντός των πλαισίων της χώρας με τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως πιλότος των εξελίξεων για τη διάσωσή της», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ζητώντας ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε όλα τα ζητήματα και κινητοποίηση του εγχώριου επιστημονικού προσωπικού.
Για το σκοπό αυτό ο Περιφερειάρχης υπέβαλε πρόταση, η οποία έγινε άμεσα δεκτή, για τη σύναψη ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας σε κρίσιμα θέματα που άπτονται του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας και του επιστημονικού κλάδου του ΓΕΩΤΕ.
Ο κ. Τατούλης συμφώνησε με την παρατήρηση του προέδρου του ΓΕΩΤΕ κ. Σωτήρη Λαμπρόπουλου, για το γεγονός ότι η έδρα του παραρτήματος μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός για τη διαπεριφερειακή συνεργασία, αλλά και να επαναφέρει το θέμα της διοικητικής ενοποίησης της Πελοποννήσου κατά την αναθεώρηση του Καλλικράτη.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι είναι πολύ σημαντικό να καταγραφούν οι αιτίες και να καταλογιστούν οι ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, γιατί η ατιμωρησία δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.
Ο γενικός γραμματέας κ. Αθανάσιος Γκίκας εκτίμησε ότι η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΓΕΩΤΕ θα αποτελέσει πιλότο συνεργασίας και με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το Γεωτεχνικό επιμελητήριο ότι μετά από συμφωνία με τον ειδικό γραμματέα υδάτων θα εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πιλοτικό πρόγραμμα για τη μελέτη του φαινομένου της διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα μέσω του ΕΣΠΑ στις διαβρώσεις στην περιοχή της Μάνης, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, και στη συνέχεια στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας. Τόνισε βέβαια ότι όλες οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο χαρακτήρα, οι μελέτες να είναι εξορθολογισμένες και τα έργα ευέλικτα και μικρού κόστους με υψηλό δείκτη ανταποδοτικότητας.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε επίσης τη σταθερή του πίστη στη διαβούλευση και την αντιπροσωπευτικότητα της κρατικής λειτουργίας, εντός του πλαισίου των κανόνων της δημοκρατικής λειτουργίας. Ο κ. Τατούλης πρόταξε επίσης το αξίωμα ότι «πρέπει να εξασφαλίσουμε μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον της κρίσης την επιβίωση των ανθρώπων μας, διαφορετικά θα έχουμε αποτύχει. Σε κάθε μάχη, ωστόσο, υπάρχει ένα τίμημα το ζητούμενο είναι να το ελαχιστοποιήσουμε κατά το δυνατόν περισσότερο.
Πέραν αυτού, ο Περιφερειάρχης έθεσε ως προτεραιότητες την αποκατάσταση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος σε αντίθεση με την άτολμη και άβουλη κεντρική κυβέρνηση που υπακούει πλέον σε μια λογική απραξίας.
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε τέλος το σημαντικό ζήτημα της αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, η οποία θα έπρεπε να ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και για το λόγο αυτό έχουν γίνει ήδη σημαντικές παρεμβάσεις, αλλά θα γίνουν και άλλες μέσω του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, με τον οποίο συναρτάται άμεσα. «Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι παρεμβάσεις μας με το Καλάθι Πελοποννησιακών προϊόντων, τη δημιουργία δημοπρατηρίου, τη δημιουργία θυλάκων κτηνοτροφικών και άλλων παραγωγικών ζωνών».    

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2: ΚΑΤΩ 5% ΜΙΣΘΟΙ ΑΙΡΕΤΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Μείωση στους μισθούς όλων ανεξαιρέτως των αιρετών της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας Αυτοδιοίκησης*, των γενικών γραμματέων περιφερειών και δήμων αλλά και των ειδικών συμβούλων των αιρετών κατά 5% περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο εφαρμοστικός του μνημονίου 2 νόμος που κατατίθεται σήμερα ή αύριο το απόγευμα στη Βουλή.
Πρόκειται για μέτρο που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, βρίσκει σύμφωνες την ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, καθώς αφενός οι μισθοί των αιρετών ακολουθούν και αυτοί τις αποδοχές των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αφετέρου εξοικονομεί περίπου 20 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι με αυτό τον τρόπο καλύπτεται κατά ένα μεγάλο μέρος η πρόβλεψη του νομού για το «Μνημόνιο 2» για μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων που εξοικονομούσε περί τα 30 με 35 εκατ. ευρώ.

285 με 290 εκατ. ευρώ οι απώλειες για δήμους, περιφέρειες
Όσο για τα υπόλοιπα 10 με 15 εκατ. ευρώ, αν και δεν μέχρι την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ δεν είχε υπάρξει τελική συμφωνία, φαίνεται ότι θα εξοικονομηθούν από την περαιτέρω μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.
Αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε δήμους (κυρίως) και περιφέρειες 20.000 συμβασιούχοι,εκ των οποίων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονίου 2, πρέπει να απομακρυνθεί το 50%, δηλαδή 10.000. Ωστόσο, 3.000 από αυτούς θα καλυφθούν από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, γεγονός το οποίο σημαίνει, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ότι είτε θα μπορούσε να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε τέτοια προγράμματα να αυξηθεί και να απομακρυνθούν 1.500-2.000 περισσότεροι συμβασιούχοι είτε να απομακρυνθούν χωρίς να αντικατασταθούν.
Μετά και τα τελευταία (;) 30 με 35 εκατ. ευρώ οι συνολικές απώλειες της Αυτοδιοίκησης από το  μνημόνιο 2 φτάνουν τα 285 με 290 εκατ. ευρώ.

*Πρόκειται για τους περιφερειάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες, τους προέδρους των περιφερειακών συμβουλίων και τους επικεφαλής νομικών προσώπων των περιφερειών,  καθώς και τους δημάρχους, αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίωνκαι τους επικεφαλής των Νομικών Προσώπων των δήμων.

Απάντηση Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό:Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει

Ο Ολυμπιακός  μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ, απάντησαν στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε στο SentraFM και απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός: "Σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει διαρροή που να μιλάει για φιλικά. Αντιμετωπίζουμε τα ματς ως κανονικούς αγώνες κι όχι όπως κάποιοι άλλοι που μιλάνε και παίζουν φιλικά. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει."
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση και στα όσα αναφέρθηκαν στον αέρα του SentraFM για τις τιμές των εισιτηρίων του αγώνα κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν:
"Παραπληροφορείται ο κόσμος. Είπε ο κ. Ασημακόπουλος ότι όλα τα εισιτήρια είναι πάνω από 50 ευρώ. Εχουμε 17000 διαρκείας. Απομένουν 15.000 εισιτήρια χονδρικά για να βγουν στα εκδοτήρια. Οι 9500 είναι 25, 35 ευρώ. Δεν λέω ότι είναι φθηνά, δεδομένης της εποχής, αλλά δεν είναι όλα των 50 ευρώ». Ας μας επιτρέψει ο κ. Ασημακόπουλος να έχουμε και 1400 εισιτήρια ακριβότερα."


Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές του ΛΑΟΣ

Τον όρκο του βουλευτή έδωσαν οι Χρήστος Καλαποθαράκος και Μανούσος Ντουκάκης - οι δύο νέοι βουλευτές του ΛΑΟΣ που αντικαθιστούν τους παραιτηθέντες 'Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, οι οποίοι έχουν προσχωρήσει στη Ν.Δ.

Συνταγματικό το "σακάτεμα" όλων των συντάξεων - Έως και 44% μείωση από το καλοκαίρι

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (28 υπέρ έναντι 1 κατά) αποφάσισε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο για τις περικοπές των συντάξεων δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη.
Συνταγματικό κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το νομοσχέδιο με το οποίο «κουρεύονται» οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ενώ οι δικαστές εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την αναδρομικότητα εφαρμογής του νομοσχεδίου από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Το επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να συζητηθεί με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι από 1η Ιανουαρίου 2012 περικόπτονται κατά 12% οι κύριες συντάξεις όλων των ασφαλιστικών Ταμείων, για το τμήμα της σύνταξης άνω των 1.300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο νομοσχέδιο αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, οι περικοπές κλιμακώνονται ως εξής:

- Το τμήμα των συντάξεων από 201 ως 250 ευρώ θα μειωθεί κατά 10%.

- Οι συντάξεις από 251 ως 300 ευρώ θα μειωθούν κατά 15% στο σύνολο του ποσού τους

Οι συντάξεις από 301 και άνω κατά 20%, επίσης στο σύνολο του ποσού.

Ακόμη, οι κύριες συντάξεις του ΝΑΤ θα υποστούν μείωση κατά 7% στο σύνολο του ποσού τους.

Οι κύριες συντάξεις από τον Αύγουστο του 2011 ως σήμερα έχουν μειωθεί ως 40%, ενώ το ίδιο διάστημα έχουν επιβληθεί δύο «ειδικές εισφορές» (τύπου ΛΑΦΚΑ), περικοπή 20% και 40% για τα ποσά άνω των 1.300 ευρώ και τελευταία 12% για την ενίσχυση των επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, οι επικουρικές συντάξεις από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τώρα έχουν δεχθεί μεγάλες μειώσεις, οι οποίες ξεκινούν από 7,5% σε συντάξεις ύψους 200 ευρώ και φθάνουν το 44,4% στις συντάξεις ύψους 700 ευρώ.

Αντίθετα, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, η οποία ήταν η μοναδική που μειοψήφησε, τόνισε ότι επειδή είναι η τέταρτη μείωση των συντάξεων που έρχεται, χωρίς να συνεκτιμώνται οι συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις, πλήττεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό κράτος. Και αυτό γιατί η οικονομική επιδείνωση των συνταξιούχων τείνει σε κατάλυσή τους, με κίνδυνο την κατάλυση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Την ίδια στιγμή οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισήμαναν ότι ενδεχομένως η αναδρομική μείωση των συντάξεων από 1 Ιανουαρίου 2012, που προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο, δημιουργήσει θέμα συμβατότητας της σχετικής διάταξης του νομοσχεδίου με το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι η επιφύλαξη αυτή που εκφράζουν οι δικαστές ως προς την αναδρομικότητα των περικοπών, στην εφαρμογή του νόμου δεν έχει καμία επίπτωση. Η επιφύλαξη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νομικό επιχείρημα σε περίπτωση που κάποιος συνταξιούχος προσφύγει στα δικαστήρια κατά της περικοπής της σύνταξης του. Δηλαδή, τα δικαστήρια θα κρίνουν εάν είναι συνταγματική ή όχι η αναδρομική περικοπή των συντάξεων που προβλέπει τον νομοσχέδιο (και μετά την ψήφισή του από τη Βουλή ο σχετικός νόμος).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για όλα τα συνταξιοδοτικά νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή για ψήφιση, πρέπει να γνωμοδοτεί επί του περιεχομένου τους η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

newsit.gr

Επιστολή προς κ. Πρωθυπουργ​ό και κ.κ. Αρχηγούς κομμάτων από τον Παναγιώτη Κουρουπλή

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο αναζήτησης ισοδύναμων προτάσεων εξεύρεσης χρημάτων που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και να αποτελέσουν τη βάση για την εκπόνηση και υλοποίηση ενός Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Ειδικότερα ο κ. Π. Κουρουμπλής κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στην περικοπή δαπανών σε ότι αφορά το φάρμακο.
Α)  Εξίσωση της τιμής του ασφαλιστικού φαρμάκου με αυτή του νοσοκομειακού. Η εξοικονόμηση για το δημόσιο από την καθιέρωση του εν λόγω μέτρου υπολογίζεται περίπου στα 350 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Β) Κατάργηση της σκανδαλώδους διάταξης με την οποία οι θυγατρικές των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών απαλλάσσονται από τη φορολογία σε ποσοστό μέχρι 16%. Η εξοικονόμηση από την κατάργηση της συγκεκριμένης φοροαπαλλαγής - που δεν συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - υπολογίζεται σε τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.
Γ) Η απελευθέρωση της εισαγωγής του «παράλληλου» φαρμάκου - η μη απελευθέρωση του οποίου καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση- μπορεί να αποφέρει στα δημόσια ταμεία 150 εκατομμύρια  ευρώ ετησίως.
Δ) Μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακαποθηκών από 8% σε 5%. Η λήψη του εν λόγω μέτρου μπορεί να αποφέρει στο δημόσιο 100 εκατομμύρια ευρώ εάν δεν τα προσφέρουμε στις «δεινοπαθούσες» πολυεθνικές του φαρμάκου.
Ε) Η καθιέρωση της δραστικής ουσίας σε συνδυασμό με την παραγωγή του φαρμάκου στην Ελλάδα μπορεί να επιφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τα δημόσια ταμεία εξασφαλίζοντας παράλληλα και ποιότητα του γενοσήμου φαρμάκου.
ΣΤ) Η εφαρμογή επιτέλους θεραπευτικών πρωτοκόλλων και μιας σειράς άλλων μέτρων όπως η διακρατική συνεργασία του ελληνικού παρατηρητηρίου φαρμάκου και αναλωσίμων με εκείνο της Κύπρου μπορεί να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από την αρπαγή και το «πάρτυ» στο χώρο αυτό.
Καταλήγοντας στην επιστολή του ο κ. Π. Κουρουμπλής αναφέρει  «Κύριε Πρωθυπουργέ, απευθύνομαι σε εσάς ζητώντας την δική σας παρέμβαση σε στιγμές που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, άποροι, άστεγοι, ανάπηροι, άνεργοι πληρώνουν τουλάχιστον τη αδυναμία του σημερινού  συστήματος.
Είναι εθνική ανάγκη, απνευστί να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα σπατάλης και διαπλοκής και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός προγράμματος που μπορεί να απαντήσει με ένα στοιχειώδη τρόπο στο φάσμα της πείνας, της εξαθλίωσης, και της προσβολής της αξιοπρέπειας όλων μας, όταν μπροστά στα μάτια μας έρχεται η εικόνα ενός νέου ανθρώπου να κατευθύνεται σε έναν κάδο απορριμμάτων αναζητώντας ένα κομμάτι τροφής.

Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες - Έρευνα του eklogika.gr


Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες, Έρευνα του eklogika.gr για να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, να συμφωνήσουμε γύρω από ένα μίνιμουμ πλαίσιο διεκδικήσεων
Έρευνα του eklogika.gr αναδεικνύει όσα ενώνουν του Έλληνες, όσα μπορούν να αποτελέσουν  κοινά αποδεκτή πλατφόρμα διεκδικήσεων και άμυνας απέναντι στη λαίλαπα καταστροφικών μέτρων που οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και τη χώρα σε συνθήκες αποικιοκρατίας. Δίνουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας και με ανοιχτή επιστολή καλούμε όλους (κόμματα, φορείς, κινήσεις, πολίτες) για συσπείρωση  γύρω από όσα μας ενώνουν.
Οι έλληνες πολίτες ξεπεράσαμε, τα όρια μας. Σε υπομονή, αντοχή αλλά και παθητική αναμονή. Εμείς οι άνθρωποι του www.eklogika.gr πιστεύουμε  ότι δεν είναι η στιγμή για αγώνες ιδεολογικούς (αυτούς που μας χωρίζουν) αλλά για κοινό αγώνα για την επιβίωση της χώρας μας και του λαού της, για την δυνατότητα να σταθούμε αξιοπρεπώς στα πόδια μας , να διορθώσουμε με δίκαιες και εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις τα κακώς κείμενα σε κάθε τομέα και οδηγηθούμε ξανά σε συνθήκες ανάπτυξης με ευκαιρίες για όλους αλλά και συνθήκες προστασίας για τους πλέον ευάλωτους.

H Δ.Κ.Μ. – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ πρώτη δύναμη με διπλάσια διαφορά ποσοστού (26%) και εδρών από τη δεύτερη παράταξη στις εκλογές στο ΣΑΔΑ – ΠΕΑ

Me μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑ – ΠΕΑ). Οι ευρύτερες δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας με την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) κατέγραψαν μεγάλη επιτυχία, που καθιστά την Δ.Κ.Μ. – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ πρώτη δύναμη με διπλάσια διαφορά ποσοστού (26%) και εδρών από τη δεύτερη παράταξη. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων η ενωμένη παράταξη των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας “ΔΚΜ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ” εξέλεξε την κα Μυρτώ Δεσποτίδη Πρόεδρο. Αξίζει να σημειωθεί και η επιτυχία της παράταξης “ΔΚΜ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ” στη συγκρότησης του νεοσύστατου Τμήματος Αττικής, όπου κατέλαβε τέσσερις θέσεις στο δεκαπενταμελές Δ.Σ. Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, η οικοδομή είναι μοχλός ανάπτυξης, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Τα αποτελέσματα αυτά αποδίδουν σημαντική ελπίδα εκπροσώπησης των διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και διεκδίκησης αυτού του μεγάλου κλάδου των επιστημόνων σε ζητήματα που τους απασχολούν και συνδέονται άμεσα με τη ζητούμενη αναπτυξιακή πορεία της χώρας

Την αλήθεια ρε λαμόγια, την αλήθεια!!

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι: "Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων". Η αλήθεια: Η Ελλάδα μένει με λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που έχει ως συνέπεια σε μια περίοδο μεγάλων εθνικών κινδύνων να κινδυνεύουμε να μείνουμε με κακοπληρωμένες ένοπλες δυνάμεις, με απλήρωτους διπλωμάτες και με αφύλακτα σύνορα, μουσεία και δάση. Ήδη είχαμε αποτέλεσμα ληστείες σε μουσεία που έχουν κόστος ένα PSI. Και αυτά είναι μόνο η αρχή, σε λίγο μπορεί να χάνουμε F-16 ή και εδάφη. Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι: "Αν βγούμε από το ευρώ η Ελλάδα δεν θα έχει επάρκεια ενέργειας και καυσίμων". Η αλήθεια: Η Ελλάδα πριν λίγες μέρες έμεινε για...
Διαβάστε περισσότερα apneagr.blogspot.com

Κώστας Κόλλιας: «Το σωστό, οργανωμένο κυνήγι σέβεται το περιβάλλον»

Χαιρετισμό στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος απηύθυνε ο Αν.Τομέαρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με την εκδήλωση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Ζούμε σε μία εποχή που είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι, σε ολόκληρο τον πλανήτη, η οικιστική επέκταση, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η ολοένα αυξανόμενη βιομηχανική δραστηριότητα έχουν προκαλέσει ζημιά στο περιβάλλον, συμπιέζοντας τον ζωτικό χώρο της πανίδας. Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες μεγαλώνουν και η ανάγκη προστασίας των οικοσυστημάτων από τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας γίνεται επιτακτική.
Πλην όμως ζούμε και σε μια εποχή που αντί να αναζητούμε πραγματικές λύσεις πολύ εύκολα ανακαλύπτουμε εξιλαστήρια θύματα. Το οργανωμένο κυνήγι είναι ένα από αυτά. Η προκατάληψη και η σκόπιμη παραπληροφόρηση, έχει δαιμονοποιήσει αυτήν την αρχαία ανθρώπινη ασχολία, η οποία με το πέρασμα των αιώνων μετεξελίχθηκε μαζί με την ανθρώπινη φύση και τον πολιτισμό. Ξεκινώντας ως μέσο εξυπηρέτησης της ανάγκης για επιβίωση, έφτασε σήμερα να ικανοποιεί την ανάγκη ψυχαγωγίας και επαφής με τη φύση που τόσο λείπουν από το σύγχρονο άνθρωπο.
Το οργανωμένο κυνήγι, που γίνεται πειθαρχημένα και ευσυνείδητα, με σεβασμό στους νόμους και το περιβάλλον, μπορεί να συμβάλει στην προστασία και στη διατήρηση του φυσικού πλούτου. Ο καλός κυνηγός σέβεται το θήραμα, είναι ενημερωμένος, νομοταγής και ασφαλής. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι, έχοντας αναλάβει την ευθύνη της αγωγής, της καλλιέργειας της αγάπης για τη φύση, της προστασίας της άγριας πανίδας και των βιοτόπων της, της πειθαρχίας και του σεβασμού, μόνο θετική συνεισφορά μπορεί να έχουν στο περιβάλλον.
Η πολιτεία έχει συχνά νομοθετήσει δρακόντεια μέτρα κατά του κυνηγιού, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την προστασία της βιοποικιλότητας. Επειδή όμως οι μελέτες τεκμηριώνουν ότι σε περιοχές όπου η θήρα είναι οργανωμένη και συντονισμένη, ο θηραματικός πλούτος διατηρείται και αυξάνεται, θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο το κράτος να συνεργάζεται και να συμβουλεύεται τους κυνηγετικούς συλλόγους. Ελπίζω ότι στο μέλλον οι κυνηγετικοί σύλλογοι και τα μέλη τους θα αντιμετωπίζονται χωρίς προκατάληψη από την πολιτεία και την κοινωνία, αναγνωρίζοντας ότι κοινή επιδίωξη και συμφέρον όλων είναι η διατήρηση όχι μόνο βιώσιμων, αλλά υγιών, ακμαζόντων οικοσυστημάτων.»

... Να λυπάστε το έθνος που είναι γεμάτο πίστη κι άδειο από θρησκεία.

Γράφει η Ντίνα Θώδη

Να λυπάστε το έθνος που φορά ένα ρούχο που δεν το έχει υφάνει, που τρώει ψωμί που δεν το έχει θερίσει και πίνει κρασί που δεν έχει τρέξει από το πατητήρι του.
Να λυπάστε το έθνος που ονομάζει το βίαιο άνθρωπο ήρωα, και βλέπει το λαμπροφορεμένο
κατακτητή γενναιόδωρο.
Να λυπάστε το έθνος που περιφρονεί το πάθος στʼ όνειρό του, κι ωστόσο γίνεται σκλάβος του στον ξύπνιο του.
Να λυπάστε το έθνος που δεν υψώνει τηφωνή του παρά μόνο σα βρίσκεται σε κηδεία, δεν περηφανεύεται παρά μονάχα σα βρίσκεται μέσα στʼ αρχαία μνημεία του, και δεν ξεσηκώνεται παρά μονάχα όταν ο λαιμός του βρίσκεται ανάμεσα στο σπαθί και στην πέτρα.
Να λυπάστε το έθνος που ο κυβερνήτης του είναι αλεπού, ο φιλόσοφός του ταχυδακτυλουργός, και η τέχνη του, τέχνη μπαλώματος και μιμικής.
Να λυπάστε το έθνος που υποδέχεται τον καινούργιο κυβερνήτη του με σαλπίσματα και τον αποχαιρετά με γιουχαΐσματα, για να καλωσορίσει και πάλι κάποιον άλλο με σαλπίσματα.
Να λυπάστε το έθνος που οι σοφοί του είναι βουβοί από τα χρόνια και που οι δυνατοί του άντρες ακόμα στην κούνια.
Να λυπάστε το έθνος που είναι χωρισμένο σε κομμάτια, και που κάθε κομμάτι θεωρεί τον εαυτό του ένα έθνος.

[Χαλίλ Γκιμπράν, Να λυπάστε το έθνος (1923)]

facebook.com

Η Γ' κατηγορία Κορινθίας

Γ1
14η Αγωνιστική
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ -ΣΟΦΙΚΟ '05   2 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ   4 - 1
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.   0 - 1
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ   4 – 1
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ       0 - 0

Η βαθμολογία
( σε 14 αγώνες)

ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 36
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 30
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ 27
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 27
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 21
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ 18
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 10
ΣΟΦΙΚΟ '05 7
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 3

Γ2
16η Αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ   1 - 5
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ – ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ   2 - 0
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ – ΑΡΑΤΟΣ   4 - 1
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ   5 – 2
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ   3 - 0
Ρεπό ο ΟΡΦΕΑΣ
Η βαθμολογία
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 15 35
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 13 30
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 14 28
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 14 25
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 14 24
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ 14 18
ΑΡΑΤΟΣ 14 17
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 15 16
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15 15
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 12 6
ΟΡΦΕΑΣ 14 4

Τίποτα δεν τους σταματά η άνοδος είναι δικοί τους για Καμάρι , Σπαθοβούνι , Ξυλοκέριζα και Αγίους Θεοδώρους

Στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής στο Β2 όμιλο και στο γειτονικό ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο η ομάδα του Καμαρίου επεβλήθηκε με 3 – 0  της Α. Ο. Λυκοποριάς  με τέρματα που πέτυχαν ο Τουμπανάκης στο 20', ο Τσάκας στο 30' και ο Ραχανιώτης στο 35'. Νίκη με 1 – 0 πέτυχε και ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου  εκτός έδρας επί της Θύελλας  Κάτω Διμηνιού. Έτσι και δύο νικήτριες μοιράζονται το «ρετιρέ» του ομίλου, ενώ έχουν εξασφαλίσει την επιστροφή τους στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας καθώς η βαθμολογική τους διαφορά από την Τρίτη θέση κρίνεται επισφαλής
Επίσης στους άλλους αγώνες στον ίδιο όμιλο της 20ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 3 - 3
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. – ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ               3 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ                     3 – 0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ              1 - 5
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 – ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ δεν διεξήχθη
Μάχη να παραμείνουν στην κατηγορία στον Β1 όμιλο μέσω μπαράζ δίνουν και να αποφύγουν τον υποβιβασμό δίνουν οι ομάδες του Ολυμπιακού Άσσου , της Λυκοποριάς και η Κόρινθος ’06.. Καταδικασμένες με υποβιβασμό είναιθ είναι οι ομάδες Παμφενεατικός, Θύελλα Λεοντίου, Ασπρόκαμπος και Απέσσας Χαλκίου.

Η βαθμολογία
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ      20 67 - 19 49
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ   20 56 - 14 49
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ  18 34 - 19 37
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘ.   20 39 - 18 36
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ             19 44 - 25 36
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 19 38 - 20 34
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝ.     20 37 - 32 34
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 20 26 - 32 24
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ          20 28 - 38 24
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                 19 27 - 41 23
ΑΠΕΣΣΑΣ                       18 35 - 41 18
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ     18 19 - 37 15
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ     19 15 - 83 5
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ         18 10 - 56 1

Στο Β1 όμιλο , στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής ο πρωτοπόρος Εθνικός Ξυλοκέριζας με το 3 – 0 επί του Αετού Αγγελοκάστρου ξέφυγέ στο +5  της ομάδος των Αγίων Θεοδώρων πού έχασαν με 1 – 0 εκτός έδρας από τον Τενεάτη Αθικίων που πέτυχε  τρίποντο σωτηρίας.. Στο Συνοικισμό ο Κυψελος επικράτησε με 2 - 1 επί του ΑΣ Λουτρακίου ,  ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και  ο Μαψός κόντρα στη Δάφνη Εξαμιλίων,. Η Περαχώρα νίκησε με 1 – 0 τον Άρη Κορίνθου.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του Β1 ομίλου
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ          5 - 2
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ 3 - 1
Μάχη να παραμείνουν στην κατηγορία στον Β1 όμιλο δίνουν και να αποφύγουν την μια θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό δίνουν οι ομάδες του Μαψού , του Αετου Αγγελοκάστρου του Τενεάτη, και του Άρη Κορίνθου ενώ καταδικασμένες είναι οι ομάδες του Αγιάννη , του Κουταλά , της Δάφνης Εξαμιλίων, του ΑΣ. Λουτρακίου και της Περαχώρας.
Η βαθμολογία
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ. 20 71 - 23 52
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 20 75 - 17 47
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 19 42 - 29 35
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 19 43 - 34 31
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. Β.19 36 - 31 31
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘ.    20 32 - 33 31
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ       20 35 - 30 30
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.  19 30 - 32 30
ΑΟ ΜΑΨΟΥ         20 49 - 43 29
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 20 25 - 41 25
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 20 34 - 44 21
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.     20 20 - 28 20
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 20 36 - 86 13
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ    20 15 - 72 2

Ο Πέτρος Τατούλης στη Le Figaro: "Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δημιουργούν το μύθο τους ως άλλοθι για τη θέση τους στην ιστορία".

«Δημιουργούν το μύθο τους ως άλλοθι για τη θέση τους στην ιστορία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης περιγράφοντας τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τα κόμματα, την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς, εν μέσω βαθύτατης πολιτικής και οικονομικής κρίσης εμπιστοσύνης, κατά την διάρκεια μιας μακράς πολιτικής συζήτησης με τον αρχισυντάκτη της Γαλλικής εφημερίδας Le Figaro κ. Renaud Girard την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Δημιουργία νέας οικονομίας κλίμακας των υγρών αποβλήτων, με βιολογικούς καθαρισμούς και δίκτυα αποχετεύσεων

Τα θέματα του περιβάλλοντος και ιδίως της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, που αφορούν ιδιαίτερα το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητήθηκαν κατά τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, τον ειδικό γραμματέα  υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Παναγιώτη Νίκα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και της Περιφέρειας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι για την επιτυχία του στόχου της αειφορίας οφείλουν όλοι να συνεργαστούν προκειμένου να επιτευχθεί το μεγαλύτερο επίπεδο συνεννόησης, σε μια περίοδο όπου το μεγάλο ζήτημα είναι οι πόροι, γεγονός το οποίο καθιστά προβληματικό το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο επίπεδο συνεργειών, αλλά και τη διατύπωση νέων ιδεών για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», τόνισε ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εξαιρετικά σημαντική η ικανότητά της για ολιστική διαχείριση των υγρών αποβλήτων, με βιολογικούς καθαρισμούς και δίκτυα αποχετεύσεων, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, «και για το λόγο αυτό πρέπει να μοχλεύσουμε τα χρήματα του προγράμματος του ΕΠΠΕΡΑΑ με στόχο τη μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα, καθώς τα διαθέσιμα δεν επαρκούν για όλα τα έργα. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε εξαρχής μια νέα οικονομία κλίμακος».
Πέραν αυτού, ο Περιφερειάρχης ζήτησε ολοκληρωμένη προσέγγιση σε όλα τα έργα, καθώς η έλλειψη αυτή ήταν το μεγάλο πρόβλημα στα προηγούμενα επιχειρησιακά προγράμματα, όπως πρόσθεσε. Για τα έργα αυτά θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη κατά τη διακήρυξή τους και για τη δυνατότητα να δοθεί στον ανάδοχο, πέρα από την κατασκευή, η συντήρηση και η λειτουργία του έργου, καθιστώντας το κατ’ αυτό τον τρόπο βιώσιμο.
Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη φορείς υλοποίησης αυτών των έργων θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία αλλά και τεχνικές υπηρεσίες για την εκτέλεση και διοίκησή τους. Από τα σημαντικότερα ζητήματα στον τομέα αυτό είναι η υδροδότηση της Αργολίδας και της Βόρειας Κυνουρίας από το φράγμα του Αναβάλλου, τα προβλήματα διάβρωσης του παραλιακού μετώπου της Περιφέρειας, τα οποία επιτάθηκαν με τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Για το θέμα της διάβρωσης των ακτών ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον κ. Ανδρεαδάκη την προκήρυξη πιλοτικής μελέτης για τη συνολική αποτίμηση των προβλημάτων αυτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί να είναι εξαιρετικά σημαντική.
Το τελευταίο θέμα που έθεσε σε προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης αφορούσε τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και το πρόγραμμα αποκατάστασης των κλειστών ΧΑΔΑ, με το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου να είναι το πρώτο που έχει καταρτιστεί και την προηγούμενη βδομάδα μάλιστα να λαμβάνει την επικύρωση από το ΕΠΠΕΡΑΑ, γεγονός καθοριστικό για το στόχο της αειφορίας. Για το θέμα αυτό ο κ. Τατούλης επανέλαβε τη θέση του για το κλείσιμο όλων των ενεργών ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια μέχρι 30/6/2012.
Ο κ. Ανδρεαδάκης ζήτησε από τη μεριά του την ιεράρχηση των έργων και την άποψη της Περιφέρειας για τα έργα που σχεδιάζονται, αλλά και την υλοποίηση των έργων για να επιτευχθεί η απαιτούμενη απορροφητικότητα. Κατέθεσε επίσης την πρόταση δημιουργίας σε περιφερειακό επίπεδο μιας μονάδας διαχείρισης των υδάτων, που θα συντονίζει τις ΔΕΥΑ των Δήμων. Τόνισε επίσης ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόοδος που έχει γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα είναι κλειστοί όλοι οι ΧΑΔΑ και εξέφρασε τέλος την ευχή «μακάρι και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας να υπέβαλαν συνολική πρόταση για τους ΧΑΔΑ όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Ο Περιφερειάρχης διατύπωσε επίσης την άποψη της δημιουργίας ενός μεγάλου ταμείου ΣΔΙΤ για τα συστήματα των βιολογικών, για τη βελτίωση και ολοκλήρωση των αποχετευτικών συστημάτων με όρους ανταποδοτικότητας και για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ο κ. Τατούλης απέρριψε για άλλη μια φορά την ιδέα υλοποίησης μαξιμαλιστικών έργων και πρότεινε μικρά οικονομικά, ευέλικτα έργα με υψηλή ανταποδοτικότητα.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πέραν των άλλων, επεξεργάζεται τη δημιουργία μονάδων διαχείρισης των τυροκομικών αποβλήτων, των βιομηχανικών αποβλήτων, των ελαιοκομικών και της λυμματολάσπης, αποδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη σοβαρή και στοχευμένη προσέγγισή μας σε όλα τα σημαντικά ζητήματα». Ο κ. Τατούλης επέμεινε τέλος ιδιαίτερα στη διατύπωση νέων ιδεών για τη διαχείριση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων και ζήτησε τη θέσπιση κανόνων για την οικονομία των νερών, τονίζοντας ότι ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί τα ύδατα είναι η αιρετή Περιφέρεια.       

Αντ. Σαμαράς: Κορυφαίo ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί, από χθες, τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, είχε σήμερα το πρωί συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Αναστασιάδη.
Στις 14:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  συναντήθηκε με την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου, στις 17:00 με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, στις 18:00 με τον Πρόεδρο της ΒΟυλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο Κ.Σ.ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου και στις 19:00 με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.      
Αύριο Τρίτη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί στις 10:00 με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Μάριο Καρογιάν, στις 10:30 με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ κ. Δημήτρη Συλλούρη και στις 11:00 με τη Γεν. Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα Ιωάννα Παναγιώτου.
Στις 13:30 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στους τάφους των πεσόντων της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα.

Μετά τη συνάντησή του, σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Είναι μεγάλη συγκίνηση που, μαζί με τους συνεργάτες μου, βρισκόμαστε στην Κύπρο. Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, Ελλάδα και Κύπρος. Οι λαοί μας, όμως, ανήκουν στο ίδιο Έθνος. Και αυτό κάνει τη συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη. Και την ανάγκη στήριξης του αγώνα του Κυπριακού Λαού ακόμα μεγαλύτερη. Ενός αγώνα που πρέπει να δικαιωθεί, ενός αγώνα για μία λύση βιώσιμη, λειτουργική, για μια ενιαία κυριαρχία, για μια νέα διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τερματισμό της ξένης κατοχής.
Θέλω, επίσης, να πω ότι επαναλάβαμε στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, το Κυπριακό, για μας, παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής.
Θα ήθελα, επίσης, να πω ότι παρακολουθούμε στενά, το θέμα της ΑΟΖ. Και είχαμε μία εκτενή συζήτηση γύρω από την υπόθεση αυτή με τον Πρόεδρο Χριστόφια.
Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως εκείνες που ανέλαβε με την αναγνώριση της ΑΟΖ, ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος.
Άλλωστε, ο κοινός αυτός παρανομαστής της ύπαρξης υποθαλάσσιου πλούτου για τις δύο χώρες δείχνει και το βάθος μιας κοινής στρατηγικής, που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα και στα ζητήματα αυτά της οικονομίας.
Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ».

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε την πλήρη γκάμα των θεμάτων που υπάρχουν. Από τις συνομιλίες, τις προοπτικές και την ανάληψη, το δεύτερο εξάμηνο της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ευχόμαστε να πάει καλά και πρέπει να πάει καλά.
Συζητήσαμε, ταυτόχρονα, το μεγάλο θέμα της ΑΟΖ, που συνδέεται με μια σύζευξή με την Ελλάδα στο μέτρο που δημιουργείται ένα μέτρο βάθους, στρατηγικό οικονομικού τύπου για τις δύο χώρες.  Αυτά με δύο λόγια ήταν τα θέματα στα οποία η συζήτηση περιεστράφη. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να ευχηθούμε κάθε καλό».

Ραντεβού Υγείας - Μέτρηση οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωσης) σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας θα πραγματοποιήσει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωση) σε γυναίκες και άντρες του Δήμου μας:
Στο Ξυλόκαστρο :
την Πέμπτη 15 Μαρτίου 9:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. & την Παρασκευή 16 Μαρτίου 9:00 π.μ. έως 7:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου.
Στο Δερβένι :
το Σάββατο 17 Μαρτίου & την Κυριακή 18 Μαρτίου 9:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Δερβενίου.
Πληροφορίες – Ραντεβού στα παρακάτω τηλέφωνα:
  • Ξυλόκαστρο : 2743028235 κ. Γεωργία Μαντζίκου
(Δευτέρα – Παρασκευή 7:30 π.μ. έως 3:30 μ.μ. και Δευτέρα & Πέμπτη 7:30 π.μ. έως 7:30 μ.μ.)

  • Δερβένι : 2743360101 κ. Κατερίνα Ρωμηού
(Δευτέρα – Παρασκευή 7:30 π.μ. έως 3:00 μ.μ.)

Καρναβάλι σε Δερβένι και Καμάρι , Κούλουμα στο Ξυλόκαστρο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012
  • 3:30 το απόγευμα - Καρναβάλι στο Δερβένι
  • 3:00 το απόγευμα – Καρναβάλι στο Καμάρι
Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012
Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, μουσική και χορό.
11:30 το πρωί – στην πλατεία Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου

Η Συμπολιτεία γλέντησε στο Δερβένι...


Με μεγάλη συμμετοχή το Σάββατο το βράδυ το τσιμπούσι στο Τουριστικό Περίπτερο Δεβενίου που διοργάνωσε η «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης»
Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, μπορεί η Μέρκελ και οι λοιποί "σωτήρες" μας να θέλουν να μας εξοντώσουν και ηθικά εκτός από οικονομικά, εμείς όμως αντιστεκόμαστε.
To Σαββατιάτικο τσιμπούσι στο Τουριστικό Περίπτερο Δεβενίου ήταν ...λαμπρό. Κόντρα στη θλίψη και τη μιζέρια, τα είπαμε, τα ήπιαμε, τα τραγουδήσαμε και τα χορέψαμε. Θυμηθήκαμε δυο καλούς μας φίλους που έφυγαν το 2011 (Γιάννης Ζάρρος, Αργύρης Χιόνης), αλλά και καλωσορίσαμε τα παιδιά που γεννήθηκαν. Μιλήσαμε για τα δύσκολα που μας περιμένουν και για τη συμμετοχή μας στη μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

http://sympolitia.blogspot.com/2012/02/blog-post_19.html

Ο Πάγκαλος παρεμβαίνει στη διαδοχή

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραμένει μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες στο σημερινό ΠΑΣΟΚ. Από τα στελέχη που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο να χάσει ποτέ την ανεξαρτησία της προσωπικής άποψης και της διαφωνίας με τον ιδρυτή του Κινήματος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαδραμάτισε κομβικό ρόλο σε κάθε σοβαρή κρίση, και αλλαγή ηγεσίας.
Το 1996, ήταν εκείνος ο οποίος έκανε πίσω, προκειμένου να προωθηθεί ο Κώστας Σημίτης ως υποψήφιος πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την «ομάδα των τεσσάρων». Το 2004, επέλεξε τη σιωπή, αντί να αμφισβητήσει ευθέως την επιλογή του Κώστα Σημίτη να δώσει με «απευθείας ανάθεση» το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Γιώργο Παπανδρέου. Το 2007, στάθηκε στο πλευρό του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, ορθώνοντας φράγμα στις φιλοδοξίες του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σήμερα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος φέρεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να διαφωνεί με την προοπτική «μιας και μόνης» υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν φυσικά εκείνη του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Και διερευνά παρασκηνιακά τις ισορροπίες που τείνουν να διαμορφωθούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαπιστώσει τι προοπτικές θα συγκέντρωνε μια αντίπαλη υποψηφιότητα. Του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Χρήστου Παπουτσή ή… κάποιου άλλου.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ/ statesmen.gr

Έχω χάσει κάποιο επεισόδιο; Εντάσσονται και τα Σκόπια στο PSI;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι να έχει ενταχθεί στο PSI και το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος των Σκοπίων.

Δεν θυμάμαι δηλαδή να μας είπαν ποτέ πως μαζί με τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων θα υπάρξει και διαπραγμάτευση για το όνομα (και την Ιστορία και τον Πολιτισμό, καθώς δεν πρόκειται απλώς για ένα όνομα) της Μακεδονίας - πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο σκοπιανός αλυτρωτισμός.

Αν έχω χάσει κάποιο επεισόδιο, παρακαλώ να συμπληρώσει κάποιος το κενό.

Διαφορετικά (που για. διαφορετικά πρόκειται) δεν αντιλαμβάνομαι από πού και ως πού ο κ. Λ. Παπαδήμος θεωρεί ότι έχει καμιά δουλειά να ασχοληθεί με το θέμα.

Από πού και ως πού δηλαδή, αποφάσισε ξαφνικά (ή μήπως όχι και τόσο ξαφνικά;) να απαντήσει θετικά στην επιστολή του Σκοπιανού ομολόγου του, που του διαβιβάστηκε στις 22 Ιανουαρίου, μέσω του κ. Πάγκαλου, στον οποίο είχε επιδοθεί από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων.

(Σημειώστε ότι Γκρούεφσκι είχε σπεύσει να στείλει και άλλες επιστολές, στις 28 Νοεμβρίου 2011, αμέσως μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου).

Μαύρο δαγκωτό!


Γράφει ο Κώστας Λουράντος
 
Από το ψηφισθέν μνημόνιο, το οποίο ο Υπουργός Υγείας φρόντισε άρον - άρον να το μετατρέψει σε νομοσχέδιο και με την ψήφο των 199 σε νόμο, έχω αποκομίσει τα κάτωθι:

Οι 199 της Βουλής, στο όνομα της διάσωσης της χώρας, ψήφισαν ένα δεύτερο μνημόνιο, με τον ίδιο τρόπο που ψήφισαν το πρώτο. Ήταν στην κυριολεξία αδιάβαστοι. Το μόνο που τους ενδιέφερε και ήταν σε πλήρη αρμονία και συνεργασία μεταξύ τους, ήταν να μην πτωχεύσουμε και αδειάσουν τα ράφια από φάρμακα, τα σούπερ μάρκετ από τρόφιμα και τα πρατήρια από καύσιμα.

Ασχέτως από το τι έγραφε το μνημόνιο, έπρεπε κατ’ αυτούς να ψηφισθεί. Και εάν για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει η δικαιολογία, ότι κάποιοι έτσι έμαθαν και έτσι κάνουν, ότι έτσι αδιάβαστα ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο, έτσι κάνουν και τώρα, τι να πεις για τη Νέα Δημοκρατία που αυτή δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο αλλά ψηφίζει αδιάβαστα το δεύτερο.

Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων που οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που συμμετέχουν στη διοίκησή της από οποιαδήποτε πλευρά, κοιτάζουν μόνο τη σωτηρία τους για τα εγκλήματα που έχουν κάνει. Είναι απίστευτο το ότι συνεχίζουμε να υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Η σωτηρία της χώρας πλέον δεν εξαρτάται από τους διοικούντες, αλλά  από τον Ελληνικό λαό. Όταν ο Υπουργός Υγείας που διαχειρίζεται την περίθαλψη, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδια που την απαξιώνουν πλήρως, είναι προφανές ότι έχει σχέδιο να την παραδώσει στους εντολοδόχους του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΠΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
«Καινοτόμες τεχνολογίες για τα κτίρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων»
Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012
Αμφιθέατρο Ρ/Σ «Αθήνα 9,84», Τεχνόπολις, Γκάζι

Ποιο ντέρμπι; Πανηλειακός - Καλαμάτα 4-1 - Με δέκα παίκτες οι ερυθρόλευκοι

Μετά από το πλημμυρισμένη πολιτεία, ήρθε το «μεθυσμένη πολιτεία» για τον Πύργο και όλη την Ηλεία. Το Πελοποννησιακό ντέρμπι με την Καλαμάτα ήταν μόνο κατ’ ευφημισμόν.
Οι ερυθρόλευκοι, διέσυραν τους Μεσσήνιους με 4 -1, παίζοντας με δέκα παίκτες  για ένα ημίχρονο και μετά το 1-0.
Μπροστά σε 2.500 φιλάθλους, από τους οποίους 50-60 ήταν από την Καλαμάτα, οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι ακόμα και όταν βρέθηκαν να παίζουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κολόκα στο 42'. Τότε το σκορ ήταν 1-0 και ο Πανηλειακός κατάφερε μέχρι το 65' να το κάνει 4-0 με παίκτη λιγότερο! Εντυπωσιακά ήταν τα γκολ των Νικολόπουλου, Θωνιάτη, το 3ο και 4ο γκολ του Πανηλειακού.
** Στην έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του Πάνου Δρακόπουλου, παράγοντα του Πανηλειακού.
Ο χορός των γκολ άνοιξε από τον Μπράβο, που επωφελούμενος λάθος του Κοψαχείλη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 38ο λεπτό.
Στο 42ο λεπτό αποβλήθηκε ο αρχηγός του Πανηλειακού Γιάννης Κολόκας με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από συμπλοκή παικτών των δύο ομάδων.
Η απάντηση ήρθε μέσα στο γήπεδο όπου στο 45ο λεπτό ο Λώττας με μακρινό απευθείας κτύπημα φάουλ «έγραψε» το 2-0.
Στο 52ο λεπτό πάλι από φάουλ ο Νικολόπουλος σκόραρε και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στο 66ο λεπτό ο Γιάννης Σωτηρόπουλος πέρασε κόσμο και κοσμάκη μπήκε στην περιοχή της Καλαμάτας, έκανε το σουτ που απέκρουσε ο Κοψαχείλης, όμως ο επερχόμενος Θωνιάτης πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ έκανε το 4-0.
Οι Καλαματιανοί μείωσαν στο 78ο λεπτό με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κρητικού.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ:Θεοδωρακόπουλος, Ακπαρίδης, Βατσής, Θωνιάτης, Κολόκας, Κυριακίδης (81' Τσετιροκλής), Λώττας(63' λ.τ Γ. Σωτηρόπουλος), Μακρίδης (46' Αντωνίου), Μπράβος, Νικολόπουλος, Ταφαρλής
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Αλεξανδρόπουλος, Ρουμπουάκος, Κωνσταντόπουλος (60’ Αθανασόπουλος),, Ψυχογιόπουλος, Τσαγκαράκης, Τσιμικλής, Πετρουζέλης (46' Μπεγέτης), Πούτσι (46' Τσόπελας) , Κρητικός, Τριανταφυλλάκης.
======
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΟ Γλυφάδας-Ζάκυνθος 1-2
Ηλυσιακός-Προοδευτική 3-2
Χανιά-Απόλλων Σμύρνης 0-1
Πανηλειακός-Καλαμάτα 4-1
Ρούβας-ΠΑΟ Ρουφ 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1    Πανηλειακός 22
2    Απόλλων Σμύρνης     16
3    Καλαμάτα 12
4    Ζάκυνθος 12
5    Προοδευτική 11
6    ΑΟ Γλυφάδας 9
7    ΠΑΟ Ρουφ 8
8    Χανιά 8
9    Ρούβας 8
10  Αστέρας Μαγούλας 8
11  Ηλυσιακός 7

http://isthmos.gr/

Μοιράστηκαν γκόλ και βαθμούς Παναχαϊκή & Σέρρες

Μοιράστηκαν τους βαθμούς η Παναχαϊκή και ο Πανσεραϊκός στο γήπεδο της Αγυιάς με το 1-1, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Football League.
Επηρεάσμένες οι δύο ομάδες, απο την 20ημερη αποχή, καθώς η φάσης για επίτευξη τέρματος ήταν ελάχιστες καθ 'ολη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Η πατρινή ομάδα, με τέρμα που σημείωσε στο 84' ο Μαπούκου, έπειτα από σέντρα του Ντίνα, άνοιξε το σκορ και άπαντες πίστεψαν ότι το ματς είχε τελειώσε, ωστόσο ο Πανσεραϊκός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, στις καθυστερήσεις με πλασε του Στεφανίδη.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Πουρής, Κωνσταντινίδης, Κοιλιάρας (65' λ.τ. Κοκκίνης), Θεοδωρέλης, Λαμπρόπουλος, Φούφουλας, Άντονι, Σκαρτσίλας (57' Ουαταρά), Ντίνας, Ουρτάδο (76' Ουρτάδο), Φουρτάδο.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κουτζαβασίλης, Σαλαμαστράκης, Ανάκογλου (79' Παρασκευαϊδης), Στεφανίδης, Κιάσσος, Μιλενίλοβιτς

http://isthmos.gr/

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ...

Mε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια συναντάται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη.
Αμέσως μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα ακολουθήσει σύσκεψη του προέδρου της ΝΔ με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και κατόπιν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αναστασιάδη με τον οποίο θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο κ. Σαμαράς θα έχει επίσης συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσόστομο ΙΙ. Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου και στη συνέχεια με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, ενώ το βράδυ ο Νίκος Αναστασιάδης παραθέτει προς τιμήν του προέδρου της ΝΔ επίσημο δείπνο.
Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και την γ.γ. του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.
Ακολούθως ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Μαλούντα, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Γεύμα προς τιμήν του θα παραθέσει ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συμεών Κεβεντζίδης.

FIMOTRO

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Η περίοδος που διανύουμε, δεν διαφέρει από καμία άλλη περίοδο όπου ο ελληνισμός βρίσκονταν μπροστά σε έναν θανάσιμο κίνδυνο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ περισσότερο σε αυτό. Ίσως μόνο, να θυμίσω την καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού κατά του κατακτητή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε εκείνη την περίοδο, οι έλληνες θρήνησαν, αναλογικά με τον πληθυσμό, τα περισσότερα θύματα σε όλη την Ευρώπη. Και όμως στο τέλος, νίκησαν.
  Διανύουμε πάλι ως χώρα μία περίοδο πολέμου. Ενός ιδιότυπου πολέμου. Ο πόλεμος αυτός δεν γίνεται με όπλα, σφαίρες και τανκς. Γίνεται με όπλο το χρήμα και την σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία.
  Μία άλλη διαφορά είναι ότι τα όπλα και τα σώματα ασφαλείας, χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της έκφρασης των πολιτών και την δημιουργία φοβικού κλίματος.

Η προφητική Ομιλία Μητσοτάκη το 1994

 

O Μητσοτάκης μιλάει το 1994 για στάση πληρωμών, κρίση, για μνημόνιο και ΔΝΤ. Δώστε περισσότερο προσοχή στο σημείο 1.10...

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Ισόπαλο το ντέρμπι του βορρά

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε καλύτερος του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις διπλάσιες ευκαιρίες που είχε στη χθεσινή αναμέτρηση (0-0). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν άτυχος, αφού είχε τις φάσεις και τις ευκαιρίες να σκοράρει, όμως δύο από αυτές κατέληξαν στα δοκάρια του Βελλίδη. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτύρονται για δύο φάσεις όπου ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν καταλόγισε υπέρ τους πέναλτι. Η πρώτη ήταν στο 8ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Μίσελ βρήκε στο πόδι τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή του Άρη. Ο διεθνής επιθετικός ζήτησε έντονα πέναλτι, αλλά ο Θεσσαλονικέας ρέφερι έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Κάτι ανάλογο συνέβη και στη φάση του 78ου λεπτού, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, ο Λαζαρίδης αγκαλιάζει τον Αθανασιάδη και τον ρίχνει στο έδαφος
Παρόλα αυτά, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι στρέφει στο παιχνίδι με την Ουντινέζε την προσοχή του.

«Αποικία» χαρακτηρίζουν την Ελλάδα οι Financial Times

«Η Ευρωζώνη θέλει να επιβάλλει κυβέρνηση της επιλογής της στην Ελλάδα -την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης» γράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times.
Ο αρθρογράφος, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στη χώρα μας και αναφέρει ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η επιτυχία δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία».
«Κατανοώ τον κ. Σόιμπλε» συνεχίζει ο αρθρογράφος «έχει να λογοδοτήσει απέναντι στη Βουλή του». «Η δυσπιστία προς την Ελλάδα είναι κατανοητή» αναφέρει το άρθρο, χαρακτηρίζοντας όμως «απίστευτα υπερβολικές» τις διαβεβαιώσεις που ζητούνται από τη χώρα. Ενώ υποστηρίζει πως «η ίδια η Γερμανία δεν θα ήθελε να εφαρμόσει αυτά που ζητά από την Ελλάδα».
Ο αρθρογράφος καταλήγει ότι η ζωή για τους Έλληνες θα γίνει τόσο ανυπόφορη που θα θέλουν οι ίδιοι να χρεοκοπήσουν και να φύγουν από την Ευρωζώνη.
Ενώ αναφέρει ότι «η κ. Μέρκελ δεν θα ήθελε να πιαστεί επ' αυτοφώρω με ένα όπλο που καπνίζει. Είναι μια στρατηγική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνη και ανεύθυνη» καταλήγει το άρθρο.

newsbeast.gr

Αρχίζουν άμεσα οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο - Εξαιρούνται μόνο οι ένστολοι

- Δάσκαλοι-καθηγητές και ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό στον κατάλογο των απολύσεων
- “Μοντέλο” κατάργησης οργανισμών ο ΟΕΚ και τα Δημόσια ΚΤΕΟ
- Μέσα στους επόμενους δύο μήνες η απόφαση για τους οργανισμούς που καταργούνται
- “Πλαφόν” 3% σε κάθε υπουργείο
Διορία δύο μηνών έχει κάθε υπουργός για να επιλέξει ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο υπουργείο του θα κλείσουν.
Αμέσως μετά από αυτή την κίνηση θα έρθει το λουκέτο στους οργανισμούς και ύστερα μετά από αξιολόγηση η απόλυση των υπαλλήλων.
Εαν εξαιρέσει κανείς τους περίπου 150 χιλιάδες ένστολους και τους 100 χιλιάδες υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Νομικών
Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου τότε ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν ως το τέλος του 2012 ουσιαστικά αποτελεί το 3% του προσωπικού κάθε υπουργείου.
Πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν 1.000 από τους 1.400 υπαλλήλους σε ΟΕΚ και ΟΕΕ καθώς μόνο 400 θέσεις θα διατηρηθούν, αλλά και οι 1.180 υπάλληλοι στα Δημόσια ΚΤΕΟ.
Στο κόκκινο, σε πρώτη φάση θα βρεθούν και εργαζόμενοι σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ, αλλά και εργαζόμενοι σε περιφερειακά ΤΕΙ χωρίς “ζήτηση” και σε μικρά νοσοκομεία τα οποία θα συγχωνευτούν.
Ποιοι θα μείνουν από τους εργαζόμενους σε οργανισμούς και υπηρεσίες όπου θα μπει λουκέτο; Ακόμη άγνωστος είναι ο τρόπος επιλογής.
Βέβαιο θεωρείται πως θα υπάρξουν γραπτές εξετάσεις αλλά και “προσωπική συνέντευξη” κατά τη διάρκεια αξιολόγησης από ιδιώτες, ωστόσο τα κριτήρια ακόμη δεν έχουν καθοριστεί. Αυτά αναμένεται να καθοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα.
newsit.gr

Ο φόβος φυλάει τα έρμα! - Λείπουν 2.500 φύλακες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Οι δυο απανωτές σχεδόν ληστείες στην Πινακοθήκη και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ήρθαν να αποδείξουν τη... γύμνια.
Ειδικά στην περίπτωση αρχαιολογικών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων η κατάσταση είναι τραγική.
Όπως λένε οι υπεύθυνοι αυτή τη στιγμή από τις 3.700 θέσεις αρχαιοφυλάκων μόνο οι 1.200 είναι στελεχωμένες.
Είναι γεγονός ότι στη χώρα μόνο ο όποιος σεβασμός φυλάει τις περισσότερες αρχαιότητες.
Η παγκόσμια πρακτική ούτως ή άλλως δεν προβλέπει ένοπλη φύλαξη, ώστε να γίνει πιο αποτρεπτική η όποια παρουσία φυλάκων, έτσι μόνη λύση είναι η καλύτερη αστυνόμευση.
Τώρα και... κατόπιν εορτής το υπουργείο κάνει ... σχέδια.
Η “λύση” που δόθηκε με μετακινήσεις προσωπικού (ανεκπαίδευτου και συνήθως μεγάλης ηλικίας) από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου μοιάζει περισσότερο με “μπάλωμα” παρά με λύση.
Ο χώρος του πολιτισμού πάντως πάσχει γενικότερα. Δεν λείπουν μόνο οι φύλακες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι για κάθε μόνιμο αρχαιολόγο αντιστοιχούν 4 και 5 συμβασιούχοι μπορεί να αναλογιστεί κανείς ποια είναι η κατάσταση και σε επιστημονικό επίπεδο.

newsit.gr

ΚΑΠΕ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ» ΟΙ ΔΗΜΟΙ



Τους τρόπους με τους οποίους οι δήμοι θα δημιουργήσουν «πράσινες γειτονιές» θα αναπτύξουν μεταξύ άλλων τα στελέχη του ΚΑΠΕ κατά τη διάρκεια της ημερίδας* που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας στις 2 Μαρτίου 2012, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην «Τεχνόπολι», στο Γκάζι, με θέμα «Καινοτόμες Τεχνολογίες για τα Κτήρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων». (Για το πρόγραμμα της ημερίδας κάντε κλικ εδώ).
Πρότυπο το έργο «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά», συνολικού προϋπολογισμού 7.154.194 ευρώ, που υλοποιεί το ΚΑΠΕ και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και τη χορηγία βιομηχανιών και συνδέσμων.
Η «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά» βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Σίφνου, Σμύρνης, Βουτένης και Κολοκυθά, το οποίο κατοικείται από πολίτες χαμηλού εισοδήματος, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και προοπτικές σημαντικής βελτίωσης του τοπικού μικροκλίματος.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα συγκρότημα τεσσάρων πολυκατοικιών, τετραώροφων (ισόγειο και τρεις υπέργειοι όροφοι), που περικλείουν περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για τις λεγόμενες «πολυκατοικίες Πρόνοιας», που είχε παραχωρήσει το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το 1965 σε Έλληνες πρόσφυγες. Κάθε μία από τις τέσσερις πολυκατοικίες διαθέτει δεκαέξι όμοια διαμερίσματα.
Ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων-τόνωση τοπικής οικονομίας
Το εν λόγω τυπικό αστικό κύτταρο πρόκειται να μεταλλαχθεί σε μια γειτονιά «μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης». Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο σε επίπεδο γειτονιάς, σε μεσογειακή χώρα, γεγονός που αναδεικνύει την «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά» σε έργο καινοτόμο, πρωτοποριακό και κατά συνέπεια την καθιστά πλοηγό για περαιτέρω δράσεις παρόμοιου χαρακτήρα.
Την ίδια στιγμή, το έργο παρουσιάζει ιδιαίτερα κοινωνικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι συντελείται μια μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης και ενημέρωσης πολιτών χαμηλών εισοδήματος που ζουν σε συνθήκες ενεργειακής φτώχιας. Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα εμπλέξει στην κατασκευή του έργου το εργατικό δυναμικό της περιοχής, τονώνοντας την τοπική κοινωνία.
Ειδικότερα, εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας το σύνολο των μελετών (αρχιτεκτονικών, μηχανολογικών, στατικών, λοιπών μελετών) που θα αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των πολυκατοικιών. Ήδη, ο δήμος σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ έχει προδιαγράψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που θα εγκατασταθούν, βάσει των μελετών που θα προκύψουν, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος για σχεδόν μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο της «Πράσινης Γειτονιάς».
Οι εν λόγω προδιαγραφές προέκυψαν έπειτα από ακριβή προσδιορισμό της υφιστάμενης ενεργειακής κατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος, καθώς και αξιολόγηση, έλεγχο και δυνατότητα εφαρμογής/ εγκατάστασης των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα κτήρια της συγκεκριμένης γειτονιάς.
Οι βασικές παρεμβάσεις στα κτήρια
Οι κυριότερες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι οι εξής:
  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στους τοίχους των κτηρίων, μειώνοντας τις απώλειες θερμότητας.
  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο δώμα των κτηρίων.
  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα, θερμοδιακοπτόμενα και αντικατάσταση των υαλοστασίων με ενεργειακά διπλά υαλοστάσια.
  • Τοποθέτηση ψυχρών επιχρισμάτων σε δώμα και κατακόρυφα δομικά στοιχεία.
  • Αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και δροσισμού με σύστημα κλιματισμού Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας.
  • Έξυπνα δίκτυα στα κτήρια που θα δίνουν τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε κάτοικο να ενημερώνεται για το ενεργειακό κόστος του νοικοκυριού του.
  • Τοποθέτηση πράσινων οροφών
  • Επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, που θα βασίζονται στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας υλικών και στην αύξηση του πρασίνου ώστε να βελτιωθεί το θερμικό ισοζύγιο της περιοχής.
Χορηγίες από βιομηχανίες και συνδέσμους
Στην παρούσα φάση, πολλές εταιρίες και σύνδεσμοι όπως οι Fibran, Jubiland, ThermicaPlus, Βλάχος Μονωτική, ETEM, GreenWindows, Knauff, FibrexHellas, Ριζάκος ABETE, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (ΠΟΕΒΥ) έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το έργο και έχουν συνάψει συμφωνητικά χορηγίας με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, διαθέτοντας δωρεάν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους στην πρώτη «μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου» γειτονιά της Μεσογείου.

Ένα από τα τέσσερα κτήρια της γειτονιάς, το κτήριο επί της οδού Σίφνου, έχει ξεκινήσει ήδη να ανακαινίζεται (φωτογραφία). Έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος για την στατική επάρκεια του κτηρίου.  Στο κτήριο έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης.  Επίσης έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αντικατάστασης των ήδη υπαρχόντων κουφωμάτων με νέα υψηλών προδιαγραφών με ενεργειακά υαλοστάσια.

Για προηγούμενο -σχετικό με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας από τους δήμους-  ρεπορτάζ, κάντε κλικ εδώ
* ΕΔΩ
Σημείωση: Στην κεντρική φωτογραφία, όψη της πολυκατοικίας από το αίθριο (πλατεία) μετά την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης και την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα υψηλών προδιαγραφών

aftodioikisi.gr