Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Πέτρος Τατούλης από το Φραγμα του Ασωπού: «Σώσαμε ένα μεγάλο έργο, που θα λύσει πολλά προβλήματα στην Κορινθία»


Εμφάνιση Φωτο 1 από Φράγμα Ασωπού.jpg

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Άγγελο Παπαγγελόπουλο, τους περιφερειακούς συμβούλους Θανάση Πισιμίση, Γιώργο Πετρίτση, τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Καλαντζή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γονούσας Παναγιώτη Καλαντζή και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισκέφτηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 το εργοτάξιο του έργου «Κατασκευή Φράγματος Ασωπού Κορινθίας»
Εμφάνιση Φωτο 3 από Φράγμα Ασωπού.jpg
Εμφάνιση Φωτο 2 από Φράγμα Ασωπού.jpgΚατά την παρουσία του στο χώρο του εργοταξίου, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από την ανάδοχο εταιρεία σχετικά με την πρόοδο και τον προγραμματισμό των εργασιών, όπου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται να έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες του έργου στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, σε ένα μεγάλο έργο της Κορινθίας, που πέρασε από κρίσιμη φάση και σώθηκε μέσα από προσωπικές παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαρ. Κασσίμη.
Εμφάνιση Φωτο 4 από Φράγμα Ασωπού.jpg 
Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, θα αξιοποιήσει το υδάτινο δυναμικό του Ασωπού, για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και θα αναδείξει σε βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πώς «Παλέψαμε για το Φράγμα του Ασωπού, καταφέραμε να το σώσουμε ως μεγάλο και σημαντικό έργο και πλέον προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς για την αποπεράτωσή του. Ο ανάδοχος μας παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα του έργου, με το οποίο ανέδειξε τους γρήγορους ρυθμούς εκτέλεσης των εργασιών και πλέον ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για την Κορινθία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020».


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου