Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Συνάντηση Δήμα, Σούκουλη, Νανόπουλου με Χρυσοχοΐδη για την αστυνόμευση στον Νομό Κορινθίας.


Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, η Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος.
Στην συνάντηση συζήτησαν για την ουσιαστική ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό της αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Πιο συγκεκριμένα

Αθωώθηκε ο Τατούλης στη δίκη με τον βουλευτή ΝΔ Περικλή Μαντά


 Ένταση στο νέο επεισόδιο στη δίκη Μαντά κατά Τατούλη | BEST TV ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29.6.2020
Η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης αποτελεί για εμένα και την παράταξη μου απόλυτη δικαίωση.
Η μήνυση του τέως Αντιπεριφερειάρχη και νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Περικλή Μαντά εναντίον μου, εντάσσεται σε μια «σκευωρία» πολιτικών προσώπων και Μ.Μ.Ε. που ξεκίνησε το 2018 με μοναδικό στόχο την ήττα της «Νέας Πελοποννήσου» στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και την πολιτική και προσωπική εξόντωση τη δική μου και των συνεργατών μου.
Η δήλωση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24.09.2018, ότι πρ. Αντιπεριφερειάρχης ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε εκ μέρους Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης «μαύρο πολιτικό χρήμα», αποδείχθηκε απολύτως αληθής και για το λόγο αυτό το Δικαστήριο οδηγήθηκε στην απαλλακτική του κρίση.
Είμαστε όρθιοι και παρόντες να αποκαλύψουμε όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής σκευωρίας, να πούμε στους πολίτες όλη την αλήθεια και να «βγάλουμε τις κουκούλες στο βρώμικο πολιτικό σύστημα», που μολύνει την κοινωνία της Πελοποννήσου.

Petros Tatoulis


Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ













ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 6/7 ΕΩΣ 12/7








Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος
Δευτέρα, 29/6 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ του Χοσέ Λουίς Λόπεζ-Λινάρες. Εικαστικοί, καλλιτέχνες και τεχνοκριτικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα μυστικά του «Κήπου των Επίγειων Απολαύσεων», του διασημότερου πίνακα του Φλαμανδού Ιερώνυμου Μπος.








Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2019-2020 παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία στις υπάρχουσες δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται, εφόσον ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με τον επαναδιορισθέντα Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Ατρόμητος - ΑΕΛ 3-0: Πρώτη νίκη και κορυφή στα πλέι άουτ

Ατρόμητος - ΑΕΛ 3-0: Πρώτη νίκη και κορυφή στα πλέι άουτ (highlights)
Ο Ατρόμητος κέρδισε την ΑΕΛ στο Περιστέρι με 3-0, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα πλέι άουτ και ανέβηκε στην κορυφή, αφήνοντας δεύτερο τον Αστέρα Τρίπολης. μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής.
Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ο Ατρόμητος πήρε το τρίποντο δίκαια.

Όλα μηδέν σε ματς-αγγαρεία στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος με τη Λαμία.

Βόλος - Λαμία 0-0:  Όλα μηδέν στο Πανθεσσαλικό (highlights)
Από τα ματς που απλά πρέπει να γίνουν για να συμπληρωθεί το πρόγραμμα των πλέι άουτ ήταν αυτό στο Πανθεσσαλικό στάδιο ανάμεσα στον Βόλο και στη Λαμία. Οι δύο ομάδες, που πορεύονται στα μισά της σχετικής κατάταξης, δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση για μπάλα υψηλής ποιότητας και αρκέστηκαν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0).
Αποτέλεσμα που οριστικοποιεί και μαθηματικά την παραμονή της Λαμίας στην κατηγορία, ενώ ο Βόλος θεωρητικά και μόνο χρειάζεται ακόμα έναν πόντο στα τρία εναπομείναντα ματς της περιόδου. Ο Βόλος, που ήταν ο καλύτερος των δύο ομάδων, είχε τις ευκαιρίες του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε ένα έστω γκολ.
Η Λαμία με τον Γιώργο Πετράκη για πρώτη φορά στον πάγκο της ήταν εντελώς ασύνδετη στο πρώτο 45λεπτο, κάπως βελτιώθηκε και ισορρόπησε το ματς στην επανάληψη, αλλά και ο πόντος που πήρε πολύς είναι βάσει της συνολικής εμφάνισής της.
ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηρόφωτος): Καραγκιόζης, Τσαούσης, Διαμαντής, Φεράρι, Δημόπουλος (46' Μπαλογιάννης), Μαξ, Τσοκάνης, Γκουαροτσένα, Κυζιρίδης (53' Ζοάο), Μουνίθ (80' Γέντρισεκ), Μάντζης (92' Μπάλλας).
ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Bάντερσον, Βύντρα, Σκόνδρας, Αντέτζο, Σάλιακας (85' Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Δημούτσος (45' λ. τρ. Νιασέ), Ρόμανιτς, Σασί (85' Καραμάνος).

Μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Αγαθονήσι -Έχασαν την μπάλα οι Τούρκοι: Θεωρούν το Αγαγαθονήσι τουρκικό έδαφος και κατηγορούν την Σακελλαροπούλου!

  

Οι Τούρκοι έχουν χάσει κάθε μέτρο και αυτό αποδεικνύεται και από το παραληρηματικό δημοσίευμα τούρκικου μέσου που κατηγορεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι πήγε με ελικόπτερο σε τουρκικό έδαφος εννοώντας το Αγαθονήσι!

Έκτακτο Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

«Κρας-τεστ» από σήμερα για τη διατήρηση της επιδημιολογικής καμπύλης 
 

Στα 15 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3390 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Μόνο το Ηρώδειο και η Επίδαυρος θα φιλοξενήσουν προγραμματισμένες παραστάσεις αυτό το καλοκαίρι. Ξεκίνησε σήμερα, στις 12:00, η προπώληση εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου / Υποσύνολο - Fragment, για τις εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος.
- Από τα κεντρικά Εκδοτήρια Εισιτηρίων ΕΦ: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) - Ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-16:00, Σάββατο 10:00-15:00.
- Μέσω τηλεφωνικής αγοράς, +30 210 3272000/ Από Δευτέρα έως Κυριακή, 9:00-21:00.
- Μέσω ηλεκτρονικής αγοράς από το greekfestival.gr.
Τα εισιτήρια ΑμεΑ θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα από τα κεντρικά εκδοτήρια, +30 210 3221897, tameia@greekfestival.gr, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-17:00.
Η διοργάνωση αναφέρει ότι οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες ενώ ομαδικές αγορές δεν πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο.
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών Αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


«ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020» ΛΑΜΠΡΗ ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

DSC03671

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει στον Μεγάλο Απόστολό μας, τον ένδοξο Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας και Πολιούχο Κορίνθου, τον φωτιστή της Ελλάδος και ολοκλήρου της Οικουμένης Άγιο Παύλο, εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη Του στον Καθεδρικό Ι. Ναό, που τιμάται στο όνομα Του, στην Κόρινθο.
Χθες το απόγευμα και ώρα 19:00 με κάθε επισημότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο καθιερωμένος πλέον Μέγας Συνοδικός Εσπερινός προεξάρχοντος του, ορισθέντος υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως μοναδικού εκπροσώπου Αυτής, λόγω των υφισταμένων μέτρων για την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας, ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ

 
Του Χρήστου Κατσαρού

Σε μία πέραν πάσης αμφιβολίας ήξεις αφίξεις ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο μετάληψης της Θείας Κοινωνίας προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 25 Ιουνίου 2020, μετά από επιστολή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριαρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου στις 17 Μαΐου 2020.
Τονίζει βέβαια πως το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και ο τρόπος μετάδοσης του Σώματος και Αίματος του Χριστού στους πιστούς είναι

Σήκωσε το 45ο στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός! Δύο χρόνια μετά ξανά πρωταθλητής με “περίπατο” στο ΟΑΚΑ 2 - 1 την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός με σκόρερ τους Καμαρά και Ελ Αραμπί πέρασε νίκησε την ΑΕΚ 2-1 στο ΟΑΚΑ, παίζοντας εντυπωσιακά στο πρώτο ημίχρονο και κατέκτησε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2: Σήκωσε το 45ο στο ΟΑΚΑ!Και με τη βούλα πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός για 45η φορά στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, με σκόρερ τους Ελ Αραμπί (38’) και Καμαρά σε ένα επιθετικό κρεσέντο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος κατέβασε ταχύτητα και η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία με τον Αραούχο να μειώσει στο 66’.