Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Στο Κύπελλο Ελλάδος Προβάδισμα για Καλλονή κόντρα στον ΠΑΟΚ, «διπλά» για ΑΕΚ και Πανιώνιο

Πήρε το μάθημά της η ΑΕΚ (vid)Έκανε την... έκπληξη η ΑΕΛ Καλλονής, επικρατώντας, 2-1 του ΠΑΟΚ, στη Λέσβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Αναστασιάδη (3΄), Γεωργίου (78΄), ενώ το γκολ «χρυσάφι» πέτυχε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Ρόμπερτ Μακ στο 89΄. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (14/1) στην Τούμπα.


Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ είχε χάσει από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, όμως, αυτή τη φορά... πλήρωσε τους Βοιωτούς με το ίδιο νόμισμα φεύγοντας με το 0-1 από τη Λιβαδειά. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ρόναλντ Βάργκας στο 30΄, ενώ η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.


«Διπλό» απέσπασε και ο Πανιώνιος με 0-1 επί του Εργοτέλη στο Ηράκλειο και απέκτησαν το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Καραμάνος στο 17`.


Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας άφησαν Πλατανιάς και Ατρόμητος (0-0) στον πρώτο αγώνα της ημέρας και έτσι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός παίζει αύριο Πέμπτη (17:15) στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων με τα Χανιά, τη μία από τις τρεις συνολικά ομάδες της Football League που συνεχίζουν στον θεσμό. Την ίδια ημέρα (15:00), ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στα Γιάννενα, απέναντι στον τοπικό ΠΑΣ.

Τα μεχρι στιγμής αποτελέσματα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος:
 
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 0-3
Βέροια-Ηρακλής 0-1
Πλατανιάς-Ατρόμητος 0-0
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-1
Εργοτέλης-Πανιώνιος 0-1
ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ 2-1

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου
Ζωσιμάδες 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
Δημ. Περιβολίων 17:15 Χανιά-Ολυμπιακός

* Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν 12, 13 και 14 Ιανουαρίου.