Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Στο Κύπελλο Ελλάδος Προβάδισμα για Καλλονή κόντρα στον ΠΑΟΚ, «διπλά» για ΑΕΚ και Πανιώνιο

Πήρε το μάθημά της η ΑΕΚ (vid)Έκανε την... έκπληξη η ΑΕΛ Καλλονής, επικρατώντας, 2-1 του ΠΑΟΚ, στη Λέσβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Αναστασιάδη (3΄), Γεωργίου (78΄), ενώ το γκολ «χρυσάφι» πέτυχε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Ρόμπερτ Μακ στο 89΄. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (14/1) στην Τούμπα.


Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ είχε χάσει από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, όμως, αυτή τη φορά... πλήρωσε τους Βοιωτούς με το ίδιο νόμισμα φεύγοντας με το 0-1 από τη Λιβαδειά. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ρόναλντ Βάργκας στο 30΄, ενώ η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

http://www.star.gr/_layouts/handlers/Resizer.ashx?jpgurl=/publishingimages/2014/06/070614165233_3247.jpg&maxw=670&maxh=335
Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στο διάστημα αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τετάρτη και Πέμπτη προβλέπονται επίσης ενισχυμένοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα και 9 μποφόρ στα πελάγη.

Παράλληλα, αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (υψόμετρο πάνω από τα 900 μέτρα).

Συντάξεις: Απαντήσεις από το Μαξίμου για «προσωπική διαφορά» & ποσοστά αναπλήρωσης – Τι θα συμβεί μετά το 2018 – Ποιους θα επηρεάσουν οι αλλαγές

Νon paper έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης με το οποίο αναφέρεται στο μείζον θέμα του ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα, πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν:
1.Αμέσως μόλις το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είδε το φως της δημοσιότητας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έσπευσαν, παραπειστικά και εντελώς προσχηματικά, να ισχυριστούν ότι δήθεν η εφαρμογή του ν. 3863/2010 προστάτευε τους συνταξιούχους περισσότερο από ότι η σημερινή νομοθετική πρόταση της Κυβέρνησης. Καταρχάς τους υπενθυμίζουμε ότι τα όσα προέβλεπε ο ν. 3863/2010 ουδέποτε εφαρμόστηκαν, καθώς τα ίδια αυτά κόμματα, όσο ήταν Κυβέρνηση, προέβησαν σε 12 διαδοχικές μειώσεις των χορηγούμενων συντάξεων.

Γιόρτασαν τα Θεοφάνεια οι Κυκλάδες (φωτορεπορταζ)

Τα “Αγια Θεοφάνεια (Φώτα), από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας που αναφέρονται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χρηστού, γιορτάζονται σήμερα με επισημότητα και λαμπρότητα. Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησε πλήθος πιστών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου σε όλες τις Κυκλάδες
 Δείτε φωτορεπορταζ από τα νησιά των Κυκλάδων:
cyclades24.gr

Με επίκεντρο την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, την Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα το πρωί της Τετάρτης, ο εορτασμός των Θεοφανείων και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων στη Σύρο.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου για να ακολουθήσει η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της πόλης. Όταν η πομπή έφτασε στην Πλατεία Κανάρη έγινε σύντομη δέηση και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.
Περισσότερα στο  cyclades24.gr

ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ) ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!




AIΓΕΙΡΑ:
Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο και ζεστό καιρό τελέστηκε στην Αιγείρα η τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, την ημέρα των Θεοφανείων.

Τη πομπή συνόδευσε η Youth Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ".

Το Σταυρό διεκδίκησαν κατα τη ρίψη του στα καταγάλανα νερά του Κορινθιακου Κόλπου στη παραλια της Αιγειρας οι: Αριστοτέλης Κριτάκης, Ροδοθέα Ζηρογιάννη, Δημήτρης Σαντριβανόπουλος και Νίκος Γεωργούλης!

Τυχερός στάθηκε ο τελευταίος, που τα κατάφερε για δεύτερη συνεχή χρονιά. 

Το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αιγείρας-Ακράτας-Διακοφτού κ. Θεοφάνης Σταυρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων , καθώς και πλήθος κόσμου! 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ


ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν στην έδρα της ΕΟΕ, για τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις για την προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας, οι Σύλλογοι Ολυμπιονικών της Ελλάδας και της Γεωργίας ξεκινούν την πρώτη ενέργειά τους στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών, το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών, το Πολιτιστικό κέντρο ΄’CAUCASUS΄΄ και την Γεωργιανή Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα το διήμερο 8 & 9 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν από το Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών εκδηλώσεις με θέμα Αντάμωμα Ελληνο-Γεωργιανού Πολιτισμού στην Κέρκυρα.



Την Παρασκευή 08 Ιανουαρίου, αποστολή αποτελούμενη από 4 Ολυμπιονίκες, τους ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΒΟΥΛΑ-Πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ΚΑΧΙ ΚΑΧΙΑΣΒΙΛΙ-Πρόεδρος Γεωργιανών Ολυμπιονικών , NINO SALUKVADZE–Γεωργιανή Χρυσή Ολυμπιονίκης στη Σκοποβολή– ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ–Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική, θα κάνουν επίσκεψη σε 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης και σε ένα της Περιφέρειας (Κασσιόπη) ώστε να μιλήσουν στους μαθητές για τις αξίες του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, ενώ θα παρουσιάσουν τα αθλήματα που εκπροσώπησαν.


Το Σάββατο 09 Ιανουαρίου 2016 έχει προγραμματισθεί επίσκεψη στο Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας από τους Ολυμπιονίκες κατά τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας στις 8.00μμ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κέρκυρας βράβευση των Ολυμπιονικών καθώς μουσικοχορευτική βραδιά με την συμμετοχή των Πολιτιστικών Σωματείων των Σινιών και της Γεωργίας Caucasus, την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας, Ηρακλής Κέρκυρας καθώς και την χορωδία του Συλλόγου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ


«Αποχή» από τον Πειραιά Θεοφάνια: Αθήνα και Φάληρο προτίμησε η πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία

Θεοφάνια: Αθήνα και Φάληρο προτίμησε η πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία
Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια με τον Πειραιά να μην αποτελεί φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων, τουλάχιστον για την πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία.

Όπως έγραψε ο Βηματοδότης, οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, για το Σύμφωνο Συμβίωσης, φαίνεται ότι οδήγησαν την ηγεσία στην «αποχή» από το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στη Δοξολογία που έγινε στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.

Ιστορικός εορτασμός Μετά από 42 χρόνια αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Λευκωσία, Κύπρος
Μετά από 42 χρόνια αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη ΑμμόχωστοΜε την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τελέστηκε για πρώτη φορά, μετά από 42 χρόνια, ο αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης.

Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό. Για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν στην Αμμόχωστο από το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου πάνω από 1000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στην τελετή , που έγινε στην Αγία Νάπα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ώστε οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι.

Ο κύπριος πρόεδρος ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε από του χρόνου όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι σε τροχιά εξουσίας

Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι σε τροχιά εξουσίας
Τις θέσεις του για πολιτικές της κυβέρνησης, τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής και τη Νέα Δημοκρατία που οραματίζεται ανέπτυξε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Νόμπελ για τους ήρωες του Αιγαίου!


Υπόγραψε το ψήφισμα για να ζητήσουμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες των νησιών του Αιγαίου: 

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, εθελοντές, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου… άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε οικογένειες προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Είναι εκεί κάθε μέρα για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαΐ και καταφύγιο, και συχνά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή στα παγωμένα νερά για να σώσουν τους συνανθρώπους μας.

Με τις πράξεις τους κατάφεραν να πνίξουν το φόβο και το ρατσισμό σε ένα κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που άγγιξε όλο τον πλανήτη. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να τους το ανταποδώσουμε.

Ένα μέλος του Avaaz ξεκίνησε ψηφοφορία για να ζητήσει να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου, και ήδη έχει τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα και διάδωσέ το παντού μέσω
email, Facebook και Twitter:


https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/?bcwfShb&v=71169&cl=9213828183

Οι αφοπλιστικές πράξεις αγάπης των νησιωτών και των εθελοντών εκφράζουν οικουμενικές αξίες ανθρωπισμού. Αν βραβευτούν με το πιο αναγνωρισμένο βραβείο ειρήνης στον κόσμο, οι πράξεις τους θα γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για κοινότητες και κυβερνήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Κάνε κλικ στο σύνδεσμο για να βάλεις την υπογραφή σου και μετά διάδωσε το ψήφισμα παντού:

https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/?bcwfShb&v=71169&cl=9213828183

Με ελπίδα,
Σπύρος, Alaphia, Luis, Marigona και όλη η ομάδα του Avaaz

Ο ελληνικός ουρανός 365 ημέρες το χρόνο. Το βίντεο Ελληνα που σάρωσε σε χολιγουντιανά βραβεία

Ανάρτηση της συνεργάτιδός μας Τέτας Νι
Ενα εκπληκτικό έργο, Ελληνα καλλιτέχνη, για την Ελλάδα διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό. Χολιγουντιανό διαγωνισμό. Ο λόγος για το timelapse βίντεο του Παναγιώτη Φιλίππου με τίτλο Greek Skies.

Θεοφάνεια στη Σμύρνη για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια - Ιδιαίτερη συγκίνηση και δέουσα λαμπρότητα

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια επισήμως για πρώτη φορά στη Σμύρνη, 94 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή.
Ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στην ιστορική προκυμαία «Quai» της Σμύρνης απέναντι από το υπό ανακαίνιση παλιό ελληνικό προξενείο, χοροστατούντος του πρώτου ορθόδοξου ιερέα της Σμύρνης πατήρ Κύριλλου.
Με δάκρυα στα μάτια ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής έψαλλε για πρώτη φορά εδώ και 94 χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή το «Εν Ιορδάνη» και έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα, εκεί όπου όπως είχε δηλώσει νωρίτερα, βρίσκονται τα κουφάρια των προγόνων μας.
Δεν ήταν όμως μόνο οι Έλληνες που συγκεντρώθηκαν για να ζήσουν από κοντά τον αγιασμό των υδάτων στη Σμύρνη. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, ήταν πολλοί και οι Τούρκοι που θέλησαν να παρακολουθήσουν το ιστορικό γεγονός, ενώ πολλά ήταν και τα συνεργεία τουρκικών καναλιών που κάλυψαν τον αγιασμό των υδάτων.
Επτά άνδρες έπεσαν στη θάλασσα, εκεί όπου πριν από 94 χρόνια βουτούσαν οι διωγμένοι Έλληνες της πόλης για να γλιτώσουν από το θάνατο και το φονικό αμόκ των Τούρκων, εκεί όπου χιλιάδες βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να σωθούν ενώ η Σμύρνη καιγόταν.
Νωρίς το πρωί στην Αγία Φωτεινή, την εκκλησία που αποτελεί τη βάση της ορθόδοξης κοινότητας Σμύρνης, παρακολούθησαν την θεία λειτουργία ομογενείς και Ρώσοι, Γεωργιανοί, και Ουκρανοί χριστιανοί καθώς και πολλοί επισκέπτες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, οι νεότεροι των οποίων «πάλεψαν» για τον σταυρό λίγο αργότερα.
Με την ολοκλήρωση της τελετής, την απελευθέρωση του περιστεριού και την ανάσυρση του

Κόρινθος: Ο αγιασμός των υδάτων και το μήνυμα απάντηση του Μητροπολίτη κ..κ Διονυσίου για τα γεγονότα των ημερών (βίντεο)

Θεοφάνεια – Κόρινθος: Λάδι στη φωτιά από τον Μητροπολίτη Διονύσιο: Ο λαός έστησε την απιστία στο ραντεβού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε έναν εορτασμό που χαρακτηριστική ήταν η πολλαπλάσια σε σχέση με άλλες φορές συμμετοχή των κολυμβητών οι Κορίνθιοι βρέθηκαν στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.
Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή του αγιασμού ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορινθίων κκ Διονύσιος πέρασε το μήνυμά του και από το σκάφος αλλά και σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ
aaaa"Προπαγάνδα δεν αρμόζει για αυτό το θέμα. Εγώ μιλάω γενικά και οι ευχές που δίνω είναι προς πάσα κατεύθυνση ακόμα και προς αυτούς που δε θα ήθελαν να τη δεκτούν. Οσο για τη συμμετοχή των κολυμβητών ο λαός απαντά με το δικό του τον τρόπο, στο ραντεβού με την απιστία την έστησαν. Με το ζόρι κανείς δεν έρχεται στην εκκλησία εκεί που μιλάμε με το Ευαγγέλιο και αυτά που λέμε εμείς τα λέει το Ευαγγέλιο αρα οποιος διαφωνεί δε διαφωνεί με εμάς, ομως είναι ελευθερος να διαφωνεί."

ekorinthos.gr

Πέθανε στα 61 του χρόνια ο Μάκης Ψωμιάδης από ανακοπή καρδιάς!

psomiadis708_3
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 έτους άφησε ανήμερα των Θεοφανείων ο Μάκης Ψωμιάδης. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν "βόμβα", καθώς ήταν ένας άνθρωπος που είχε απασχολήσει με τη δράση του. Όχι μόνο εξαιτίας της ενασχόλησής του με την ΑΕΚ (κυρίως, γιατί πέρασε κι από άλλες ομάδες) αλλά και για τις δικαστικές του περιπέτειες.
Ο Μάκης Ψωμιάδης, η φιγούρα με το παχύ μουστάκι, το πούρο και το κομπολόι στα χέρια, προδόθηκε από την καρδιά του τα ξημερώματα της Τετάρτης (06.01.2016) στο νοσοκομείο Ελπίς και η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Το Δερβένι τιμά τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.
Σήμερα το πρωί  μετά  την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, έγινε ο Αγιασμός των υδάτων στην πλατεία Υπουργού Κων/νου Αδαμόπουλου , με την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα του Κορινθιακού.  
Στις 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου.   Αύριο Πέμπτη ,7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις   στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου, θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική,    Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων . Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45.
   Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει ανταλλαγή ευχών  στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου.  

Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

O ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


 Παρουσία των αρχών της πόλεως του Ξυλοκάστρου, και πληθους κόσμου μετα την θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου.από την πλατεία εμπρός του ναού έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων . Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος , Αντιδημαρχοι και μελη του Δημοτικου συμβουλίου κλπ...