Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ο Μητσοτάκης μιλάει για “αδίστακτη προπαγάνδα” της κυβέρνησης


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμη και από τυπικούς διάλογους που γίνονται σε προκαθορισμένο σκηνικό, προκύπτουν αλήθειες: Ο κ. Τσίπρας, υμνώντας την φιλοευρωπαϊκή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015, χωρίς ντροπή ομολόγησε δημοσίως πως με το δημοψήφισμα έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έξοδός της από το ευρώ. «Είχατε δίκιο» λέει τώρα στους πολίτες που πριν από τρία χρόνια απαξίωνε, ενώ διεκδικούσαν το αυτονόητο: την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.
Με τον ίδιο κυνισμό, αποφεύγει να μιλήσει για τα δύο αχρείαστα μνημόνια με τα οποία επιβάρυνε τους Έλληνες. Για τη γενικευμένη λιτότητα και τη φοροκαταιγίδα μίας τριετίας. Και για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο.
Θρασύς και αλαζόνας, εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Και αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του.
Η ρύθμιση που πήρε  για το χρέος απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012.
Δεν θα αφήσουμε την αδίστακτη προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τις ολέθριες επιλογές τους με φιέστες και νέα ψέματα.
Την Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει στη Βουλή πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία. Εκεί, ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα. Οι Έλληνες αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα».

Το πλεόνασμα των συμβολισμών Τσίπρα. Και το… ραντεβού στις κάλπες


Του Φρίξου Παλαιολόγου

Μια ομιλία γεμάτη συμβολισμούς, σε επίπεδο ουσίας και εικόνας.
Ο Αλέξης Τσίπρας με γραβάτα, στο Ζάππειο, την ημέρα “ρύθμισης του ελληνικού χρέους”.
Με μια ομιλία… πλεονασματική σε εικόνες από το μέλλον, όπως θα ευχόταν ο Πρωθυπουργός να είναι.
Μια ομιλία… ραντεβού στις κάλπες.
Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της:

ΝΔ: Φαιδρή η εικόνα Τσίπρα με τη… γραβάτα Ζάεφ

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα, με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν.
Μέχρι εδώ, όμως. Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία. Και προσβάλλονται όταν στη θέση του Πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου.
Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν να μεταμφιέζονται όπως θέλουν. Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της».





Κάθε λέξη… των απομνημονευμάτων του Ανδρέα (και του Μιτεράν)


Του Νίκου Φυλάγγελου

Μετά τη νίκη του απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, τον Ιανουάριο του 2015, είχε εκφωνήσει στη Βουλή μια ομιλία, μια αποστροφή της οποίας ζήλεψαν αρκετοί λογογράφοι.
Κάθε λέξη του Συντάγματος…

Ανατροπή-μισή πρόκριση για Ελβετία που κέρδισε 2-1 την Σερβία

Η Ελβετία έκανε την ανατροπή στο Καλίνινγκραντ απέναντι τη Σερβία και πλέον είναι φαβορί για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, με δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο, πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στους Σέρβους, οι οποίοι αν και προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό με τον Μίτροβιτς, έδειξαν… λίγοι μπροστά στους μαχητικούς Ελβετούς. Τα γκολ που ισοδυναμούν με… μισή πρόκριση για τους νικητές σημείωσαν οι Τσάκα (52΄) και Σακίρι (90΄).
Η Ελβετία με τη νίκη αυτή έφτασε τους 4 βαθμούς, όσους και η Βραζιλία, ενώ η Σερβία έμεινε στους 3. Βραζιλία και Σερβία θα αγωνιστούν την τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου, την ίδια στιγμή που οι Ελβετοί θα αντιμετωπίσουν την… αδιάφορη Κόστα Ρίκα.
ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς (81` Ράντονιτς), Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς, Τάντιτς, Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Κόστιτς (64` Λιάγιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μάτιτς.
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Ακάνζι, Σεφέροβιτς (46` Γκαβράνοβιτς), Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Ζούμπερ (93` Ντρμιτς), Σάρ, Τζεμαϊλί (73` Εμπολό), Σακίρι.

Με δύο γκολ του Μούσα η Νιγηρία 2 - 0 την Ισλανδία

Νιγηρία-Ισλανδία 2-0: Ο Μούσα της... Αργεντινής!
Οι «Σούπερ Αετοί» έκαναν το... χατίρι του Μέσι και όλων των φίλων της «Αλμπισελέστε», επικρατώντας των Ισλανδών χάρη στα δύο γκολ του απίστευτου Αχμέντ Μούσα.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τη Βραζιλία που κέρδισε με 2-0 την Κόστα Ρίκα

Βραζιλία - Κόστα Ρίκα 2-0: Χαμογέλασε στις καθυστερήσεις
Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις η Βραζιλία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ της Ρωσίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα για τον 5 όμιλο. 
Τα γκολ των Φιλίπε Κουτίνιο στο 91΄ και Νεϊμάρ στο 97΄, λύτρωσαν τη Βραζιλία στην Αγία Πετρούπολη που μπορεί και πάλι να μην  ικανοποίησε με την απόδοσή της αλλά με την νίκη της αυτή  κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στους «16», ενώ μια ενδεχόμενη δεύτερη ήττα σηματοδοτεί τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Βραζιλία: Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο, Ζέσους, Νειμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Γουίλιαν (46’ Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68’ Φιρμίνιο), Φάγκνερ
Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν, Βενέγκας, Γκαμπόα (75’ Κάλβο), Γκούζμαν (83’ Τεγιέντα), Ουρένα (54’ Μπολάνος)

Βενιζέλος για Eurogroup: Να φορέσει φιόγκο ο Τσίπρας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/venizelos-500.jpg
Ανακοίνωση στην οποία σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup εξέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει ότι με τις χθεσινές αποφάσεις του για την Ελλάδα, το Eurogroup επέστρεψε στις δεσμεύσεις του 2012.

ΝΔ για Eurogroup: Η Ελλάδα πλήρωσε τις αυταπάτες που είχε ο Τσίπρας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/nea-dimokratia-grafeia-1000.jpg
Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014 αν ο κ. Τσίπρας δεν δοκίμαζε στην πλάτη των Ελλήνων τις αυταπάτες του» αναφέρει σε ανακοίνωσή η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

Σταϊκούρας: Η απόφαση του Eurogroup είναι χειρότερη και από αυτή του 2017

 

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Eurogroup είναι χειρότερη και από αυτή του 2017.
Νέες μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου έρχονται. 
Εξοντωτικά πλεονάσματα επιβάλλονται μέχρι το 2060.
Οι θεσμοί θα εξακολουθούν να μας αξιολογούν κάθε τρεις μήνες. 
Ακόμη και ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν για το χρέος, θα εξαρτώνται από την τήρηση του 4ου μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.
Η Ελλάδα χρειάζεται υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.
Και αυτό μόνο μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το διασφαλίσει».

Ο Τσίπρας αποκάλυψε το αφήγημα της ρητορικής του, στη συνάντηση με Παυλόπουλο


Το αφήγημα της ρητορικής την οποία θα αναδείξει, και στην οποία θα εστιάσει το επόμενο διάστημα, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Με τη χθεσινή απόφαση του #Eurogroup, το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο.
Η 21η Ιουνίου 2018 μένει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρώπη, ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα.”.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας στο Ζάππειο, παρόλο που… δεν έφερε γούρι στους προηγούμενους


Του Νίκου Φυλάγγελου

Το Ζάππειο, δικαιούται να υποστηρίζει ότι… τα έχει δει όλα.
Εκεί όπου ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε τη Συνθήκη ένταξης της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τη δική του φιέστα για την “έξοδο από τα Μνημόνια”.
Είχαν προηγηθεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2007, όταν ανακοίνωσε… όρθιος την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ηττημένου ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν του έφερε γούρι.
Ακολούθησε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το 2010, όταν επιχείρησε να οικοδομήσει μια αντι-μνημονιακή στρατηγική. Δεν του έφερε γούρι.
Τρίτη και… φαρμακερή λοιπόν, με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αν μη τι άλλο, ο σημερινός Πρωθυπουργός επιδεικνύει… άγνοια κινδύνου.
‘Η, δεν ασχολείται με… προλήψεις.

ysterografa.gr

Η Τουρκία στις κάλπες, η Δημοκρατία… στο απόσπασμα


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Το κεκτημένο της αυτοδιάθεσης ενός λαού, είναι, ειδικά στις μέρες μας, μια εξαιρετικά συζητήσιμη έννοια.
Εμείς, για παράδειγμα, τη χάσαμε την αυτοδιάθεσή μας, από τη στιγμή που ο τελευταίος των Παπανδρέου μας έβαλε στα Μνημόνια, το 2010.

Η γραβάτα του Τσίπρα, «θηλιά» για τους Έλληνες: Στην αγχόνη των Μνημονίων για ακόμα 42 έτη!

http://arouraios.gr/wp-content/uploads/2018/06/asdf-1.jpg
Μπορεί η κυβέρνηση και σύσσωμη η Ευρώπη να πανηγυρίζει για τις αποφάσεις του Eurogroup, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική για τους Ελληνες πολίτες που θα βρίσκονται κάτω από την αγχόνη των Μνημονίων για ακόμα 42 έτη!

«Εξωτερικές ωτίτιδες» του καλοκαιριού


kalokairiniotitida_pataridou.jpgΝιώθετε ενόχληση στο αυτί, εκείνον το χαρακτηριστικό οξύ πόνο που μοιάζει σαν να σας «τρυπά» το κεφάλι, και επιπλέον δεν ακούτε καλά; Κατά πάσα πιθανότητα, έχετε ωτίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Ζαρωμένο δέρμα: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται


zaromeno_derma_michelakis_ring.jpgΚαθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του και χαλαρώνει. Όταν όμως αρχίζει να γίνεται λεπτό και με ζάρες, σαν το χαρτί κρεπ, η ηλικία μπορεί να μην είναι μία από τις βασικές αιτίες.
Διαβάστε περισσότερα 
 stogiatro.gr

Editor’s Pick: Η Ευρώπη μετά τις Πρέσπες

 logo hi logo
Συνεχίζονται οι καταιγιστικές εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε μια εβδομάδα δίχως τέλος με φόντο τη συμφωνία-ορόσημο Ελλάδας – ΠΓΔΜ στις Πρέσπες. Σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαρακτήρισαν ιστορική τη διμερή συμφωνία, με το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ να δίνει και επίσημα το «πράσινο φως» για την εφαρμογή της.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


                             https://evoikon-amea.gr/images/image003.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                      Ξυλόκαστρο 22 Ιουνίου 2018 
                                                       Αριθμ.Πρωτ. 6197

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 


       Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 26  ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 & ΩΡΑ 20:30΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:  

Συντήρηση και κατασκευή νέου ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αρκαδίας



http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg?itok=SYPMb-vp
Ένα σημαντικό έργο που θα αναζωογονήσει την νότια Κυνουρία ενεκρίθη κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Πρόκειται για τον ηλεκτροφωτισμό γεφυρών χειμάρρου Δαφνώνα Νότιας Κυνουρίας, «Συντήρηση και κατασκευή νέου ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αρκαδίας» προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. 


Πέτρος Τατούλης: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κοντά στο περιβάλλον

Με τους Κορίνθιους, Γιώργο και Στέλιο Γκόλγκαρη σολίστ, η συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, 2 Ιουλίου στην Λάρνακα.

Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 2018.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση STELIOS-GEORGE GOLGARIS.jpgΜε την συμμετοχή των διεθνούς φήμης κιθαριστών Γιώργου και Στέλιου Γκόλγκαρη (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης), που συμπράττουν ως σολίστ με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, στην συναυλία της 2ας Ιουλίου στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μουσικής Λάρνακας 2018.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοΐζας, που δημιούργησε και συνένωσε τα Κιθαριστικά Τμήματα που έχουν συσταθεί  σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η Ορχήστρα πρωτοεμφανίσθηκε τον Ιανουάριο του 2017 σε συναυλίες στην Λευκωσία και την Λεμεσό.
Στην συναυλία της Λάρνακας, την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Βαγγέλης Μπουντούνης.

Στο Νομισματικό Μουσείο, το περίφημο Apollon Guitar Ensemble την Κυριακή 24 Ιουνίου

Εμφάνιση APOLLON ENSEMBLE+++.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Ίλιου Μέλαθρον του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, θα εμφανιστεί το περίφημο Κιθαριστικό Σύνολο, Apollon Guitar Ensemble, θα εμφανιστεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στις εκδηλώσεις του Ωδείου Μάνδρας, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του μαέστρου Ελευθερίου Καλκάνη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ-Όταν ο µικρός Ντοµινίκ θύµωσε µε το φεγγάρι - ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ


Ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει
στην παρουσίαση του παραµυθιού του Στέλιου Κρητικού

Όταν ο µικρός Ντοµινίκ θύµωσε µε το φεγγάρι

που θα πραγµατοποιηθεί
την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 20:00,
στο Ίδρυµα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
(Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 – Αθήνα).

Θα µιλήσουν:

Εξαιρετικά σημαντικός ο διάλογος ανάμεσα σε ασθενή και γιατρό, για την καλύτερη θεραπεία


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsKwYHK6jQPPYpx57r2Cp3Dbbu-_iVb_JAqNdbDAQ0HsaWeoZdv9W2rv5NvxHsaTy9YpdfgQaDjUGkMZF5r0Bn1PzPwfs8InHqQDDg1KX3fSQ8_fAPP9rMicuF7hK8BHW8eMZBrwLUS4ge/s600/me%25CC%2581dico-e-paciente.jpg
Σε μία εποχή όπου η ιατρική ενημέρωση παρέχεται απλόχερα μέσω του διαδικτύου και ταυτόχρονα η υγειονομική περίθαλψη έχει αλλάξει σημαντικά, ο ασθενής έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο με το γιατρό του. 

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ πΓΔΜ


 
Δελτίο Τύπου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, τα μέλη και οι φίλοι  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις  τους Βουλευτές του Νομού μας καθώς  και τα στελέχη  της  Κυβέρνησης, που έδωσαν τη μάχη για την ολοκλήρωση και την υπογραφή της συμφωνίας και που καθημερινά δίνουν τη μάχη για να γίνουν γνωστά τόσο το περιεχόμενο της, όσο και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή.

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στη θερινή σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 22 Ιουνίου 2018
                                                     
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εργασίες του Γ΄ Μέρους της Συνόδου 2018 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθούν στο Στρασβούργο 25-29 Ιουνίου 2018, θα συμμετάσχει η ελληνική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή των βουλευτών Αννέτας Καββαδία, ως επικεφαλής, Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, Αθανασίας Αναγνωστοπούλου, Ειρήνης Κασιμάτη, Θεοδώρας Μπακογιάννη, Γεωργίου Ψυχογιού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γεωργίου Μαυρωτά.
 
Η Συνέλευση κατά την έναρξη των εργασιών θα εκλέξει Πρόεδρο με μοναδική υποψήφια, στο πλαίσιο της κυκλικής εναλλαγής, την κ. Liliane Maury Pasquier (Ελβετία, SOC).

Απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης, ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής από τον Δήμαρχο της Σαγκάης


                                                                              Σαγκάη, 22 Ιουνίου 2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Σαγκάη σήμερα είναι το κέντρο των μεγάλων οικονομικών στόχων και δραστηριοτήτων, χρηματοοικονομικών, εμπορίου, ναυτιλίας, και μπορεί σίγουρα να αποτελέσει έναν πόλο και πολιτιστικών ανταλλαγών και σχέσεων, αλλά και τουριστικής ανάπτυξης, έτσι ώστε η πολύ μεγάλη οικονομική δραστηριότητα που υπάρχει, να αποκτήσει στο επίκεντρό της και τον άνθρωπο». 

Πέτρος Τατούλης από το Φραγμα του Ασωπού: «Σώσαμε ένα μεγάλο έργο, που θα λύσει πολλά προβλήματα στην Κορινθία»


Εμφάνιση Φωτο 1 από Φράγμα Ασωπού.jpg

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Άγγελο Παπαγγελόπουλο, τους περιφερειακούς συμβούλους Θανάση Πισιμίση, Γιώργο Πετρίτση, τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Καλαντζή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γονούσας Παναγιώτη Καλαντζή και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισκέφτηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 το εργοτάξιο του έργου «Κατασκευή Φράγματος Ασωπού Κορινθίας»
Εμφάνιση Φωτο 3 από Φράγμα Ασωπού.jpg
Εμφάνιση Φωτο 2 από Φράγμα Ασωπού.jpgΚατά την παρουσία του στο χώρο του εργοταξίου, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από την ανάδοχο εταιρεία σχετικά με την πρόοδο και τον προγραμματισμό των εργασιών, όπου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται να έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες του έργου στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, σε ένα μεγάλο έργο της Κορινθίας, που πέρασε από κρίσιμη φάση και σώθηκε μέσα από προσωπικές παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαρ. Κασσίμη.
Εμφάνιση Φωτο 4 από Φράγμα Ασωπού.jpg 
Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, θα αξιοποιήσει το υδάτινο δυναμικό του Ασωπού, για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και θα αναδείξει σε βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πώς «Παλέψαμε για το Φράγμα του Ασωπού, καταφέραμε να το σώσουμε ως μεγάλο και σημαντικό έργο και πλέον προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς για την αποπεράτωσή του. Ο ανάδοχος μας παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα του έργου, με το οποίο ανέδειξε τους γρήγορους ρυθμούς εκτέλεσης των εργασιών και πλέον ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για την Κορινθία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020».


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/2018-06-21T154221Z_470525998_RC1C5D5AE860_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-FRA-PER-768x491.jpg
Η Γαλλία έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τη Ρωσία και την Ουρουγουάη, που σφράγισε και μαθηματικά την πρόκριση της στους «16» του Μουντιάλ 2018. Οι «τρικολόρ» διπλασίασαν τις νίκες τους στον τρίτο όμιλο, επικρατώντας του Περού με 1-0, χάρη σε γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ. 

Μαγική Κροατία 3 - 0 «πάτησε» την Αργεντινή!

Μουντιάλ 2018: Η Κροατία «πάτησε» την Αργεντινή! Στο καναβάτσο η παρεά του εξαφανισμένου Μέσι [pics, vids] | Newsit.gr

Αντιμέτωπη με τον πρόωρο αποκλεισμό είναι Αργεντινή αφού μετά την ισοπαλία με την Ισλανδία, ηττήθηκε από την Κροατία στο δεύτερο αγώνα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας με σκορ 0-3.
Ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του μοιάζουν με ομάδα δίχως αρχή και τέλος και δίκαια έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στους Κροάτες που έδειχναν πιο σίγουροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΙΑΣΩ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της COSCO και τον Αντιπρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου για την Εξωτερική Πολιτική

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Σαγκάη, 21 Ιουνίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι προοπτικές ανάπτυξης των επενδύσεων στη μεταμνημονιακή εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018 αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Πρόεδρος της COSCO κ. Xu Lirong, σε συνάντησή τους σήμερα στη Σαγκάη.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας; Που ωφελεί και πότε πρέπει να αποφεύγεται; Προκαλεί μαύρες κενώσεις



Ο φυτικός άνθρακας είναι μια λεπτή, σκουρόχρωμη και άοσμη σκόνη, η οποία παράγεται μετά από καύση απουσία αέρα. Απορροφά τα εντερικά αέρια και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ευερέθιστου εντέρου. Σε συνδυασμό με την αλόη, τα προβιοτικά και το ψίλλιο ανακουφίζει σημαντικά τα συμπτώματα της ελκώδους κολίτιδας.