Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Νεκρός ο Prince! Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή!

Νεκρός ο Prince! Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή!

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του Prince! Ο διάσημος τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός σε ηλικία μόλις 57 ετών, στην έπαυλή του στη Μινεσότα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια του θανάτου του.
Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Prince, Yvette Noel-Schure, η οποία ανέφερε: “Με θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο θρυλικός τραγουδιστής, που υπήρξε είδωλο, Prince Rogers Nelson, πέθανε στην έπαυλή του στο Paisley Park σήμερα το πρωί στην ηλικία των 57 ετών. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του”.

Κόρινθος: Ο εκβιασμός γυναίκας γύρισε μπούμερανγκ σε τρεις τελωνειακούς - Όλη η αλήθεια στο φως!


Κόρινθος: Ο εκβιασμός γυναίκας γύρισε μπούμερανγκ σε τρεις τελωνειακούς - Όλη η αλήθεια στο φως!
Η καταγγελία γυναίκας έφερε συλλήψεις και αποκαλύψεις, που προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις...

Βραζιλία: Πέντε αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση Ολυμπιακού ποδηλατόδρομου

Ολυμπιακών έργων αμαρτίες…Πέντε άνθρωποι αγνοούνται όταν ένα μέρος ποδηλατόδρομου που κατασκευάστηκε εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο κατέρρευσε στη θάλασσα.
Εικόνες από βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ένα τεράστιο κομμάτι να λείπει μεταξύ των τμημάτων του υπερυψωμένου ποδηλατόδρομου, o οποίος έχει θέα στη παραλία του Ρίο.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 νεκρούς αλλά δεν επιβεβαιώνονται.
Ο ποδηλατόδρομος δόθηκε στην κυκλοφορία τον Ιανουάριο.

Tέταρτο σερί νταμπλ για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

OLYMPIAKOS
Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 3-0 σετ του ΑΟ Θήρας και με σκορ 3-0 στην τελική σειρά κατέκτησε το 4ο σερί πρωτάθλημα της ιστορία της.
Οι «ερυθρόλευκες» ολοκληρώνουν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά με μια μόλις ήττα στη Νάξο από τον τοπικό Πανναξιακό με 3-1 σετ. Η ομάδα του Πειραιά φτάνει στην κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού νταμπλ της ιστορίας της, αφού είχε κατακτήσει και το κύπελλο στη διοργάνωση της Χίου.
Στα πλέι οφ οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς, έχασαν μόλις ένα σετ στην Σαντορίνη επιβεβαιώνοντας ότι είναι η κυριάρχη ομάδα εντός των συνόρων.
Oι γηπεδούχες μπήκαν από το πρώτο σετ με διάθεση να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στις αντιπάλους τους για να πιστέψουν σε νίκη. Το 25-14 έβαλε τις βάσεις για τον θρίαμβο των κοριτσιών του Ολυμπιακού, αν και στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και έφτασαν κοντά στο να το κάνουν δικό τους.
Το 8-9 του δεύτερου σετ, έγινε 16-10 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και 20-14 στη συνέχεια. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτριες του Οικονόμου δεν το έβαλαν κάτω και άρχισαν να μειώνουν την διαφορά. Μάλιστα, το 24-22 το έκαναν 24-24 και 25-25, όμως η Μαλασάι και η Γιώτα έδωσαν το σετ για τον Ολυμπιακό.
Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Α.Ο. Θήρας δεν είχε πλέον δυνάμεις για να αντιδράσει. Ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τα κορίτσια του Ολυμπιακού να κάνουν ό,τι θέλουν στο τάραφλεξ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πειραιώτισσες να χτίζουν διαφορά από την αρχή και το 25-9 έφερε το τέταρτο πρωτάθλημα. Μια ονειρεμένη σεζόν είχε φτάσει πλέον στο τέλος της...
Η Τσβετάνοβα ήταν εντυπωσιακή στην επίθεση, ενώ η Κονόμη έβγαλε 23 άμυνες και έκανε εκπληκτικό τρίτο τελικό. Όλα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν, έβαλα το λιθαράκι τους, ενώ η Μπρίνκμαν πάλεψε στα δυο πρώτα σετ, αλλά μέχρι εκεί.
Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί σε καμία στιγμή του αγώνα. Πάντως, η Θήρα είναι άξια συγχαρητηρίων για την χρονιά που έκανε, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς, έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά.
Τα σετ: 25-14, 27-25, 25-9.

Γιώργος Κουμουτσάκος: ,"Η κυβερνητική προπαγάνδα πέφτει στο κενό."


 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Πριν δύο χρόνια απαξίωναν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, στήνουν πανηγύρι προπαγάνδας.

Ξεχνούν, όμως, να πουν ότι τα ‘’αριστερά πλεονάσματα’’- αντίθετα από τα προηγούμενα - είναι συνέπεια στάσης πληρωμών και σκληρής φοροεπιδρομής που διέλυσαν την οικονομία και τα νοικοκυριά.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα προκαλεί και πάλι την κοινή λογική και τους πολίτες που καθημερινά:
 

  • Βλέπουν τη σύνταξή τους να εξαερώνεται
  •  Γονατίζουν πληρώνοντας όλο και περισσότερους φόρους 
  • Τρέμουν που βλέπουν τον εφιάλτη της αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου ακόμα και του διαδικτύου να γίνεται  πραγματικότητα.

Και πάνω από όλα,
 

  • Βιώνουν την οδυνηρή ανεργία που εκτινάχθηκε, την ώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν η  μια μετά την άλλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η κυβερνητική προπαγάνδα πέφτει στο κενό.

Δεν πείθει κανέναν.
 
Οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη». 

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα για τη Βραζιλία (Βιντεο)

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα (photos) | onsports.gr
OlympiakiFlogaMesa2Για μία ακόμα φορά, η Ελλάδα και η Αρχαία Ολυμπία έγιναν το κέντρο του κόσμου, καθώς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. «Σήμερα, τιμάται το δώρο των Αρχαίων Ελλήνων στην ανθρωπότητα», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ όταν ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει τον χαιρετισμό του, πριν την έναρξη της διαδικασίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων στην Bραζιλία, Νούσμαν και πλήθος κόσμου.

OlympiakiFlogaMesa1
Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε από την Προθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, η οποία άναψε για πρώτη φορά την Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία, κάνοντας την επίκλησή της στον θεό Απόλλωνα:

«Απόλλωνα, θεέ του ήλιου και της ιδέας του φωτός,
στείλε τις ακτίνες σου και άναψε την ιερή δάδα
για τη φιλοξενη πόλη του  Ρίο
Και συ, ω Δία, χάρισε ειρήνη σ' όλους τους λαούς της Γης
και στεφάνωσε τους νικητές του Ιερού Αγώνα
».


Αμέσως μετά την Αφή στον Ναό της Ήρας, η Πρωθιέρεια και οι ιερείς έκαναν την είσοδό τους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Κατερίνα Λέχου ευχαρίστησε τον θεό Απόλλωνα που έστειλε τις ακτίνες για να ανάψει η Φλόγα και στην συνέχεια έκανε επίκληση στον Δία για να χαρίσει ειρήνη σ’ όλους τους λαούς της γης.
Ακολούθησε η παράδοση της Φλόγας στον Λευτέρη Πετρούνια, πρώτο Λαμπαδηδρόμο και ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι για την Βραζιλία. Μετά τα πρώτα μέτρα, ο Ζιοβάνι Γκάβιο, Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του μπιτς βόλεϊ παρέλαβε την Φλόγα από τον Έλληνα πρωταθλητή. Το… ταξίδι στην Ελλάδα θα διαρκέσει για επτά ημέρες και στην συνέχεια, έπειτα από ειδική εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα ξεκινήσει για την Βραζιλία.

Tο τελευταίο αντίο στο πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμου Αρσένη

Κηδεία Γεράσιμου Αρσένη: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» (photos)
Στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου, στο Κολωνάκι πραγματοποιείται  η εξόδιος ακολουθία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμου Αρσένη.
Ο Γεράσιμος Αρσένης, πέθανε την Τρίτη, 19 Απριλίου, σε ηλικία 85 ετών. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε. 
AdTech Ad
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Γεράσιμο Αρσένη, τον πρώτο «τσάρο της οικονομίας» και στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Image 3 Η εκκλησία έχει "κατακλυστεί" από πλήθος κόσμου, που έχουν φτάσει στο σημείο για να του πουν το τελευταίο αντίο.
Κεντρικό πρόσωπο η σύζυγός του, Λούκα Κατσέλη, που όπως είναι λογικό είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.
Το παρών από την πλευρά της κυβέρνησης έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο υπουργός Πολτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής..
 
Πολλά είναι ακόμη τα πρώην -και νυν- μέλη του ΠΑΣΟΚ που έφτασαν στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσουν τον Γεράσιμο Αρσένη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο -επίσης- πρώην πρόερος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και η τωρινή πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, η οποία συνοδεύεται από τον Θάνο Μωραΐτη. Παρούσα και η επί χρόνια υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, ο Αντρίκος Παπανδρέου, η Δήμητρα - Λιάνη Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς και το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Τσοβόλας.και οι Θεόδωρος Κατσανέβας, Νίκος Σηφουνάκης, Γιάννης Μανιάτης ,Χάρης Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φίλιππος Πετσάλνικος..
Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καρύδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Στέφανος Τζουμάκας. Ακόμη οι Έλενα Παναρίτη, Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Ανωμερίτης και Απόστολος Κακλαμάνης.
Τον Γεράσιμο Αρσένη θέλησαν να τιμήσουν ακόμη η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην "τσάρος" της Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Σταύρος Δήμας.. Στην κηδεία βρέθηκαν κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, και η υφυπουργός Βιομηχανίας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τσάκρη, αλλά και ο εν ενεργεία αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης.
Ακόμη στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου βρέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αλλά και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου..
Επιπρόσθετα, το "ύστατο χαίρε" στον Γεράσιμο Αρσένη είπαν μεταξύ άλλων η Άννα Νταλάρα, η Άννα Φόνσου και ο συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός....
Η ταφή του θα γίνει στο Μαρούσι, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Εκδήλωση του οργανισμού Experience Corinthia - Παρ 22.4 στο "The Westin Athens - Astir Palace Resort"

Πρόσκληση σε εκδήλωση του οργανισμού Experience Corinthia - Παρ 22/4, The Westin Athens - Astir Palace Resort, 7-9μμ
View this email in your browser
Αγαπητοί/ες φίλοι/ες του δικτύου Experience Corinthia,
 
Σας στέλνουμε μια υπενθύμιση την εκδήλωση με θέμα "Η συμβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κορινθία", που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22/4, 7-9μμ στο χώρο του The Westin Athens - Astir Palace Resort, στη Βουλιαγμένη (Αθήνα). Αίθουσα: Iris. Είσοδος: ελεύθερη.
 
Πρόγραμμα εκδήλωσης

Προσλήψεις: Μηχανικοί στον ΑΔΜΗΕ, σταθμάρχες και τεχνικοί στον ΟΣΕ

Το «πράσινο φως» έλαβε η προκήρυξη πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε., σε ειδικότητες Μηχανικών και Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων.
Με 35 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα ενισχυθεί ο ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Πρόκειται για προσωπικό κυρίως σε θέσεις μηχανικών, σταθμαρχών και τεχνικών, όπου οι ανάγκες που καταγράφονται είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
Ολες οι προσλήψεις, σύμφωνα με το Έθνος, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ειδικά στον ΟΣΕ έχει μεσολαβήσει μια επταετία από τις τελευταίες προσλήψεις μονίμων που πραγματοποίησε, ενώ εν τω μεταξύ έχουν αποχωρήσει εκατοντάδες εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδοτήσεων.

aftodioikisi.gr

Τι προβλέπει το «Μνημόνιο 4» για το Δημόσιο (μεταφρασμένο κείμενο)

Επιλογή manager, αξιολόγηση, μισθολόγιο, κινητικότητα, παράνομες προσλήψεις: όλοι οι τομείς που απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια την επικαιρότητα γύρω από την ελληνική Δημόσια Διοίκηση, επιστρέφουν ως αναφορές στο προσχέδιο του… τετάρτου μνημονίου, δηλαδή της σύμφωνίας για το «πακέτο» των πρόσθετων και προληπτικού χαρακτήρα μέτρων που πιέζεται να υπογράψει η κυβέρνηση ώστε να κλειδώσουν οι στόχοι του πλεονάσματος για το 2018, στο ύψος που το υπολογίζουν τα κλιμάκια του κουαρτέτου.
Το μεταφρασμένο από το thepressproject.gr κείμενο του προσχεδίου αναφέρεται συγκεκριμένα:

Μετά το σάλο: Πήραν πίσω τη διάταξη για τις συντάξεις δημάρχων, βουλευτών

Εντολή για… διόρθωση της προκλητικής διάταξης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με την οποία εξαιρούνται οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012 από τους ενιαίους κανόνες ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού πήρε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε, ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να μην υπάρξει εξαίρεση από τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης των συγκεκριμένων κατηγοριών. Ο κ. Κατρούγκαλος, είπε ότι αυτό που του ζήτησε ο πρωθυπουργός ήταν «λογικό» και ότι το πολιτικό μήνυμα είναι σαφές: «Δεν σκοπεύουμε να προστατέψουμε τα προνόμια. Όλοι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση».
Τι προέβλεπε η διάταξη που «κόπηκε»:

Την απόφαση επανεκκίνησης των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Την απόφαση επανεκκίνησης των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ανταποκρινόμενος στις σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες, που δημιουργήθηκαν από την οριζόντια κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών και του Υπουργείου του Ν. 4354/2015, χωρίς να έχει προβλεφθεί μια νέα διαδικασία εξέτασης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε με επιστολή του στις 3 Φεβρουαρίου 2016 προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημάνει τον κίνδυνο αυτό και ζητούσε την άμεση και οριστική λύση του προβλήματος, χωρίς ωστόσο τίποτα να έχει γίνει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Με τη σημερινή του απόφαση, η οποία έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης από το Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ορίζει ότι οι εξετάσεις θα γίνονται εντός του ωραρίου και σε συγκεκριμένες ημέρες ανά Περιφερειακή Ενότητα. 

Συνέδριο Προσφυγικού ζητήματος




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας : Μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα ?  παρευρέθη ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Στεφανόπουλος εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Αππόστολο Παπαφωτίου .
Την έναρξη του συνεδρίου τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος παρουσία του αναπληρωτή  υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ Βίτσα ,εκπροσώπων των σωμάτων Ασφαλείας και του στρατού ,πολλών πρεσβευτών και αξιωματούχων της Ε.Ε , του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη ,του προέδρου της ΕΝ.ΠΕ κ. Αγοραστού ,εκπροσώπων της ΚΕΔΕ ,τον Διευθυντή Επιχειρήσεων της FRONTEX και πολλών άλλων φορέων. Στο συνέδριο αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν θέσεις και απόψεις σχετικές με το προσφυγικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αντιμετωπίζει το ζήτημα η χώρα μας και η Ε.Ε.
Είναι γνωστό πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και προτείνει συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος που διέρχεται η χώρα μας. Ο κ. Στεφανόπουλος σε συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΕΘΑ κ. Βίτσα επεσήμανε τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Περιφερειακής Αρχής ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα δεχθεί αυτοσχεδιασμούς και μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης για εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή πως το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης πρέπει να αποτελεί κοινό ευρωπαϊκό μέλημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί μόνο με διάλογο, συνεργασία και συνεννόηση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Τα πορίσματα του Συνεδρίου αποτελούν βάση για τη μελέτη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί από την ΟΚΕ.             

Κινέζικη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας



ΝΑΥΠΛΙΟ 20/4/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπία της περιφέρειας Χου-νάν   μιας περιοχής της Κίνας με 10 εκατομμύρια πληθυσμό επισκέφτηκε την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, όπου τους υποδέχτηκε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Στεφανόπουλος και τους καλωσόρισε στην Πελοπόννησο και την Αργολίδα. 
Στη συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη στενή φιλία που συνδέει τους λαούς των  δύο χωρών, τόνισε το ενδιαφέρον και τη στρατηγική επιλογή του Περιφερειάρχη κ . Πέτρου Τατούλη για την ανάπτυξη πολιτικών ,πολιτισμικών και οικονομικών συνεργασιών των 2 περιφερειών. Επεσήμανε τα ποιοτικά προϊόντα της Πελοποννήσου όπως το λάδι το κρασί τα πορτοκάλια κτλ  αλλά και την μεγάλη σημασία που δίνει η περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος. παρουσίασε τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και της ομορφιές της Πελοποννήσου.

Από την πλευρά της η Κινέζικη αντιπροσωπεία αφού ευχαρίστησε τον κ. Στεφανόπουλο για την υποδοχή που τους επεφύλαξε αναφέρθηκαν στο ενδιαφέρον τους για τα ελληνικά προϊόντα κυρίως για το λάδι, το κρασί ,τα πορτοκάλια και όλα τα εκλεκτά προϊόντα της Πελοποννήσου. Παρουσίασαν με την σειρά τους τα δικά τους προϊόντα που είναι το ρύζι , το πράσινο  τσάι και ένα προϊόν λαδιού που το εξάγουν από το τσάι και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις φυσικές ομορφιές της Αργολίδας που επισκέφτηκαν, δήλωσαν δε ότι θα παροτρύνουν τους συμπατριώτες τους να επιλέξουν για τουριστικό προορισμό την Πελοπόννησο.

Ο κ. Liu Zonglin προσκάλεσε τον κ. Στεφανόπουλο να επισκεφτεί την Χου-νάν και  ο κ.Στεφανόπουλος αφού τους ευχαρίστησε τους υποσχέθηκε να προσπαθήσει  να ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - Αίτημα κατοίκων Δερβενίου και Περιχώρων περί μη κατάργησης δρόμου στην Αίτημα κατοίκων Δερβενίου και Περιχώρων περί μη κατάργησης δρόμου στην Πεταλού – θέση ΄΄Κόμβος-Γέφυρα΄΄ από την εκτέλεση έργων ΕΡΓΟΣΕ.΄ από την εκτέλεση έργων ΕΡΓΟΣΕ.



 http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2015/09/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%9E%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 21 Απριλίου 2016  
                                                             Αριθμ.Πρωτ.  4922

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη    ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 & ΩΡΑ 20:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   

ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5FWEwaxUaGrGXypwXkwBfT1-NidZc5HdW7034-36k98yxNjW-zkhk_EPnlqUJenD1iZgBimtB4cxpaAMq6QKgNHJrp5yQaMt9Bvj7i1Z1YyY87FQgHfDVx5JVpiCBId2BFRqgpoFQ_lKM/s1600/mirror+05.jpgΞαναδιάβασα με προσοχή την συνέντευξη του πρωθυπουργού που είχε δώσει πριν ενάμιση μήνα στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα με τίτλο "Αθήνα και Ρώμη μαζί για τους πρόσφυγες".

Σε κάποιο σημείο λοιπόν της συνέντευξής του για το μεταναστευτικό αναφέρει: 

"Σε μία κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός καταφέρνουν να αναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Και το κάνουν ενώπιον μίας Ένωσης που κλείνει σύνορα, όπου ενισχύονται η ξενοφοβία και η μισαλλόδοξη ρητορεία της ακροδεξιάς".

Δηλαδή τι μας λέει ο κύριος πρωθυπουργός; 

Μη συμμόρφωση πιστωτικών ιδρυμάτων στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά




Επισυνάπτουμε ΔΤ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό  Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι τρεις Κορίνθιοι βουλευτές, σχετικά με "Μη συμμόρφωση πιστωτικών ιδρυμάτων στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
 
Αθήνα, 19 Απριλίου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό  Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού
ΘΕΜΑ: Μη συμμόρφωση πιστωτικών ιδρυμάτων στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών αλλά και ενώσεων καταναλωτών, διάφορα πιστωτικά ιδρύματα καθυστερούν δραματικά τη χορήγηση των αναλυτικών καταστάσεων οφειλών και την έκδοση των αναγκαίων δικαιολογητικών, που σύμφωνα με το Ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α' 90/14.08.2015) με τον οποίο τροποποιήθηκε ο Ν. 3869/2015, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΩΜΠΟ4653Ο7-ΑΥΦ, Αρ. πρωτ.: 133969/οικ.) του Ν. 3869/2010 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων και την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αίτησης στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.