Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

🇬🇷 🇨🇳 Χρίστος Δήμας: Ισχυροί δεσμοί φιλίας & συνεργασίας συνδέουν τον Ελληνικό & τον Κινεζικό πολιτισμό


Στο «1ο Ελληνο-Κινεζικό MATCHMAKING ONLINE FORUM» που πραγματοποιήθηκε σήμερα συμμετείχε
ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Ο συμπατριώτης μας Βουλευτής Δήλωσε αμέσως μετά:

Σε άλλους 4 θανάτους εμπλέκεται ο ψευτογιατρός


Ανατριχιαστική  τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση του «ψευτογιατρού» καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, υπάρχουν ακόμη τέσσερις θάνατοι που φέρονται να συνδέονται με τη δράση του απατεώνα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ήταν γνωστοί, τρεις θάνατοι από τις «θεραπείες» του Κοντοστάθη.

Άνθρωποι που πίστεψαν στα λόγια του -έναντι αδράς αμοιβής- ακολούθησαν τις συμβουλές τους και το πλήρωσαν τελικά με την ίδια τους την ζωή. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως με βάση το ίδιο ρεπορτάζ,

ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Άλαλοι οι πολιτικοί προύχοντες και διανοούμενοι στην ωμή δολοφονική απόπειρα εναντίον του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. Λίγα 24ωρα μετά τη δεξίωση της Αυτού Εξοχότητας Προέδρου της ελαττωματικής (Flawed Democracy),  σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη EIU Democracy Index 2019Ελληνικής Δημοκρατίας μας,  στον κήπο του Μεγάρου, το πιστόλι μίλησε για

Η κυριότητα του κτιρίου του της Π.Ε. Μεσσηνίας

Ο Θαν. Αθανασόπουλος πρόεδρος των υπαλλήλων της Περιφερειακής ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29.7.2020

Μια ακόμη μεγάλη προσπάθεια μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το κτίριο του Διοικητηρίου Καλαμάτας με την 98/2019 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας κρίθηκε ότι ανήκει κατά κυριότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το 2011 όταν ο Πέτρος Τατούλης και η «Νέα Πελοπόννησος» ανέλαβε την ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το κτίριο στα κτηματολογικά βιβλία του Εθνικού Κτηματολογίου εμφανιζόταν ως αγνώστου ιδιοκτήτη αφού κανείς ως τότε δεν φρόντισε να τεκμηριώσει την κυριότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας σ’αυτό.

Ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο με αξία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ είχε εγκαταλειφθεί

Κορωνοϊός: 57 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο Ένα ακόμα κρουσμα στην Κορινθία.

Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: Πώς φτάσαμε στην αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων

Μόνο καλά δεν είναι τα νέα σήμερα καθώς “απλώθηκε” σε 10 περιοχές της χώρας ο κορονοϊός. 13 συνολικά τα εισαγόμενα κρούσματα και ανησυχία για την αύξηση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ  57 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πού όμως εντοπίστηκε ο κορονοϊός; Πόσα είναι τα εγχώρια κρούσματα, πόσα τα εισαγόμενα και πού ακριβώς κατανέμονται οι νέες περιπτώσεις στην χώρα;

Οι απαντήσεις ήρθαν και μόνο ανησυχία προκαλούν. Αρχικά υπάρχουν 13 εισαγόμενα κρούσματα (σ.σ. 10 στις πύλες εισόδου και 3 εισαγόμενα που αφορούν σε τουρίστες που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο).

Σήμερα, 29/7/2020, δηλώθηκαν πενήντα επτά (57) επιπλέον κρούσματα. Αναλυτικότερα:

Ο Ολυμπιακός πάει την ΕΠΟ στα δικαστήρια αν δεν ορίσει αύριο, Πέμπτη, τον τελικό του Κυπέλλου!


Νέο εξώδικο στην ΕΠΟ απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, τονίζοντας με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο πως αν δεν ορίσει άμεσα τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, τότε θα προσφύγει στα πολιτικά και στα ποινικά δικαστήρια.

Στην επιστολή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Επειδή σύμφωνα με τα

Οικονομία Επιδότηση δανείου: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση στεγαστικών δανείων


Επιδότηση δανείου: Ανοίγει η ηλεκτρονική αίτηση, ποιοι θα πάρουν επιδότηση για δόσεις 9 μηνών

Μέχρι και την Δευτέρα 3 Αυγούστου – εκτός απροόπτου – αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική αίτηση στην οποία οι δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, θα αιτηθούν την κρατική επιδότηση για τις δόσεις των δανείων τους, πρόγραμμα που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Τaxisnet και το σύστημα αυτόματα θα αντλεί όλα τα δεδομένα για το εισόδημα και την περιουσία τους ώστε να προκύπτει αν είναι δικαιούχοι ή μη.

“Ναι στο ποδήλατο, αρκεί να είναι.. ηλεκτρικό” λένε οι Έλληνες – Πως γίνεται η μετατροπή


Από 700€ (+εξοδα εγκατάστασης) ξεκινούν τα αξιόπιστα kits μετατροπής με 1 χρόνο εγγύηση.

Την εποχή της καραντίνας το ποδήλατο μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα πολλών Ελλήνων!  Ξεκίνησε ως δικαιολογία εξόδου από το σπίτι ενώ σήμερα έχει καταστεί για πολλούς σε σχεδόν αποκλειστικό μέσο μετακίνησής τους μέσα στην πόλη. Μια τάση που και μετά τις νομοθετικές

ΜΑΣΚΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΟΜΑΧΟΙ

Της Λέττας Καλαμαρά

Την εποχή Εικονολατρείας και Εικονομαχίας ζούμε αιώνες μετά γεγονός που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι υπάρχουν για να μάχονται μεταξύ τους. Τις επιστημονικές απόψεις της

Ασανσέρ πολυκατοικιών: Θα δηλώνονται σε Μητρώο (διαδικασία)


Με διάταξη που «πέρασε» στο ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης συστήνεται Ενιαίο Μητρώο Ανελκυστήρων, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας,  στο  οποίο  καταχωρίζονται  όλοι  οι  εγκατεστημένοι  ανελκυστήρες, ανεξαρτήτως

ΕΣΤΙΑ: Ανασχηματισμός «επί θύραις» -Τι θα γίνει την Παρασκευή (φωτο)

  Πληροφορίες που δημοσιεύεις σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, κάνουν λόγο για συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή που θα είναι και η τελευταία με αυτή τη σύνθεση… Η εφημερίδα πληροφορείται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του για αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα και τα τις ανακοινώσει άμεσα.

Δημήτρης Ραψωματιώτης: Δεν τιμούν κανέναν μας οι τελευταίες εξελίξεις στο Επιμελητήριο

https://rapmedia.gr/images/uploads/sites/2/2017/01/raps_2.png
Την Δευτέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου έκανα την ύστατη προσπάθεια. Ζήτησα να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω, να ακυρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες και να προχωρήσουμε μαζί συνεργαζόμενοι, χωρίς αποκλεισμούς, προσφέροντας προς το Επιμελητήριο. Άλλωστε για αυτό λέγαμε ότι συμμετέχουμε στις εκλογές και για αυτό  εκλεγήκαμε.

 Χθες Τρίτη με email σε όλα τα μέλη του ΔΣ επανέλαβα
τα ίδια.

Δυστυχώς έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις οι οποίες δεν τιμούν καμία από τις δυο πλευρές.

 Δεν τιμά κανέναν μας.

Δυστυχώς το κύρος του Επιμελητηρίου και το

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020.


https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-07-10/pirkagia-pinakida.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Κόρινθος,   29.07.2020
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Πέμπτη 30Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για το Νομό Κορινθίας.
Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 159626/405/10.07.2020 (ΑΔΑ:6ΙΞΔ7Λ1-ΦΒ1) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 126333/654/15.06.2020  απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

myKEPlive ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής θητείας έχει ως βασική επιδίωξη την δημιουργία ενός σύγχρονου, φιλικού προς τον πολίτη Δήμου, στοχεύοντας σε καινοτόμες δράσεις και επιδιώκοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του καταπολεμώντας την γραφειοκρατία προς όφελος πάντα των δημοτών.

Με μεγάλη ικανοποίηση λοιπόν ανακοινώνουμε την επιλογή του Δήμου μας

Ψεκασμός δακοκτονίας στις τοπικές κοινότητες Πυργου (Πέμπτη 30/07) και Χελυδορίου - Προσοχή για βιοκαλλιεργητές και μελισσοκόμους.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, γνωστοποιεί στους ελαιοκαλλιεργητές ότι :

Την Πέμπτη 30/07 στην Κοινότητα Πύργου (γενικός ψεκασμός) & την Παρασκευή 31/07 στην κοινότητα Χελυδορίου (τοπικός ψεκασμός) του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί από εδάφους ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. (Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ο ψεκασμός θα αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα)

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (ΚΕΠ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου ) βρίσκεται ανάμεσα στους 38 Δήμους που ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του myKEPlive.



<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8Q4icEVpMrc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Σε παραγωγική λειτουργία είναι πλέον η υπηρεσία ψηφιακής εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών myKEPlive. Μέσω της υπηρεσίας, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για να εξυπηρετούνται μέσω βίντεο-κλήσης/ τηλεδιάσκεψης από εκπρόσωπο των ΚΕΠ την ημέρα και την ώρα που επιθυμούν, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ωρών, δίχως να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά κάποιας υπηρεσίας.

Ο πολίτης, μετά την είσοδό του στην πλατφόρμα «myKEPlive.gov.gr», μπορεί να επιλέξει το θεματικό

Κορονοϊός: “Νεότερα σε ηλικία τα τελευταία κρούσματα” – Εστία κινδύνου οι γάμοι και βαφτίσεις


Ανησυχία για την αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων. Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Τι λένε οι ειδικοί για τις εστίες υπερμετάδοσης και τον κίνδυνο να γίνουμε Σερβία.

Οι ειδικοί αρχίζουν να ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων με την χρήση μάσκας να είναι πλέον υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους απ’ ότι ίσχυε μέχρι σήμερα. Έτσι όπως ανακοίνωσε το πρωί ο Νίκος Χαρδαλιάς «Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό όπου υπάρχει επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα) και για το κοινό δηλαδή για επισκέπτες σε γραφεία, όπως (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα).

Επίσης υποχρεωτική είναι η μάσκα σε καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) σε καταστήματα λιανικής  καθώς και

Η «Πράσινη Πελοπόννησος» για την καταστροφική μεγάλη φωτιά στην Κορινθία

 
Το ψηφοδέλτιο για τη Μεσσηνία του συνδυασμού "Πράσινη Πελοπόννησος ...Υποψήφια περιφερειάρχης Πελοποννήσου η Δήμητρα Λυμπεροπούλου με ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Περιφερειακή Παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος» παρακολουθεί με θλίψη τις εικόνες από την μεγάλη φωτιά στην Κορινθία που αποτελεί γροθιά στο στομάχι για κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της Πελοποννήσου αλλά και της χώρας.

Και τώρα που η φωτιά ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο έρχονται στο μυαλό μας κάποια αμείλικτα ερωτήματα

  • Γιατί ενώ από τον Απρίλιο του 2020 έχει ανακοινωθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου ο διορισμός ενός ικανότατου στελέχους σε θέση

Η υιοθεσία δεν είναι “εμπόριο”, κύριε Πρωθυπουργέ, και οι εθελοντές δεν είναι “λαθρέμποροι”

Προς:

  • την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου
  • τον Πρωθυπουργό Κο. Κυριάκο Μητσοτάκη
  • το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • το Υπουργείο Εσωτερικών
  • το Υπουργείο Εξωτερικών
  • τις Πρεσβείες των ακόλουθων χωρών: Γερμανίας, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστρίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, Βελγίου, Δανίας, Νορβηγίας, Φινλανδίας, Καναδά

Εδώ και χρόνια, εθελοντές σε όλη τη χώρα έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, τα οποία, όπως ξέρουμε, αποτελούν μια από τις ανοιχτές πληγές της Ελλάδας.

Κάνουμε στειρώσεις, ενημερώσεις, διασώσεις και υιοθεσίες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με

Τα έργα της Περριφέρειας στην Αργολίδα

Δρομολογούνται έργα 44 εκ. ευρώ από την Περ. Πελοποννήσου - Ποια ...

Το έργο της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη παρουσίασε ο κ.Νίκας στη συνέντευξη του, τη Δευτέρα 27.7.2020 κατά την επίσκεψη του στην Αργολίδα.

Από το σύνολο των έργων που δήθεν… προετοιμάζει ο κ.Νίκας για την Αργολίδα, το μοναδικό που αφορά την δική του θητεία είναι τα 15 εκατομμύρια ευρώ που σκέφτεται να παραχωρήσει στον ΟΣΕ

Στοιχεία από τα Πειθαρχικά Συμβούλια μαζεύει το ΥΠΕΣ


Προθεσμία έως τις 9 Σεπτεμβρίου βάζει το Υπουργείο Εσωτερικών στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια να στείλουν πλήθος στοιχείων για την πορεία των πειθαρχικών υποθέσεων ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR



Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και ένας νέος θάνατος - Συνολικά 202 τα θύματα

Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 52 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.
1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Aναλυτικότερα:
– επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Μετά από 60 χρόνια το Δερβένι χωρίς Τράπεζα


Τίτλοι τέλους χθες στο Δερβένι με την αποκαθήλωση και των επιγραφών της Τράπεζας Πειραιώς που και αυτή έκλεισε μετά και το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας πρό διετίας.
Η Τράπεζα Πειραιώς στο Δερβένι ήταν η "συνέχεια της Αγροτικής Τραπεζας που λειτουργούσε στη περιοχή πάνω από 60 χρόνια.
\

Παρασκευή 31 /7 /20 Διονυσίου Σολωμού "Η γυναίκα της Ζάκυθος" στο Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ Η γυναίκα της Ζάκυθος Διονυσίου Σολωμού Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 Ώρα: 21:00 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δήμος Αβδελιώδης ΕΡΜΗΝΕΙΑ Κατερίνα Γκατζόγια ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Πληροφορίες:6980288817 Διδασκαλία Ερμηνείας, Θεατρική Προσαρμογή: Δήμος Αβδελιώδης Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης Σχεδιασμός Ενδύματος, Μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου Υπότην αιγίδα ΝΠΔΔ Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης "Ηλίας Κατσούλης" www.justprint.gr"