Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αντώνης Κλαδούχος: Αδικο να κλείσουν τα ειρηνοδικεία Ξυλοκάστρου και Δερβενίου

 
 

Tην έντονη αντίθεση του εξέφρασε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ.Αντώνης Κλαδούχος,για το κλείσιμο των ειρηνοδικείων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου τα οποία μεταφέρονται στο Κιάτο.
Ο δήμαρχος μίλησε για την πλήρη υποβάθμιση τςη Δυτικής Κορινθίας.Αύριο το πρωί θα γίνει συγκέντρση υπαλλήλων και φορέων της πόλης έξω απο το κτίριο του Ειρηνοδικείου σε μία προσπάθεια να πεισθεί το υπουργείο δικαιοσύνης να άρει την άδικη αυτή απόφαση..!


diogenis-press.gr

Τατούλης κατά «Χρυσής Αυγής» και Αριστεράς


Την τιμωρία όλων εκείνων που εκτρέπονται των νόμων, είτε προέρχονται από την Ακροδεξία είτε προέρχονται από την Αριστερά, ζητεί -σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια. Αφορμή τα τελευταία γεγονότα, τα οποία διαδραματίστηκαν στην Καλαμάτα, με μέλη της «Χρυσής Αυγής» να απομακρύνουν μετανάστες από τα φανάρια των δρόμων.
Στην επιστολή του, ο Π. Τατούλης σημειώνει πως στο θέμα της μετανάστευσης φταίει και η Αριστέρα, «που άφησε την χώρα ξέφραγο αμπέλι, χωρίς καμία μεταναστευτική πολιτική», αλλά και η «Χρυσή Αυγή», η οποία με τους προπηλακισμούς μεταναστών «υποτίθεται ότι φέρει κάτι ριζοσπαστικό, ενώ πρόκειται απλώς για μια αποτυχημένη συνταγή από ένα ζοφερό παρελθόν».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισημαίνει στον υπουργό πως εξαιτίας της δύσκολης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της χώρας τα ιδεολογικά άκρα, - Αριστερά και Δεξιά που: α) έχουν μετατρέψει τη χώρα σε «θέατρο συγκρούσεων συμμοριών» και β) βρίσκουν την ευκαιρία να καταλύσουν το κράτος δικαίου, «φορώντας το μανδύα η μεν Αριστερά του "προοδευτισμού", η δε Δεξιά του "εθνικοσοσιαλισμού". Και στις δύο περιπτώσεις, ο μανδύας ντύνει τον ίδιο ακριβώς "λύκο"».

Αυστραλία: Στέλνουν πίσω Έλληνες τουρίστες

{images:title}
Το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου», σύμφωνα με το οποίο Έλληνες πολίτες (κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων) που θέλησαν να επισκεφθούν την Αυστραλία ως τουρίστες, οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» το υπουργείο Μετανάστευσης, μόνο από το διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης (όπου πάντως φθάνουν οι περισσότεροι Έλληνες) το οικονομικό έτος 2011-2012, δεν επετράπη η είσοδος σε 29 κατόχους ελληνικών διαβατηρίων έναντι μόλις τριών τον προηγούμενο χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το ίδιο αυστηρή είναι και με όσους δηλώνουν ότι έρχονται στη χώρα για τουρισμό. Όχι μόνο πρέπει να έχουν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, αλλά και να δείχνουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.
Έτσι όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας, «δεν πείθουν» για τις προθέσεις τους (δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία κ.λπ.) στέλνονται αμέσως πίσω στη χώρα, απ' όπου προέρχονται, με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.
Και αν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης, όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες και μόλις βρεθεί διαθέσιμη πτήση στέλνονται πίσω στην Ελλάδα. Αυτή η τακτική ισχύει, φυσικά, για όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους Έλληνες.

isthmos.gr

Πάτρα: Μέλη της "Χρυσής Αυγής" έδειραν γιατρό του Νοσοκομείου Ρίου που ζήτησε φακελάκι 2.500 ευρώ!

Πάτρα: Μέλη της "Χρυσής Αυγής" έδειραν γιατρό του Νοσοκομείου Ρίου που ζήτησε φακελάκι 2.500 ευρώ!  Ύστερα από "κλήση" των συγγενών ασθενούς
Γιατρό χειρούργο που αξίωσε φακελάκι 2.500 ευρώ για να εγχειρίσει ασθενή έδειραν μέσα στο γραφείο του, στο Νοσοκομείο του Ρίου, μέλη της «Χρυσής Αυγής» που εκλήθησαν στο Νοσοκομείο από τους συγγενείς του ασθενούς! Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Αλλαγή», το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν από τρεις μέρες και σχετική καταγγελία έγινε προφορικά τόσο στην Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ενοχλήθηκαν από την εκβιαστική συμπεριφορά του γιατρού. Ωστόσο, αντί ν’ αποταθούν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ή στην Αστυνομία προτίμησαν να «ενημερώσουν» την «Χρυσή Αυγή». Χρυσαυγίτες έφτασαν στο Νοσοκομείο, όρμησαν στο γραφείο του γιατρού και τον ξυλοκόπησαν, ενώ στη συνέχεια έφυγαν ανενόχλητοι από το Νοσοκομείο…

thebest.gr

Η διοικήτρια του νοσοκομείου …κατά των ειδικευόμενων γιατρών!!!



Γράφει ο Λάκης Γιαννιδάκης
Με όσα ακούμε και εμείς το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο ως μέσον ενημέρωσης αλλά και ως απλοί πολίτες , δικαιολογημένο ήταν να ανησυχήσουμε για τα τεκταινόμενα και για την κατάσταση γενικώς που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου.
Άλλοι διαδίδουν ότι δεν έχουν ούτε γάζες ούτε ορούς, άλλοι ότι θα οι γιατροί έκαναν μήνυση στην Διοίκηση γιατί είναι απλήρωτοι επί μήνες , άλλοι ότι δεν υπάρχουν γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία στις εφημερίες. Και πολλά ακόμα όχι κολακευτικά λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο.
Κρίναμε λοιπόν σκόπιμο να επισκεφθούμε απροειδοποίητα χθες νωρίς το μεσημέρι το Νοσοκομείο Κορίνθου για να μιλήσουμε με γιατρούς ,νοσηλευτικό προσωπικό αλλά κυρίως με την νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου την συμπατριώτισσα μας Μαρία Παπανδρέου που μέχρι στιγμής δεν είχε κάνει καμία δήλωση on camera για ότι συμβαίνει στο Νοσοκομείο.
Όλοι οι γιατροί μηδενός εξαιρουμένου μας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γι αυτά που ακούγονται και διαδίδονται σκοπίμως από συγκεκριμένες πηγές.

Βεβαίως όλοι αναγνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο χρειάζεται ενίσχυση και με ειδικευμένους γιατρούς και με νοσηλευτικό προσωπικό αλλά όχι όμως πως κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την δήθεν κακή κατάσταση που βρίσκονται οι κλινικές του Νοσοκομείου..
Φυσικό ήταν μέσα από την μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει όλη την χώρα μας να επηρεαστεί και το Νοσοκομείο Κορίνθου.
Όμως όπως μας διαβεβαίωσαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό , όλοι τους έστω και με μεγαλύτερη κούραση και ευθύνες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και δεν παραμελούν ή υποβαθμίζουν κανένα περιστατικό!
Η Διοικήτρια Μαρία Παπανδρέου μας διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα λίγων ημερών να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με πέντε ειδικευμένους γιατρούς που έχει ζητήσει η Διοίκηση και έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Πρόκειται για τρεις παιδίατρους που θα λύσουν οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της παιδιατρικής κλινικής, έναν χειρούργο και έναν παθολόγο.
Η Μαρία Παπανδρέου μίλησε ευθέως και για το τι συμβαίνει με τους ειδικευόμενους γιατρούς που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Όπως χαρακτηριστικά μας είπε τα νέα αυτά παιδιά που έρχονται μόλις πάρουν το πτυχίο της ιατρικής για να ειδικευτούν στο Νοσοκομείο και οι περισσότεροι μετά να φύγουν , πληρώνονται κανονικότητα κάθε μήνα με τον μισθό τους που υπερβαίνει καθαρά τα 1000 ευρώ.
Μας θύμισε με νόημα βέβαια τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο στον ιδιωτικό τομέα και ποιος είναι ο πρώτος μισθός άλλων χιλιάδων πτυχιούχων! Ή πόσοι από αυτούς είναι άνεργοι…
Όπως τόνισε η διοικήτρια υπάρχει μια καθυστέρηση περίπου τριών μηνών στην πληρωμή μόνο των εφημεριών των ειδικευόμενων γιατρών! Ούτε κινδυνεύουν βεβαίως να χάσουν τα λεφτά τους , ούτε και έμειναν ποτέ απλήρωτες οι εφημερίες τους.
Στο σημείο αυτό η Μαρία Παπανδρέου έστειλε σκληρό και αποφασιστικό μήνυμα στους ειδικευόμενους γιατρούς και κυρίως σε αυτούς που κινούν τα νήματα πιθανότατα για λόγους ιδιοσυγκρασίας ή προσωπικών τους απωθημένων ,βγάζοντας προς τα έξω πληροφόρηση που δυσφημεί το Νοσοκομείο:
Κάποιοι θέλουν να διασύρουν και να κατεδαφίσουν το νοσοκομείο μας.
Λέω λοιπόν σ αυτούς ότι το Νοσοκομείο δεν θα το κατεδαφίσουν άτομα που επί της ουσίας ούτε έχουν σχέση με το νοσοκομείο και πολύ περισσότερο πολύ πιθανόν να μην παραμείνουν σε αυτό Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτούς με την βοήθεια όλων μας και θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την δύσκολη περίοδο -για όλη την Ελλάδα-προς όφελος των Κορινθίων Πολιτών”
Η κα Παπανδρέου δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τους γιατρούς ,το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους του εργαζόμενους του Νοσοκομείου οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά τονίζει δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργεί με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα το Νοσοκομείο.
Τέλος στέλνοντας το μήνυμά της προς τους Κορίνθιους συμπολίτες της εύχεται να είναι όλοι υγιείς και να μην χρειαστούν ποτέ κανένα Νοσοκομείο.
Αν όμως χρειαστούν το Νοσοκομείο μας ,να ξέρουν ότι είναι εδώ , καλά εξοπλισμένο , με καλούς γιατρούς , με φιλότιμο προσωπικό και θα καλυφθούν με σοβαρότητα οι ανάγκες υγείας που αντιμετωπίζουν.
Λάκης Γιαννιδάκης
http://korinthiannews.gr

Γρηγορείτε...

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Θυσίες... θυσίες... θυσίες

Πόσο ακόμη να αντέξει η κοινωνία που βλέπει να εξαθλιώνεται μέρα με τη μέρα με τις υπερβολικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και με την ήδη εφαρμοσθείσα αλλά και σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα και για όσους κατέκλεψαν, σπατάλησαν, δωροδόκησαν και πλούτισαν, να υπάρχει μία άτυπη ασυλία και κλειστά στόματα;

Δηλαδή ο πακτωλός των χρημάτων που κέρδισαν κάποιοι και στερήθηκε ο λαός που βρίσκεται;

Μόνο ένας Τσοχατζόπουλος καταχράστηκε το δημόσιο χρήμα;

Ενοχλούμαι να ακούω για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων που έχουν στα χέρια τους οι αρχές και τι την κάνουν; Τη δίνει ο ένας Υπουργός στον άλλον και ο ένας υπηρεσιακός παράγοντας στον επόμενο; Θυμόμαστε τα… καρφιά Κουσελά και την άρνηση Βενιζέλου για την ύπαρξή της.

Ποίες οι επιπτώσεις για όλους αυτούς που ενσυνείδητα πλούτισαν σε βάρος των πολλών;

Ενοχλούμαι να ακούω πως οι αρχές δίωξης του οικονομικού εγκλήματος δε μπορούν να κάνουν άνετα τη δουλειά τους επειδή δεν υπάρχει προσωπικό ή δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και καύσιμα.

Ενοχλούμαι να βλέπω πως συνεχίζεται το πάρτι της ακρίβειας, το πάρτι του λαθρεμπορίου καυσίμων, η μη αξιοποίηση κάθε πλουτοπαργωγικού μας τομέα, η εγκατάλειψη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας κλπ.

Η προοπτική της πατρίδας μας, εξακολουθεί να είναι μέσα στο ευρώ και πραγματικά επείγει να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα καθώς και να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας μας.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα βλέπουμε πως επανακτούμε δυνάμεις και την έξωθεν καλή εικόνα, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά στο εσωτερικό της Χώρας.

Δύσκολο και τιτάνιο το έργο της Κυβέρνησης, αλλά αφουγκραζόμενη την κοινωνία και την οργή που σωρεύεται... σας λέω... γρηγορείτε!


antwniabouza@gmail.com

Και αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ακόμη και σήμερα, με τη χώρα πτωχευμένη και έτοιμη να πάρει άλλο ένα πακέτο μέτρων – όχι για τους λόγους που προβάλλουν οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί υπερπατριώτες, αλλά επειδή ουδέποτε (ούτε και τώρα) αντιμετώπισε τις παθογένειές της – η νοοτροπία δεν λέει να αλλάξει.

Εξακολουθούν, δηλαδή, συμπεριφορές από αυτές που έχουν γεννήσει τη γνωστή ρήση «αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν».

Το βλέπουμε κάθε φορά που ταξιδεύουμε εκτός συνόρων ή διαβάζουμε κάποιες πληροφορίες, που για τα ελληνικά δεδομένα μοιάζουν αδιανόητες.

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αν κάποιος γίνει υπουργός ή αποκτήσει κάποιο άλλο υψηλό αξίωμα, θεωρεί αδιανόητο, απαξιοί να υπηρετήσει τη χώρα του από άλλο πόστο.

Παραμένει αμίλητος, δεν αποδέχεται άλλο… κατώτερο της αξίας του αξίωμα και περιμένει να έλθει η ευλογημένη ώρα για να… γράψει τα απομνημονεύματά του.

Τελείωσε το...ζέσταμα για την Εθνική – Τώρα αρχίζουν τα προκριματικά(VIDEO)


Η Γαλανόλευκη ξεπέρασε τα εμπόδια των Λετονία (εκτός έδρας με 2-1) και Λιθουανία (εντός με 2-0) και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια του Οκτωβρίου.
Για την εθνική μας ομάδα τα... εύκολα τελείωσαν το βράδυ της Τρίτης στο “Καραϊσκάκης” με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την Λιθουανία και πλέον αρχίζουν τα προκριματικά !

Στις 12/10 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται τη Βοσνία -βασική αντίπαλο μας για την πρωτιά του 7ου προκριματικού ομίλου και τέσσερις ημέρες αργότερα φιλοξενείται από τη Σλοβακία. Τα θετικά αποτελέσματα σε αυτούς τους δυο αγώνες μπορούν να φέρουν ακόμα πιο κοντά την ομάδα του Σάντος στη Βραζιλία και το Μουντιάλ του 2014.

Δεδομένου ότι το Μουντιάλ είναι διοργάνωση της ΦΙΦΑ, όπου στην ισοβαθμία μετρούν τα τέρματα και όχι τα μεταξύ των ομάδων αποτελέσματα, η Βοσνία έχει ήδη αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα με αυτό το +10 που δημιούργησε στα δύο πρώτα της παιχνίδια με Λιχτενστάιν (8-1) και Λετονία (4-1).

Συνεπώς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη κόντρα στη Βοσνία πέρα από τη νίκη. Είναι εμφανές πως αυτή η Εθνική έχει αλλάξει προς το καλύτερο, με τους “νέους” να γίνονται άντρες και να σηκώνουν το βάρος της φανέλας.

Βέβαια, για να μην κινδυνέψει η Γαλανόλευκη στα δυο ερχόμενα σημαντικά παιχνίδια, θα πρέπει η ομάδα του Σάντος να μην... χαραμίσει για μία ακόμη φορά ένα ημίχρονο, όπως έκανε με Λετονία-Λιθουανία, αλλά και στα παιχνίδια του πρόσφατου Euro. Μόνο τότε θα αποφευχθούν οι βαθμολογικές "ζημιές" και οι διεθνείς θα ψάξουν να βρουν φροντιστήριο για να μάθουν βραζιλιάνικα!



Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη 6 12-2
2. Ελλάδα 6 4-1
3. Σλοβακία 4 3-1
4. Λιθουανία 1 1-3
5. Λετονία 0 2-6
6. Λιχτενστάιν 0 1-10

Επόμενη αγωνιστική (12/10):

Ελλάδα-Βοσνία
Σλοβακία-Λετονία
Λιχτενστάιν-Λιθουανία

Ηλεία:Τα ραβασάκια του εραστή και η εξομολόγηση της παπαδιάς,στους παπαροκάδες!


Το παράνομο ζευγάρι κρατείται σε διαφορετικά κελιά και δεν έχει οπτική επαφή - Παρόλα αυτά ο δολοφόνος του ιερέα, δεν λέει να ηρεμήσει...
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο 41χρονος που φέρεται να εξακολουθεί να τρέφει αισθήματα προς την παπαδιά προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της με σημειώματα και όποτε βρίσκει ευκαιρία δεν την αφήνει να πάει χαμένη.

Φέρεται να της στέλνει ερωτικά ραβασάκια και μηνύματα στήριξης, χωρίς όμως να βρίσκει ανταπόκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παπαδιά δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα σημειώματα και το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας το περνά αμίλητη.

Η εξομολόγηση της παπαδιάς στους παπαροκάδες

Αναταραχή προκλήθηκε χθες το πρωί (11-09-2012) έξω από τα κρατιτήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, όπου κρατείται το παράνομο ζευγάρι που δολοφόνησε τον 52χρονο ιερέα, μετά την εμφάνιση του αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μουλατσιώτη και δύο ακόμη μοναχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Espresso'', οι τρεις μοναχοί που επισκέφθηκαν την παπαδιά, στη λίγη ώρα που έμειναν μαζί της, τη ρώτησαν σε ήρεμο τόνο τον λόγο που την οδήγησε στο στυγερό έγκλημα. Εκείνη με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να τους κοιτάει στα μάτια, δεν απάντησε ευθέως. Η κουβέντα τους συνεχίστηκε σε χαμηλούς τόνους, ενώ τα όσα είπαν στην εξομολόγηση δεν έγιναν γνωστά σε κανέναν αφού το περιεχόμενο είναι απόρρητο.

Η άγρια δολοφονία του 52χρονου ιερέα συγκλόνισε τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ενώ το γεγονός πως ο άτυχος κληρικός λειτουργούσε στην περιοχή της Φωκίδας, αποτέλεσε ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ιερά Μονή Φωκίδας. Από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντήσει την 43χρονη παπαδιά, αλλά περίμενε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας το απόγευμα της Δευτέρας. Ρώτησε να πληροφορηθεί αν η παπαδιά που βρίσκεται κρατούμενη θέλει να τους συναντήσει και αν φυσικά επιτρέπεται κάτι τέτοιο από τις Αρχές.

Οι απαντήσεις που έλαβε ήταν θετικές και έτσι περίπου στις δώδεκα το μεσημέρι της Τρίτης, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης και οι συνεργάτες του, γνωστοί από τη μουσική τους περιπέτεια και ως «παπαροκάδες» έφτασαν στον Πύργο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.
newsit.gr

''Μπράβο στην Ελλάδα''


Με ένα μεγάλο μπράβο στην Ελλάδα και με τα λόγια ''παρουσιάζω μία ιστορική συμφωνία για την Ευρώπη'' ξεκίνησε την ομιλία του στην Ευρωβουλή ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ.Μπαρόζο που αποκαλύπτει το σχέδιο για την τραπεζική ενοποίηση.
Eύσημα στην Ελλάδα, για τις προσπάθειες που καταβάλλει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή του λόγου του, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της Κομισιόν, για την έξοδο της Ευρωπης από την κρίση.

Μπράβο στην Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της».

Αν υλοποιήσει τις ρυθμίσεις που προωθεί θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ, κατέληξε.

Η τραπεζική ενοποίηση που παρουσιάζει ο Μπαρόζο σημαίνει πολύ απλά πως εως το 2013 η ΕΚΤ θα έχει πάρει τα ''κλειδιά'' των 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης, αφού ουσιαστικά θα αναλάβει την εποπτεία τους.
Για αυτό και το φιλόδοξο αυτό σχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έχει σημειωθεί στην Ευρώπη μετά το ευρώ.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Μπαρόζο τόνισε:''Αυτό που παρουσιάζω σήμερα είναι μια αποφασιστική συμφωνία για την Ευρώπη.
Δεν είναι αποδεχτό να παρουσιάζουμε τις συνόδους Κορυφής σαν αγώνες πυγμαχίας.
Πρέπει να δεχθούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, και αυτό απαιτεί πραγματική αλληλεγγύη.
Οι αδύναμες χώρες δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολία για το ότι είναι δεσμευμένες στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, αλλά και οι ισχυρές χώρες δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες για τη δέσμευση τους να παρέχουν αλληλεγγύη.
Για να αποκτήσουμε ανάπτυξη πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί μέσα από τις μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, πρέπει να ρίξουμε τα τείχη εκεί που υπάρχουν ακόμα.Από την αρχή της κρίσης είδαμε ότι οι αγορές είναι ισχυρότερες από τις επιμέρους χώρες και οι τελευταίες δεν μπορούν να αντιστρέψουν μόνες τους την πορεία των γεγονότων''.

newsit.gr

Αχαϊα:Διχάζει τους γονείς, η αναφορά διευθυντή σχολείου στη Χρυσή Αυγή!


Ο διευθυντής του σχολείου, καλείται το μεσημέρι να δώσει εξηγήσεις για την αναφορά που έκανε στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου...
Συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Παπαγεωργόπουλο θα έχει το μεσημέρι ο διευθυντής σχολείου του ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας, που φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού πως... θα καλέσει την Χρυσή Αυγή για τα προβλήματα του σχολείου του.
Ο ίδιος ισχυρίζεται πως το είπε χαριτολογώντας και μάλιστα στο πλευρό του βρίσκονται αρκετοί γονείς. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν μετά την λήξη της τελετής όταν ο διευθυντής ρωτήθηκε από γονείς τι θα γίνει με το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Ο διευθυντής φέρεται να είπε τα εξής: Δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως πρέπει να ζητήσουμε από τη Χρυσή Αυγή να φτιάξει την αίθουσα"; Η αναφορά αυτή προκάλεσε την οργή κάποιων γονιών, αλλά και τις επιδοκιμασίες κάποιων άλλων.

Στο θέμα παρενέβη χθες και ο υφυπουργός Παιδείας ο οποίος χαρακτήρισε την φράση αυτή, "ατόπημα" από την πλευρά του διευθυντή.

newsit.gr

B. Πελοπόννησος: Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου οι προτάσεις για το πρόγραμμα Leader

Mέχρι τις 2/10/2012 θα πραγματοποιείται η υποβολή προτάσεων για την 2η προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στο τοπικό πρόγραμμα leader Βόρειας Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο του άξονα 4 του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) «Αλέξανδρος Μπαλτάτζης», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στην Τρίπολη ενημερωτική εκδήλωση όπου το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, με την ιδιότητα του προέδρου της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ.
Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ., στην παρακάτω διεύθυνση:
ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ ΑΕ ΟΤΑ (Κτίριο Παλαιού Διδακτηρίου όπισθεν Δημαρχείου) Λεβίδι Αρκαδίας ΤΚ 22002
Τηλέφωνα: 27960 - 22051 & 22052 Fax: 27960 - 22050
Ιστοσελίδα: www.anvope.gr e-mail: anvope@tri.forthnet.gr
Επιπλέον μπορούν να ενημερωθούν και από την ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας http://www.gortynia.gov.gr/?p=1588

Στον εισαγγελέα Πύργου ο δήμαρχος Ζαχάρως

Στον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Πύργου θα οδηγηθούν ο δήμαρχος Ζαχάρως, Γιώργος Μπάμης, ο αντιδήμαρχος - αρμόδιος για πολεοδομικά θέματα, Ν. Λαμπρόπουλος, και ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας, Χ. Κανακόπουλος.

Συγκεκριμένα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την απόφασή τους να αναθέσουν σε μηχανικό της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) Αθήνας την υπογραφή οικοδομικών αδειών, τακτοποιήσεων αυθαιρέτων κ.λπ.
Όπως έγινε γνωστό, περισσότερες από 100 άδειες οικοδομής (από τον Ιανουάριο και έως τον Ιούνιο του 2012) φέρουν την υπογραφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος δεν υπηρετεί στην Πολεοδομία του Δήμου Ζαχάρως, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα και ως εκ τούτου την ισχύ τους.

ΔΗΜΟΙ: 48ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ... ΔΙΑΡΡΟΕΣ


Η ΚΕΔΕ, με επιστολή-σύστασή της προς τους δήμους της χώρας, ζήτησε να μείνουν ανοικτές μόνον οι «ευαίσθητες» υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΔΑΠ-μεΑ. Ωστόσο, οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, της Αθήνας και της Θεσ/νίκης, παραμένουν ο ένας ανοιχτός και ο άλλος... μισάνοιχτος, ενώ και οι δήμοι της Τήνου και της Κομοτηνής διαχώρισαν τη θέση τους, δε θα κλείσουν καμιά υπηρεσία τους και θα λειτουργήσουν κανονικά. Κανονικά θα λειτουργήσει και η υπηρεσία καθαριότητας σε αρκετούς δήμους της χώρας, όπως, για παράδειγμα, στους δήμους Ναυπλιέων, Πολυγύρου και Κιλκίς (θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί). Κάπως έτσι ξεκινά η 48ωρη κινητοποίηση των δημάρχων, με το «μενού» να περιλαμβάνει, σύμφωνα και με την απόφαση του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, λουκέτα στους δήμους, συναντήσεις, συγκεντρώσεις και πορεία.
ΠΟΕ-ΟΤΑ «κατακεραυνώνει» ΚΕΔΕ
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πάντως, με ανακοίνωσή της, με αφορμή την επιστολή-σύσταση της ΚΕΔΕ, την οποία παρεμπιμπτόντως υπογράφει ο γενικός διευθυντής της Τάκης Βασίλείου, κατηγορεί τους δημάρχους για «άτακτη υποχώρηση» στο θέμα των κινητοποιήσεων.
Όπως σημείωναν αυτοδιοικητικοί κύκλοι στην aftodioikisi.gr, με αφορμή τη συγκεκριμένη επιστολή, που υποχρεώνει τους υπαλλήλους να πάνε στην εργασία τους, έστω και εάν δε λειτουργεί η υπηρεσία τους προς το κοινό, «υπάρχει προσπάθεια από πολλούς δημάρχους να υπάρχει εκτόνωση τόσο στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τη δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων όσο και στη μαχητικότητα των εργαζομένων που έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται ο ένας μετά τον άλλον, μη αντέχοντας τα βαριά αντιλαϊκά μέτρα και τη διάλυση της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τον κίνδυνο που διαγράφεται, της μη καταβολής του πενιχρού μισθού τους».
«Στημένοι» έξω από τα δημαρχεία
Κατα τ' άλλα, σήμερα και αύριο, σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει η ΚΕΔΕ, θα παραμείνουν κλειστά τα δημαρχεία της χώρας, οι εργαζόμενοι ωστόσο θα προσέλθουν κανονικά στις δουλειές τους χωρίς να προσφέρουν καμία υπηρεσία. Αιρετοί και δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι «στημένοι» έξω από τις υπηρεσίες που δε θα λειτουργούν και θα εξηγούν στους πολίτες τους λόγους της κινητοποίησης των δημάρχων, μοιράζοντάς τους και το σχετικό ενημερωτικό έντυπο.
Οι συναντήσεις και η πορεία της ΚΕΔΕ
Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αιρετών στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ).
Στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη προκειμένου να συζητηθούν θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης στην Αυτοδιοίκηση αλλά και το πότε θα γίνει η εκταμίευση των 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ.
Στη μία μετά το μεσημέρι, οι δήμαρχοι θα συναντηθούν, σε μια ύστατη προσπάθεια για την αποφυγή των λουκέτων στους δήμους, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στο υπουργείο Οικονομικών, θα καταλήξει και το σώμα των δημάρχων και των εργαζομένων με πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος.
Την Πέμπτη στις 10 το πρωί, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που οδηγούν τους δήμους σε κατάρρευση.

Η τρόικα απαιτεί: Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, περικοπές παντού!

Ξανά στο τραπέζι από την τρόικα η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη ώστε να αντικατασταθούν άλλα μέτρα που έχει απορρίψει η τρόικα
          
Επανέρχεται στο προσκήνιο η πρόταση της τρόικας για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης αρχικά στα 66 έτη (από 65 που είναι σήμερα) και αργότερα στα 67 έτη. Η τρόικα φέρεται να έχει θέσει ξανά την πρόταση στις συζητήσεις της με την κυβέρνηση, ώστε να αντικατασταθούν άλλα μέτρα τα οποία έχει απορρίψει. Σύμφωνα με του υπολογισμούς που έχει ήδη κάνει το υπουργείο Οικονομικών, σε περίπτωση που η πρόταση γίνει δεκτή (κάτι το οποίο θεωρείται εξαιρετικά πιθανό) θα εξοικονομηθούν για το δημόσιο περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δηλώσεις των οποίων επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», με το μέτρο αυτό θα αποφεύγονταν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κάτι το οποίο κάνει τη λήψη του μέτρου να θεωρείται πλέον εξαιρετικά πιθανή.
Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο που φέρεται να εξετάζεται για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, περιλαμβάνει τα εξής:
Αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης κατά μία διετία, δηλαδή από το 65ο στο 67ο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αναμένεται να γίνει σταδιακά, δηλαδή το όριο να πάει στα 66 το 2013 και στα 67 το 2014.
Το μέτρο θα αγγίξει το σύνολο των ασφαλισμένων που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, ανεξαρτήτως αν μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν ή μετά το 1993. Η ρύθμιση θα είναι ενιαία για όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης αλλά και για τα επικουρικά.
Βέβαια, αυτό θα δημιουργήσει και ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς θα δυσκολέψει η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο λεγόμενο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς το οποίο αντικαθιστά την εφεδρεία και μένει να φανεί ποια θα είναι η λύση που θα δοθεί.
Επίσπευση των αλλαγών στα όρια ηλικίας που προβλέπονται στον νόμο του 2010. Δηλαδή οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας που επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2015 θα τεθούν σε ισχύ το 2013 (αφορά μεταξύ άλλων ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, εργαζομένους στα βαρέα και ασφαλισμένους με 35ετία).
Ουσιαστικά θα αυξηθούν τα λεγόμενα ενδιάμεσα όρια ηλικίας, που επέτρεπαν την έξοδο πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους. Αδιευκρίνιστο είναι το αν θα υπάρξουν κατηγορίες ασφαλισμένων -π.χ. όσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983- που θα εξαιρεθούν.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως ένα ειδικό καθεστώς μπορεί να υπάρξει μόνο για τους εργαζομένους στα βαρέα, ενώ δεν διασώζονται οι μητέρες ανηλίκων.
Αύξηση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης για την καταβολή της σύνταξης, που σήμερα είναι 4.500 (δηλαδή 15 έτη ασφάλισης). Για να ανοίξει η πόρτα εξόδου θα απαιτούνται 20 (με βάση την αρχική πρόταση) ή 21 (με βάση το σενάριο που κερδίζει έδαφος) έτη ασφάλισης.
Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το κατά πόσο η αύξηση αυτή θα ολοκληρωθεί την 1η Ιανουαρίου 2013 ή θα υλοποιηθεί σε δύο δόσεις (δηλαδή να πάμε στα 18 έτη ασφάλισης το 2013 και στα 21 έτη το 2014).
Το μέτρο θα επηρεάσει κυρίως εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζουν και τα περισσότερα προβλήματα στο να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης (π.χ. εποχικά απασχολούμενοι). Στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων αποχωρεί με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης.

eklogika.gr

Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα - Μόνο με αλλαγή του πακέτου, η συνοχή



Κείμενο προτάσεων  κατέθεσε η Δημοκρατική Αριστερά,  καταγράφονταν μέτρα, τα οποία πρέπει να εξαιρεθούν και ισοδύναμα μέτρα, που θα μπορούσαν να τα υποκαταστήσουν. Οι προτάσεις που σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατατέθηκαν πριν εννέα ημέρες με αφορμή το προσχέδιο που δόθηκε στους τρεις αρχηγούς. Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ,  κινείται στο δίπτυχο της διατήρησης της συνοχής της κυβέρνησης και της αλλαγής του πακέτου των μέτρων. Τι προτείνεται, που μπαίνει «κόκκινη γραμμή»...
 περισσότερα eklogika.gr

Π. Τατούλης: Είμαστε διατεθειμένοι να περικόψουμε άλλους πόρους προκειμένου να ενισχύσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας


Ευχές για υγεία, δύναμη, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι Αντιπεριφερειάρχες κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012.

 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται προς όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ότι θα στέκεται δίπλα της συνεχώς για την αντιμετώπιση όλων των δυσχερειών που πιθανώς να εμφανιστούν και που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην είμαστε διατεθειμένοι να περικόψουμε άλλους πόρους. Για το σκοπό αυτό είμαστε διατεθειμένοι να περικόψουμε άλλους πόρους, προκειμένου να ενισχύσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να ανταποκριθούμε άμεσα στις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν». 

Ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τη Σπάρτη, όπου παρευρέθηκε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τόνισε ιδιαίτερα ότι «η νέα γενιά αποτελούσε ανέκαθεν και συνεχίζει να αποτελεί τη μεγάλη δύναμη και ελπίδα για τη χώρα, ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές όπως η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Η ορμή και ο αυθορμητισμός των νέων, αλλά κυρίως η καθαρή ματιά και σκέψη τους αποτελούν οδηγό μας στις κρίσιμες αυτές στιγμές και στοιχεία που τα έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη τώρα όσο ποτέ άλλοτε».

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακούς Συμβούλους της Λακωνίας, παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού του 5ου Δημοτικού Σχολείου, του 8ου Νηπιαγωγείου, του 2ου και 3ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου της Σπάρτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς παρέστη στον αγιασμό του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, του 2ου Δημοτικού στα Γιαννιτσάνικα και του Ειδικού Σχολείου στο Μπουρνιά. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος παρέστη στην τελετή αγιασμού του 1ου και 7ου Δημοτικού, του 2ου και 3ου Γυμνασίου και του 1ου και 2ου Λυκείου Άργους, ενώ στην Κορινθία ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου επισκέφθηκαν το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο, το 3ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου.
Τις ευχές επανέλαβαν από την έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για τα θέματα εκπαίδευσης, κ. Ανδρέας Πουλάς και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και προέβησαν σε ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών. «Η πρώτη μέρα για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κύλησε απροβλημάτιστα και οι προσπάθειες που γίνονται από την αιρετή Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, τα Ταξί, τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τις Δημοτικές Αρχές, εστιάζεται στον εξορθολογισμό των δρομολογίων για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών με το μικρότερο δυνατό κόστος».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ Ά 66/22-3-2012) οι κάτοχοι δημοσίων εκτάσεων, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς τους, εφόσον η έκταση δεν υπερβαίνει τα δέκα στρέμματα και αποδεικνύεται η κατοχή αυτών πριν τις 5-6-1993.
Δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής δάση, δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές, χώροι και ζώνες μνημείων που προστατεύονται από την αρχαιολογική υπηρεσία, αιγιαλός και παραλίες.
Στην αίτηση το κατεχόμενο ακίνητο θα πρέπει να περιγράφεται κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο Ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς.
Οι αιτήσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών στη ταχυδρομική διεύθυνση: Δεληγιάννη 9 Τ.Κ. 22100 Τρίπολη.
Το τμήμα εξαγοράς ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής ή αγοραίας αξίας του ακινήτου, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και ασκεί σε αυτό αγροτική χρήση οπότε ορίζεται στο ένα τρίτο 1/3 της αξίας του.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 22/9/2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας στο τηλέφωνο 2710238103 και στα Τμήματα Τοπογραφίας-Εποικισμού και Αναδασμού των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Για ΠΕ Αργολίδας στο τηλέφωνο : 2752360254

Για ΠΕ Αρκαδίας  στο τηλέφωνο : 2710233981

Για ΠΕ Κορινθίας  στο τηλέφωνο : 2741081018

Για ΠΕ Λακωνίας  στο τηλέφωνο : 2731093800

Για ΠΕ Μεσσηνίας  στο τηλέφωνο : 2721044219 (περιοχή Καλαμάτας) και

                                                                      2761024287 (περιοχή Τριφυλίας).
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η κρίση ξεκίνησε την 11η Σεπτεμβρίου

Μια παράμετρος του χτυπήματος της 11/9 που έχει υποτιμηθεί, είναι η δραματική επίδραση που άσκησε στην αμερικανική οικονομία. Στη στοχοπροσήλωσή της, αλλά και στις ιδιαίτερες παραμέτρους, τις ιδιομορφίες της. Με πρακτικό αποτέλεσμα, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 να έχουμε τα… γενέθλια της κρίσης που εκδηλώθηκε με την κατάρρευση της «Lehman Brothers» το 2008, και μέχρι σήμερα ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα.
Αν κάνουμε ένα συγκρατημένο ταξίδι στο τότε μέλλον, θα διαπιστώσουμε ότι η αμερικανική οικονομία δούλευε… ρολόι. Η οκταετία Κλίντον είχε διορθώσει τη «μαύρη τρύπα» που έκανε την εμφάνισή της επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, είχε αναδείξει νέα στελέχη στην αγορά, είχε… κλείσει το μάτι με νόημα στα επαγγέλματα του μέλλοντος, είχε αφοσιωμένη προσήλωση στις νέες τεχνολογίες, ως όχημα για να αλλάξει η καθημερινότητα της κοινωνίας.
Μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, μαζί με τους Δίδυμους Πύργους κατέρρευσε και το παραπάνω οικονομικό μοντέλο. Η θεωρία της δημιουργίας νέων οικονομικών δρόμων, εκεί όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν, αντί για τη μονότονη περιδιάβαση εκείνων που είχαν αρχίσει να εμφανίζουν… λακούβες.
Η οικονομία των ΗΠΑ στράφηκε πλέον στην πολεμική βιομηχανία, η οποία έπρεπε να συντηρεί στρατεύματα και τον… εξοπλισμό τους, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, σε πληθυντικά μέτωπα ανά τον κόσμο.
Στον επίλογο αυτής της «σκοτεινής» οκταετίας, τότε που τον Σεπτέμβριο του 2008, κανείς δεν αμφέβαλε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα επικρατούσε του Τζον ΜακΚέιν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η… προγραμματισμένη κατάρρευση της «Lehman Brothers», ήταν το τελευταίο δώρο των υπερσυντηρητικών «γερακιών» της Ουάσινγκτον. Και του Tea Party, που είχε πλέον κερδίσει πολιτικό και ιδεολογικό έδαφος, και πριν από έναν χρόνο, τον Αύγουστο του 2011, λίγο έλειψε να οδηγήσει σε στάση πληρωμών την αμερικανική οικονομία.
Με την οικονομία των ΗΠΑ να μην έχει «γυρίσει» στους ρυθμούς ανάπτυξης που θα επέτρεπαν στην παγκόσμια οικονομία να πάρει βαθιές ανάσες, και να αφήσει πίσω της την ύφεση, είναι εύλογο να επικεντρώνεται η σκέψη στο… τι θα συνέβαινε αν. Αν δεν είχαμε ζήσει την 11η Σεπτεμβρίου. Αν…
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η συνάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε xθες με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.  

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Συναντήθηκα, σήμερα, με τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έναν πολιτικό που έχει ξεπεράσει τα στενά παραδοσιακά όρια, έναν πολιτικό με μεγάλη πείρα, έναν άνθρωπο αισιόδοξο. Πιστεύει ότι η Ελλάδα, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά, έχει όλες τις ποιότητες και όλες τις δυνατότητες και το πολιτικό προσωπικό να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση.

Προσωπικά πιστεύω ότι η συμβολή του είναι συμβολή ενότητας για την ευρύτερη Κεντροδεξιά Παράταξη. Ένας άνθρωπος, που με στη σοφία του, με τη γνώση του και την εμπειρία του θέλει να προσφέρει τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια, ώστε η χώρα μας να είναι μια χώρα αντάξια της Ιστορίας της, της νέας γενιάς και του Ελληνικού λαού.
Μια χώρα η οποία θα μπορεί και στο μέλλον να ατενίζει με αισιοδοξία τις προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ευημερία του Ελληνικού λαού».

---

Επίσης από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φ. Κουβέλη, εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς και των εργαζομένων στα Ταχυδρομεία (ΠΟΣΤ), είχαν, σήμερα, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τους, διαδοχικές συναντήσεις με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΤΟΕ.

Στις συναντήσεις αυτές, στις οποίες μετείχε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και ο αναπληρωτής Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ.  Αντώνης Μπιρμπιλής, έγινε μακρά συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους όλων των εργαζομένων, για την αναζήτηση εφικτών λύσεων.      

---

Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Θανάση Μπούρα, πραγματοποιείται συνάντηση εργασίας των βουλευτών και ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα, Τετάρτη, 12/09/2012, στις 18.00, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος (Λ. Συγγρού 340).

Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για τις οικονομικές εξελίξεις και την ανάπτυξη από τους υπουργούς κυρίους Κωστή Χατζηδάκη, Γιάννη Βρούτση και Χρήστο Σταϊκούρα.

Ψάρεμα με φλάουτο

Του Φώτη Σαραντόπουλου

Πριν 20 χρόνια έλεγα ότι αν μια μέρα πλουτίσω, θα το ρίξω στο "ψάρεμα με φλάουτο". Θα έπαιρνα μια βάρκα κι ένα φλάουτο, θα ξανοιγόμουν στη θάλασσα, και θα έπαιζα φλάουτο μέχρι να "μαγευτούν" τα ψάρια και να πηδήξουν μέσα στη βάρκα. Κι αν αυτό δεν πετύχαινε την πρώτη μέρα, θα πήγαινα ξανά την δεύτερη, την τρίτη ...

(Λεφτά θα είχα, χρόνο θα είχα, δεν τρελαίνομαι και για ψάρια, μια χαρά θα ήταν ...)
Σήμερα θα μιλήσουμε για τα ψάρια και το ψάρεμα.
"Ψάρια στο γιαλό, τηγάνι στη φωτιά" λέει μία παροιμία, ειρωνευόμενη αυτούς που βάζουν τηγάνι στη φωτιά πριν πιαστούν τα ψάρια ...
Οι καθημερινές διαμαρτυρίες που ακούω ή διαβάζω, μου δίνουν την εντύπωση ότι έχουμε ένα πανέρι γεμάτο ψάρια και το μόνο πρόβλημα είναι πώς θα τα μοιράσουμε δίκαια. Το πρόβλημα αυτό λύνεται πανεύκολα: "Δώστε σε όλους, όσο πιο δίκαια γίνεται". Σαν πολιτικά σύστημα, αυτό ονομάζεται σοσιαλδημοκρατία (ή και σοσιαλισμός ή και κομμουνισμός αν προτιμάτε).
Αλλά απ' όσο γνωρίζω, η μόνη φορά που τα δύο ψάρια γίνανε χιλιάδες χωρίς να κουραστεί κανείς, ήταν στην επί του όρους ομιλία ...
Τελικά, στα πλαίσια της λογικής και του ρεαλισμού, κυριάρχησε η παροιμία "αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι". Σαν πολιτικό σύστημα, αυτό λέγεται "ελεύθερη οικονομία" (ή καπιταλισμός ή οπως αλλιώς αγαπάτε).
Η απορία μου είναι η εξής;
Θεωρείτε ότι σήμερα, έχουμε ένα πανέρι γεμάτο ψάρια, και το μόνο μας πρόβλημα είναι η δίκαιη μοιρασιά;
Ή ότι μας λείπουν οι ψαράδες;
Μήπως (και αυτό είναι χειρότερο) κάνουμε δύσκολη και την ζωή των ψαράδων, αυτών που φέρνουν τα ψάρια;
Μήπως ξεχάσαμε ότι πρέπει να τρώει και ο ψαράς; Και ότι δεν πουλάμε τα καύσιμα της βάρκας του, για να πάρουμε ψάρια από άλλο ψαρά;
 

Ο Στουρνάρας σε ρόλο αντι-Παπαδήμου

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αμφότεροι “παιδιά” του Κώστα Σημίτη. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Όπως ο Λουκάς Παπαδήμος, έτσι και ο Γιάννης Στουρνάρας ανδρώθηκαν πολιτικά στην εποχή του «εκσυγχρονισμού», στα χρόνια μιας πλασματικής ευημερίας, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε. ‘Ηταν άλλωστε η «ισχυρή Ελλάδα» για την οποία μας μιλούσε διαρκώς ο τότε πρωθυπουργός, εκείνη που κατέρρευσε με κρότο το 2010, και προσέφυγε, δια χειρός του διαδόχου του Κώστα Σημίτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου και της τρόικας.
Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν δυο πρόσωπα οικεία στους Ευρωπαίους, λόγω της εμπλοκής τους στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, πριν από περίπου μια δεκαετία. Σε αντίθεση ωστόσο με τον πρώην, μεταβατικό πρωθυπουργό, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών δείχνει να κερδίζει το πολιτικό στοίχημα.
Λόγω της πολυετούς θητείας του στον τραπεζικό κλάδο, ο Λουκάς Παπαδήμος αποδείχτηκε ότι δεν είχε τα «ρεφλέξ» που απαιτούσε η συγκυρία. Ο Γιάννης Στουρνάρας αντίθετα, σε αγαστή συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά, διαχειρίζεται πολιτικά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Και με τους… εταίρους της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση.
Στο δε Eurogroup της Παρασκευής στη Λευκωσία, στη συνάντηση που θα έχει με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη θετική έκθεση της τρόικας. Που θα είναι φυσικά πολιτική, και όχι οικονομική.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ /statesmen.gr

Η Κορίνθια Μ.Βλάχου στο πλευρό του Βενιζέλου σε εκδήλωση στη ΔΕΘ (βίντεο)
















αποκλειστικό από το Diaprisios.GR
Στο πάνελ της εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, με τίτλο "Μια κερδισμένη και όχι μια χαμένη γενιά", και μάλιστα στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, βρέθηκε ως καλεσμένη η Κορίνθια επιχειρηματίας Μαρία Βλάχου.

Η Μαρία Βλάχου, μαζί με την αδελφή της, δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκτροφής σαλιγκαριών, έχοντας πετύχει να διατηρεί μια πλήρως επιτυχημένη και κυρίως εξαγωγική επιχείρηση.

Στο πάνελ συμμετείχαν και άλλοι νέοι επιχειρηματίες που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν καινοτόμες επιχειρηματικές μονάδες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μετά το 28ο λεπτό, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία της :










 

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ Ξεκίνησαν οι εγγραφές των αθλητών.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των αθλητών. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο.

ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σμύρνη ! Ενενήντα χρόνια από τότε…

"Η Σμύρνη, μάνα μ΄ καίγεται..."



Κάθε φορά πού διαβάζω για τους Έλληνες της Ιωνίας, για την Σμύρνη,για το Αϊβαλή, για την Πόλη την Μεγάλη και την θαυμαστή τήν Κωνσταντινούπολη, με την Αγιά Σοφιά να περιμένει να φύγει από τα χέρια του κατακτητή, δακρύζω…


Δακρύζω και περιμένω το γύρισμα του ανέμου και των γεωπολιτικών εξελίξεων πού θα μας ξαναφέρει πάλι στην αρχαία, δική μας Ανατολή…

Το παρακάτω βίντεο καί κείμενο πού βρήκαμε μιλάει για τις μέρες της Σμύρνης πρίν και μετά την καταστροφή της….





90 χρόνια μετά την κατάκτηση της Σμύρνης από τους Τούρκους και την καταστροφή της πόλης , η Τουρκική εφημερίδα Radikal, δημοσιεύει ένα τολμηρό άρθρο, που προσπαθεί να αποδείξει πως οι ίδιοι οι Τούρκοι έκαψαν την πόλη και ο Κεμάλ ή ανέχτηκε ή ακόμη και συνεργάστηκε για την πυρπόληση της πόλης.

Στην Τουρκία, ακόμη και σήμερα περιοδικά ιστορίας όπως το “
Derin Tarih” ισχυρίζονται πως η πυρκαγιά της Σμύρνης προκλήθηκε από τους Αρμένιους!!
Η έγκυρη ιστορικός Αϊσε Χούρ, αποκαλύπτει ντοκουμέντα τα οποία δείχνουν σημαντικές λεπτομέρειες.

«Στην πυρκαγιά καταστράφηκε έκταση 2.6 εκατομμυρίων τετραγωνικών . μέτρων, κάηκαν 25.000 σπίτια, καταστήματα, εκκλησίες, αποθήκες.

Μαζί με τους Έλληνες και Αρμένιους που έφτασαν στη Σμύρνη καθώς τους κυνηγούσαν οι δυνάμεις των Τούρκων, ο πληθυσμός τους είχε φτάσει τους 500.000.

Αν λάβουμε υπ’όψη πως 380.000 άνθρωποι σώθηκαν με τα καράβια, και πως περίπου 180.000 άνθρωποι κάηκαν στην πυρκαγιά, η πόλη είχε «απελευθερωθεί» ήδη αυτόματα από τον πληθυσμό της» γράφει η Χούρ, που δείχνει ξεκάθαρα την αντίθεση της με την πολιτική αυτή…





Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού και σωρεία ένοπλων ληστειών σε Κορινθία και Φθιώτιδα.



Εξιχνιάστηκαν είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών και κλοπών.
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατόπιν Ενταλμάτων Σύλληψης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης.
Συνολικά από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις -73.000- ευρώ.
Ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε ανθρωποκτονία ημεδαπού και σωρεία ενόπλων ληστειών και κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εγκληματική οργάνωση, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού, που έγινε την 18-6-2012 στον Πύργο Κορινθίας κατά τη διάρκεια ληστείας καθώς και συνολικά είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις ενόπλων ληστειών και κλοπών, σε οικίες, εξοχικές κατοικίες και όχημα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Φθιώτιδας.
Το Σάββατο (8-9-2012) στο Κιάτο Κορινθίας, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 28 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Η σύλληψη τους έγινε ύστερα από εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, συμπεριλαμβάνει ακόμα τρεις (3) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 31, 23 και 25 ετών, καθώς και ακόμη ένα άτομο, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας.
Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Απρίλιου, έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας δεκατρείς (13) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε οικίες και τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών, σε εξοχικές κατοικίες και όχημα.
Σε μία από αυτές, την 18-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι όπου διέμενε 82χρονος ημεδαπός, μαζί με την 92χρονη σύζυγο του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον 82χρονο, χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, που βρήκαν μέσα στο σπίτι, ενώ με την χρήση σωματική βίας, τραυμάτισαν και την 92χρονη γυναίκα του. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν χρυσαφικά-κοσμήματα, το κυνηγετικό όπλο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που πήραν από την οικία των παθόντων. Ο 82χρονος υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, εντός της οικίας. (Σχετικό το από 18-6-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Επιπλέον, από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν επίσης διαπράξει, ακόμα έξι (6) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρηματικά ποσά χρυσαφικά και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -73.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αναζητούνται.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.