Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Κινέζικη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας



ΝΑΥΠΛΙΟ 20/4/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπία της περιφέρειας Χου-νάν   μιας περιοχής της Κίνας με 10 εκατομμύρια πληθυσμό επισκέφτηκε την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, όπου τους υποδέχτηκε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Στεφανόπουλος και τους καλωσόρισε στην Πελοπόννησο και την Αργολίδα. 
Στη συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη στενή φιλία που συνδέει τους λαούς των  δύο χωρών, τόνισε το ενδιαφέρον και τη στρατηγική επιλογή του Περιφερειάρχη κ . Πέτρου Τατούλη για την ανάπτυξη πολιτικών ,πολιτισμικών και οικονομικών συνεργασιών των 2 περιφερειών. Επεσήμανε τα ποιοτικά προϊόντα της Πελοποννήσου όπως το λάδι το κρασί τα πορτοκάλια κτλ  αλλά και την μεγάλη σημασία που δίνει η περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος. παρουσίασε τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και της ομορφιές της Πελοποννήσου.

Από την πλευρά της η Κινέζικη αντιπροσωπεία αφού ευχαρίστησε τον κ. Στεφανόπουλο για την υποδοχή που τους επεφύλαξε αναφέρθηκαν στο ενδιαφέρον τους για τα ελληνικά προϊόντα κυρίως για το λάδι, το κρασί ,τα πορτοκάλια και όλα τα εκλεκτά προϊόντα της Πελοποννήσου. Παρουσίασαν με την σειρά τους τα δικά τους προϊόντα που είναι το ρύζι , το πράσινο  τσάι και ένα προϊόν λαδιού που το εξάγουν από το τσάι και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις φυσικές ομορφιές της Αργολίδας που επισκέφτηκαν, δήλωσαν δε ότι θα παροτρύνουν τους συμπατριώτες τους να επιλέξουν για τουριστικό προορισμό την Πελοπόννησο.

Ο κ. Liu Zonglin προσκάλεσε τον κ. Στεφανόπουλο να επισκεφτεί την Χου-νάν και  ο κ.Στεφανόπουλος αφού τους ευχαρίστησε τους υποσχέθηκε να προσπαθήσει  να ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους.