Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Ο Δ. Σκούρας μίλησε για στημένες δημοπρασίες έργων!!!- Ζητάει περισσότερο σεβασμό στο δημοτικό χρήμα

Δ. Σκούρας: «Σε αυτά που λέω δεν έχει τολμήσει κανείς μέχρι σήμερα να μου κάνει μήνυση…»
Σε ανάρτησή μας την περασμένη Παρασκευή αναφέραμε μεταξύ άλλων: «Η επιμονή του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Δ. Σκούρα (και του συνδυασμού του) στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έφερε αποτέλεσμα και ήταν ένα «μάθημα» για τη δημοτική αρχή αλλά και για τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Α. Κλαδούχο!
Εν συντομία περιγράφουμε τι συνέβη. Υπήρξε μία δημοπρασία για τις παιδικές χαρές του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Η οικονομική προσφορά του μοναδικού (εργολάβου) που διεκδικούσε το έργο ήταν 283.000 ευρώ περίπου. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Δ. Σκούρας και εν συνεχεία όλος ο συνδυασμός του επέμεναν λέγοντας ότι συμφωνούν με το έργο αλλά η τιμή είναι παραπάνω από υπερβολική, κάτι το οποίο η δημοτική αρχή του κ. Κλαδούχου μάλλον δεν θεώρησε σημαντικό!
Ο κ. Σκούρας όμως επέμενε και στη συνέχεια η επιτροπή διαγωνισμού, που αποτελείται από υπαλλήλους του δήμου, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση της τιμής. Στη συνέχεια ο εργολάβος για να μη χάσει το έργο κάνει μία γενναία έκπτωση 27% επι της αρχικής τιμής. Έτσι λοιπόν αντί για 283.000 ευρώ που ακουγόταν στην αρχή το έργο θα κοστίσει περίπου 209.000 ευρώ!!! Περίπου 80.000 ευρώ πιο κάτω δηλαδή από την αρχική τιμή!!!…»


Αποκαλύψεις «φωτιά» από τον Δ. Σκούρα στον Φ. Νικολακόπουλο!
Ο διευθυντής της korinthiannews.gr Φ. Νικολακόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Σκούρα για το παραπάνω θέμα προκειμένου να καταθέσει την άποψή του. Ο κ. Σκούρας ανέφερε επιγραμματικά σε δηλώσεις του:
«-Έχω δηλώσει ότι πέρα από τις όποιες αντιδικίες τυχόν έχω με τον δήμαρχο είμαι διατεθειμένος με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου να προσφέρω αμισθί στο δήμο για θέματα των έργων κτλ.
-Πριν έξι μήνες περίπου υπήρξε στημένη δημοπρασία με τη ΔΕΥΑ.
-Η τιμή είναι πλασματική, άρα στημένη στην πρώτη δημοπρασία σε ότι αφορά το έργο των παιδικών χαρών.
-Σε αυτά που λέω μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει κανείς μέχρι σήμερα να μου κάνει μήνυση…»



ΣΣ. Μετά από τα παραπάνω μας δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά με τις δημοπρασίες έργων στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Ποια είναι άραγε η απάντηση του δημάρχου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης σε αυτά που αναφέρει ο κ. Σκούρας;
Περισσότερα στο  http://korinthiannews.gr/?p=83705
 

Στο Μόναχο στις 9 Δεκεμβρίου ο Σαμαράς

samaras-antwnis
Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, θα βρεθεί στις 9 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της Βαυαρίας Χόρστ Ζέεχοφερ. Η συνάντηση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική λόγω των επιθετικών κατά της Ελλάδας θέσεων που παραδοσιακά έχει διατυπώσει η κυβέρνηση της Βαυαρίας.

Στις 5 Δεκεμβρίου η δόση των 44 δισ. ευρώ

euro-xrimata-24
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν στην Ελλάδα ένα… διστακτικό «πράσινο φως» στην εκταμίευση της δόσης, όταν θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες.
Παρόλα αυτά, τα χρήματα θα αποσταλούν στην Αθήνα μόλις στις 5 Δεκεμβρίου, όταν και αναμένεται η Ελλάδα να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι πληροί όλους τους απαιτούμενους όρους.
Έτσι, το αυριανό Eurogroup αναμένεται να παράσχει στην χώρα μας μια «πολιτική υποστήριξη επί της αρχής», ενόψει της εκταμίευσης της δόσης που μπορεί να ανέλθει στα 44 δισ. ευρώ.
Παρόλα αυτά, η τελική απόφαση για την παράδοση των χρημάτων στην Ελλάδα δεν αναμένεται πριν από τις 3 Δεκεμβρίου.
Το χρονοδιάγραμμα λοιπόν έχει ως εξής:
Μετά την δημόσια παροχή πολιτικής υποστήριξης που αναμένεται να εκφρασθεί αύριο, τα σχέδια για την μείωση του ελληνικού χρέους και την παροχή επιπλέον χρηματοδότησης θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια προς έγκριση. Το βήμα αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 30Νοεμβρίου.
Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί παράλληλα στην ελληνική κυβέρνηση ο χρόνος να ολοκληρώσει ορισμένα ακόμα προαπαιτούμενα.
Οι διεθνείς πιστωτές θα ελέγξουν στις28 Νοεμβρίου αν οι εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε σωστή τροχιά και η τελική απόφαση για την πληρωμή της δόσης θα ληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου, πάντα, σύμφωνα με το Reuters.

ysterografa.gr

3ο Διεθνές Κινηματογρ​αφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσ​ου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 19-11

Στις 11.30 το πρωί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου δόθηκε η συνέντευξη τύπου του 3ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ»  που θα διεξαχθεί τη περίοδο 1-9 Δεκεμβρίου στις δύο πόλεις που ενώνει ο Ισθμός, στη Κόρινθο και στο Λουτράκι.

Πράξεις Νομοθετικο​ύ Περιεχομέν​ου ... εκτός Βουλής


Δεν πέρασαν για έγκριση από τη Βουλή, αλλά απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που επιβάλλουν ρήτρα αυτόματης επιβολής μέτρων σε περίπτωση αστοχιών του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης των προϋπολογισμών των υπουργείων, των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ προβλέπονται κανόνες παρακολούθησης ανά μήνα και ανα τρίμηνο της πορείας των εσόδων και των δαπανών. «Οι επίτροποι της τρόικας θα κυβερνούν ερήμην του κοινοβουλίου» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς «όταν έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια, εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία της με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». «Αντιλαϊκός οδοστρωτήρας στο δημόσιο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» λέει το ΚΚΕ. Τι ακριβώς αναφέρουν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου...

N.Y.T.: Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης - Η Χρ.Αυγή ιδρύθηκε με εντολή Παπαδόπουλου

Με το πρόσωπο του φασισμού που αναβιώνει στην Ευρώπη, ασχολούνται σε κύριο άρθρο τους οι New York Times.

Το άρθρο έχει τίτλο: «Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης» και περιγράφει ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει στην Αθήνα. Μιλάει με αλλοδαπούς που έχουν δεχθεί επίθεση και άλοι σκέφτονται να φύγουν από την πόλη και άλλοι όχι.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι και πύλη εισόδου για παράνομους μετανάστες και λέει ότι για την ασυδοσία που υπάρχει ευθύνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην εφημερίδα αναφέρεται ότι "Η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1985 με διαταγή του φυλακισμένου επικεφαλής της χούντας", εννοώντας τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

newsit.gr

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑ​ΣΗ ΣΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙ​Α, ΤΡΙΤΗ 20/11 4ΜΜ

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου στηρίζει το κάλεσμα αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Κορίνθου αύριο Τρίτη 20/11 στις 4:00 μμ, το οποίο και παραθέτουμε στη συνέχεια:

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ν.ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ, 4ΜΜ

Με άγρια καταστολή των ΜΑΤ αντιμετωπίζει η Αστυνομία του Ν.Δένδια την εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου. Χτές οι κρατούμενοι βρέθηκαν μπροστά σε εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο των φυλακών που ξυλοκόπησαν άγρια δεκάδες απεργούς πείνας μετανάστες ενώ έστειλαν στο νοσοκομείο δέκα βαριά τραυματίες. Αρκετοί έχουν παραπεμφθεί για καταστροφές των κρεβατιών που τα χρησιμοποίησαν για να εμποδίσουν την αιματηρή έφοδο των ΜΑΤ. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε τροχούς για να κόψει τα κάγκελα και να μπει στο χώρο.
Ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη εκατοντάδες κρατούμενοι μετανάστες προχώρησαν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την κακομεταχείριση σε βάρος του Ναβίτ Γιάσερ που χαροπάλευε και οι ανθρωποφύλακες του Ν.Δένδια αρνιόντουσαν να ενημερώσουν ώστε να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη.
Την πρώτη μέρα ξεκίνησε την απεργία πείνας το πρώτο στρατόπεδο και τη δεύτερη πάνω από πεντακόσιοι κρατούμενοι συμμετείχαν στην απεργία.
Είχε προηγηθεί άγριο αναίτιο χτύπημα τω αστυνομικών σε βάρος μουσουλμάνων μεταναστών την ώρα της προσευχής. Επιτέθηκαν απροκάλυπτα χτυπώντας με ρόπαλα μόνο και μόνο γιατί προσεύχονταν!
Η φρίκη μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν έχει όρια καθώς υπάρχουν κρατούμενοι που στην απόγνωση τους έχουν χάσει τα λογικά τους και χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο ενώ οι αστυνομικοί του Ν.Δένδια τους βλέπουν χωρίς να αναφέρουν το παραμικρό. Ο σαδισμός των αστυνομικών πάει χέρι-χέρι με τη κτηνωδία της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη δύναμης μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την ίδια ώρα κανένας κρατούμενος δεν έχει ενημέρωση για πόσο χρονικό διάστημα είναι φυλακισμένος. Όσοι είχαν τρείς μήνες παρατάθηκε η φυλάκιση τους για έξι μήνες και μετά πήραν νέα παράταση. Ρωτάνε αν θα μείνουν εκεί για όλη τους τη ζωή σε αυτό το Γκουαντάναμο χωρίς δικαιώματα όπου φίλοι και συγγενείς τους δεν μπορούν να τους επισκεφθούν.
Η ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φτάνει στο σημείο να μην δίνει δεκάρα για τις ζωές των ανθρώπων που φυλακίζονται στο βωμό του αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου από τα Μνημόνια των απολύσεων και της λιτότητας.
Είναι η άλλη όψη του νομίσματος της επιβολής των άγριων μέτρων λιτότητας και απολύσεων.
Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν φτάσουν σε δολοφονίες!
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέτρος Τατούλης: Σε περίπτωση που η Ολυμπία Οδός δεν ολοκληρωθεί μέχρι Τσακώνα θα κινηθούμε νομικά απέναντι και στην Ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την ενημέρωση για τους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι η παραπάνω στάση αποτυπώθηκε στα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, μετά από κοινή πρωτοβουλία του με τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
«Σε περίπτωση που η Ολυμπία Οδός δεν ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης θα κινηθούμε νομικά απέναντι και στην Ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο» ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε αδιανόητο να πληρώνονται για πολλά χρόνια διόδια σε ένα δρόμο που όχι μόνο δεν παρέχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε εξελίσσεται.
Αναφορικά με το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα ότι υπάρχει μια εμπλοκή καθώς το ελεγκτικό συνέδριο ήταν αρνητικό για την έγκριση ενός συμπληρωματικού λογαριασμού και το ζήτημα καλείται πλέον να το εξετάσει η ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου.
«Στην περίπτωση που και εκεί υπάρξει αρνητική εξέλιξη έχουμε βρει τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι χωρίς την αιρετή Περιφέρεια δεν μπορεί να αποφασιστεί τίποτα.
«Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων είναι το Α και το Ω του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας» σημείωσε ο κ. Τατούλης.
Ανακοίνωσε επίσης ότι, μετά τη δέσμευση της κοινοπραξίας Μορέας, ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 και ότι η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας θα αποτελεί προϋπόθεση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα.
«Όταν όλοι κιότεψαν και απειλήθηκε η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας, εμείς βγήκαμε μπροστά και δυναμικά διεκδικήσαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωσή της» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «δικαιούχος σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα είναι η Περιφέρεια και όχι οι Δήμοι, γιατί αυτά συναρτώνται άμεσα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό την ευθύνη του οποίου αποκλειστικά διαθέτει».    
 
Ένταξη έργων 15 εκ. ευρώ για τα πυρόπληκτα του 2007 από το Ταμείο Μολυβιάτη

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την απόφαση έγκρισης εκταμίευσης από τα συναρμόδια υπουργεία 15 εκατομμυρίων Ευρώ από το Ταμείο Μολυβιάτη για τους πυρόπληκτους του 2007 στην Πελοπόννησο.

Τατούλης : Δεν θα ανεχθούμε καμία αντισυνταγματική παρέμβαση στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων


«Δεν θα ανεχθούμε καμία αντισυνταγματική παρέμβαση» ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση του θέματος της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του γιατί «διαπιστώνω ότι μια ακόμα πρωτοβουλία μας γίνεται δεκτή με μεγάλη συναίνεση από τους εκπροσώπους των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου», όπως δήλωσε.
Η συναίνεση αυτή αποδεικνύει εμπράκτως την πολιτικά θαρραλέα στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να διακηρύσσει αφενός τη στήριξη της προσπάθειας της κυβέρνησης, και, αφετέρου, την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής. Η «πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας» όπως χαρακτήρισε τη στάση της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καταδεικνύει την ολοκληρωμένη προσέγγισή της, σύμφωνα με την οποία οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, της εξαιρετικά δίκαιης κατανομής τους σύμφωνα με την οποία να υπάρχει κατανομή σε κάθε κοινωνική ομάδα των ευθυνών που τους αναλογούν. Πέραν αυτού, είναι ανάγκη τα μέτρα να είναι σωστά μελετημένα προκειμένου να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.
«Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί εκτός της δημοκρατικής διαδικασίας», σημείωσε ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η αδυναμία της κυβέρνησης να πει την αλήθεια στους πολίτες ουσιαστικά δεσμεύει την προσπάθειά της και αποτελεί οιονεί κίνδυνο για τη χώρα».
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιστροφή στο χθες όπως διατείνεται ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που εξήγγειλε για επιστροφή σε προηγούμενη κατάσταση, συμπεριφορά την οποία χαρακτήρισε «επαγγελματικό ψέμα που μόνο σκοπό έχει την άνοδο στην εξουσία». 

Σφοδρή επίθεση Τατούλη κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου



"Τελείωσε το παραμύθι αυτό με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με ερώτηση τους στο Κοινοβούλιο θέτουν σε κίνδυνο ένα διεθνή διαγωνισμό σε βάρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών της" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου σχολιάζοντας την σχετική ενέργεια των επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι ύποπτα τα κίνητρα τους την δεδομένη στιγμή" σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι "εμείς δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, εμάς ψήφισε ο λαός της Πελοποννήσου να κυβερνήσουμε τον τόπο και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την νομιμοποίηση να επιβάλει το δικό του πρόγραμμα. Ο Πελοποννησιακός λαός με εμάς σύναψε το συμβόλαιο αυτό. Δεν λειτουργούμε με φοβικά σύνδρομα, αλλά πιστεύουμε στην καλή συνεργασία όλων των θεσμών, κάτω όμως από τη λογική της διάκρισης των αρμοδιοτήτων".
Με το πρόγραμμά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει την καλύτερη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, "με την καλύτερη δυνατή περιβαλλοντική προσέγγιση" και πρόσθεσε ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα στο διεθνή διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία η οποία οφείλει να εφαρμόζεται καθολικά πλέον.  
"Καλείτε τους Υπουργούς να παρέμβουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, να μας νουθετήσουν, αυτή είναι η νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία;" αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του τέως Περιφερειακού Συμβούλου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Πετράκου.
"Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη στη διαχείριση του ζητήματος και δεν συμμετέχω σε κανένα στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκειμένου να μην υπάρχει καμία υπόνοια παρέμβασης, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη του διαγωνισμού. Η ερώτηση των βουλευτών που αναφέρεται σε πράγματα που δεν ευσταθούν όμως μπορεί να αποτελέσει παρέμβαση με τα υπονοούμενα που αφήνει να αιωρούνται, και αυτό το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν την ερώτηση. Και αυτό είναι ύποπτο για τα κίνητρα που το καθορίζουν κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.
Αναφορικά με το τμήμα της δημοσιότητας των έργων του ΕΣΠΑ την οποία καταγγέλλουν αφήνοντας περισσότερες σκιές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι αποτελεί "σταθερή πολιτική εμπέδωσης της φιλοσοφίας του προγράμματος και προσπάθεια καλλιέργειας αντίστοιχης κουλτούρας, σε καμία περίπτωση όμως απλό επικοινωνισμό, όπως δείχνει να το αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ".

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗ​ΣΗΣ


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά εκτελώντας τις εντολές της Τρόικας, κατεδαφίζει οριστικά σε συνδυασμό με το Μνημόνιο ΙΙ και το Μνημόνιο ΙΙΙ, ό,τι έχει απομείνει από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι Περιφέρειες είναι αδύνατον πλέον να εκτελέσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα. Παράδειγμα η Περιφέρεια Καστοριάς που μέσα σε 3 χρόνια είχε περικοπές 70% και φέτος από το 1,5 εκατομμύριο που δικαιούτο για έργα στην περιοχή ευθύνης της, της πέταξαν ένα ξεροκόμματο 160.000 ευρώ.

Αντίστοιχα παραδείγματα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα οι μνημονιακές πολιτικές του πρωθυπουργού των Ζαππείων Ι, ΙΙ και ΙΙΙ έρχεται να ισοπεδώσει ό, τι είχε απομείνει όρθιο και στους Καλλικρατικούς Δήμους.
Από την Παρασκευή, σε όλους τους νομούς που επισκέφθηκα της Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά, έχω συναντηθεί με Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους και εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Από όλους εισέπραξα κραυγές αγωνίας οι οποίες έχουν να κάνουν και με το μηδενισμό των ταμειακών δυνατοτήτων των Δήμων και με τον επερχόμενο κίνδυνο να μην μπορούν οι ΟΤΑ να προσφέρουν έστω και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες τους ακόμα και σε ευαίσθητους τομείς όπως η καθαριότητα, αλλά και με την εξαναγκαστική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ακόμα και σε νοικοκυρεμένους Δήμους όπου ήδη το προσωπικό ήταν λιγότερο από το απαιτούμενο.
Είναι θέμα ολίγων μηνών να προστεθούν στον κατάλογο των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με τους Δημάρχους να βρίσκονται ήδη στα κάγκελα.

Εκπρόσωποι εργαζομένων, στις συναντήσεις που είχα μαζί τους, ζήτησαν την παρέμβαση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλα τα επίπεδα. Και μέσα από το κοινοβουλευτικό τους έργο και με παραστάσεις διαμαρτυρίας απευθείας στη κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και συμπαραστάτες ενός συνεχόμενου αγώνα που ξεκινούν και οι εργαζόμενοι και οι Δήμαρχοι.
Προσωπικά τους το υποσχέθηκα, όπως υποσχέθηκα ότι το μήνυμα το έχουν ήδη πάρει όλοι οι Βουλευτές του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες και σε εκείνες που εξελέγησαν αλλά και σε εκείνες που έχουν θέσει υπό τη βουλευτική τους εποπτεία.

Θέλω να ελπίζω ότι μέσα σε όλη αυτή την αντάρα δεν θα εμφανιστεί, αυτό που έχω αποκαλύψει εδώ και δύο χρόνια, από τότε που παρουσίαζα το αντιμνημονιακό  δελτίο του Κόντρα Channel.

Ότι δηλαδή, δεν θα εμφανιστεί η ARVATO GOVERNMENT SERVICES, η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων η οποία σπεύδει για να «εξυπηρετήσει» και πτωχευμένους Δήμους, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε πολλά σημεία του πλανήτη. Μία εταιρεία του ομίλου BERTRLSMANN η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιο και την RTL, πολύ γνωστή για τις ραδιοτηλεοπτικές της ενασχολήσεις.
Ένα κλασικό παράδειγμα του πώς κλείνονται κυβερνητικές δουλειές από εταιρίες που έχουν στο όχημα τους και πανίσχυρα μίντια».


O Τέρενς Κουίκ βρίσκεται .στην Ιθάκη όπου θα δώσει το παρόν του στην αυριανή Γενική Πανιθακησιακή Διαμαρτυρία για την ερήμωση του νησιού, που θα γίνει στις 11:00  το πρωί στην κεντρική πλατεία Ιθάκης, στο Βαθύ.


Οπισθοδρομική κομπανία…

Alexis-Tsipras-Panagiotis-Lafazanis
Μας έχει μπερδέψει ο κ. Λαφαζάνης. Τη μια μας λεει πως δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Την άλλη μας λεει πως όταν θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει(;;) θα ξαναπροσλάβει όσους μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Αυτοί σε συνδυασμό με τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που θα γίνουν Έλληνες και θα παίρνουν το αυξημένο επίδομα ανεργίας, θα αποτελούν το νέο παραγωγικό ιστό της δημιουργικής Συριζο-Ελλάδας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά κάνει και κόπτεται για τους «δημοσίους», όμως δεν έχουμε ακούσει το πρόγραμμά τους για τους 1.5 εκ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα.
Δεν έχουμε ακούσει το πρόγραμμά του για επενδύσεις στην Ελλάδα. (Αυτές που με μανία διώχνουν διαχρονικά).
Δεν έχουμε ακούσει το πρόγραμμά του για το πως η Ελλάδα θα αποκτήσει πολιτική σταθερότητα και ομοψυχία, γύρω από το τεράστιο πρόβλημά της.
Αντί αυτών, ακούμε και διαβάζουμε δυσφημιστικές δηλώσεις για τη χώρα μας στο εξωτερικό, που ανταγωνίζονται το προ δύο ετών παραλήρημα των Γιώργου + Γιώργου (ναι αυτών…).
Πότε επιτέλους στην Ελλάδα θα πάψουν οι δημαγωγοί να υπόσχονται τον παράδεισο του δημοσίου;
Πότε θα πάψουν να βλέπουν το δημόσιο ως λάφυρο εξουσίας και να το ανάγουν σε μαγαζί ανίκανων διαχειριστών;
Πότε θα δουν πως το μέλλον, είναι στην υγιή ανάπτυξη της Ελλάδας και όχι στις παρασιτικές παροχολογίες; Αυτές ακριβώς που μας οδήγησαν ως εδώ !!
Πότε επιτέλους αυτοί οι ίδιοι, θα αντιληφθούν πως τα κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν δημιουργικοί πολιτικοί φορείς και όχι οπισθοδρομικές κομπανίες!

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr

Σκληρή κριτική Τζήμερου σε ΣΥΡΙΖΑ. (Τ)ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική με ανάρτησή του στο facebook κάνει ο Θάνος Τζήμερος πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της επίθεσης στο Γερμανό πρόξενο, τη σύλληψη συνδικαλιστών και την κάλυψή τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διαβάστε όλο το κείμενο που ανέβασε ο κ.Τζήμερος με τίτλο (Τ)ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑ
Συνδικαλιστές - ανάμεσά τους ένας δάσκαλος - χτυπούν τον Γερμανό πρόξενο. Παρένθεση: Κάποτε σε αυτή τη χώρα οι εκπρόσωποι των ξένων, ακόμα και των εχθρών, ήταν σεβαστά πρόσωπα. Το ξεχάσαμε, με τον δάσκαλο πρώτο επιλήσμονα. Κλείνει η παρένθεση. Σήμερα ο Γερμανός πρόξενος εκπροσωπεί όσους ακόμα μας δανείζουν και: α) μας ακούν να συζητάμε (μετά από 4 χρόνια ύφεσης) για το αν θα πρέπει να απολύσουμε όσους έχουν καταδικαστεί για απάτες κατά του Δημοσίου β) βλέπουν τις λίστες με πιθανούς φοροφυγάδες να χάνονται από ΟΛΟΥΣ όσοι τις έπιασαν στα χέρια τους γ) μαθαίνουν ότι οι Δήμοι, τα άντρα της τοπικής διαφθοράς, αρνούνται να εφαρμόσουν τον Νόμο.
Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να μας δανείζουν. Και οι συνδικαλιστές χτυπούν τον εκπρόσωπό τους γιατί ζητάν προφανώς να μας δανείσει περισσότερα τα οποία θα είναι και αγύριστα καθώς δεν θέλουν ούτε ο μισθός τους, ούτε ο αριθμός τους να μειωθεί. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι βλέπουν ότι ο "Έλληνάρας" είναι μια ανίατη ασθένεια και μηχανεύονται τρόπους να απαλλαγούν από το κακό που τους έτυχε ελέω Καραμανλή και Ζισκάρ και, αναπάντεχα, σε μια από τις λίγες στιγμές που η νομοθεσία λειτουργεί, συλλαμβάνονται οι βιαιοπραγήσαντες. Δεν επανορθώνεται ο παγκόσμιος διασυρμός, αλλά κάτι είναι κι αυτό.
Και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ζητά την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων για την επίθεση στον Γερμανό Πρόξενο με την αιτιολογία ότι είναι συνδικαλιστές! Καταδικάζει τις «προκλητικές συλλήψεις»! Αλλά, Δούρου και Στρατούλης αρνούνται να καταδικάσουν τις επιθέσεις! Κι αυτό είναι κόμμα που διεκδικεί την εξουσία! Κι αυτοί είναι πολιτικοί που βρίσκονται στο κοινοβούλιο και απαρτίζουν το νομοθετικό σώμα, έχοντας ορκιστεί υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους!
 www.logia-starata@blogspot.com

Ο Δημητρής Μητροπάνος αποδίδει τη "Ρόζα"



Αυτή τη στιγμή νιώθω 'στεναχώρια,πίκρα'...Όχι μόνο γιατί χάσαμε ένα τραγουδιστή αυτού του επιπέδου αλλά επειδή  μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να ακούσουμε αυτά τα τραγούδια.Τι εννοώ; Σχεδόν όλος ο κόσμος μιλάει τα αγγλικά, δεν θα ήταν όμως πιο ωραία αν η επίσημη γλώσσα ήταν τα Εληνικά;  Εκατομμύρια κόσμος θα απολάμβανε την ελληνική μουσική. Αυτά είχα να πω
Κρίμα 

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ FLASH


Σίγησε για λίγο ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash 96 καθώς πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε κατάσχεση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, για τις οφειλές προς τους εργαζομένους. Ενώ μεταδιδόταν απεργιακή...
εκπομπή οι δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού και ξεκίνησαν την κατάσχεση λόγω της εκδίκασης αγωγής και της προσωρινής απόφασης υπέρ εργαζομένων που διεκδικούσουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.Μόλις πριν από λίγα λεπτά επανήλθε το σήμα του ραδιοσταθμού Flash καθώς η διοίκηση του σταθμού κατέβαλε στους εργαζομένους ένα ποσό από τους οφειλόμενους μισθούς του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αύριο οι επικεφαλής διαβεβαίωσαν ότι θα εξοφλήσουν τους δύο αυτούς μήνες και θα προσπαθήσουν να δώσουν και άλλα χρήματα μελλοντικά. Την Τετάρτη το πρωί δημοσιογράφοι και τεχνικοί του σταθμού θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στην ΕΣΗΕΑ για το μέλλον των απεργιακών κινητόποιήσεών τους.
 
FIMOTRO

Κόρινθος: Πήραν τα κρεβάτια τους και ξεσηκώθηκαν-Ξύλο και ζημιές από αλλοδαπούς!


Η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση χημικών - Το κέντρο κράτησης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης...
Όλα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής (18-11-2012) στο κέντρο κλειστής φιλοξενίας αλλοδαπων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, λίγο μετά τη 13.00, την ώρα του προαυλισμού, ομάδα αλλοδαπών άρχισε να μεταφέρει κρεβάτια στον προαύλιο χώρο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα και οι αλλοδαποί απωθήθηκαν με χημικά. Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές κλείστηκαν σε ένα από τα κτίρια, τοποθετώντας κρεβάτια πίσω από τις πόρτες, ενώ κάποιοι άλλοι παρέμειναν στον χώρο του προαυλίου, αρνούμενοι να επιστρέψουν στους θαλάμους.
Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής Αξιωματικούς και όταν απέβησαν άκαρπες, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και οι αλλοδαποί περιορίστηκαν στους θαλάμους τους.
Διαπιστώθηκαν φθορές στους εσωτερικούς χώρους δύο κτιρίων, ενώ από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθησαν συνολικά 24 αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit.gr

Ατύχησε ο Πέλοπας να πιάσει κορυφή. Έμεινε στο "λευκό" Χ με τον Παρνασσό

Μέ "λευκή" ισοπαλία έληξε η αναμέτρηση του Πέλοπα Κιάτου με τον Παρνασσό Αράχωβας , με τις δυο ομάδες ωστόσο να αγγίζουν το γκολ σε δυο περιπτώσεις.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν πρώτοι την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν στο 42’ κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρακατσάνης με τον Χασαμπέλλι ωστόσο να αποκρούει και να κρατάει «όρθια» την ομάδα του Πέλοπα. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν για το γκολ και το άγγιξαν στο 89’ όμως η κεφαλιά του Βελέντζα σταμάτησε στο δοκάρι του Σπανού και έτσι  χάθηκε η ευκαιρία γιά τον Πέλοπα να πάρει το "τρίποντο" και να περάσει επικεφαλής στην βαθμολογία του 7ου ομίλου.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ (Βασίλης Τζαλακώστας): Χασαμπέλλι, Χουσελάς, Μιχαλόπουλος (82' Μακρής), Στυασινόπουλος Δ, Βελέτζας, Παπαϊωάννου (68' Λίλιος), Πετρόπουλος, Παπαβασιλείου, Πράττος (46' Λυμπερόπουλος), Στασινόπουλος Λ., Μπούκης
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (Νίκος Γεωργακόπουλος): Σπανός, Διβόλης, Παπαχαραλάμπους, Μαχαίρας, Γκαλαμέλος (70' Μίχας), Τσώνης, Καβρούζος (65' Καλύβας), Μπαρκώσης, Καρακατσάνης, Καλλέργης (79' Πουλλούκι), Αλαφογιάννης

Μεγάλη νίκη του Παμβοχαϊκού επι της Κηφισιάς

{images:title}
Η παράδοση τηρήθηκε κατά το ήμισυ στο κλειστό γυμναστήριο Βραχατίου , αφού o Παμβοχαϊκός πέτυχε μεγάλη νίκη κόντρα στον ΑΟ Κηφισιάς, μόνο που για πρώτη φορά (με γηπεδούχο τον ΓΑΣ) δεν χρειάστηκαν τα πέντε σετ για να μάθουμε τον νικητή πήρε Κηφισιά (3-1 σετ με 25-13, 23-25, 27-25, 26-24).
Η ομάδα της Βόχας  προηγήθηκε στα σετ με 1-0, ισοφαρίστηκε και μάλιστα πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα καθώς το τρίτο σετ θα μπορούσε να το είχε χάσει. Η βοήθεια του κόσμου όμως και η συγκέντρωση που έδειξαν οι Βοχαϊτες παίκτες βοήθησαν έτσι ώστε να πάρει ο Παμβοχαϊκός τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 18
2. Εθνικός Αλεξ. 11
3. ΠΑΟΚ 10
4. Λαμία 10
5. Ηρακλής 2
6. Φοίνικας Σύρου 9
7. Παμβοχαϊκός 8
8. Κηφισιά 6
9. Μίλων 3
10. Νίκη Αιγινίου 3
11. Ηρακλής 2
12. Παναθηναϊκός 2

Όλες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια - Έως 12 δόσεις - Αναδρομική η μείωση από την 01/08


Πως θα “πέσει” το αναδρομικό “τσεκούρωμα” στα ειδικά μισθολόγια. Yπάρχει μεγάλο ζήτημα με στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν παραιτηθεί αφού τους ζητάνε τα ποσά των αναδρομικών μειώσεων ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ!
Έως και σε 12 ισόποσες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έως τις 31/12/2013, θα παρακρατηθούν και θα επιστραφούν στο Δημόσιο τα ποσά που προκύπτουν από την αναδρομική (1η Αυγούστου εφέτος) μείωση των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια.
Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι υψηλότερη από τον μισθό που θα χορηγείται τον προσεχή Ιανουάριο.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι παρακρατήσεις από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη, θα γίνονται ως εξής:

- Για ποσά έως 100 ευρώ, εφάπαξ.
- Για ποσά έως 250 ευρώ, σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 500 ευρώ, σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 750 ευρώ, σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 1.000 ευρώ, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 1.500 ευρώ, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 2.000 ευρώ, σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 2.500 ευρώ, σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 3.000 ευρώ, σε εννιά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 4.000 ευρώ, σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 5.000 ευρώ, σε έντεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσά αναφέρονται σε αυτά που προκύπτουν από τις μεικτές αποδοχές ή τη μεικτή σύνταξη του υπαλλήλου, λειτουργού, στρατιωτικού ή συνταξιούχου, αφαιρουμένων των προβλεπόμενων κρατήσεων. Τα οφειλόμενα ποσά που προκύπτουν από τη μείωση θα παρακρατούνται αναλογικά από τους οικείους κωδικούς που εκταμιεύθηκαν.
Στην περίπτωση, κατά την οποία λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει αποδοχές, στις οποίες δεν έχει εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα παρακρατηθούν συμψηφιστικά από τη σύνταξή του ή σε περίπτωση μεταβίβασης αυτής, από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του.
Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου διευθυντή Συντάξεων, ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών, για το ποσό που καταβλήθηκε. Στην περίπτωση που λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο, πλην της περίπτωσης της συνταξιοδότησης, και έχει εισπράξει αποδοχές, στις οποίες δεν έχει εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν εφάπαξ. Σε περίπτωση που οι ανωτέρω αρνηθούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, γίνεται σε αυτούς καταλογισμός σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

newsit.gr

Βόμβα που περιέχεται στο Μνημόνιο 3: Ισότιμα τα πτυχία κολλεγίων εντός ΕΕ με τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ!


Τα πάντα ανατρέπονται με διάταξη - βόμβα που περιέχεται στο Μνημόνιο 3 και αφορά τους απόφοιτους των ελληνικών κολλεγίων που συνεργάζονται με αναγνωρισμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Με την διάταξη αυτή αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα για όλες τις ειδικότητες που παρέχονται στα ελληνικά κολλέγια τα οποία συνεργάζονται με αναγνωρισμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι θα αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολέγιων για όλες τις ειδικότητες και όχι μόνο για αυτές που αφορούσαν στα λεγόμενα νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα.
Οι απόφοιτοι θα έχουν αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων.
Δηλαδή θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και να εγγράφονται σε επαγγελματικές ενώσεις και επιμελητήρια.
Με άλλα λόγια τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων θα είναι ισότιμα με τα πτυχία των κολλεγίων!



 

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο καιρός στο Δερβένι


Θα ανοίξουν οι ουρανοί από σήμερα το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα. Οι βροχές τις επόμενες περίπου δυο ημέρες θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στις δυτικές και νότιες θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές.
Συγκεκριμένα :

Σήμερα το απόγευμα Δευτέρα (19-11-2012)

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο. Το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία-Σποράδες, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά-Εύβοια και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αύριο Τρίτη (20-11-2012)
Θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, τη νότια κυρίως Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου.

Την Τετάρτη (21-11-2012)
Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη (22-11-2012) θα εξασθενήσουν.
Στο Δερβένι ο καιρός είναι βροχερός με την θερμοκρασία στους 18 oC . Οι Άνεμοι Ανατολικοί μέτριοι στεφόμενοι σε Νοτιοανατολικοί . Για τις επόμενες ώρες αναμένετε ισχυρή βροχή. Ο ίδιος καιρός αναμένεται και αύριο με ισχυρή βροχή και με τη θερμοκρασία στους 19 oC . Σταδιακή ύφεση  θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη. Τέλος στο ορεινό Σαραντάπηχο θα επικρατήσουν τα ίδια φαινόμενα και με την  θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 9 oC.

35 εκατ. ευρώ στους δήμους δίνει το ΥΠΕΣ


Την απόδοση 35 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι της δ' δόσης οφειλών του  Eλληνικού Δημοσίου προς τους δήμους της χώρας (ύψους 213 εκατ. ευρώ), υπέγραψε σήμερα ο Yπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων και έργων των δήμων, όπως είχε ζητήσει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδoς (ΚΕΔΕ).
Όπως σημειώνεται στην απόφαση, στις περιπτώσεις των δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που θα τους αποδοθούν, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφληση των χρεών.
Επίσης, με άλλη απόφασή του, ο κ. Στυλιανίδης επιχορηγεί τους δήμους με 1.063.451 ευρώ, για τη σίτιση των μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων της χώρας, που, όπως έχει γίνει γνωστό, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Έβαλαν την διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής στην Β Πράξη Νομοθ. Περιεχομένου - Εξομοιώνονται με το υπόλοιπο Δημόσιο-Τσεκούρι στις συντάξεις τους



Η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (η πρώτη αφορούσε στην νέα δημοσιονομική εποπτεία) φέρνει σειρά νέων παρεμβάσεων στις συντάξεις υπαλλήλων της Βουλής, στο ΕΚΑΣ, στους ενεργειακούς επιθεωρητές, στις οδικές μεταφορές, στο βρεφικό γάλα, στην παιδεία, στην υγεία, στον τουρισμό και σε άλλους τομείς.

Κώστας Κόλλιας: «Τα Υπουργεία δίνουν λύση για τις άδειες αλιείας»


Προσωρινή λύση στο πρόβλημα που κινδύνευε να δημιουργήσει με τις άδειες αλιείας η καθυστέρηση στη συγχώνευση των αλιευτικών συνεταιρισμών έδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία, έπειτα από παρέμβαση του Κώστα Κόλλια και τις πιέσεις πολλών άλλων βουλευτών. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Προ ημερών ενημερώθηκα από τους Συλλόγους Επαγγελματιών Αλιέων Κορινθίας ότι οι αλιείς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς άδειες, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην εφαρμογή του νόμου περί συγχώνευσης των αλιευτικών συλλόγων. Ο Νόμος 4015 όριζε ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, όλοι οι λειτουργούντες σύλλογοι σε κάθε νομό όφειλαν να συγχωνευθούν σε έναν ενιαίο φορέα. Πλην όμως, σύμφωνα με τους τοπικούς συνεταιρισμούς, η ενημέρωση έφτασε σε αυτούς πολύ αργά, με αποτέλεσμα τόσο στην Κορινθία, όσο και σε πολλούς άλλους νομούς, να μην γίνει έγκαιρα η συγχώνευση.

Η σοβαρότερη επίπτωση αυτής της καθυστέρησης έχει να κάνει με τις αλιευτικές άδειες διότι, σύμφωνα με το νόμο, συνεταιρισμοί που δεν έχουν συγχωνευθεί, δεν έχουν δικαίωμα να δίνουν τις βεβαιώσεις που απαιτούνται για την ανανέωση των αδειών. Εν όψει αυτού του σοβαρού ενδεχόμενου, επικοινώνησα άμεσα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις διευθύνσεις Αλιείας και Αγροτικού Συνεργατισμού, καθώς και με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εκθέτοντας το πρόβλημα.

Τα συναρμόδια Υπουργεία έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα, αναγνωρίζοντας ότι οι αλιείς δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε καθυστέρηση και δεν θα πρέπει να είναι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες από τη μη εφαρμογή του Νόμου. Οι ενέργειες ήταν άμεσες και, εξ όσων πληροφορούμαι, στο Λιμεναρχείο Κορίνθου υπάρχει ήδη η εντολή να ανανεώνονται οι άδειες αλιείας, ανεξαρτήτως του ότι στο Νομό μας δεν έχει πραγματοποιηθεί η συγχώνευση.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη, πλην όμως οφείλω να επισημάνω ότι πρόκειται για μία προσωρινή λύση. Η Λιμενική Αρχή έχει λάβει ουσιαστικά εντολή να παραβεί τον νόμο και αυτό δεν μπορεί ούτε να επαναληφθεί ούτε να παγιωθεί. Είναι θετικό το γεγονός ότι, εξ όσων γνωρίζω, οι τοπικοί αλιευτικοί σύλλογοι έχουν έρθει σε συμφωνία για τη συγχώνευση και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Είμαι επομένως αισιόδοξος ότι αυτή η προσωρινή λύση θα είναι μία κατ’ εξαίρεση περίπτωση και στο μέλλον η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, τόσο για τους συνεταιρισμούς και τους αλιείς, όσο και για τη Λιμενική Αρχή. Το σημαντικό για την ώρα είναι ότι οι αλιείς θα μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, να κερδίζουν νόμιμα το εισόδημά τους και να συνεισφέρουν στην οικονομία του νομού μας.»

Επώνυμοι χωρίς τα ρούχα τους, στον αγώνα κατά του AIDS (photos)

Adore-front-page
Όπως συνηθίζεται την περίοδο των εορτών, λίγο πριν ή… λίγο μετά, ένα περιοδικό πήρε την πρωτοβουλία να φωτογραφήσει χωρίς τα ρούχα τους επώνυμους Έλληνες, προκειμένου να έσοδα να διατεθούν για τη συνδρομή βοήθειας σε ένα φιλανθρωπικό ή κοινωφελές έργο.
Αυτή τη φορά, η πρωτοβουλία ανήκε στο περιοδικό Adore, το οποίο φωτογράφισε γυμνούς 39 επώνυμους της Θεσσαλονίκης, ανακοινώνοντας ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς AIDS της Βόρειας Ελλάδας, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Μεταξύ των επωνύμων της συμπρωτεύουσας που δέχτηκαν να… βγουν από τα ρούχα τους, είναι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη, η Βούλα Πατουλίδου, η Μάρα Δαρμουσλή, η Άννα Πρέλεβιτς και το συγκρότημα Onirama.

Photo Gallery
age12_600_375_-632926220agi4_600_375_-632926220agi11_600_375_-632926220agi5_600_375_-632926220agi2_600_375_-632926220agi6_600_375_-632926220

Slavoj Zizek: Σώστε την Ελλάδα από τους σωτήρες της

Slavoj-Zizek
Κατ’ αρχάς οι συστάσεις: Όπως παρουσιάζεται από την Wikipedia, ο Slavoj Zizek είναι Σλοβένος φιλόσοφος και κριτικός θεωρητικός που δουλεύει στα πλαίσια των παραδόσεων του Χεγκελιανισμού, του Μαρξισμού και της Λακανιανής ψυχαναλυτικής. Έχει σημαντική συμβολή σε τομείς όπως η πολιτική θεωρία, η θεωρία του κινηματογράφου και η θεωρητική ψυχανάλυση.
Πέραν αυτών, ο Zizek έπαιξε κεντρικό ρόλο στην “κίνηση – occupy”, μιλώντας σε συγκεντρωμένους που καλούσαν στην κατάληψη, μεταξύ άλλων, της Wall Street.
Στο νέο του βιβλίο «The Year of Dreaming Dangerously», το οποίο παρουσιάζεται και σχολιάζεται από τους Financial Times, ο Σλοβένος φιλόσοφος μιλά, μεταξύ άλλων, για την Ελλάδα και για τον τρόπο που ο ίδιος αναλύει την κρίση που βιώνουμε.
Εκφράζει αγαλλίαση για την ανάδειξη του καπιταλισμού σαν επίκεντρο του προβλήματος και θυμίζει το επαναστατικό ρητό του Mao Zedong: «Υπάρχει χάος κάτω από τον παράδεισο – η κατάσταση είναι άριστη».
Ο Zizek υποστηρίζει ότι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπάρχουν δύο κυρίαρχες ιστορίες για να εξηγήσουν τα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλονται στους Έλληνες και ότι αμφότερες είναι λανθασμένες:
Το γερμανο-ευρωπαϊκό επιχείρημα είναι ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, φοροφυγάδες απατεώνες στους οποίους θα πρέπει να διδαχθεί δημοσιονομική πειθαρχία. Η ελληνική ιστορία είναι ότι η εθνική κυριαρχία μας απειλείται από τη νεοφιλελεύθερη τεχνοκρατία στις Βρυξέλλες.
Αμφότερες οι ιστορίες περιθωριοποίησαν τις δοκιμασίες των καθημερινών Ελλήνων. Όταν ο πόνος τους έγινε υπερβολικά οξύς για να αγνοηθεί, αναδύθηκε μια τρίτη ιστορία (η πιο αηδιαστική από όλες, σύμφωνα με τον συγγραφέα): οι Έλληνες είναι ανθρωπιστικά θύματα που χρειάζονται βοήθεια, ωσάν η χώρα τους να είχε χτυπηθεί από κάποια φυσική καταστροφή.
Αλλά η αλήθεια, σύμφωνα με τον Zizek, είναι ότι οι Έλληνες απέχουν πολύ από το να είναι παθητικά θύματα και στην πραγματικότητα αντεπιτίθενται ενάντια στο οικονομικό κατεστημένο. Οι απανταχού προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να εκφράσουν αλληλεγγύη με τον αγώνα τους, ώστε να σωθεί η Ελλάδα από τους υποτιθέμενους σωτήρες της: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί μια εξαίρεση. Είναι δοκιμαστήριο για την επιβολή ενός νέου κοινωνικοοικονομικού μοντέλου με μια παγκόσμια απαίτηση: το αποπολιτικοποιημένο τεχνοκρατικό μοντέλο, μέσα στο οποίο, σε τραπεζίτες και άλλους ειδικούς, παρέχεται η άδεια να συνθλίψουν την δημοκρατία.
Ο Zizek υποστηρίζει ότι αυτοί οι καιροί οξείας κρίσης μπορούν να βοηθήσουν στην διάβρωση της ιδεολογίας στην οποία θεμελιώνεται ο καπιταλισμός και να μας κάνουν να δούμε την ασχήμια του κόσμου όπως πραγματικά έχει. Επομένως, ο Σλοβένος φιλόσοφος εκφράζει την περιφρόνησή του προς αυτούς που προσπαθούν να εξανθρωπίσουν τον καπιταλισμό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι εκ φύσεως ένα απάνθρωπο σύστημα.
Όπως παρατηρεί η εφημερίδα, ο Zizek ακούγεται μερικές φορές σαν να είναι Λενινιστής, καταγγέλλοντας εκείνους που πιστεύουν ότι το θηρίο του καπιταλισμού μπορεί να τιθασευτεί προς το γενικό καλό. Για εκείνον, οι μικρές πράξεις καλοσύνης εξυπηρετούν μόνο την διαιώνιση πολύ μεγαλύτερων αδικιών, που πρέπει να αντιμετωπισθούν και όχι να συσκοτισθούν.
Παρότι οι απόψεις του Σλοβένου φιλοσόφου αντιμετωπίζονται από τους Financial Times, όπως είναι αναμενόμενο, με καχυποψία και αρνητισμό, χρήζουν ασφαλώς αναφοράς και αποτελούν τροφή για σκέψη.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ / ysterografa.gr

Η φωνή της Στρουμφίτας έσβησε


Η Λουσίλ Μπλις, η γυναίκα που έδωσε φωνή στην αγαπημένη των παιδιών Στρουμφίτα έφυγε απ' τη ζωή σε ηλικία 96 ετών
Η Μπλις που είχε δανείσει τη φωνή της σε πολλά καρτουν ήδη απ' τη δεκαετία του 50 (Φλινστουνς, Σταχτοπούτα, 101 σκυλιά της Δαλματίας κλοπ) έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ως ένα απ' τα αγαπημένα Στρουμφάκια...
Ο Μπαρμπα Στρουμφ, κατά κόσμον Μάικλ Μπελ έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τη φίλη του : "Ήσουν το ονειρεμένο μέλος των Στρουμφ. Ξέρω πως ο Χουζούρης σε ονειρεύτηκε, ο Ξεφτέρης έφτιαξε πολλά αντικείμενα που δεν σου ήταν χρήσιμα... και ο Μπάρμπα Στρουμφ είχε ένα ημερολόγιο με τις φωτογραφίες σου κρεμασμένο στον τοίχο. Είχες περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό από όλους τους υπόλοιπους μπλε χαρακτήρες μαζί και ο χαμός σου θα είναι οδυνηρός για όλους μας. Θα μας λείψεις".

ΤΡΕΙΣ «ΑΠΕΙΛΕΣ» ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Στην παραδοχή, για πρώτη φορά, ότι «τα στοιχεία (σ.σ. των υπό απόλυση - διαθεσιμότητα υπαλλήλων) μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής» προχώρησε αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μία ημέρα πριν λήξει και επίσημα η προθεσμία για την αποστολή των σχετικών στοιχείων και ενώ αφενός οι υπηρεσίες με προεξάρχουσες αυτές των δήμων και των περιφερειών αρνούνται κατηγορηματικά να συντάξουν σχετικές λίστες και αφετέρου υπάρχουν καταλήψεις παντού, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτός της παραδοχής ότι τα στοιχεία υπάρχουν, επαναλαμβάνουν ότι ακόμη κι αν υπάρξει καθυστέρηση, οι υπάλληλοι μπαίνουν αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα.
Μάλιστα, οι ίδιοι συνεργάτες του υπουργού που βλέπουν ότι θα πρέπει να σηκώσει μόνο του το υπουργείο την υπόθεση «διαθεσιμότητα - απόλυση» που κινδυνεύει να οδηγηθεί σε «φιάσκο» όπως η εφεδρεία, επισείουν πλέον τρεις «απειλές»:
1) Αν υπάρξει καθυστέρηση να επανέλθει η τρόικα με πολύ σκληρότερες απαιτήσεις, όπως, για παράδειγμα, η επαναφορά της «ρήτρας» για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους
2) Να τιμωρηθούν με πειθαρχικές ποινές τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες της διοίκησης που δεν τηρήσουν τις αυστηρές προθεσμίες για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας
3) Να παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που επρόκειτο να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις
Στο τελευταίο δε σημείο οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη επιμένουν, λέγοντας ότι υπάρχουν επείγουσες ανάγκες σε υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, ΚΕΠ, διευθύνσεις συντάξεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία που μπορούν να μετακινηθούν άμεσα οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Και διευκρινίζουν ότι στις περιπτώσεις που η οργανική θέση έχει καταργηθεί «με τη μετάταξη προβλέπεται η σύσταση θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση αλλά υπάρχει πραγματική ανάγκη. Η μετακίνηση υπαλλήλου για την κάλυψη πραγματικών και διαπιστωμένων αναγκών γίνεται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει οργανική θέση, δεδομένου ότι το προβλέπει ο ίδιος ο νόμος», προστίθεται.
Ποιους αφορά
Παράλληλα οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη επαναλαμβάνουν ότι:
Η διαθεσιμότητα αφορά μόνο υπαλλήλους ΙΔΑΧ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικού. Δηλαδή:
- Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.
- Αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής, ανώτατης τεχνολογικής και ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε).
- Αποκλειστικά υπαλλήλους των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.
Επισημαίνεται ότι από τη ρύθμιση «εξαιρούνται ευαίσθητες υπηρεσίες όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας)».
Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι υπάλληλοι που αν και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:
-Ο σύζυγος ή η σύζυγός τους έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία.
-Ο σύζυγος, η σύζυγος ή τέκνο τους που τους βαρύνει φορολογικά και ζει μαζί τους έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
-Έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑΜΕΑ.
-Είναι πολύτεκνοι, εφόσον τα τέκνα τους βαραίνουν φορολογικά.
-Είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαραίνει φορολογικά.
Διευκρινίσεις και για τους πειθαρχικά ελεγκτέους
Τέλος, οι συνεργάτες του υπουργού δίνουν διευκρινίσεις και για το θέμα της αργίας των υπόλογων πειθαρχικά υπαλλήλων. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν με τις νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις διασφαλίζεται ότι δεν θα παραμένουν στη θέση τους στην υπηρεσία υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο ή στα δικαστήρια για σοβαρή πειθαρχική ή ποινική υπόθεση μέχρι να καταδικαστούν τελεσίδικα ή να αθωωθούν. Στόχος είναι να προστατευθεί το κύρος των δημόσιων υπηρεσιών και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων.
Τονίζεται δε ότι «αφορά αποκλειστικά υπαλλήλους που έχουν παραπεμφθεί για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα (π.χ. κακουργηματικές πράξεις, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας) ή πειθαρχικά παραπτώματα (π.χ. πράξεις άρνησης αναγνώρισης του συντάγματος, απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων, αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη συμπεριφορά, σοβαρή απείθεια, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων, παράλειψη των πειθαρχικών οργάνων να προβούν σε δίωξη και τιμωρία πειθαρχικού παραπτώματος κλπ)».
Σημειώνεται δε ότι η αργία είναι διοικητικό μέτρο και όχι ποινή. Συνεπώς δεν πλήττεται το τεκμήριο αθωότητας του υπαλλήλου. Ούτε βέβαια αποδυναμώνεται η δικαστική προστασία που απολαμβάνει. Μάλιστα προβλέπεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα αναστολής ή άρσης της αργίας και η επαναφορά του υπαλλήλου στην υπηρεσία του.

aftodioikisi.gr

"Παρανομούν όσοι δήμαρχοι δεν στέλνουν τις λίστες", λένε από το υπουργείο στο Newsit - Προσθέτουν: "Έχουμε ήδη στα χέρια μας λίστες υπαλλήλων"


- ΤΩΡΑ: Έξω από το δημαρχείο οι εργαζόμενοι - Κλειστή η Αθηνάς
- Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ στο Newsit: Δεν θα στείλουμε καμία λίστα με διαθεσιμότητες
- Υπολειτουργούν τα ΚΕΠ στους περισσότερους Δήμους της χώρας
- Ενα ΚΕΠ σε κάθε Δήμο λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη
- Κλειστοί πολλοί βρεφονηπιακοί - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
- Πνίγονται στα σκουπίδια πολλοί δήμοι
- Λαφαζάνης: Όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρουμε όλους πίσω
"Παραβιάζουν το νόμο όσοι δήμαρχοι δεν στείλουν τις λίστες", διαμηνύουν μέσω του Newsit από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως τονίζουν, οι δήμαρχοι που δεν στέλνουν τις λίστες, εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους τους γιατί η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.
Λένε επίσης ότι αρκετοί δήμοι έχουν ήδη στείλει λίστες στο υπουργείο.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ πάντως και οι δήμαρχοι συνεχίζουν το... αντάρτικο. Το ίδιο συμβαίνει και σε υπουργεία που είναι υπό κατάληψη (διαβάστε εδω).

Όπως επιβεβαίωσε στο Newsit ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, είναι ομόφωνη απόφαση των δημάρχων να μην αποσταλεί καμία λίστα με υποψήφιους υπαλλήλους για διαθεσιμότητα.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ





Όσον αφορά τους βρεφονηπιακούς:
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit στον Δήμο Ηλιούπολης δεν έχει γίνει κατάληψη στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς να μην πάνε σήμερα τα παιδιά τους γιατι θα είναι κλειστοί. Αυτό έχει συμβεί στους 3 από τους 5 παιδικούς σταθμούς που έχει ο Δήμος.

Στην Θεσσαλονίκη:

Οι εργαζόμενοι μετά από συνελεύσεις αποφάσισαν να λειτουργήσει σήμερα ένα ΚΕΠ σε κάθε δήμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ προχώρησαν σε καταλήψεις αρκετών παιδικών σταθμών, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα δημαρχεία ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση στον Γερμανό Πρόξενο στη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Καταλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν στα γραφεία προσωπικού των δήμων σε όλη την χώρα με στόχο να μην εκδοθεί καμία διοικητική πράξη που θα διευκολύνει τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, όπως και στο κεντρικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των καταλόγων των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Αντίστοιχη έκκληση στους εργαζόμενους συνολικά των δήμων και των περιφερειών κάνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που καλεί τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία, σήμερα, τελευταία ημέρα για παράδοση στοιχείων.

Συγχρόνως, καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.

Για την Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.
newsit
 

25/11 Φενεός, Ντουρντουβάνα


Ανάβαση από τη λίμνη Δόξα στις κορυφές Ντουρντουβάνα και Τριανταφυλλιά.
Αρχηγοί: Μαστροθεόδωρος Στέφανος, Κτενόπουλος Μιχάλης. Ωρες πορείας 8.
Βαθμός δυσκολίας 4.

 
Για να δηλώσετε συμμετοχή σε μια ανάβαση πάρτε τηλέφωνο στη γραμματεία την προηγούμενη εβδομάδα της ανάβασης, στις ώρες επικοινωνίας.
Διεύθυνση γραφείων: πλατεία Αγ.Θεοδώρων 3
Τηλέφωνα: 2103238775 - 2103238706
Ώρες λειτουργίας των γραφείων: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 7-9μμ, Πέμπτη: 7-10μμ
Αριθμός Λογαριασμου Τράπεζα Κύπρου: 33821240 (Α.Ο.Σ)
e-mail: info@aos.gr
Ο Α.Ο.Σ στο facebook : http://www.facebook.com/groups/7382116319/
 
 
aos-oreivatikos.blogspot.gr

Να συλληφθεί ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας ζητά «Χρυσαυγίτης» βουλευτής

 

Μετά τη μήνυση που κατέθεσαν τρεις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» κατά του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, δημοτικού συμβούλου ΚΚΕ στο δ.σ. Θεσσαλονίκης, άλλος ένας βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος στρέφεται κατά αιρετού της Α/Βάθμιας Αυτοδιοίκησης: πρόκεται για το Μιχάλη Αρβανίτη (Αχαΐας) που στρέφεται κατά του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλου και τον κατηγορεί για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση. Ζητεί, δε, την επ' αυτοφώρω σύλληψή του, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Σύμφωνα με τη μήνυση, ο δήμαρχος σε τοπική εφημερίδα χαρακτήρισε τους «Χρυσαυγίτες» ως «αποβράσματα της κοινωνίας», ενώ άφησε υπονοούμενα ότι εμπλέκονται σε περιστατικά βίας.
«Άνθρωποι που δεν έχουν μπει ποτέ σε εκκλησία και δεν έχουν βοηθήσει ποτέ κανέναν, προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται... Θα μας βρουν απέναντί τους», δηλώνει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, προχωρώντας σε σκληρές δηλώσεις στην «Πελοπόννησο της Κυριακής».

Το έγγραφο του ΟΧΙ από τον Παναγιώτη Νίκα

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της απόφασης που πήρε η ΠΕΔ Πελοποννήσου να μην αποστείλουν οι δήμοι της καμία λίστα διαθεσιμότητας υπαλλήλων, έδωσε «εντέλεσθε» από τις 16 Νοεμβρίου στη Διεύθυνση Διοικητικού το δήμου του:
«...Να μην συμπληρώσετε και να μην αποστείλετε κανέναν πίνακα που αφορά στα στοιχεία του προσωπικού του Δήμου Καλαμάτας και να μην συντάξετε ουδεμία διαπιστωτική πράξη προς υπογραφή μου, σε εφαρμοφή όλων των ανωτέρω».

Η στήλη σας παρουσιάζει το έγγραφο του ΟΧΙ από τον Παναγιώτη Νίκα.

Σόιμπλε: Το “κούρεμα” αποκλείεται

Wolfgang-Schaeuble
Λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο του Eurogroup, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, μίλησε ζωντανά στην δημόσια τηλεόραση της χώρας του και στην εκπομπή “Bericht aus Berlin” για τις εκτιμήσεις και τις προθέσεις του γύρω από τις επικείμενες κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα.
Ο Schäuble τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να αλλάξει την οικονομία της με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτή να γίνει ανταγωνιστική. Ισχυρίσθηκε, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις που μόλις ψήφισε και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο γιατί η χώρα δεν είναι συνηθισμένη σ’ αυτό και χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Ερωτηθείς για το θέμα του “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, ο Schäuble είπε πως πολλά κράτη της ευρωζώνης έχουν νομικά κωλύματα κι αυτό το ξέρει και η Christine Lagarde. Τα κράτη δεν μπορούν να προσφέρουν δάνεια και εγγυήσεις και μετά να “κουρεύουν” τις απαιτήσεις τους. «Κάτι τέτοιο αποκλείεται», τόνισε με έμφαση, μιας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που είναι κι αυτή δανείστρια, το απορρίπτει επίσης οριστικά.
Επισήμανε, ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτές δεν έχουν εφαρμοσθεί ακόμα, ενώ επιπρόσθετα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και αποδοτικό φορολογικό σύστημα, κάτι που δεν γίνεται εν μία νυκτί. Εξάλλου, παρότρυνε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει πολλά περισσότερα.
Σε ερώτηση για το πόσο κοστίζει στην Γερμανία η βοήθειά της προς την Ελλάδα, ο Schäuble απάντησε ότι αυτό δεν το ξέρει κανείς και τόνισε εκ νέου την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, κατά την γνώμη του, δεν μπορούν να γίνουν, χωρίς έξωθεν πίεση.
Τέλος, ενόψει και της Συνόδου του Eurogroup, είπε: «Πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή και πρέπει να την βρούμε την Τρίτη».

ysterografa.gr

Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη: Είμαστε πανέτοιμοι για την Τρίτη

Giannis-Stournaras-Megaro-Maximou
Κάτι περισσότερο από 12 (!) ώρες κράτησε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει του Eurogroup της Τρίτης.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: “Είμαστε πανέτοιμοι για την Τρίτη. Η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε”

ysterografa.gr.

Η Ελλάδα μετά τη δόση…

picture-of-hugo-weaving-in-v-for-vendetta-large-picture
Μια χώρα σε παρατεταμένη εθνική μελαγχολία, αναζητεί μια ελπίδα. Μια ιδέα, η δύναμη της οποίας θα καρφιτσωθεί στο μυαλό και το dna των πιο ενεργών κυττάρων της, δηλαδή ενός ανθρώπινου δυναμικού που υποτιμήθηκε, λοιδωρήθηκε, χλευάστηκε, επιχειρήθηκε να παραμεριστεί από τη συνέχιση της ιστορικής διαδρομής μιας ηπείρου, η οποία, για να μην ξεχνιόμαστε οφείλει ακόμη και την ίδια την ονομασία της σε αυτή τη μικρή… γωνίτσα του πλάνητη.
Η δική μας Ελλάδα, η Ελλάδα την οποία αφήσαμε, έστω κι αν δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, να δεινοπαθήσει και να απαξιωθεί στα χέρια της Γενιάς του Πολυτεχνείου. Μιας Γενιάς που πάτησε πάνω σε διαχρονικά ιδανικά, απλώς και μόνο για να τα… απαλλοτριώσει. Να τα χρησιμοποιήσει προς ίδιον όφελος. Και στο τέλος αυτής της θλιβερής διαδρομής, να μας παραδώσει μια ηθική χρεοκοπία, και μια κοινοβουλευτική ακρότητα, όπως φαντάζει στα μάτια της Ιστορίας η εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής, και μάλιστα με πολλαπλασιαστική δυναμική.
Αυτή η Ελλάδα, περιμένει τη… δόση της. Για να πάρει μια βαθιά ανάσα, να αφήσει πίσω της το διαρκές άγχος για οικονομική χρεοκοπία, να χαλάσει τα σχέδια του λόμπι της δραχμής και να γυρίσει σελίδα. Ώστε σε αυτή τη νέα σελίδα, να υπάρχουν ελάχιστες… μουτζούρες από όσες συνέθεσαν ένα μωσαϊκό εθνικών παθογενειών εδώ και 38 χρόνια. Πολλά είναι, δεν νομίζετε.
Αυτή η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια ηθική αναγέννηση. Που θα έρθει… σαν αστραπή, και θα παρασύρει στο πέρασμά της όλες αυτές τις μοιραίες νοοτροπίες και συμπεριφορές. Και φυσικά τους εκφραστές τους. Που παραμένουν “γατζωμένοι” στην προσωπική μακαριότητά τους. Που αδυνατούν να καταλάβουν ότι τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας απέναντί τους, έχουν προ πολλού ξεπεραστεί. Που θεωρούν ότι η Ελλάδα… θα ξεχάσει.
Δεν θα ξεχάσει. Η Ελλάδα που έρχεται θα παραμερίσει το δήθεν. Θα έχει “γωνίες”, και όχι στρογγυλεμένες και άχρωμες απόψεις. Θα ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της. Θα βρει τη δύναμη που χρειάζεται για να πάρει τη ρεβάνς από όσους μας έφεραν ως εδώ.
Η Ελλάδα που έρχεται, δεν θα γίνει έρμαιο του λαϊκισμού. Αυτή θα είναι η αφιέρωση των δικών μας γενεών σε εκείνες που θα ακολουθήσουν. Δεν θα χάσουμε ξανά.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Την Κυριακή 18/11 το πρωί μεγάλο μέρος των μεταναστών που κρατούνται στο στρατόπεδο της Κορίνθου ξεκίνησαν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και σίτισης, για το ότι δε δίνονται φάρμακα σε κάποιους που τα χρειάζονται, για το ότι βρίσκονται πλέον εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι σε μια φυλακή χωρίς να έχουν κάνει τίποτα και χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ελευθερωθούν. Η απάντηση της αστυνομίας στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών ήταν η βίαιη καταστολή από δεκάδες ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων. Το μεσημέρι ζητήσαμε να ενημερωθούμε επίσημα από την αστυνομία. Αφού περιμέναμε επί μία ώρα, τελικά ο διευθυντής μάς ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να μας δώσει καμία πληροφορία, ενώ μάθαμε και ότι τα επισκεπτήρια από δικηγόρους είχαν ανασταλλεί "μέχρι να διευθετηθεί το θέμα". Αργότερα, γύρω στις 4:30 μμ, ήμασταν μάρτυρες επιχείρησης της αστυνομίας στους κατειλημμένους θαλάμους, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να βγει ασθενοφόρο από το στρατόπεδο. Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου έχει υποβάλει εδώ και ένα μήνα περίπου αίτημα στην αστυνομία για τη δημιουργία επιτροπής που θα μπορεί να επισκέπτεται το κέντρο κράτησης και να ελέγχει τις συνθήκες διαβίωσης, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει απαντηθεί.
 
Ρωτάμε:
Γιατί δεν επέτρεπαν σε δικηγόρους να μπουν όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση; Αν η αστυνομία λειτουργεί στα πλαίσια των νόμων, τι φοβάται;
Γιατί δεν έχει απαντηθεί ακόμα το αίτημά μας για τη δημιούργια επιτροπής αλληλεγγύης, που θα περιλαμβάνει γιατρό και δικηγόρο;
 
Απαιτούμε:
Να κλείσει ΤΩΡΑ το Γκουαντάναμο της Κορίνθου και να δοθεί ο χώρος του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία. Όχι στην απάνθρωπη επ'αόριστον φυλάκιση μεταναστών υπό συνθήκες που τους φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο απελπισίας που καταλήγουν να κάνουν απεργία πείνας. Όχι στους ρατσιστικούς διαχωρισμούς που θρέφουν το φασισμό.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, 18/11/2012

Οι Γερμανοί γράφουν για τον ρόλο του Χρύσανθου

Antonis-Samaras-Xrysanthos-Lazaridis
“‘Όποιος θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό, πρέπει να περάσει από τον Χρύσανθο”. Αυτός είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με υπογραφή του Michael Martens για τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

«Από το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας έως το Μέγαρο Μαξίμου, απ’ όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός κυβερνά τη χώρα του, είναι μακρύς ο δρόμος. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης χρειάστηκε μερικές δεκαετίες για να τον καλύψει, αλλά έφθασε. Εδώ και τέσσερις δεκαετίες είναι ο στενότερος συνοδοιπόρος του Αντώνη Σαμαρά, του ανθρώπου που από τον περασμένο Ιούνιο είναι ο επικεφαλής φύλακας της δύσκολης αποστολής να διατηρηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Ο Λαζαρίδης δεν είναι μόνο ο λογογράφος και ο σημαντικότερος σύμβουλος του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι ο νέος επικεφαλής αρχιτέκτονας της πολιτικής της Αθήνας», γράφει στο άρθρο του ο Michael Martens, και συνεχίζει: «Είναι τα μάτια και τα αυτιά του Σαμαρά, η σκιά του. Μια σκιά που φυλάει τις πόρτες προς την εξουσία στην Αθήνα. Όποιος θέλει να δει τον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να τον παρακάμψει».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στις οικογενειακές ρίζες του Χρύσανθου Λαζαρίδη, καταγράφοντας ότι ο πατέρας του πολέμησε κατά των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια ταξίδεψε για σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και γεννήθηκε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Συνεχίζει δε για τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, στο σημερινό σύστημα εξουσίας της Ελλάδας. «Ο λογογράφος του Σαμαρά περιγράφεται ως συντηρητικός μεταρρυθμιστής και σε καμία περίπτωση ως επαναστάτης», επισημαίνει ο Martens, ενώ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δηλώνει ότι «Οι επαναστάτες προκαλούν συχνά μεγαλύτερη συμφορά από εκείνη που βρίσκουν. Οι συντηρητικοί τις περισσότερες φορές απλώς αναβάλλουν τη συμφορά. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, όχι να την καταργήσουμε».

ysterografa.gr

Πολιτικές του χθες για τις ανάγκες του σήμερα;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Ενώ ευρισκόμαστε σαν λαός στη δίνη της πρωτοφανούς κρίσης θεσμών, αξιών, προσδοκιών και αποτελεσματικότητας και παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας για να σταθούμε με αξιοπρέπεια στις δυσκολίες, τι εισπράττουμε;

Το βομβαρδισμό καθημερινά με ειδήσεις που το μόνο που κάνουν είναι να μας εξοργίζουν, να μας θυμώνουν και να μας απογοητεύουν.

Βόρβορος διαχέεται καθημερινά στην ειδησεογραφία εδώ και πολλά χρόνια, καθιστώντας τους Έλληνες πολίτες επιφυλακτικούς ακόμη και απέναντι στους έντιμους και ειλικρινείς πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς.

Για να κυβερνηθεί χρηστά η Χώρα, πρέπει οι εξουσίες που ορίζει το Σύνταγμα, όχι μόνο να υφίστανται, αλλά να λειτουργούν, να είναι διακριτές, αποτελεσματικές και δίκαιες.

Πολεμώντας (με δικαιοσύνη) την Μεγάλη Ιδεοληψία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Δεν μπορείς να πάς κόντρα στο ρεύμα», μου είπε πει κάποτε κάποιος που είχε μελετήσει βαθιά το πελατειακό σύστημα και την διάβρωση στην οποία έχει υποβάλει την ελληνική κοινωνία.

«Για να σου δώσω να καταλάβεις», συνέχισε, «ο πόθος για διορισμό στο Δημόσιο είναι τόσο μεγάλος, που αν ο Θεός ζητούσε από κάποιον να διαλέξει ανάμεσα στο να διοριστεί το παιδί του και να πάθε καρκίνο και να μην διοριστεί και να ζήσει με υγεία πολλά χρόνια, είμαι βέβαιος ότι θα διάλεγε το πρώτο. Με τη λογική, βέβαια, του… ας τρουπώσει τώρα και αργότερα θα δούμε τι θα κάνουμε με τον καρκίνο».

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την εφαρμογή του νόμου για διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ή άλλων ειδικών διαδικασιών επιλογής, αποδεικνύουν πως ο συνομιλητής μου είχε δίκιο.

Πυρηνική βόμβα να είχε πέσει στην Ελλάδα, δεν θα είχε προκληθεί τέτοιος εθνικός κλονισμός όπως αυτός που προκάλεσε η δημοσίευση στη «Διαύγεια» της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.