Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Europa League: Η Σεβίλη «πάτησε» τη Ρόμα (2-0) και περιμένει…


Μόνο… ντέρμπι δεν ήταν εντέλει το πολυαναμενόμενο παιχνίδι της Σεβίλης με τη Ρόμα, στο νοκ-άουτ ματς των «16» του Europa League, καθώς οι Ανδαλουσιάνοι εκαναν ότι ήθελαν τους Ιταλούς, φτάνοντας από το πρώτο ημίχρονο σε ένα άνετο 2-0, που τους οδήγησε στο Final-8.

Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Schauinsland-Reisen-Arena» του Ντούισμπουργκ, η ισπανική ομάδα εμφανίστηκε πολύ πιο έτοιμη κι αποφασισμένη

Κορωνοϊός – Επίσημο: Περιοριστικά μέτρα στον Πόρο – Απαγόρευση λιτανειών και περιορισμοί στα καταστήματα


Μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ με 153 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίστηκαν ( 40 στην Αττική , 3 στην Κορινθία ,2 Αργολίδα , 2 Αχαΐα , 3 Ηλεία..)

ΤΡΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Για το πώς κινείται ο κορονοϊός ενημερώνει και σήμερα, Πέμπτη 06.08.2020, ο ΕΟΔΥ, με γραπτή του ανακοίνωση.

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας, με τα αυξημένα κρούσματα να έχουν προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς, αλλά και… νέα μέτρα από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως εντοπίστηκαν 153 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, με τα συνολικά να είναι πια πάνω από 5.000 και συγκεκριμένα 5.123.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Μεγάλες πυρκαγιές κοντά σε σπίτια στην Αγία Πελαγία Κυθήρων και στην Αταλάντη

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στα ΚύθηραΣε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Αταλάντη - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στα Κύθηρα. Κινητοποιήθηκαν 66 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ, τρία ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε στη δυτική πλευρά της πόλης της Αταλάντης σε μια έκταση που απέχει 200 περίπου μέτρα από τα σπίτια του οικισμού. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο πάρα πολύ γρήγορα και να αντιμετωπίσουν τις φλόγες οι οποίες βρίσκονται σε μία ρεματιά ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, 14 οχήματα και 4 Α/Φ.
Οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οι πυροσβέστες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φλόγες για να μην επεκταθούν σε δασική κυρίως έκταση νότια και νοτιοδυτικά της πόλης της Αταλάντης.


Τι συμφώνησαν Ελλάδα και Αίγυπτος για την ΑΟΖ – Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο



Ικανοποίηση και αισιοδοξία για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο εκφράζουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο για τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συμφωνία που συνήψαν το απόγευμα της Πέμπτης Ελλάδα και Αίγυπτος για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και τη χάραξη ΑΟΖ, «εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διευθέτησης διμερών εκκρεμοτήτων, οικοδόμησης

Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν για οριοθέτηση ΑΟΖ – Σκληρό μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Στον κάλαθο των αχρήστων η συμφωνία με τη Λιβύη


Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, Νίκος Δένδιας και Σάμεχ Σούκρι, υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το γεγονός πιστοποίησε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας: «Μέρος της τελετής για τη συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου και την Δημοκρατία της Ελλάδας».

Η Αργολίδα αποκτά πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις!

Η Αργολίδα αποκτά πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις!

Η Αργολίδα αποκτά σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις μέσω της πρωτοβουλίας της τοπικής ΕΠΣΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούνται αποτελεσματικά τα εργαλεία της Περιφέρειας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσων με την ΕΠΣΑ να δρομολογεί στην πράξη την ολική ανανέωσης και δημιουργία νέων γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Ο συνολικός προυπολογισμός ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και τα έργα έχουν ξεκινήσει ήδη, καθιστώντας την Αργολίδα περιοχή πρότυπο για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας & Περιφερειακός Πελοποννήσου, Βασίλης Σιδέρης ο οποίος έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου μεγαλεπήβολου προγράμματος δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητικός χάρτης της Αργολίδας αλλάζει, εκσυγχρονίζεται και περνά στη σύγχρονη εποχή όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς πλέον τόσο οι αθλητές όσο και η νέα γενιά όχι μόνο της Αργολίδας αλλά της Πελοποννήσου θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να αθληθούν και να διακριθούν σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Παράλληλα δίνουμε το παράδειγμα σε όλη τη χώρα για το πως η συνεργασία Περιφέρειας και τοπικών αθλητικών ενώσεων μπορούν να αποφέρουν απτά αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι, τα έργα αφορούν σε δημιουργία νέων ποδοσφαιρικών γηπέδων, τη βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας και των υποδομών των ήδη υπαρχόντων καθώς, τη συντήρηση αλλά και την τοποθέτηση ηλεκροφωτισμού σε ορισμένα από αυτά.

Αναλυτικά:

Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού με την Γουλβς


Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έχει φτάσει.  Στις 22:00 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Γουλβς με το βλέμμα στην επόμενη φάση του Europa League, σε μία αναμέτρηση χωρίς αύριο. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι η Γουλβς είναι μία ομάδα που έχει την πολυτέλεια να επιτίθεται με αξιώσεις τόσο από τα "φτερά", όσο και από τα χαφ. 

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε (6/8, 22.00) να πάρει την πρόκριση μέσα στο "Molineux", στο

Βηρυτός: 145 οι νεκροί - Τριήμερο πένθος στο Λίβανο

Βηρυτός: 145 οι νεκροί - Τριήμερο πένθος στο Λίβανο

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στον Λίβανο μετά την καταστροφική έκρηξη που έχει προκαλέσει 145 θανάτους στη Βηρυτό.
Ο Λίβανος θρηνούσε σήμερα τα θύματα της ισχυρότερης έκρηξης που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα, η οποία είχε ήδη γονατίσει λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες από την έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι της Βηρυτού και κατέστρεψε την πόλη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη επίσκεψη ξένου ηγέτη μετά την έκρηξη της Τρίτης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 145 ανθρώπους και τραυμάτισε 5.000, έφθασε σήμερα στη Βηρυτό, συνοδευόμενος από ειδική ομάδα διασωστών και μεταφέροντας ειδικό εξοπλισμό.

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη καθώς το ωστικό κύμα κατέστρεψε τις προσόψεις κτιρίων, εκσφενδόνισε έπιπλα στους δρόμους και έσπασε τζάμια παραθύρων σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων στην ενδοχώρα.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 145 και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί.

Συγγενείς αγνοουμένων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι αναζητώντας πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους, εν μέσω αυξανόμενη λαϊκής οργής για τις αρχές που επέτρεψαν να παραμείνει αποθηκευμένη για χρόνια μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών σε αποθήκη στο λιμάνι κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

«Θα βρουν κάποιο αποδιοπομπαίο τράγο για να του ρίξουν την ευθύνη», δήλωσε ο Ραμπί Αζάρ, 33χρονος οικοδόμος που πήγε στο λιμάνι σήμερα το πρωί προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης. «Αυτή η έκρηξη ήταν η τελική σφαίρα που σκότωσε τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντίαμπ κήρυξε σήμερα τριήμερο πένθος για τα θύματα της έκρηξης, της πλέον καταστροφικής που έχει πλήξει ποτέ τη Βηρυτό, μια πόλη φοβισμένη ακόμα από τον εμφύλιο πόλεμο πριν από τρεις δεκαετίες και η οποία έχει κλονιστεί από την οικονομική κατάρρευση και την αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομίας Ραούλ Νεχμέ δήλωσε ότι ο Λίβανος, με το τραπεζικό του σύστημα να βρίσκεται σε κρίση και το νόμισμά του υπό κατάρρευση και έχοντας ένα από τα υψηλότερα χρέη στον κόσμο, έχει «πολύ περιορισμένους» πόρους για να αντιμετωπίσει την καταστροφή, που σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις μπορεί να κοστίσει στη χώρα 15 δισεκ. δολάρια.

Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δήλωσε ότι για την έκρηξη ευθύνονται οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, που χρησιμοποιείται ως χημικό λίπασμα και ως εκρηκτική ύλη, οι οποίοι είχαν αποθηκευτεί στο λιμάνι για έξι χρόνια μετά την κατάσχεσή τους. Ο ίδιος υποσχέθηκε εις βάθος έρευνα και ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό αξιωματούχοι του λιμένα της Βηρυτού, όπως δήλωσαν υπουργικές πηγές στο Reuters.

Ανοιχτές 79 θέσεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΦΕΚ)


Την κατανομή εβδομήντα εννέα (79) ατόμων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προβλέπει απόφαση του ΥΠΕΣ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Η κατανομή έχει ως εξής:

ΠΕ1 ΔΙΟΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 8

ΠΕ3 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 45

ΠΕ9 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 2

ΤΕ3 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 20

ΤΕ4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

ΤΕΧΝΩΝ-ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ 2

ΤΕ6 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ–ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ 2

aftodioikisi.gr

ΣΥΝΟΛΟ 79

Το ΥΠΕΣ επικαλείται την ανάγκη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης του μονίμου και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου προσωπικού που διορίζεται ή προσλαμβάνεται στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009.

Η κατανομή θα γίνει σύμφωνα με το υπ΄ αρ. ΤΡΙ.ΕΠ.Ε.ΠΡΟ./163/855468/ Σχ.163/8-7-2020  έγγραφο του Προέδρου της Τριμελούς Επιτροπής Προσωπικού «Κατάρτιση Πινάκων Διοριστέων και Επιλαχόντων των Κλάδων ΠΕ1, ΠΕ3, ΠΕ9, ΤΕ3, ΤΕ4, ΤΕ6», κατόπιν έκδοσης της υπ’ 471.1/35/751408/ 7.2.2019/Ε.Υ.Π/ΔΙ.Δ.Υ.Α.Π/3ο Προκήρυξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε περισσότερα εδώ:

ΦΕΚ

Κόρινθος: «Ξήλωσαν» τέσσερα ΑΤΜ και άφησαν πίσω τους «βομβαρδισμένο» τοπίο

Κόρινθος: «Ξήλωσαν» τέσσερα ΑΤΜ και άφησαν πίσω τους «βομβαρδισμένο» τοπίο

Τοπίο καταστροφής άφησαν πίσω τους άγνωστοι δράστες, που τα ξημερώματα της Πέμπτης ξήλωσαν τέσσερα ΑΤΜ από εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με το hlektra.gr, το «χτύπημα» της ομάδας των αγνώστων δραστών

Πέθανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου


Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ηλικία 92 ετών, ετεροθαλής αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου που αρκετός κόσμος τον γνώρισε από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ήταν γιος του επονομαζόμενου «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου και της ηθοποιού Κυβέλης, είχε γεννηθεί το 1928 και αφού σπούδασε στο Παρίσι, ασχολήθηκε με τη φωτογραφία.