Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Πελοπόννησος: Συμβολική, εθελοντική προσφορά σε φορείς και ιδρύματα από τους Αστυνομικούς

 Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία και παρέδωσαν σε φορείς και ιδρύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ήταν μία ενέργεια που υλοποίησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του εθελοντισμού.

Διόδια: Αυξήσεις από την πρωτοχρονιά – Πόσο θα πληρώνουμε στα ταξίδια

Τις τιμές που θα έχουν τα διόδια από την 1η Ιανουαρίου δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες οι έξι παραχωρησιούχοι των εθνικών οδών.

Οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 7% έως 7,5% – μετά τη συμφωνία των παραχωρησιούχων με την κυβέρνηση (οι αυξήσεις το 2025 θα είναι 2% και το 2026 επίσης 2%) – το οποίο ανάλογα με το ύψος του αρχικού διοδίου και την κατηγορία του οχήματος ποικίλλει από 0,10 ευρώ (στις μοτοσικλέτες στα διόδια Βελιγοστής Αρκαδίας) έως 4,5 ευρώ (στα λεωφορεία άνω των 40 θέσεων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου).

Διόδια: Δείτε παραδείγματα

Αυτό σημαίνει πως η διαδρομή Αθήνας – Θεσσαλονίκης για ένα ΙΧ αυξάνεται κατά 2,20 ευρώ και η διαδρομή Αθήνας – Ιωαννίνων (μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου) κατά 2,75 ευρώ.

Αναλυτικά:

Α΄ Κορινθίας : Φινάλε Α΄ γύρου . Ο ΑΟ Λουτράκι άτυπος "Πρωταθλητής Χειμώνα" μετά το ρεπό του Πέλοπα Κιάτου

Με τα παιγνίδια της 15ης αγωνιστικής ( και τελευταία της χρονιάς που φεύγειέπεσε  σήμερα Σάββατο 30/12/2023 και η αυλαία του Α' γύρου στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Ο  ΑΟ Λουτράκι σε ενδιαφέροντα αγώνα επικράτησε στο "Θώδειον" στάδιο με 2 – 0 του Τενεάτη Αθικίων, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του "πρωταθλητή  Χειμώνα", τερματίζοντας, τον Α΄ γύρο  με +3  βαθμούς από τον Πέλοπα  Κιάτου που είχε  ρεπό

Την ίδια ώρα στο "Κώστας Βυζάς" ο Αστέρας Δερβενίου  υπέστη βαρεία ήττα με 1 – 4 από τον Κύψελο Κορίνθου, ενώ ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, επικράτησε με 2 - 1 στον Άσσο επί του τοπικού Ολυμπιακού

Στο "Γιάννης Στέφας" ο Ισθμιακός επικράτησε με 3 - 1 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε στο Σοφικό , η Θύελλα Περτίου τον Πανσολυγειακό  .

Ισοπαλο 1 – 1 έληξε στο στάδιο του Βέλου το ντέρμπι της Βόχας ανάμεσα στην  Ελλάδα Βέλου με τον Άρη Βοχαϊκού. Τέλος στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ έχασε με 0 – 2 από  την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.

Η 15η Αγωνιστική

Σε λειτουργία δύο νέα αρδευτικά έργα στην Κορινθία

 Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται στις θέσεις εξουσίας, το πλέον σημαντικό -όταν βρίσκονται στις θέσεις αυτές- είναι να αφήνουν έργο που βοηθά και συνδράμει στην ανάπτυξη του τόπου και στην ευημερία των ανθρώπων του.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παραδίδοντας την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, δύο αρδευτικά έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια στον

Σε επιφυλακή η Καλιφόρνια: Προειδοποίηση για κύματα ύψους 12 μέτρων στις παράκτιες περιοχές / Βρετανία: Η Eurostar ακύρωσε όλα τα δρομολόγια από και προς το Λονδίνο λόγω πλημμύρας

 Προτού ακόμη συνέλθουν από το σοκ και τις καταστροφές που προκάλεσαν τα πελώρια κύματα που έπληξαν την Πέμπτη παράκτιες περιοχές της Καλιφόρνιας, οι κάτοικοι προετοιμάζονται για την επανάληψη του ακραίου φαινομένου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) έχει εκδώσει προειδοποίηση για υψηλό κυματισμό και πλημμύρες στην ακτογραμμή της Καλιφόρνιας, από το Σαν Ντιέγκο μέχρι τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, με το ύψος των κυμάτων να προβλέπεται να φθάσει ακόμη και τα 12 μέτρα σε ορισμένες περιοχές.

Αγορά ακινήτων: Χειμερινές και θερινές εξοχικές κατοικίες -Το νέο τοπίο οικιστικών αναπτύξεων στα αστικά κέντρα

 
 Η εξαιρετικά θετική καλοκαιρινή περίοδος σε συνδυασμό με τις υψηλές πληρότητες σε όλες τις εορτές και αργίες για φέτος, δεν έχουν μετουσιωθεί σε τάση σε ό,τι αφορά τις χειμερινές εξοχικές κατοικίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σημαντική πρόοδος στις αξίες.

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 με 5 Ιανουαρίου

 Κατά την περίοδο 2 έως 5 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 29,6 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα:

«Δώρα» 2,7 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρνει το 2024 - Ποιοι και τι ποσά κερδίζουν

 Χρηματικές ανάσες, δηλαδή «ζεστό χρήμα» στον οικογενειακό προϋπολογισμό και στα ταμεία των επιχειρήσεων φέρνει το 2024!

Από τον πρώτη μήνα ή ακόμα καλύτερα, από την πρώτη ημέρα τους έτους θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται σταδιακά εισοδηματικές ενισχύσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ, μέσω αυξήσεων σε μισθούς, συντάξεις και σε επιδόματα. Μαζί με τις υπόλοιπες ελαφρύνσεις και παροχές που θα “τρέξουν” το 2024 το συνολικό όφελος για τους πολίτες φτάνει τα 2,7 δις ευρώ.

Ποια χώρα γιορτάζει πρώτη και ποια τελευταία την Πρωτοχρονιά

 

Ως γνωστόν, στον πλανήτη Γη η ημέρα διαρκεί περίπου 24 ώρες. Αλλά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για να «κλείσει» η τελευταία μέρα του χρόνου και να ξεκινήσει η νέα.