Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Έως 75.000 € χρηματοδότηση στους Δήμους για τη βρεφική, παιδική και βρεφονηπιακή φροντίδα. · Ο Δήμος Κορινθίων μεταξύ των δήμων που μπορούν να ιδρύσουν έως και 2 δομές.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει πρόγραμμα χρηματοδότησης, από πόρους του Υπουργείου, σε Δήμους της Χώρας και σε νομικά τους πρόσωπα για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.
Οι Δήμοι οι οποίοι ήδη λειτουργούν, είτε με τις υπηρεσίες τους, είτε με νομικά τους πρόσωπα, σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας καλούνται να υποβάλουν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ NINO BIXIO ΚΑΙ SEBASTIANO VENIERO


  
  Πύλος, 3/05/2018

    


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
     ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                                
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ



http://www.arttravel.gr/images/arttravel/cities/pylos.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια των τιμητικών πλακετών εις μνήμην των πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις τραγωδίες Nino Bixio στην Πύλο και Sebastiano Veniero στη Μεθώνη.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας του Παπα – Γιώργη Πετρή ανοίγουν νέους δρόμους έρευνας και καταγραφής της πολιτισμικής μας κληρονομιάς»


Εμφάνιση 20180502_225500.jpg

Εμφάνιση 20180502_210045.jpgΜε μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίου «Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας» του ιερέα Γεωργίου Πετρή σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ίδρυμα Ζαφείρη, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εμφάνιση IMG_5887.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη

«Χρειάστηκε θάρρος απέναντι στην ανομία και τη διαπλοκή» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για το ΕΣΡ κηρύσσοντας την έναρξη της Ημερίδας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

Εμφάνιση IMG_2018_05_03_127.jpg 
Συγχαρητήρια στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το θάρρος που επέδειξε απέναντι στην ανομία και τη διαπλοκή, καταλήγοντας ομόφωνα, με επιστημονικότητα και ακρίβεια, κάνοντας τομή σε όλα τα ερίζοντα θέματα, απέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης κηρύσσοντας το πρωί την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών, που πραγματοποιείται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με θέμα «Ανεξάρτητες Αρχές: Η εξέλιξη του θεσμού στην ελληνική πραγματικότητα».

Νόμοι για την μετανάστευση υπήρχαν πριν το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξήλωμα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Άλλο ένα νομοθέτημα για τη μετανάστευση συζητείται από την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, δυο μόλις χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4375 του 2016, ο οποίος είχε ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος και για τον οποίο η κυβέρνηση κοκορευόταν πως έδινε αποφασιστικές λύσεις διαρκείας.
Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος νόμος έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, η οποία ήλθε ως συνέπεια του νόμου του 2016.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Προς απόσυρση ο "Κλεισθένης"

http://dimos.gr/wp-content/uploads/2017/12/dimos-xylokastro-evrostini-kor-orizontes.png
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                      Ξυλόκαστρο 3 Μαίου 2018 
                                                       Αριθμ.Πρωτ. 4299

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η




Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7  ΜΑΙΟΥ 2018 & ΩΡΑ 19:00΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   
                             
1.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι)
2.   Έγκριση παραχώρησης  ιδιοκτησιών 1ου  Δημοτικού και 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου στην ΚΤΥΠ.ΑΕ
3.   Έγκριση μελέτης για τη διενέργεια   αρχιτεκτονικού  διαγωνισμού ιδεών με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΔΟΥ Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΑΠΟ ΒΑΓΕΝΑ ΕΩΣ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ»
4.   Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2018  για το έργο : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Π.Δ.Ε.055 ποσού 150.000€.


  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

                                    ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Ημερίδα στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους με θέμα την ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας και της υγείας των νέων εργαζομένων.

 Εμφάνιση 20180430_102701.jpg



                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση 20180430_103456.jpg
Εμφάνιση 20180430_103644.jpgΣτα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για τη ασφάλεια και την υγεία στην εργασία  την 28η  Απριλίου κάθε έτους και της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας 28/4 - 5/5, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) / παράρτημα Τρίπολης,

Η ατζέντα Μητσοτάκη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού


Ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε το απόγευμα σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, με θέμα τη μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ως εξής:
Θα σας μιλήσω σήμερα για συγκεκριμένες δράσεις που έχουν τρεις πολύ συγκεκριμένους στόχους: Αντιμετώπιση της “σχετικής φτώχειας”, ανακούφιση από την “ακραία φτώχεια”, χτύπημα του κοινωνικού αποκλεισμού.