Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

 
Με την ανάδειξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ως νέου προέδρου της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης, χθες Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Στο Αίγιο παρουσία του Αρχιεπισκόπου το προσεχές Σάββατο η ενθρόνιση του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερωνύμου

καλαβρύτων
Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Αίγιο, θα τελεστεί με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια και τάξη, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερωνύμου, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων, υπήρξε επί μακρόν στενός συνεργάτης του πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, ενώ ήταν και ένας εκ των βασικών συντελεστών  στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.
Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου έχει ως ακολούθως:

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής στη συζήτηση επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος

https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2019-07-09/kostas-tasoulas.jpg 
Η Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώπιον της οποίας καλούμαστε να αποφασίσουμε σύντομα, είναι μια αναθεώρηση η οποία δεν εκπληροί τις φιλοδοξίες για τις οποίες ξεκίνησε», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας «όπως και να το δει κανείς, είτε με τα μάτια της προηγούμενης Πλειοψηφίας είτε με τα μάτια της προηγούμενης Μειοψηφίας, οι ποσοτικές και ποιοτικές φιλοδοξίες της Αναθεωρήσεως δεν εκπληρώνονται».
«Ωστόσο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων «έστω και αυτός ο μικρός αριθμός άρθρων είναι ικανός, με την κατάλληλη νομοθετική και κυβερνητική εφαρμογή εν συνεχεία, να αποφέρει καρπούς. Να μην είμαστε συνεχώς μίζεροι και να λέμε ότι δεν είχε νόημα να γίνει αυτή η Αναθεώρηση και ότι θα ήταν προτιμότερο να την ακυρώσουμε και να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής (18/11/2019):

Ποιες μεταβολές φέρνει Ν/Σ στην Κινητικότητα Υπαλλήλων σε ΟΤΑ-Δημόσιο


Σε εκτενή αντικατάσταση άρθρων του ν.4440/2016 περί Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) προχωρά η Κυβέρνηση με το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα με τα ...

Τα πάντα για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ - Οι αλλαγές στις άδειες υπαλλήλων, οι μεταβολές στην κινητικότητα


 Σειρά μεταβολών σχετικά με τις άδειες που λαμβάνουν οι Δημόσιοι και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, περιλαμβάνει το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, τροποποιήσεις εντοπίζονται στα ...

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Σοφικού



Από χθες Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ύστερα από αίτημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού κ. Γρηγόρη Ρωτίδη.                                                                        Συνεργεία της ΠΕ Κορινθίας, υπό την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού αυλακίων και ρεμάτων καθώς και εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Σοφικού ύστερα από τις τελευταίες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Την εξευτέλισαν επί δεκατίες, την έσυραν στα παζάρια της παγκόσμιας ανταλλαγής και τώρα την παραδίδουν στους νέους κατοίκους της. Αλληλέγγυοι διακινητές πουλάνε τη σάρκα της σε ορδές να τη γλεντήσουν αυτοί και οι απογόνοί τους, γνήσιοι ως νέοι Έλληνες. Αιώνες πριν και μετά το ηρωϊκό '21 δεν ήσουν παρά μόνο μία πόρνη της Αγγλίας. Τώρα πουλήθηκες

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : «Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π. ΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.» "ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ κ. ΝΙΚΑ.»


 https://i2.wp.com/www.neapeloponnisos.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%82-7.jpg?fit=768%2C527&ssl=1
Αντιδημοκρατική και αυταρχική αντίληψη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, καταλόγισε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου», Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η παρουσία του κ. Τατούλη στην Οικονομική Επιτροπή σχετίζεται με πρωτοφανείς αποφάσεις του κ. Νίκα, ο οποίος – ξεπερνώντας κάθε δημοκρατικό, θεσμικό και νομικό όριο – επιχειρεί να αφαιρέσει από τον κ. Τατούλη το δικαίωμά του να

Στη Βουλή φέρνει την παράταση συμβάσεων των εργαζόμενων στο ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου ο Γ. Ψυχογιός



Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας  με την οποία ζητεί την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κορίνθου, που έχουν προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, με το «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 5500 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν.1892/1990 (Α’ 101) και οι οποίοι δεν

e-Sisifos: Το e-Sisifos στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2019 στην Τρίπολη

Όλη η Πελοπόννησος, η ευρηματικότητα, το πάθος, το πνεύμα και ο Πολιτισμός, στεγάστηκαν για 5 ημέρες στην Τρίπολη.
Το e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας, στο πλαίσιο της διάχυσης του έργου και της εξωστρέφειας, βρέθηκε εκεί, συνομίλησε με επισκέπτες της έκθεσης, παρουσίασε την διαδικτυακή πύλη και τα ψηφιακά χρηστικά εργαλεία αυτής, την εφαρμογή για κινητά, καθώς και μέρος του e-Learning, που έχει δρομολογηθεί να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.