Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κι άλλη νεκρή από κορονοϊό στην Ελλάδα

 
Τους 194 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στην χώρα μας από τον κορονοϊό. Μια 83χρονη γυναίκα είναι το τελευταίο θύμα. Η γυναίκα κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».
Η 83χρονη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένη και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Η Κρίση Του Κορωνοϊού Υπό το Φως Του Παρελθόντος

Ο Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεράσιμος Μοσχονάς σκιαγραφεί, από τη σκοπιά της πολιτικής ανάλυσης, τις αλλαγές που επέφεραν στις σχέσεις κράτους-αγορών αλλά και στις πολιτικές δομές και αντιλήψεις, δύο μεγάλες οικονομικές κρίσεις του παρελθόντος (η κρίση του μεσοπολέμου και η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008),
και
 καταλήγει στη διατύπωση σκέψεων για τις πιθανές μεσοπρόθεσμες συνέπειες που θα έχει η σημερινή σύνθετη κρίση στις σχέσεις κράτους και αγορών. 


κολουθούν οι βασικές ιδέες και τα συμπεράσματα της εκτενούς ανάλυσης του Γ. Μοσχονά.  


Οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις τείνουν να τροποποιήσουν τη σχέση κράτους, αγορών και πολιτικής προκαλώντας τριγμούς, ρήξεις και μετασχηματισμούς που συχνά

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (κεκλεισμένων των θυρών)


  Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Λουτράκι  17/07/2020
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 11680
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------------------
            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 21η  Ιουλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ., σε τακτική Συνεδρίαση του Σώματος, για συζήτηση επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID 19 ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ




Τρίπολη, 17Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid 19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέθεσε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ,  την ευθύνη μεταφοράς  των επιβεβαιωμένων ή πιθανών  κρουσμάτων Covid 19 από τα ξενοδοχεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας στα ξενοδοχεία αναφοράς που έχουν οριστεί ανά γεωγραφική περιοχή. 
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας που υλοποιείται πανελλαδικά για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά όλες οι συνέπειες από την εξάπλωση του Covid 19 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ σχεδίασε προσεκτικά και οργάνωσε μια εξαιρετικά αυτόνομη και ευέλικτη ομάδα δράσης  με εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικό στόλο οχημάτων και φυσικά με τον απαραίτητο εξοπλισμό η οποία θα λειτουργεί όλο αυτό το διάστημα σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε νομό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κεντρικός σχεδιασμός του προγράμματος ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και υλοποιείται υπό την αυστηρή  επίβλεψη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ( Ε.Ο.Δ.Υ. ) και τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ( Ε.Κ.Α.Β. ). Σύμφωνα με το σχεδιασμό της μεταφοράς των ασθενών στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση προκειμένου όλα τα ξενοδοχεία της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας να αναφέρουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία εντοπίζουν και στη συνέχεια αυτά θα πρέπει να μεταφέρονται στα ξενοδοχεία αναφοράς. Υποχρέωση  της συγκεκριμένης ομάδας είναι η μεταφορά  από το ξενοδοχείο που εντοπίζει το κρούσμα,  στο ξενοδοχείο αναφοράς  που έχει  οριστεί σε κάθε Νομό. 

Αναφερόμενη στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης και τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη δήλωσε τα εξής:

‘’Με αίσθημα ευθύνης ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της περιφέρειας να συστρατευτούμε στην κοινή δράση  για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Η αυτόνομη υπηρεσία που δημιουργήσαμε σχεδιάστηκε στην λογική της 24ωρης ανταπόκρισης σε κάθε αίτημα που θα παρουσιαστεί  στην Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία. Προσωπικό και οχήματα θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε νομό και αυτό γιατί αντιλαμβανόμαστε πλήρως και την υγειονομική ευθύνη που όλοι οφείλουμε  να έχουμε και τα επιχειρηματικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον ιδιαίτερα πλητόμενο κλάδο του τουρισμού.!’’

marketing


ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 22.07.20 ΗΜΕΡΙΔΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: "Τα ψηφιακά Εμπορικά Κέντρα αναπτύσουν τις τοπικές αγορές"

 

Δήμοι: Όλο το θεσμικό πλαίσιο και οδηγίες για τις δηλώσεις επιφάνειας ακινήτων

 
Αναλυτική Εγκύκλιος εστάλη σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για τη γνωστοποίηση διατάξεων και οδηγιών εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για τη δήλωση / διόρθωση επιφάνειας ακινήτων στους ΟΤΑ Α’ βαθμού.  Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Θ.Λιβάνιος ενημερώνει για τα κάτωθι:

Επίδοση στον Πρόεδρο της Βουλής της Ετήσιας Έκθεσης της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, η Έκθεση Πεπραγμένων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), για το έτος 2019, από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χρήστο Χουσιάδα.
Πρόκειται για την ετήσια έκδοση που αποτυπώνει συνοπτικά το σύνολο των δραστηριοτήτων (ρυθμιστικό έργο, παρεχόμενες υπηρεσίες, εκπαιδευτικό ερευνητικό έργο) που υλοποιήθηκαν σε όλο το φάσμα των πεδίων

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Συμμετέχουμε σήμερα. Αλλάζουμε το αύριο.

 
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.
Η εντολή του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για νοικοκύρεμα στα οικονομικά του κόμματος έχει γίνει πράξη και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική συνδρομή των μελών μας, των στελεχών και των Βουλευτών μας.
Η Νέα Δημοκρατία από το 2016 μέχρι σήμερα έχει μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος, κάνοντας δραστικές κινήσεις όπως η μετεγκατάσταση του κόμματος στα γραφεία της Πειραιώς, η μείωση του προσωπικού στο