Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χάρη σε γκολ του Βαλμπουενά (57') και του Ραντζέλοβιτς (74'). Δοκάρι στο 6' ο Χασάν.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Απολαυστικός ο Βαλμπουενά 

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός που πέτυχε και την πρώτη του φετινή νίκη σε επίσημο παιχνίδι. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς που ο Κάρλος Κορμπεράν έκανε εκτεταμένο ροτέισον και κάποιοι παίκτες τον δικαίωσαν απόλυτα. Ο Βαλμπουενά ήταν το πρώτο βιολί της ομάδας του Πειραιά, αφού αυτός έφτιαξε όλες τις φάσεις και αυτός έκανε το 1-0 στο 57'. Ο Ραντζέλοβιτς στο 74' πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ στο 6' είχε δοκάρι ο Χασάν. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και δεν διεκδίκησε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Γενικά έγινε ένα καθαρό παιχνίδι χωρίς πολλά φάουλ και διακοπές.

Με οχτώ αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Κύπρου παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κορμπεράν στην άμυνα κράτησε μόνο τον Σισέ και πέρασε στα άκρα τους Ανδρούτσο, Κούτρη και δίπλα στον Σενεγαλέζο τον Μανωλά. Στα χαφ άλλαξαν όλα με τον Μπουχαλάκη και τον Αγκιμπού να είναι δίδυμο και τον Βαλμπουενά να παίζει μπροστά τους. Στην επίθεση παρέμεινε ο Ραντζέλοβιτς στο δεξί άκρο και στο αριστερό ξεκίνησε ο Ντε Λα Φουέντε με τον Χασάν να παίζει στην κορυφή. Από την άλλη ο Στάικος παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 έχοντας στην άμυνα τον Σόρια και τον Κιάκο στα άκρα, ενώ Εραμούσπε και Παντελάκης ήταν οι δύο στόπερ. Μπιλμπάο, Καραχάλιος και Λιάσος έπαιξαν στη μεσαία γραμμή με τους Λώλη, Μορέιρα στα άκρα της επίθεσης και τον Κόντε στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πολύ ορεξάτα στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με διάθεση να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Ειδικά το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης ήταν πολύ καλό με τη δημιουργία αρκετών φάσεων. Στο 6' μάλιστα είχε και δοκάρι ο Ολυμπιακός με τον Χασάν. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Βαλμπουενά ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό. Από τα πόδια του Γάλλου περνούσαν τα πάντα και αυτός είχε αναλάβει και τις στατικές φάσεις. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Αγκιμπού ο οποίος έπαιζε πολύ καλά τον ρόλο του στη μεσαία γραμμή με σωστά τρεξίματα.

Από το 30' και μετά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και όσο ο Βαλμπουενά ξέμενε από δυνάμεις ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν ακόμα περισσότερο. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε καμία διάθεση να βγει από την περιοχή. Η ομάδα του Στάικου έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς μένοντας κλεισμένη στα καρέ της. Παρόλα αυτά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε ένα γκολ με τον Μανωλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ακυρώθηκε σωστά, διότι στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Λιάσος. Κάπως έτσι το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Στην επανάληψη ο Κάρλος Κορμπεράν ξεκίνησε το παιχνίδι με μία αλλαγή. Ο Άβιλα πέρασε στη θέση του Ανδρούτσου, ο οποίος στο πρώτο μέρος δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του και δεν είχε συμμετοχή στο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες μπορεί να μην ήταν τόσο πιεστικοί όσο στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά ήταν και πάλι η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια της και πίεζε. Κάπως έτσι στο 57' ήρθε το γκολ με την κεφαλιά του Βαλμπουενά και το νερό μπήκε στ' αυλάκι.

Μετά το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ αποφάσισε να βγει από την περιοχή του. Είναι γεγονός ότι επισκέφθηκε αρκετές φορές την περιοχή του Ολυμπιακού χωρίς ωστόσο να βγάλει τη μεγάλη φάση. Από τη στιγμή που προηγήθηκε η ομάδα του Κορμπεράν αποφάσισε να κάνει μία άλλη διαχείριση του ματς, αλλά χωρίς να παίξει πίσω για να κρατήσει το υπέρ της 1-0. Οι Πειραιώτες δεν ήταν το ίδιο πιεστικοί, αλλά με την είσοδο και τον Εμβιλά, Ελ Αραμπί άλλαξαν την εικόνα τους βγάζοντας αρκετούς συνδυασμούς στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έτσι στο 74' πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ραντζέλοβιτς και καθάρισε το παιχνίδι. Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τον ΠΑΣ και το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε. Αυτή είναι και η πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του Πειραιά μετά από έξι επίσημα ματς.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Ανδρούτσος (46' Άβιλα), Μανωλάς (79' Μπα), Σισέ, Κούτρης - Μπουχαλάκης (54' Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά - Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ντε Λα Φουέντε (64' Μασούρας)- Χασάν (54' Ελ Αραμπί)

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ - Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35' Μπαγκαλιάνης), Κιάκος - Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (78' Ριένστρα)- Λώλης (60' Παμλίδης), Κόντε (78' Σταματελόπουλος), Μορέιρα (60' Τζίμας).