Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 27/6-3/7 2022

  

Και Εγένετο Φως

Δευτέρα, 27/6 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Μίλα Αούνγκ-Τουίν και Βαν Ρόικο με τους: Αλεσάντρο Μπονίτο-Ολίβα, Μπερνάρ Μπιγκότ (Καναδάς 2017). Στη νότια Γαλλία, επιστήμονες από 37 χώρες κατασκευάζουν την πιο σύν­θετη μηχανή στην ιστορία της τεχνολογίας: έναν τεχνη­τό ήλιο! Αν τα καταφέρουν, θα ρίξουν φως στην υπόθε­ση της παραγωγής φθηνής και άφθονης ενέργειας για εκατοντάδες χρόνια. Αν, όμως, αποτύχουν, θα γίνουν μέρος του μεγαλύτερου φιάσκου όλων των εποχών.    

           





Πολ Γκογκέν, Είμαι Ένας Άγριος

Τρίτη, 28/6 στις 23:00








Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Πολ Γκο­γκέν, του  ανατρεπτικού καλλιτέχνη που αναζήτησε μια τέχνη προσανατολισμένη στο πρωτόγονο, απαλλαγμέ­νη από τους ηθικούς κανόνες του δυτικού πολιτισμού.










Αόρατοι

Τετάρτη, 29/6 στις 24:00








Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» της Ισπανίας, ο διάσημος ηθοποιός Χα­βιέ Μπαρδέμ επέλεξε πέντε σκηνοθέτες (Μαριάνο Μπαρόζο, Ιζαμπέλ Κοϊσέτ, Χαβιέ Κορκουέρα, Φερνά­ντο Λεόν και Βιμ Βέντερς) με σκοπό να καταγράψουν τις ιστορίες των «Αόρατων», των ανθρώπων εκείνων που προτιμούμε να μην βλέπουμε, αλλά που τελικά εμ­φανίζονται πάντα μέσα στους φόβους και τις ανησυχίες μας, επειδή ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν...









Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 30/6 στις 23:00




Παρουσίαση του απολογισμού της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπού­λου Δασκαλάκη αφηγείται στην Αλεξία Κουλούρη πώς έζησε τον παλμό της Ελλάδας, ταξιδεύοντας από άκρη σε άκρη σε όλες τις γωνιές της χώρας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.











Η Βασίλισσα της Αφρικής

Παρασκευή, 1/7 στις 22:00








Ταινία σε σκηνοθεσία του Τζον Χιούστον με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Κάθριν Χέπμπορν, Ρόμπερτ Μόρλεϊ (ΗΠΑ, 1951). Σε ένα χωριό της Ανατολικής Αφρικής, λίγο μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσάρλι, ένας αλκοολικός καπετάνιος φορ­τηγού πλοίου και η Ρόουζ, μια πουριτανή ιεραπόστο­λος, αντιμετωπίζουν τους κινδύνους της ζούγκλας, την ίδια στιγμή που το πλοίο τους καταδιώκεται από τους Γερμανούς. Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμη­νεία του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 2/7 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.









Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 2/7 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.













Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη

Σάββατο, 2/7 στις 21:00





Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η ιστορία της δημιουργίας, τα γυρίσματα, η πρεμιέρα στην Ιταλία και η παγκόσμια κυκλοφορία μιας ταινίας, που έμελλε γίνει ένα μανιφέστο του ιταλικού νεορεαλι­










Μακριά από τους Ανθρώπους

Σάββατο, 2/7 στις 23:00







Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Νταβίντ Ελοφέν με τους: Βίγκο Μόρτενσεν, Άντζελα Μολίνα, Βενσάν Μαρτέν, Ρεντά Καντέμπ (2014). Το 1954, σε ένα απο­μονωμένο χωριό της Αλγερίας, ένας Γάλλος δάσκαλος αναλαμβάνει να συνοδεύσει έναν ντόπιο, ο οποίος κα­τηγορείται για φόνο, ως την κοντινή πόλη για να δικα­στεί. 










Ανεμοθύελλα (1)

Κυριακή, 3/7 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Κάτια Βον Γκάρνιερ (Γερμανία 2013). Η Μίκα, μια έφηβη με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, μαθαίνει ότι θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με τη γιαγιά της, που μένει στις εγκαταστάσεις ενός ιππικού ομίλου. Εκεί θα ανακαλύψει το ενδιαφέρον της για τα άλογα, θα χτίσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ανεμοθύελλα - το πιο ατίθασο άλογο του στάβλου - και θα βρει σε τι είναι πραγματικά καλή.






 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία