Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Μαύρη Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β' Κορινθίας. Ποδοσφαιριστής της Λυκοποριάς άφησε την τελευταία του πνοή στο γηπεδο Δετρβενίου

Φωτογραφία του χρήστη Αστέρας Δερβενίου.Αποτέλεσμα εικόνας για αο λυκοποριας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWxlA_4AQPxhiHCvrZxoR6T_jNBW7v13dhTYY1NsgxtsPb7YOcmXUkee4G4-6440IWI7-gHbzqOap_XsIbpbosifkn3UKHLRmESUUOHmN_CU90IKNVRF5Rp7_PLqALlQxUJRUvugcTcMQ/s1600/22008067_843143825855240_3264665783444912430_n.jpg


"Μαύρη" η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Κορινθίας , μετά τον θάνατο 28χρονου ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο του Δερβενίου κατά την διεξαγωγή του αγώνα  του Α.Ο. Λυκοποριάς με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. 
Ο αγώνας βρισκόταν στο 20΄ λεπτό , όταν ο διαιτητής του αγώνα κ.. Θεοδωρόπουλος έδωσε τεχνικό τάιμ άουτ , είδε αλάφρονες ποδοδσφαιριστές και παράγοντες  να τον καλούν , καθώς ο σέντερ φορ της γηπεδούχου Λυκοποριάς , Βλάσης Καρβελάς σωριάστηκε απότομα μέσα στο γήπεδο. Αμέσως ο γιατρός έκανε ότι μπορούσε ,εχοντας και οξυγόνο για να τον κρατήσει στη ζωή αλλά...

Ο Πανθουριακός στους "4" του Κυπέλλου Μεσσηνίας , κόντρα στην Καλαμάτα

http://www.sportstonoto.gr/media/k2/items/cache/1761b5f03fe58c15b6bb3f5d0899cbdc_XL.jpg O Πανθουριακός  , η ομάδα που αγωνίζεται ο συμπολίτης της μας Χρήστος Βυζάς, για τρίτη σερί σεζόν , προκρίθηκε στους "4"  του Κυπέλλου Μεσσηνίας, συντρίβοντας  στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, με σκορ 5 - 1 τον ΠΑΟ Καλού Νερού.  Ο Χρήστος Βυζάς αγωνίστηκε

Στην επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς Παυλόπουλος: Πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε στην ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος


«Η εθνική μας πορεία προς το μέλλον επιβάλλει την αρραγή ενότητα όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων μπροστά στους μεγάλους εθνικούς στόχους. Ένας απ’ αυτούς -και ίσως ο πιο σημαντικός σήμερα- είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, μέσα σε μιαν Ευρώπη στην οποία μπορούμε και πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε, φυσικά στο μέτρο που μας αναλογεί, για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Τρίπολη, μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, καθώς και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, για την 196η επέτειο της Άλωσης της Τριπoλιτσάς.

Το «Κάστρο των Παραμυθιών» στον Αγρίλη Κυπαρισσίας

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/09/kastro-1000.jpg
Ανάμεσα  στην Κυπαρισσία και  στα Φιλιατρά, στο γραφικό ψαροχώρι του Αγρίλη Μεσσηνίας, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, βρίσκεται ένα κάστρο που μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από μια άλλη εποχή!
Ένα κάστρο που θυμίζει… παραμύθι και ακριβώς επειδή πρόκειται περί «ονόματος και πράγματος», αναφερόμαστε στο Κάστρο των Παραμυθιών. Πρόκειται για ένα κάστρο τόσο εντυπωσιακό και παραμυθένιο, που  θα νομίζατε

Νεκρός 19χρονος ποδοσφαιριστής σε τροχαίο στη Λακωνία

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/asthenoforo-2-e1496577711768.jpg
Μία ακόμη τραγωδία στην άσφαλτο συγκλονίζει τη Λακωνία, ακριβώς μία εβδομάδα μετά το σοκαριστικό τροχαίο που είχε ως συνέπεια το θάνατο ενός 19χρονου στην ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας.
Στις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής (24/9), κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκαν μετωπικά δύο οχήματα στο 18ο χλμ. της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου, λίγο πριν την αερογέφυρα του Δαφνίου (με κατεύθυνση προς Γύθειο). Στο ένα όχημα (μάρκας Nissan), οδηγός και μοναδικός επιβαίνων ήταν ο Π.Κ., περίπου

ΤΩΡΑ: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ Υ 2 4 - 09 - 2017 ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, 
ως Δήμαρχος της ιστορικής Τριπολιτσάς επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη μεγάλη τιμή που κάνετε στην πόλη μας, τιμώντας για τρίτη συνεχή χρονιά με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς. 
Αυτό που συνέβη εδώ το Σεπτέμβρη του 1821 , ή ταν αποτέλεσμα της συνθετικής στρατηγικής θεώρησης του Θεοδώρου Κολοκοτρ ώνη . Μιας στρατηγικής θεώρησης που περιελάμβανε την κατάλυση της Οθωμανικής παντοδυναμίας στην Τριπολιτσά , ως το θεμέλιο για την επιτυχία της επανάστασης σε ολόκληρη την επικράτεια . 
Η μεγαλύτερη όμως σημασία της στρατηγικής θεώρησης του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη έγκειται στο ότι προκάλεσε τις πολιτικές εξελίξει ς που επέφεραν την πολιτειακή ανασύσταση του Ελληνικού Κράτους. Μ ε διαδοχικές πολιτικές πράξεις, στο Πάπαρη, στο Χρυσοβίτσι, στις Καλτεζές και στα Τρίκορφα, αρκετούς μήνες πριν την Άλωση της Τριπολιτσάς , γεννήθηκε και μετεξελίχθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσί α, ο πρώτος ολοκληρωμένος πολιτικός και στρατιωτικός οργανισμός του αγωνιζόμενου Ελληνισμού. Και όπως αναγράφουν οι πολιτικές πράξεις του Χρυσοβιτσίου και των Καλτεζών, αυτά έγιναν το πρώτο έτος της ελευθερίας, θεωρώντας ότι μετά την κατάλυ ση της βυζαντινή ς αυτοκρατορίας , εδώ, στα χώματα της Αρκαδίας, γίνονταν η πολιτειακή α νασύσταση του Γένους . 
Σε αυτό ακριβώς το σημείο οφείλεται και η έννοια της άλωσης αντί της απελευθέρωσης. Οι μόνες πόλεις για τις οποίες χρησιμοποιεί ται ο όρο ς της άλωσης , είναι για την Κωνσταντινούπολη και για την Τριπολιτσά. Το 1453 αλώθηκε η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη από τους Οθωμανούς, ενώ το 1821 αλώθηκε η Οθωμανική Τριπολιτσά από τους ε παναστατημένους Έλληνες. Το 1453 στην Κωνσταντινούπολη καταλύθηκε η κρατική υπόστ αση του Ελληνισμού , ενώ το 1821 στην Τριπολιτσά καταλύθηκε η κρατική υπόσταση των Οθωμανών . Και υπ’αυτή ν την έννοια η παρουσία σας σήμερα εδώ κύριε Πρόεδρε αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί τιμά το γεγονός της Άλωσης αλλά τιμά και την ανασύσταση της Ε λληνικής Πολιτείας. 

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, 
μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο που ζούμε ως Έθνος, ε πιθυμώ να σας διαβεβαιώσω προσωπικά ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει πλήρη επίγνωση της θεσμικής του ευθύνης , ως θεματοφύλακα ς της βαριάς ιστορικής κληρονομιάς που δι έπει τη φυσιογνωμία της πόλης . Γι ’ αυτόν ακριβώς το λόγο, και υπό το πρίσμα της επερχόμενης επετείου το 2021 των διακοσίων χρόνων από την εθνεγερσία, ο Δήμος Τρ ίπολης έχει εκπονήσει ένα γενικότερο σχεδιασμό για την ανάδειξη αυτής της ιστορικής κληρονομιάς , κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται τόσο η ανάδειξη του μνημείου όπου φυλάσσονται τα οστά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, το οποίο έχετε ήδη θέσει υπό τη σκέπη σας, καθώς και η ανάδειξη μιας σειράς ιστορικών περι οχών του ευρύτερου Δήμου Τρίπολης. Με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζουμε ότι τον προσεχή Απρίλιο του 2018 θα μας τιμήσετε εκ νέου , εγκαινιάζοντας την ολοκλήρωση της πρώτης τέτοιας ανάδειξης, στο ιστορικό Χρυσοβίτσι. 

Με αυτές τις λίγες σκέψεις σας καλωσορίζω στην Τριπολιτσά και σας εκφράζω τις ολόψυχες ευχαριστίες όλων των Αρκάδων για τη μεγάλη τιμή που κάνετε με την παρουσία σας στην πόλη μας, την πρωτεύουσα του Μωριά

Γερμανικές εκλογές: Φαβορί η Μέρκελ για 4η θητεία στην Καγκελαρία - Mεγάλο ρόλο θα παίξουν οι αναποφάσιστοι.


Φαβορί υπάρχει και ονομάζεται Ανγκελα Μέρκελ, ωστόσο στις σημερινες γερμανικές εκλογές  μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι αναποφάσιστοι.
Σύμφωνα με την τελευταία σχετική έρευνα, ο αριθμός τους ξεπερνά το ένα τρίτο του συνόλου των ψηφοφόρων (κοντά στο 40%).  Όχι μόνο ο Μάρτιν Σουλτς, αλλά και η Άγκελα Μέρκελ πιστεύει πως οι εκλογές δεν έχουν κριθεί. και θέλουν να τους... πείσουν μέχρι την στιγμή που θα μπουν στα εκλογικά κέντρα.
Ακόμη και χθες Σάββατο, πραγματοποιούνταν σε ολόκληρη τη Γερμανία

Νέος ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Μεξικό


http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/09/seismos-mexoco3.jpgΝέος ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ χτύπησε το Μεξικό, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας στην περιοχή της πολιτείας Οαχάκα, η οποία είχε χτυπηθεί δριμύτατα από τον σεισμό των 8,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν υπάρχουν θύματα.

«Πράσινη» κατρακύλα στο Αγρίνιο. Ο Παναθηναϊκός έχασε μόνο με 2 - 0 από τον Παναιτωλικό

ΠΑΟ... προς τα βράχια, ήττα 2-0 από τον Παναιτωλικό
Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει άλλες διαστάσεις αν δεν ήταν ο Βλαχοδήμος. Ο Παναιτωλικός έκανε... πλάκα στον Παναθηναϊκό, νίκησε άνετα με 2-0 τους «πράσινους», που ζουν από τις πιο «μαύρες ημέρες» της ιστορίας τους. Ο Μάζουρεκ στο 19΄ και ο Κλέσιο στο 65΄ χάρισαν το πρώτο εφετινό «τρίποντο» στους γηπεδούχους μετά από 5 αγωνιστικές.
Το «αντίο» στον τίτλο που είπε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο ίσως και να είναι το λιγότερο από τα δεινά που έρχονται για το «τριφύλλι».

Ζαχάρω: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μην ξανακαεί η Μάκιστος – Μνήμες 2007 «ξύπνησαν» στους κατοίκους