Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Πρόταση βόμβα από τον Ν. Φίλη - Σχεδιάζει υποχρεωτική εκπαίδευση στα σχολεία για 14 χρόνια


Πρόταση βόμβα από τον Ν. Φίλη - Σχεδιάζει υποχρεωτική εκπαίδευση στα σχολεία για 14 χρόνια
Την πρώτη της συνεδρίαση πραγμαγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, υπό την προεδρία του καθηγητή Αντώνη Λιάκου και παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη και της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου.
Ο κ. Φίλης, επίσης, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, την αναμόρφωση της ειδικής αγωγής, μέσω του συστήματος της συνεκπαίδευσης, την καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου παντού, την αλλαγή της δομής του λυκείου και της συνακόλουθης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στο περιεχόμενο σπουδών του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου, ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης, τον τολμηρό ανασχεδιασμό πανεπιστημίων, σχολών και τμημάτων, τη δημοκρατική ρύθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών και άλλα ζητήματα.
«Έχουμε συνείδηση ότι μιας τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο, πόρους και σχεδιασμό», σχολίασε ο υπουργός.

Ασφαλιστικό: Όλα όσα άλλαξαν για συνταξιούχους και εργαζόμενους το 2015

Με αλλαγές στα όρια ηλικίας και αυξημένες εισφορές, αλλά και πολλά σενάρια για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα, αποχαιρετάμε το 2015 αναφορικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.
Αν κάτι, βέβαια, σημάδεψε το 2015, αναφορικά με το ασφαλιστικό ήταν η ψήφιση του τρίτου μνημονίου τον περασμένο Αύγουστο από την Βουλή, όπου, με τεράστια πλειοψηφία, εγκρίθηκε ο οδικός χάρτης των περικοπών για το ασφαλιστικό τα επόμενα τρία έτη.

Φόρο υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση

attached_image0.jpg
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η πρόταση αφορά στη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών (ηλεκτρονικών και μη) ενδεχομένως άνω των 1.000 ευρώ με ένα τέλος της τάξης του ένα τοις χιλίοις.
Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα διευκρινίζουν ότι ο φόρος δεν αφορά τις συναλλαγές των 50, 100 ή 200 ευρώ.
Πάντως, η διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που κατά πάσα πιθανότητα, όπως εκτιμά η εφημερίδα, οι δανειστές θα δεχθούν την πρόταση για αύξηση των εισφορών σε εργοδότες και εργαζομένους κατά 0,50% για κάθε μέρος.

arouraios.gr

Η σφαγή των ... επικουρικών

Με το Ασφαλιστικό θα κάνει «ποδαρικό» η κυβέρνηση τη νέα χρονιά. Στόχος, καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Για τις επικουρικές προκρίνεται το μοντέλο των κλιμακωτών περικοπών μετά τα 170 ευρώ.

Ημερομηνία-σταθμός για το Ασφαλιστικό αναμένεται να είναι η 8η Ιανουαρίου, καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με το κουαρτέτο.

Το προσχέδιο των προτάσεων της ελληνικής πλευράς θα αποσταλεί στους δανειστές στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί περίπου στις 15 Ιανουαρίου.

Στη διαπραγμάτευση με την τρόικα φαίνεται πως η κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις έτσι ώστε να ανάψει το πράσινο φως από τους δανειστές για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές συντάξεις οι μειώσεις που θα γίνουν θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ και πάνω και θα είναι κλιμακωτές από 5% ως 20% για τις υψηλότερες συντάξεις.

Αναλυτικά τα ποσά και τα ποσοστά των μειώσεων:

Ποσό επικουρικής σύνταξης ποσοστό μείωσης

ως 170 ευρώ 0%

170-399 ευρώ 5%-15%

400 ευρώ και άνω 20%

Πηγή: Έθνος - airetos.gr

Αποκαλύψεις που «καίνε» χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους για εμβάσματα – μαμούθ στο εξωτερικό (βίντεο)

Μετά την λίστα Λαγκάρντ και την λίστα Μπόργιανς, έρχεται και η λίστα… των δημοσίων υπαλλήλων! Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News του E tv με τον Νίκο Ευαγγελάτο, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως έχουν φύγει από την Ελλάδα 24.000 εμβάσματα, με το καθένα να ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως από αυτά τα 24.000 εμβάσματα, τα 5.026 έχουν φύγει από δημοσίους υπαλλήλους! Εδώ μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν συνυπολογίσουμε και τους/τις συζύγους των δημοσίων υπαλλήλων, τότε τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ φτάνουν τα 8.000!

Τι λένε λοιπόν τα… απλά μαθηματικά; Πως ένας στους τρεις που έβγαλε εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό, από το 2011 μέχρι και σήμερα (δηλαδή εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης) είναι δημόσιος υπάλληλος!

aftodioikisi.gr

Η συμμορία των απατεώνων αντιδρά με ύβρεις στην ίδρυση στρατιωτικών λυκείων!

ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ!
Τους πείραξε λέει η ίδρυση στρατιωτικών λυκείων, αυτούς που έκλειναν τα σχολεία το ένα μετά το άλλο και έπαιρναν μίζες ακόμα και από τις φωτοτυπίες!
Δεν ξέρουν τα γίδια της διαφθοράς ότι στρατιωτικά λύκεια υπάρχουν μόνον σε πολιτισμένα, δημοκρατικά κράτη, όπως πχ οι ΗΠΑ.
Καιρός ειναι να δούμε την Φώφη να κραυγάζει «ακροδεξιό» τον Ομπάμα και να αναφωνεί: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Greek Hellenic News Feed

 

Μεγάλο Ελληνικό «ΟΧΙ» στην Τουρκία! Έξω οι Τούρκοι από το Αιγαίο



ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Απάντηση στις νέες τουρκικές προκλήσεις έδωσε η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (26/12/2015), ενάντια στη δέσμευση τριών μεγάλων περιοχών του κεντρικού, βόρειου και νότιου Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις, από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως και την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

Greek Hellenic News Feed

 

Non paper NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Για τις μειώσεις συντάξεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Αρχική
«Προεκλογικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έταζε 13η σύνταξη.
Στη συνέχεια, προσπαθούσε να πείσει ότι “δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων”.
Τώρα, τόσο ο Πρωθυπουργός, ο αρμόδιος υπουργός και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας, έτσι, μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.
Ήδη, όμως, ενέγραψαν στον Προϋπολογισμό του 2016 περικοπές συντάξεων που ξεπερνούν το 1,7 δις ευρώ και δεν αφορούν μόνο τις επικουρικές. Δεσμεύτηκε, όμως, σε περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ, που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δις ευρώ.   
Και, ήδη, όπως επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής κ. Γιάννης Βρούτσης, αντί να δώσουν 13η σύνταξη, έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα σε 13 μειώσεις συντάξεων.
Συγκεκριμένα: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ κα ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Αρχική

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη για τις συντάξεις, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ψεύδεται και πάλι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κατηγορώντας άλλους για όσα ήδη απεργάζεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις συντάξεις. Ήδη, άλλωστε, ενέγραψε στον Προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δις ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δις. Και, ήδη, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη που υποσχόταν, προχώρησε σε 13 μειώσεις συντάξεων.
Προεκλογικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έταζε 13η σύνταξη και αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
Μετεκλογικά, προσπαθούσε να πείσει ότι “δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων”.
Τώρα, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις επικουρικές.
Κανένας πια δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται».

Οι πρώτοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Με δύο γραπτούς διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού αμέσως μετά τις  ... 

Η παράκαμψη των οχημάτων από την Ν.Ε.Ο στο Δερβένι και η κατασκευή γέφυρας στα Λαλέικα




Από τον τ. Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαο Βασ. Λαζανά , λάβαμε την παρακάτω επιστολή - πρόταση του , προς την Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σχετικά με την παράκαμψη οχημάτων από την Ν.Ε.Ο μέσω της καταργηθείσης σιδ.γραμμής εις το ύψος του παλαιού σιδ.σταθμού και για ένα διάστημα περίπου 600 μ.(από Αθήνα προς Πάτρα) όπου θα επανέρχεται εις την Ν.Ε.Ο.και την κατασκευή γέφυρας στα Λαλέικα, και την οποία δημοσιοποιούμε. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

XΑΡΙΛΑΟΣ ΛΑΖΑΝΑΣ του Βασιλείου
τέως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου
Τηλ.επικ/νίας: 6978417365
                                                                                                                    ΠΡΟΣ  ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ    
 ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

                                                                                                                       (Υπόψη Προέδρου Δ.Σ κ.Νιάρρου)
                                                
         Κύριε Πρόεδρε κατ΄αρχάς σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που επιδείξατε  εις την προηγούμενη επιστολή-πρότασή μου για την παράκαμψη των οχημάτων από την Ν.Ε.Ο μέσω της καταργηθείσης σιδ.γραμμής εις το ύψος του παλαιού σιδ.σταθμού και για ένα διάστημα περίπου 600 μ.(από Αθήνα προς Πάτρα) όπου θα επανέρχεται εις την Ν.Ε.Ο.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Πρόγραμμα Δοξολογίας για το Νέο Έτος 2016 και για την Εορτή των Θεοφανίων



                                EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                           ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                         Λουτράκι 28/12/15
                                          ΔΗΜΟΣ                                                         
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ   Αριθ. Πρωτ.25574

                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Δ/νση:   Ιάσoνος 1, 20300 Λουτράκι
Τηλ:       2744360112/113
Fax:        2744067978


Σας κοινοποιούμε το παρακάτω πρόγραμμα Δοξολογίας για το Νέο Έτος 2016 και για την Εορτή των Θεοφανίων και παρακαλούμε όπως προσέλθετε σε αυτές.

                Ο Δήμαρχος

 
                                                                                          Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δοξολογία για το Νέο Έτος - 1η Ιανουαρίου 2016

  Λουτράκι: Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Λουτρακίου,
και ώρα 10.00 π.μ.
                        Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.45 π.μ.

  Άγιοι Θεόδωροι:  Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Αγίων Θεοδώρων,
                              και ώρα 10.00 π.μ.
                        Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.45 π.μ.

      Περαχώρα:  Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περαχώρας,
                              και ώρα 10.00 π.μ.
                        Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.45 π.μ.

       Ίσθμια:  Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Ισθμίας,
                        και ώρα  9.45 π.μ.
                        Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.30 π.μ.

Μέγας Αγιασμός των Θεοφανίων - 6η Ιανουαρίου 2016

Λουτράκι:                Στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός για την Εορτή των Θεοφανίων και στη συνέχεια κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα (Προβλήτα λιμανιού Λουτρακίου).
Η προσέλευση των Επισήμων στον Ιερό Ναό πρέπει να γίνει μέχρι τις 09:45 π.μ.
Έπαρση και υποστολή Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Λουτρακίου.

Άγιοι Θεόδωροι:    Στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός για την Εορτή των Θεοφανίων και στη συνέχεια τελετή καθαγιασμού των υδάτων (Προβλήτα λιμανιού Αγίων Θεοδώρων).
Η προσέλευση των Επισήμων στον Ιερό Ναό πρέπει να γίνει μέχρι τις 09:45 π.μ.

Περαχώρα:              Στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός για την Εορτή των Θεοφανίων και στη συνέχεια κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα (Λίμνη Βουλιαγμένης).
Η προσέλευση των Επισήμων στον Ιερό Ναό πρέπει να γίνει μέχρι τις 09:45 π.μ.

Ίσθμια:                     Στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός για την Εορτή των Θεοφανίων και στη συνέχεια τελετή καθαγιασμού των υδάτων.
Η προσέλευση των Επισήμων στον Ιερό Ναό πρέπει να γίνει μέχρι τις 09:45 π.μ.


Τα εκκλησιαστικά θα ρυθμίσουν οι αρμόδιοι Ιερείς, τα στρατιωτικά οι Στρατιωτικές Αρχές και τα της Τάξης τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα.


Κοινοποίηση:
- Φιλαρμονική Δήμου


Ο λαός συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος διαφωνεί με τον εαυτό του!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μιλώντας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της «πρώτη φορά αριστερά» χρονιάς, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο λαός συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης – και επομένως πρώτη φορά αριστερή διαταγή και τα σκυλιά δεμένα!
Την ίδια μέρα, ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», δήλωνε ότι εξακολουθεί να είναι μαρξιστής, αν και η κυβέρνηση εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί!
Ο δε κ. Σπίρτζης δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ότι… υπογράφει με πόνο ψυχής!
Δηλαδή, ο μεν λαός συμφωνεί με την κυβέρνηση, η δε κυβέρνηση διαφωνεί με τον λαό που συμφωνεί μαζί της.
Ουδέποτε στο παρελθόν είχε τόσο πολύ υποτιμηθεί η νοημοσύνη του λαού.

IS THERE A EUROPEAN IDEA?

Is there a European idea? Is there Europe? What gave birth after millions dead of WWII has definitely disappeared. National interest is above all again. Like 1648 everyone is set to  defend its own roots. One nation is accusing other inside Europe as negligent or selfish. Productive or lazy.
Economic crisis after Lehman Brothers explosion and refugees cataclysm founded Europe completely unprepared and self destructive. What was founded once upon a time as a sole set of rules and principles of life has been transformed nowadays as a simple temporarily national interest without sense and beauty no doubt.