Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ηλεία: Θα ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

 

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή θα ζητήσουν οι αιρετοί του πρώτου βαθμού της Ηλείας, προκειμένου να μεταφέρουν το αίτημα των πολιτών της Ηλείας για ολοκλήρωση του δρόμου «Πύργος – Καλό Νερό- Τσακώνα», όπως  αποφασίστηκε στην προχθεσινή σύσκεψη στη Ζαχάρω που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου   Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Στους Μολάους το 1ο Παμπελοποννησιακό camp παμπαίδων

  

Στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασιάς και την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο των Μολάων, το 1ο Παμπελοποννησιακό προπονητικό camp παμπαίδων, από σήμερα Δευτέρα 27 έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.

Οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες είναι γεννημένοι το 2008 και θα φτάσουν στην Λακωνική πόλη τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 και το απόγευμα θα προπονηθούν, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις το πρωί και το απόγευμα αγώνες.

Ο Δήμος Μονεμβασιάς έχει αναλάβει την φιλοξενία των συμμετεχόντων στο camp, στηρίζοντας από την πλευρά του την προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην προβολή και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Το πρόγραμμα του τριήμερου camp θα έχει αναλυτικά ως εξής:

Εκδήλωση της ΝΔ και του Ινστ. Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής

Εκδήλωση της ΝΔ και του Ινστ Δημοκρατίας Κ Καραμανλής για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής

Μνήμες από τον «ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής», έναν αιώνα από τα εκεί τραγικά γεγονότα, ξύπνησαν στο κεντρικό κτήριο της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή, η ομώνυμη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κυβερνώντος κόμματος. 

Μνήμες με έντονα προσωπικό χαρακτήρα ενίοτε, αρχής γενομένης από τον χαιρετισμό που απέστειλε ο Παύλος Μαρινάκης,

Γλυπτά του Παρθενώνα: Γέμισε το Ηρώδειο στη συναυλία-«μήνυμα» για την επιστροφή τους.

irwdeio-synavlia343 

Το αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα αντήχησε δυνατά απόψε στο Ηρώδειο.

Εκεί, στην σκιά της Ακρόπολης, ερμηνευτές της διεθνούς, αλλά και της ελληνικής σκηνής, ένωσαν τις φωνές τους, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του διάσημου Αμερικανού συνθέτη και παραγωγού Desmond Child, στον οποίο ανήκε η πρωτοβουλία για την ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά.

Ακόμα μια καταστροφή στην Αγία Σοφία: Εικόνες ντροπής με τα μάρμαρα που έσπασαν

 Ακόμα μια καταστροφή στην Αγία Σοφία: Εικόνες ντροπής με τα μάρμαρα που έσπασαν 

Ακόμη μια καταστροφή έλαβε χώρα στην Αγία Σοφία, αναφέρουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ - κυρίως της αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά, ένα μηχάνημα καθαρισμού πολλών τόνων που χρησιμοποιήθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα μάρμαρα του ναού σε αρκετά σημεία.

Τεράστια αλλαγή: Αλλάζουν όλα στην ενοικίαση σπιτιού – Νέα εποχή

  

Ενοικίαση σπιτιού: Η νέα εποχή στην ενοικίαση ακινήτων είναι πλέον εδώ με την εγγύηση της Prosperty. Δωρεάν μίσθωση και εγγύηση ενοικίου γίνεται; Πλέον ναι!

Αν έχεις προσπαθήσει να μισθώσεις το ακίνητο σου στο παρελθόν, σίγουρα θα θυμάσαι ότι δεν ήταν μία εύκολη διαδικασία και πολλές φορές χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλέον έφτασε η στιγμή να

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 27/6-3/7 2022

  

Και Εγένετο Φως

Δευτέρα, 27/6 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Μίλα Αούνγκ-Τουίν και Βαν Ρόικο με τους: Αλεσάντρο Μπονίτο-Ολίβα, Μπερνάρ Μπιγκότ (Καναδάς 2017). Στη νότια Γαλλία, επιστήμονες από 37 χώρες κατασκευάζουν την πιο σύν­θετη μηχανή στην ιστορία της τεχνολογίας: έναν τεχνη­τό ήλιο! Αν τα καταφέρουν, θα ρίξουν φως στην υπόθε­ση της παραγωγής φθηνής και άφθονης ενέργειας για εκατοντάδες χρόνια. Αν, όμως, αποτύχουν, θα γίνουν μέρος του μεγαλύτερου φιάσκου όλων των εποχών.    

Αναβίωσαν τα Αρχαία Νέμεα – Αφιερωμένα στον Στέφανο Μίλλερ

 

Την έναρξη των Νέμεων Αγώνων, την έβδομη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού της αναβίωσης των αρχαίων πανελλήνιων Αγώνων, κήρυξε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Οι φετινοί Αγώνες είναι αφιερωμένοι στον μεγάλο απόντα, και εμπνευστή της αναβίωσής τους, Αμερικανό καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας Στέφανο Μίλερ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή και

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 694 νέα κρούσματα ( 113 στην Κορινθία, 114 στην Αργολίδα, 218 στην Αχαΐα.)

 Κορονοϊός 25/06: 7.122 κρούσματα σε Αττική, 913 σε Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης της διασποράς 

Μικρή άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού ,  (+22) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 694 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Αργολίδα και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  σχεδόν διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (445) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (249).  

  Συγκεκριμένα:

Κορονοϊός 27/06: 7.682 κρούσματα, 12 θάνατοι, 97 διασωληνωμένοι, ο χάρτης της διασποράς.

 Κορονοϊός 27/06: 7682 κρούσματα 12 θάνατοι 97 διασωληνωμένοι  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (27/6) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.682. Οι 4.475 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 727 νέες μολύνσεις.

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων: