Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ: Τελικά αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2024 στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστινης






Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Δημοτικη Ενοτητα
Ευρωστίνης

Τελευταία ενημέρωση
09/06/2024 22:16
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
45,57

Ευρωεκλογές 2024 - Γαλλία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκήρυξε ο Μακρόν μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν Στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου οι δύο γύροι της αναμέτρησης

 

 
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου μετά τη σαρωτική νίκη της παράταξης της Μαρίν Λεπέν. Υπενθυμίζεται ότι τα exit poll φέρνουν την παράταξη της Λεπέν στο 32% και του Μακρόν μόλις στο 15,2%.

Ευρωεκλογές 2024 - Το τελικό exit poll: 27% έως 31% η ΝΔ, 13,8% έως 17,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, από 11,5% έως 14,5% το ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ από 8,4% έως 10,8%, Ελληνική Λύση από 8,4% έως 10,8%, Νίκη από 3,3% έως 5,3%, Πλεύση Ελευθερίας από 2,6% έως 4,6%, Φωνή Λογικής από 2,2% έως 3,6%








Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τo τελικό exit poll που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής.


Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό από 27% έως 31% και αναμένεται να εκλέξει 7 ευρωβουλευτές.

Ακολουθούν:

- ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει από 13,8% έως 17,2% και 4 ευρωβουλευτές,
- το ΠΑΣΟΚ από 11,5% έως 14,5% και 3 ευρωβουλευτές
- το ΚΚΕ από 8,4% έως 10,8% και 2-3 ευρωβουλευτές
- η Ελληνική Λύση από 8,4% έως 10,8% και 2-3ευρωβουλευτές
- η Νίκη από 3,3% έως 5,3% και έναν ευρωβουλευτη
- η Πλεύση Ελευθερίας από 2,6% έως 4,6% και έναν ευρωβολευτή
- το ΜεΡΑ25 από 1,5% έως 2,9%

Μεγάλη Πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) στη Νεμέα.

 


Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Νεμέα Κορινθίας. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΝΔ για exit poll: Οι πολίτες μας εμπιστεύονται αλλά μας έστειλαν μήνυμα για να διορθώσουμε λάθη και αστοχίες

 

 
Tην πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος του exit poll έδωσε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας μια πρώτη ανάλυση για τα ποσοστά που φαίνεται να λαμβάνει το το κυβερνών κόμμα. Στην Πειραιώς μιλούν για εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και για μήνυμα για αυστηρές απαιτήσεις  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ευρωεκλογές 2024 - exit poll: Οι κάλπες έκλεισαν. Οι πολίτες μίλησαν. ΝΔ 28% έως 32%, ΣΥΡΙΖΑ 15,2% έως 18,2%, ΠΑΣΟΚ 10,9% έως 13,9%, ΚΚΕ 7,9% έως 10,3% και Ελληνική Λύση 7,6% έως 10%

 

Οι κάλπες έκλεισαν και τα exit poll για τις ευρωεκλογές ανακοινώθηκαν με τη ΝΔ να μην αγγίζει στο ταβάνι της τον πήχη του 33% που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τα exit polls, για τις ευρωεκλογές που ανακοινώθηκαν στις 19:00 μόλις έκλεισαν οι κάλπες των εκλογών, έδειξαν πρώτη τη ΝΔ, δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με την Ελληνική Λύση να δίνουν μάχη για την 4η θέση. 

Σύμφωνα με τα exit poll των 19:00 η εκτίμηση αποτελέσματος είναι: 

Άρση της αμφιδρόμησης στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα


Διεκόπη η αμφιδρόμηση που γινόταν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς την Αθήνα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαία, για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών που είχαν πάει να ψηφίσουν και γενικότερα όσων είχαν φύγει προς την περιφέρεια για το Σαββατοκύριακο.


Και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας χρησιμοποιούνται κανονικά μόνο για την άνοδο.

Παράλληλα εξακολουθεί να ισχύει η εκτροπή κυκλοφορίας στο κόμβο Λουτρακίου στο

Ευρωεκλογές 2024: Στο 32,9% η συμμετοχή έως τις 17:30, κλείνουν οι κάλπες στις 19:00

 

 

Στο 32,9% η συμμετοχή έως τις 17:30, ανακοίνωσε ο Θοδωρής Λιβάνιος. Τη νέα ισορροπία δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθορίζουν σήμερα οι Ευρωπαίοι πολίτες.



Ήδη, από σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ανοίξει τις πόρτες του σε πάνω από 1.000 διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος



Ιωάννινα, 9 Ιουνίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στο 2ο  Λύκειο Ιωαννίνων άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στις Ευρωεκλογές ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας.

          Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κράτος μέλος της οποίας είμαστε εδώ και 43 χρόνια, δείχνει να αντιλαμβάνεται πως ήλθε η ώρα της στρατηγικής της αυτονομίας σε θέματα οικονομικής και αμυντικής ισχύος. Και η χώρα μας η Ελλάδα διεκδικεί μέσα σ’ αυτήν ακριβώς την Ευρώπη, που επιδιώκει το νέο ηγετικό της ρόλο παγκόσμια, τη δική της ενισχυμένη θέση στην οικονομία, στην αγροτική παραγωγή, στην προστασία των συνόρων της. Μετέχουμε συνεπώς στις Ευρωεκλογές που φαίνεται να είναι οι κρισιμότερες στην ευρωπαϊκή ιστορία για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδος στην πενταετία της ευρωπαϊκής αφύπνισης που έρχεται».

Ισθμός: Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες εξειδικευμένου προσωπικού της INTRAKAT - Εντός 12 ωρών ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας

 

 
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες εξειδικευμένου προσωπικού της INTRAKAT, με τη συνδρομή ειδικών μηχανημάτων στην αερογέφυρα στην περιοχή του Ισθμού που καταστράφηκε από την πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημαΣημειώνεται ότι η IΝΤΡΑΚΑΤ ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του

Καιρός: Εβδομάδα «λάβα» προ των πυλών – Πόσο θα διαρκέσει ο καύσωνας, οι 4 περιοχές που «θα ψηθούν» από τα 43αρια

 

Θερμές αέριες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα «χτυπήσουν» τη λεκάνη της Μεσογείου προκαλώντας κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει με την Τρίτη το θερμόμετρο να φτάνει στους 38 βαθμούς. Το Σάββατο θα αρχίσει να υποχωρεί η θερμοκρασία σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη αλλά θα παραμείνει ζεστό το σκηνικό.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι πιο ζεστές ημέρες του κάυσωνα θα είναι από την Τετάρτη έως την Παρασκευή καθώς αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου. Οι περιοχές που αναμένεται να «βράσουν» από την θερμή εισβολή θα είναι η Κρήτη, η ανατολική Πελοπόννησος, η Βοιωτία αλλά και η Ρόδος με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς. 

Πρόγνωση για όλη τη χώρα

Μάικλ Μόσλεϊ: Δέκα μέτρα από τη θάλασσα βρέθηκε η σορός του - Οι πρώτες εκτιμήσεις της ιατροδικαστή

 

 
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκαν στη Σύμη οι έρευνες για τον Βρετανό παρουσιαστή του BBCΜάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ βρισκόταν για διακοπές στο νησί μαζί με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι. 
Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Επιπλέον, ο

Ευρωεκλογές 2024-Κουτσούμπας: Ψηφίζουμε για να ψηλώσουμε το μπόι του λαού

«Σήμερα πάμε όλοι και όλες και ψηφίζουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για να ψηλώσουμε το μπόι του λαού μας και των αγώνων του με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση των εκλογικών του καθηκόντων, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Ευρωεκλογές 2024-Ανδρουλάκης: Να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε

 Λίγο πριν τις 11 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο 164 ετ στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος ΑνδρουλάκηςΟ κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η πατρίδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, σήμερα το βράδυ, να προκύψει ισχυρότερη, σοβαρή, και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα είναι η επόμενη δυνατή κυβερνητική επιλογή, απέναντι σε μία κυβέρνηση ασυδοσίας και αλαζονείας που περιφρονεί τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα του ελληνικού λαού» αναφερόμενος στην ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση και τα ζητήματα της υγείας.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε  ότι «η αλληλεγγύη, η ενότητα οι κοινές οικονομικές πολιτικές για να ξαναπάμε στην εποχή της σύγκλησης, από την εποχή των ανισοτήτων και της απόκλισης, είναι επιλογή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας». Έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ. Ζητώ να μας εμπιστευτείτε και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 







Ευρωεκλογές 2024-Σακελλαροπούλου: Η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 91ο εκλογικό τμήμα, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών και ακολούθως δήλωσε: 

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και κρίσιμες. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή, η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών».

Ευρωεκλογές 2024-Μητσοτάκης: Να υπάρξει ελληνική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο - Η Ευρώπη θα πάρει σημαντικές αποφάσεις

 Στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς ψήφισε το πρωί της Κυριακής (9/6) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο εκλογικό κέντρο συνοδεία αρκετών συνεργατών του αλλά και με το γούρι, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον γιο του, Κωνσταντίνο.

«Είναι μία ηλιόλουστη ημέρα σήμερα και ψηφίζουμε για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη. Θέλω να επαναλάβω

Ευρωεκλογές: Στο 26,1 η συμμετοχή στις 14:30 - Πότε θα βγει το exit poll

 

 Μέσα από τα στοιχεία που έδωσαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι η συμμετοχή έως τώρα στις ευρωεκλογές είναι στο  26,1% στις 14:45 σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Συνολικά, όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, έχουν ψηφίσει 2.504.389 εκλογείς. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια μέχρι τις 14:30 ήταν τα εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 24,6%,

Κεντρικής Μακεδονίας 27,2%,

Δυτικής Μακεδονίας 22,7%,

Ηπείρου 27,1%,

Θεσσαλίας 28,7%,

Ιονίων Νήσων 20,3%,

Δυτικής Ελλάδας 25,1%,

Στερεάς Ελλάδας 28,1%

Αττικής 26,9%,

Πελοποννήσου 22,7%,

Βορείου Αιγαίου 23,2%,

Νοτίου Αιγαίου 22% και

Κρήτης 27,1%.

Η επόμενη και τελευταία ενημέρωση για τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι γύρω στις 17:45.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, επιστολικά ψήφισαν 187.000 πολίτες.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 οπότε και αναμένεται το μεγάλο exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis, ενώ στις 21:00 το βράδυ θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος. Περί τις 23:00 αναμένονται τα πρώτα στοιχεία για τη σταυροδοσία των υποψήφιων ευρωβουλευτών.