Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΩΣ ΕΠΑΙΤΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Έχουν κουράσει τα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης του Βαθέως Κράτους όπου παρουσιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κάθε ευκαιρία να εκλιπαρεί την Ευρώπη και τους  δανειστές μας για χρήματα, για περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και ό,τι άλλο σχετικό για να μην αλλάξουμε και να υπηρετούμε Αφεντάδες. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δήλωσε πρόσφατα ότι το μόνο που ζητάει είναι να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα όπως όλα τα κράτη της Ε.Ε. αλλά η εμμονή με κάθε αφορμή, σεισμό, λοιμό και καταποντισμό για περισσότερα χρήματα να τραφεί το υδροκέφαλος Παρακράτος είναι αποκρουστική.

Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει απογοητεύσει πλήρως στα αναπτυξιακά όνειρα και τις επενδύσεις των ψηφοφόρων της 7ης Ιουλίου με μηδενική απόδοση. Για αυτό το λόγο σε πολύ σύντομο χρόνο εγκαταλείπεται και δημοσκοπικά. Η ανάπτυξη της Ελλάδας του τελευταίου τριμήνου διακυβέρνησης του 2019 ήταν απογοητευτική, υπολειπόμενη ακόμα και από το μέσο επιτόκιο αποπληρωμής των αιωνίων δανείων μας δίνοντας μεγάλη χαρά στους δανειστές μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Φυσιολογική εξέλιξη αφού τίποτα δεν άλλαξε και τα καρτέλ λυμαίνονται τη ζωή μας σε μία κοινωνία ανεργίας και χαμηλών εισοδημάτων που αρνείται να παράγει και κυρίως αρνείται την αξιοκρατία. Μία νομενκλατούρα εθνικής ήττας συμπτωματικά παραμένει ίδια σε πρόσωπα και επιχειρήσεις σχεδόν στο σύνολο της ζωής με την προ χρεοκοπίας βρώμικη Ελλάδα.

Μόνο η αντιμετώπιση του ιού Coronovirus φθάνει για να αποτυπώσει την εμμονή στο χθές. Οι ΗΠΑ και η Κύπρος αντιμετωπίζουν το Θεό με επιστημονική σύνεση ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Σύνοδος του περί άλλων τυρβάζει ή καλύτερα παραμυθιάζει το ποίμνιο. Δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα των καιρών όταν το Όρος Σινά μόλυνε την Ελλάδα με τον ιό κατά συρροή ούτε όταν η Πολιτεία απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων και συνεχίζουν υπεύθυνα "business as usual" για να μην χάσουν κοσμικά αξιώματα και τιμές. Η δε Υπουργός Παιδείας απόφοιτη του Harvard δεν τόλμησε καν να ανακοινώσει το κλείσιμο των Σχολείων και αρκέστηκε στην ακρόαση τού πιο υπεύθυνου από εκείνην προφανώς Υπουργού Υγείας κ.Κικίλια να αναφέρεται στις αρμοδιότητές της. Απορία παραμένει εκεί στο Harvard αν δεν γνωρίζουν ακόμα την τηλεκπαίδευση και την εφαρμογή της στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Τέλος το κωμικοτραγικό ακόμα και σήμερα να έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την 25η Μαρτίου 2020 αρχικά και να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα η ματαίωση των παρελάσεων ενώ μάλιστα έχουν απαγορευθεί και οι συναθροίσεις άνω των 1.000 ατόμων ξεφεύγει πολιτικής ανάλυσης. Κάποιοι θέλουν προφανώς να δουν τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το μικρόφωνο στο χέρι να μας παραμυθιάζει και κάποιοι άλλοι να προσποιούνται ότι δεν τρέχει τίποτα και είναι άτρωτοι από τον ιό κυνηγώντας το στρατιωτικό lifestyle. Τόσο οδυνηρό όσο να ακούς ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και να υπερηφανεύεσαι ανταλλάσσοντας την ίδια ώρα θεσμικές χειραψίες με τους Βόρειους Μακεδόνες.

Ο ιός Coronovirus ήρθε για να μείνει και όσο δεν το καταλαβαίνουμε ως Πολιτεία με τους Θεσμούς της αποτελεί πρόβλημα. Ο ιός δεν συγχωρεί αμέλειες και την πάγια πολιτική τού να κρύβουμε την κατάσταση μας κάτω από το χαλί της κατευθυνόμενης ενημέρωσης. Είτε εισερχόμαστε δυναμικά στη νέα εποχή του 5G είτε μένουμε προσκολλημένοι στο βρώμικο χθες θρηνώντας θύματα ενός αναποτελεσματικού Κράτους που σε κάθε συμφορά που θα προκαλεί το ίδιο θα προσφεύγει σε λιτανείες και επαιτείες. Μαζί φυσικά και αγαθοεργίες πατριωτών που ξέχασαν όμως να στείλουν ένα εμπορικό πλοίο στη Λέσβο, να μην ατιμάσουν το πολεμικό ναυτικό μας πρόσφατα μετατρέποντάς το σε πεντάστερο Ασιατών  και Αφρικάνων.

Καλές οι golden visa, καλοί οι Νόμοι-αίσχος για δωρεάν ξέπλυμα μαύρου χρήματος της Οικουμένης, καλές και οι ευρωπαϊκές ζητιανιές αλλά χρειαζόμαστε Κράτος και κοινωνία που δεν θα λυμαίνεται το Κράτος και την κοινωνία κατά συρροή πρωτίστως. Η πρόσφατη επιτυχία στην ασύμμετρη επίθεση της Τουρκίας και του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος στον Έβρο ποταμό απέδειξε ότι μπορούμε και να νικούμε, ακόμα και προδομένοι, ακόμα και ελλιπείς. Όχι για πάντα φυσικά. Δυστυχώς, δεν μάθαμε φαίνεται από την κρίση το μάθημα μας πλήρως και πολύ σύντομα θα κάτσουμε για εξετάσεις πάλι, αν συνεχίζουμε έτσι.
 

Thedayaftergr