Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ: «Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά»

 5662634

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης 

Κατά τη συνάντησή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και επιστημών..

Κάτω Αχαΐα: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ - 58χρονος πήγε στο κέντρο υγείας και εξαφανίστηκε

 https://westcity.gr/wp-content/uploads/2017/08/kentro-ygeias-kato-axaias-1280x720.jpg

O άνδρας αποχώρησε από το Κέντρο Υγείας, χωρίς να πάει στο νοσηλευτήριο, αλλά δεν επέστρεψε και στο σπίτι του.

Έναν άνδρα τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες το πρωί αναζητά η Αστυνομία στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ο 58χρονος άνδρας που διαμένει στην Κάτω Αχαΐα, μετέβει χθες το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής , για να εξεταστεί από γιατρούς.

Οπως τον ενημέρωσαν οι γιατροί του κέντρου για το πρόβλημα που είχε θα έπρεπε να μεταβεί στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» , προκειμένου να του γίνει σειρά εξετάσεων.

Ωστόσο ο άνδρας αποχώρησε από το Κέντρο Υγείας, χωρίς να πάει στο νοσηλευτήριο, αλλά δεν επέστρεψε και στο σπίτι του.

Κύπρος: ENI και TOTAL ανακοίνωσαν «μεγάλο κοίτασμα» στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ

 Κύπρος: ENI και TOTAL ανακοίνωσαν «μεγάλο κοίτασμα» στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ 

Για ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα κάνει λόγο η ιταλική La Repubblica

Για «σημαντική ανακάλυψη στο τεμάχιο Κρόνος-1» της κυπριακής ΑΟΖ κάνουν λόγο οι εταιρείες ΕΝΙ και TotalEnergies 

Όπως μεταδίδει το Reuters, εντοπίστηκαν αποθέματα φυσικού αερίου 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στην περιοχή που συμπεριλαμβάνεται στην άδεια για γεωτρήσεις που έχουν λάβει οι δυο εταιρίες.

Το κοίτασμα ονομάσθηκε Κρόνος-1 και βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου και σε βάθος 2.287 μέτρων.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι πρόκειται για τεράστιο κοίτασμα, «ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου», όπως επισημαίνει, και ότι θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να μπορέσει να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του.

Αύριο 23/8 εορτάζουν η Παναγία η «Καταφυγιώτισσα» στη Ζάχολη ( βίντεο) και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο ( βίντεο)

  

Αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Εκκλησία μας εορτάζει τα «εννιάμερα» από την Κοίμηση της Παναγίας και πολλές Εκκλησίες τιμούν και εορτάζουν την Μνήμη Της. 
Στην ευρύτερη περιφέρεια μας εορτάζουν το ιστορικό ξωκλήσι της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας στη Ζάχολη και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο.
 
Η Παναγία η Καταφυγιώτισσα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια από το Δερβένι στον δρόμο που οδηγεί στη Ζάχολη και στη Φενεό. 

65 χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Φάρος της Λυκοποριάς.

  

Χθες Κυριακή 21 Αυγούστου,  ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Φαροφυλάκων και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου.Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά και η προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Την ημέρα αυτή οι φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, με την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων, που στοχεύουν και στην ανάδειξη τους ως μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας.

Στην περιοχή της Δυτικής Κορινθίας και συγκεκριμένα στη Λυκοποριά υπάρχει ο φάρος της που φέτος αριθμεί  65 έτη ζωής. Αποτελεί σήμα κατατεθέν για την