Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ













ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 6/7 ΕΩΣ 12/7








Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος
Δευτέρα, 29/6 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ του Χοσέ Λουίς Λόπεζ-Λινάρες. Εικαστικοί, καλλιτέχνες και τεχνοκριτικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα μυστικά του «Κήπου των Επίγειων Απολαύσεων», του διασημότερου πίνακα του Φλαμανδού Ιερώνυμου Μπος.








Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ
Τρίτη, 30/6 στις 22:00







Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ κρύβεται και μια ιστορί­α. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει και η συγκε­κριμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβάνει να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 1- Επεισόδιο 3/6.










Η Γη και η Σκιά
Τρίτη, 30/6 στις 23:00






Ταινία σε σκηνοθεσία του Σέσαρ Ασεβέδο με τους Χάιμε Λεάλ, Χίλντα Λουίς (2015). Ένας εργάτης επιστρέφει στο σπίτι του ύστερα από πολλά χρόνια. Επανασυνδέεται με την πρώην γυναίκα του και τον άρρωστο γιο του. Με φό­ντο μια φυτεία ζαχαροκάλαμου στην Κολομβία, μια οικο­γένεια αγροτών παλεύει για την επιβίωσή της. Χρυσή Κά­μερα στο Φεστιβάλ των Καννών.








Τραγουδώντας την Ιστορία
Τετάρτη, 1/7 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.









Tungsten
Τετάρτη, 1/7 στις 00:00







Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γεωργόπου­λου με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Προμηθέα Αλειφερόπου­λο, Όμηρο Πουλάκη, Τάσο Νούσια, Κόρα Καρβούνη (2011).  Ένας ελεγκτής εισιτηρίων έχει πολλά χρέη και προβλήματα με την οικογένειά του. Δύο έφηβοι φίλοι τρι­γυρνούν στην πόλη έχοντας κρυμμένο στην τσάντα τους ένα περίστροφο. Ένα στέλεχος εταιρείας συμπεριφέρεται βίαια στη σύντροφό του. Οι τρεις ιστορίες θα συναντηθούν μεταξύ τους και στο τέλος ο καθένας δε θα αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του.









Ο Χαφιές
Παρασκευή, 3/7 στις 22:00






Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Ζαν Πιέρ Μελβίλ με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό (1963). Ένας πρώην φυλακισμέ­νος σκοτώνει κάποιο φίλο του και κλέβει τα λάφυρα μιας ληστείας. Στη συνέχεια, αποπειράται να πραγματοποιήσει μια ληστεία αλλά πέφτει θύμα προδοσίας και την τελευταί­α στιγμή κατορθώνει να ξεφύγει τη σύλληψη από την α­στυνομία. Από κει και πέρα αρχίζει ένα άγριο κυνηγητό για την ανακάλυψη του χαφιέ.









Αναμνήσεις του 20ου Αιώνα (5/12)
Σάββατο, 4/7 στις 20:30







Σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων του BBC. Μια ασυνήθι­στη ματιά στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, μέσα από σπά­νιο οπτικοακουστικό υλικό του αρχείου Πατέ.









Μια Ταινία, Μια Εποχή: Βασίλισσα Μαργκό
Σάββατο, 4/7 στις 22:00






Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η "Βασίλισσα Μαργκό" κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1994. Αν και ταινία εποχής, αντανακλά το σύγχρονο πνεύμα, κα­θώς οι δημιουργοί της αναγνωρίζουν ότι η έμπνευση τους προήλθε από το θάνατο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στο Ιράν, τη σφαγή στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Έτσι η "Βασίλισσα Μαργκό" αποπνέει την αγριότητα των παραπάνω γεγονότων.










Ο Λύκος της Ερήμου
Σάββατο, 4/7 στις 23:00






Ιορδανική ταινία σε σκηνοθεσία του Νάτζι Αμπού Νουάρ με τους: Χουσεΐν Σαλαμέχ, Χασάν Μουτλάγκ, Τζασίρ Εΐντ (2014). Στην Ιορδανία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας μικρός Βεδουίνος και ο μεγάλος αδελφός του συνοδεύουν έναν Εγγλέζο σε ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσα στην έρημο. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.








Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν: Η Νίκη των Μπλε
Κυριακή, 5/7 στις 16:30






Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως σημαντικά πο­λιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα, αποκρυπτο­γραφώντας την κινηματογραφική εικόνα.









Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
 
Επικοινωνία
Τηλ: 210-3735035
 
Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.