Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Έκτακτο μήνυμα για τον κορωνοϊό από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Μείνετε σπίτι όσο δυνατόν περισσότερο




Έκτακτο μήνυμα έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό πριν από λίγα λεπτά.
Το μήνυμα αναφέρει: Οδηγίες για κορωνοϊό – Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλη η Ιταλία για 15 μέρες – Έκτακτο διάγγελμα Κόντε

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλη η Ιταλία - Έρχεται έκτακτο διάγγελμα Κόντε 
Σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε, θα κλείσουν μπαρ, κομμωτήρια σε όλη την Ιταλία. Επίσης, λουκέτο θα μπει και σε εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.
«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να

Η Έρευνα και η Καινοτομία στο προσκήνιο της συνάντησης του Χρίστου Δήμα με την Ευρωπαία Επίτροπο Μαρία Γκάμπριελ.



Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας υποδέχτηκε στο γραφείο του την Ευρωπαία Επίτροπο, Μαρία Γκάμπριελ, αρμόδια για τα θέματα Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Δήμας παρουσίασε στην  Επίτροπο τις δράσεις και τους στόχους που επετεύχθησαν  τους πρώτους μήνες στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όσον αφορά την Έρευνα, την Καινοτομία και στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και τα μελλοντικά πλάνα του στρατηγικού σχεδιασμού.

Μαυραλιθάρια :Εργα ουσίας και όχι βιτρίνας ...


 
Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρα λιθαρια διαβρωση
Του Νίκου Ζάβαλη

Το φράγμα που έφτιαξαν ανατολικά του χωριού μας ( Μαύρα Λιθάρια) ,έχει την ιστορία του .
Τραυματισμένο από τη θαλασσοταραχή ,με επικίνδυνη κλίση ,γράφει τη δική του ιστορία.Πολλοί πέρασαν το είδαν ,και απήλθαν!!  Άλλοι κούνησαν το κεφάλι τους ,άλλοι είπαν διάφορα που δεν μπορούν να γραφούν .
Νομίζω ότι πέρασαν και οι κατασκευαστές που το έφτιαξαν. Έβαλαν λίγη άμμο και το κόλλησαν σαν τον γραφιά που επισυνάπτει ένα φίλο στο άλλο με σελοτέϊπ! Σε κανέναν δεν είπανε τίποτα ,ούτε αν κινδυνεύουν ,ούτε ότι είναι όλα τέλεια.Η θαλασσοταραχή “του Οκτωβρίου του 2018 ρούφηξε την άμμο  “ και δεν ξέρουμε τις συνέπειες,αν γίνει άλλη θαλασσοταραχή....Από το 2018 δεν είχαμε μεγάλες θαλασσοταραχές σε αυτό το σημείο.Παρά ταύτα έγειρε ακόμη περισσότερο και η σημερινή κλίση ξεπερνάει τις 35 μοίρες .
Αν το είχαν στηρίξει με πέτρες θα είχε λυθεί το πρόβλημα σε αυτό το σημείο.
Η αδιαφορία συνεχίζεται και αν πέσει θάχουμε δυστυχήματα...
Πιθανόν να θέλουν να πέσει και να το ξαναφτιάξουν και να πληρώσουμε άλλα τόσα εκατομμύρια.
Η ταμπέλα του έργου όμως μένει για να μας θυμίζει τα 3,24 εκατομμύρια που πλήρωσε ο λαός. Ενας αγράμματος γέροντας που μένει εδώ μου λέει «Κύριε Νίκο ,περπατάω κάθε μέρα δύο χιλ.και βλέπω αυτήν ταμπέλα που λέει καμαρωτά πόσο  στοίχησε  για 100 μ.περίπου ,βλέπω όμως και την ταμπέλα που έφτιαξε στον  Κριό ποταμό της Αιγείρας η ΕΡΓΟΣΕ ,με τεράστιος πασάλους (κολόνες) και με μεγάλα παρόχθια έργα και στοίχισε 3,5 εκατ.ευρώ και κάτι,γιατί αυτή η διαφορά ; γιατί το έργο αυτό είναι τέλειο;;;;»
Του απάντησα : «η σιωπή είναι χρυσός..»

8 Μαρτίου 2020

Νίκος Ζάβαλης 
6974773116...

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΑΧΑΜΙΤΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



         
 Ο Σύλλογος Αραχαμιτιωτών 
«Η Μεταμόρφωση Σωτήρος» 
Προκηρύσσει Αγώνα Δρόμου 14 χλμ. με τίτλο: 2ος     ΜΑΙΝΑΛΙΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ  με ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 14 – 06 – 2020 στις Αραχαμίτες Αρκαδίας . Λεπτομέρειες  θα δημοσιευτούν σύντομα…
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: τηλ. 6973350382  KotsirosNikos@yahoo.gr

Διάγγελμα Μητσοτάκη για κορωνοϊό: Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας – Στις εκκλησίες ισχύει ότι ισχύει στις δημόσιες συναθροίσεις

Μητσοτάκης στους Financial Times: Έχουμε αφήσει πίσω μας μία δύσκολη περίοδο 
Στον ελληνικό λαό απευθύνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την πανδημία, όπως την χαρακτήρισε ο ΠΟΥ, του κορωνοϊού που πλήττει όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. 
https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/1121697728165223/

 Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:
Ο κόσμος όλος αντιμετωπίζει, πλέον, μια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. Η χώρα μας, μέχρι σήμερα, δεν χτυπήθηκε όσο άλλες.  Όμως, ας μην έχουμε αυταπάτες: Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

Ο (μονο)δρομος της (αξιοπρεπούς) απόσυρσης, για τον Μπέρνι Σάντερς


Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Ο κύκλος της ζωής. Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, το 2016, τελειώνουν όλα, τέσσερα χρόνια αργότερα. Η Πολιτεία με τις μεγάλες λίμνες έπνιξε αυτή τη φορά την ατίθαση προσδοκία του Μπέρνι Σάντερς να οδηγήσει την “επανάστασή” του μέχρι το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Και στη συνέχεια, ακόμη πιο μακριά, μέχρι τον Λευκό Οίκο.
Το Μίσιγκαν ψήφισε τον Τζο Μπάιντεν, με τρόπο που δείχνει στον Μπέρνι Σάντερς τον (μονο)δρομο της (αξιοπρεπούς) απόσυρσης. Τώρα, που ακόμη

Η “συμμαχία του Ομπάμα” στέλνει (και) τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

 Η “συμμαχία του Ομπάμα” στέλνει (και) τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο
Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Μάνος ΟικονομίδηςΜια πρώτη ένδειξη, τίποτα περισσότερο. Μια πρώτη, ισχυρή ένδειξη ωστόσο. Ότι η Μελάνια Τραμπ ενδεχομένως και να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να αποχωρήσει από τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, στα τέλη του 2020. Όχι απαραιτήτως επειδή… χωρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά επειδή η Αμερική μοιάζει να σκέφτεται σοβαρά το… διαζύγιο με τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου.
Πρόεδρος μιας θητείας… Η καλπάζουσα υπεροψία του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορέσει εύκολα να διαχειριστεί μια τέτοια εξέλιξη, και προφανώς θα δώσει τους επόμενους μήνες λυσσώδη μάχη για να την αποτρέψει. Ωστόσο, η κάλπη του Μίσιγκαν, της Πολιτείας που κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών,

Κορωνοϊός: Προσλήψεις 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ

Κικίλιας: Η χώρα είναι θωρακισμένη για τον κορωνοϊό, έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτραΣτην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ της χώρας προβαίνει άμεσα το υπουργείο Υγείας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.).
Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας. Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr

Οικουμενικό Πατριαρχείο για κορωνοϊό: Σεβόμαστε την Ιατρική

Οικουμενικό Πατριαρχείο για κορωνοϊό: Σεβόμαστε την Ιατρική 
Σχετικά με τον κορωνοϊό τοποθετήθηκε σήμερα Τετάρτη το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνήλθε υπό τήν προεδρεία της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και μελέτησε διεξοδικώς, μεταξύ άλλων, τα δεδομένα του ιού Covid-19 (κορωνοϊού), με αίσθημα δε ποιμαντικής ευθύνης, επισημαίνει τα εξής:

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ: Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία

Ο πλανήτης είναι και επίσημα αντιμέτωπος με πανδημία. Αυτό ανακοίνωσε σε δραματικούς τόνους ο Πρόεδρος του ΠΟΥ.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο λαός. Μετά τους χιλιάδες θανάτους και χώρες ολόκληρες σε καθεστώς καραντίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πλέον ο κορονοϊός είναι πανδημία!
Στην συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος του ΠΟΥ είπε ότι πλέον ο κορονοϊός θεωρείται πανδημία. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του κορονοϊού και είμαστε πολύ ανήσυχοι από τα αυξανόμενα κρούσματα διασποράς του κορονοϊού», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΟΥ.
https://www.pscp.tv/w/1djxXQkqApVKZ

Media briefing on #COVID19 with
. #coronavirus

Κορωνοϊός: Για εξιτήριο ετοιμάζονται τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού στη χώρα


 Εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να πάρουν η 38χρονη μητέρα με το παιδί της, τα δύο πρώτα κρούσματα στη χώρα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Στο δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι βρίσκονται η 38χρονη επιχειρηματίας

Αναστάσιος Γκιολής: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ.


 Αποτέλεσμα εικόνας για γκιολησ μελλοσ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη                                          Κόρινθος, 11/03/2020

Συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Κτήριο της Π.Ε. Κορινθίας ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντη Μέλλος  με θέμα το φαινόμενο του κορονοιού στην Κορινθία.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ.
Τόνισε πως είναι σε συνεχή επαφή με όλους του φορείς της υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε καθημερινή βάση ενημερώνει τον Περιφερειάρχη
κ. Παναγιώτη Νίκα
Ο κ. Γκιολής στη συνέχεια συνεχάρη του Ιδιώτες γιατρού, τα Κέντρα Υγείας αλλά και το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό Προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου για το αίσθημα ευθύνης για το οποίο επιδεικνύουν.
Όσο για τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο επισήμανε πως έκριναν στο σωστό χρόνο να κλείσουν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να μείνουν για λίγο στο σπίτι τους και να υπακούν στις οδηγίες των επιστημόνων.
Όσο για τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφού ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους πρόσθεσε οτι είναι σε καθημερινή βάση σε επικοινωνία μαζί τους και με τον σύλλογο των υπαλλήλων  και τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας
και όπου κριθεί απαραίτητο  θα γίνει απολύμανση και ότι άλλο χρειαστεί πάντα με τις οδηγίες της πολιτείας.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μέλλος επισήμανε πως όσο παίρνουν οι μέρες τόσο πιο πολύ εισχωρούμε στην καρδιά του Κορονοιού.
Ο χειρότερος εχθρός όλων μας είναι ο πανικός
και καλύτερος σύμμαχος είναι η ψυχραιμία και η υπακοή στις οδηγίες των επιστημόνων.
Όσο για την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία ήρθε όπως είπε στον κατάλληλο χρόνο πριν γίνει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.
Για το Νοσοκομείο Κορίνθου επισήμανε ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα
και είναι σε όλοι οι γιατροί σε ετοιμότητα.
Τέλος συμβούλεψε στο περιορισμό των δραστηριοτήτων των παιδιών για 2 τουλάχιστον εβδομάδες βάσει της Υπουργικής Απόφασης της Υπουργού Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως.
Θα πρέπει όλοι να αυτοπεριοριστούν για να μπορέσουμε όπως είπε να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού.
Αλλά πιο σημαντικό  είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε την ευθύνη που έχουμε ο καθένας μας ως προς τα  παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες..
Στην συνέχεια έδωσε και κάποιες οδηγίες όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στους συναδέρφους του που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή.