Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025

PEMA Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 5-7 Σεπτεμβρίου

 pema-historic-acropolis-rally 

Ο 4ος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων, ένας θεσμός που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2002 ως Κύπελλο, το PEMA Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου και θα έχει διεθνές ενδιαφέρον με πολλές ξένες συμμετοχές.

Παράλληλα, με αυξημένο συντελεστή 3, θα ευνοήσει όσους φέρουν θετικό αποτέλεσμα, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο διήμερος αγώνας περιλαμβάνει 13 διαδρομές, με ορισμένες να επαναλαμβάνονται: Ασωπία, Θήβα, Ακραίφνιο, Ελικώνας, Μαυρονέρι, Παρνασσός, Αμφισσα (δύο φορές), Οινοχώρι (δύο φορές), Αμφίκλεια (δύο φορές) και Ελάτεια.

Φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας – Επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις

 Φωτιά στην Αργολίδα 

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, σήμερα Παρασκευή (15/8/2025), σε αγροτοδασική έκταση στο Κρανίδι Αργολίδας στην περιοχή Πελεή.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακόμα δεν φαίνεται να απειλούνται κατοικημένες περιοχές και δεν φαίνεται να υπάρχει αέρας γεγονός που ευνοεί την κατάσταση. 

Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Εφαρμογή του μέτρου Απαγόρευσης κυκλοφορίας για το Σάββατο 16.8.2025

 Χάρτης

 

            Κόρινθος, 15.08.2025

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURAκαθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα, άλση και εθνικούς δρυμούς, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν. 998/1979 (Α ́ 289), σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκαν οι υπ’ αριθμ.:148490/22.05.2025 (ΑΔΑ: 9ΛΝΨ7Λ1-Ε61) και 222886/28.07.2025 (ΑΔΑ: ΨΛ1Χ7Λ1-ΣΤΟ) Αποφάσεις Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ

Eurovision 2026 | Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Διαγωνισμό του Μαίου!

 

 

 

Και ενώ η ημέρα για την αποκάλυψη της πόλης που θα φιλοξενήσει τον 70ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision πλησιάζει, το ORF, o εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστρίας, έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για τον επερχόμενο διαγωνισμό.

Το ORF ανακοίνωσε τις ημερομηνίες – ορόσημα που θα μας οδηγήσουν μέχρι τον

Ευχετήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νικήτα Κακλαμάνη για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου

  

Αθήνα, 15 Αυγούστου 2025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την εορτή της Παναγίας, απηύθυνε το εξής μήνυμα:

«Η σημερινή ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, αποτελεί κορυφαία στιγμή πίστης και εθνικής ενότητας για τον λαό μας. 

Η Παναγία, σκέπη και προστάτιδα του Γένους, εμπνέει διαχρονικά τους Έλληνες σε στιγμές δοκιμασίας και μας καθοδηγεί στον δρόμο της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της αγάπης για την πατρίδα.

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, δύναμη και προκοπή.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας

Δεκαπενταύγουστος: Τα έθιμα και οι παραδόσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Εικόνα της Παναγίας  

Με ύμνους, τιμές, δόξα και χαρά, εορτάζει η Εκκλησία μας την ένδοξη Κοίμησή της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας. Στην Ελλάδα, οι Ορθόδοξοι Έλληνες λούζονται με το φως, γεμίζουν την ψυχή τους με αγάπη και αισιοδοξία και γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο που εύστοχα πήρε την ονομασία «το Πάσχα του καλοκαιριού». Ο κάθε τόπος έχει και τα δικά του έθιμα για αυτήν την ημέρα.

Χιλιάδες πιστοί προσκυνούν με ευλάβεια τις άγιες εικόνες της Παναγίας, ζητούν την βοήθειά της, προσεύχονται και υμνούν. Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι πένθιμο γεγονός, επειδή η Παναγία «μετέστη προς την ζωήν». «Ο θάνατος ακτινοβολεί αιωνιότητα και αθανασία. Ο θάνατος δεν είναι πλέον ρήξη, αλλά ένωση. Δεν είναι λύπη, αλλά χαρά. Αυτά είναι όσα εορτάζουμε την ημέρα της Κοιμήσεως της Παναγίας Παρθένου», κατά τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Σμέμαν, που συγκαταλέγεται στις μεγάλες μορφές της Θεολογίας του 20ού αιώνα. Η μορφή της Παναγίας λατρεύεται σε κάθε άκρη της Ελλάδας, τα έθιμα για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου διαφέρουν και δείχνουν την προσωπικότητα του κάθε τόπου μέσω αυτής της ιερής εορτής.

Εκκλησιαστική παράδοση

Ναύπακτος: Νεκρός 27χρονος μοτοσικλετιστής που «καρφώθηκε» σε αγροτικό

 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΚΑΒ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) 

Ακόμα ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες Πέμπτη (14/8/2025), στο Λιβαδάκι Ναυπακτίας, όταν νεαρός μοτοσικλετιστής «καρφώθηκε» πάνω σε αγροτικό και έχασε την ζωή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr, το τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν ο 27χρονος οδηγός της μηχανής συγκρούστηκε σφοδρά με το αγροτικό στο Λιβαδάκι Ναυπακτίας.

Το ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και τον μετέφερε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο στο Καρπενήσι.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν κατάφεραν να το σώσουν. Μετά από λίγη ώρα διαπιστώθηκε και ο θάνατος του 27χρονου άνδρα.

 

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα

 Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα 

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάζεται σήμερα η μεγάλη γιορτή της Παναγίας, το «Πάσχα του καλοκαιριού»  σημείο συνάντησης της πίστης με την παράδοση, και της κατάνυξης με τη ευλάβεια.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τις πιο μικρές εκκλησίες των νησιών, μέχρι τα απομονωμένα μοναστήρια στα βουνά, χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται για να τιμήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου

 Στην Τήνο έγινε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στην Παναγία Ευαγγελίστρια. Στο νησί βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Νωρίτερα έριξε δάφνινο στεφάνι στην τελετή τιμής και μνήμης για την 85η επέτειο από τον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη», αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και ναύτες του

Στις 23 Αυγούστου η ”λευκή νύχτα” στο Ξυλόκαστρο

Στις 23 Αυγούστου η ”λευκή νύχτα” στο Ξυλόκαστρο

Ετοιμάζεται το Ξυλόκαστρο Κορινθίας για τη ” λευκή νύχτα ” της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, η ” λευκή νύχτα ” του Ξυλοκάστρου, θα γίνει το Σάββατο, 23 Αυγούστου 2025. Θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ. Διοργανωτής είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου.

Έχει ήδη βγει και η σχετική αφίσα. Θα γίνουν μεγάλες προσφορές απ’ τα καταστήματα, ενώ, θα υπάρξουν εκπλήξεις και κεράσματα. Αυτή την εποχή, το Ξυλόκαστρο έχει πολύ κόσμο, αφού ο Αύγουστος, πάντα … γέμιζε το παραθαλάσσιο αυτό, μοναδικό μέρος. Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, καλεί τους δημότες, τους επισκέπτες και τους παραθεριστές, να ψωνίσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του εμπορικού κόσμου. Aυτό το διάστημα, που είναι η θερινή περίοδος των εκπτώσεων και το τέλος της σεζόν, έχουμε σ΄ όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας, τις λεγόμενες ” λευκές νύχτες ”.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 76χρονη σε παραλία του Κάτω Λουτρού Κορινθίας

Θάνατος 76χρονης λουόμενης στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας 

 Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μία 76χρονη λουόμενη στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου το μεσημέρι της Πέμπτης (14/8).

Η 76χρονη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πελοποννήσου.

Έρχεται το φεστιβάλ “Αριστοναύτες 2025” στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι

 Έρχεται το φεστιβάλ “Αριστοναύτες 2025” στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι Κορινθίας 

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του φεστιβάλ “Αριστοναύτες 2025“, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ, εμπνευσμένο από το ομώνυμο αρχαίο λιμάνι και την Αργοναυτική εκστρατεία. Πραγματοποιείται για 4η χρονιά.

Η τελετή έναρξης του φετινού φεστιβάλ, θα γίνει στις 22 Αυγούστου 2025. Το φεστιβάλ ανοίγει με την Παυλίνα Τσιάτσιου και μια performance χορού, που ενώνει την τελετουργία με την τεχνολογία, την παράδοση με τον σύγχρονο χορό, την αρχέγονη μνήμη με την εικαστική έκφραση. Στη συνέχεια, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας, παρουσιάζει έναν “Περίπατο στη Μεσόγειο”, ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο μαντολινάτες, ταραντέλες, βαρκαρόλες και σερενάτες, από την Ιβηρική μέχρι τα Επτάνησα. Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 20.30 το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Βλασίου, στο Ξυλόκαστρο. Eκδηλώσεις θα γίνουν και στο Δερβένι. Θα διεξαχθούν σεμινάρια, εργαστήρια, ξεναγήσεις, ομιλίες και χορός.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, από τις 22 έως και τις 24 Αυγούστου, σε τέσσερις εκθέσεις θα καταγραφούν ο μύθος, η ιστορία, η θάλασσα και το καλοκαίρι.

 

Βαθμολογία UEFA: Έκανε το 3/3 η Ελλάδα με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και μείωσε τη διαφορά από την Τσεχία

 (ΦΩΤΟ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 

Μια ονειρεμένη ευρωπαϊκή βραδιά για την Ελλάδα δημιούργησαν οι προκρίσεις των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Αποτελέσματα που έδωσαν στη χώρα μας σημαντική ώθηση στη βαθμολογία της UEFA.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη Άρη Λεμεσού, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Βόλφσμπεργκερ, αντίστοιχα, και χάρισαν τρεις προκρίσεις και 500 βαθμούς στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Η βαθμολογία της UEFA αυτή τη στιγμή

Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε νούμερα - Αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τις φωτιές

 Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε νούμερα - Αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τις φωτιές 

 Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναλυτικά όλα τα στοιχεία των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με αυτά:

Είχαμε ακραίες συνθήκες:

Δεκαπενταύγουστος με κατανυκτική ατμόσφαιρα σε νησιά και πόλεις της Ελλάδας - Από τη Μακεδονία ως την Αμοργό, ο Δεκαπενταύγουστος ενώνει νησιά και πόλεις σε μια κοινή γιορτή πίστης και παράδοσης.

  

Στις 15 Αυγούστου η Ελλάδα φορά τα γιορτινά της. Από τα βουνά της Μακεδονίας ως τα νησιά του Αιγαίου, ο Δεκαπενταύγουστος, η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, αποτελεί την κορυφαία θρησκευτική στιγμή του καλοκαιριού.Το λέμε «Πάσχα του καλοκαιριού» και όχι τυχαία. Σε κάθε γωνιά της χώρας, χιλιάδες πιστοί κατευθύνονται σε ιερά προσκυνήματα, ακολουθώντας διαδρομές που διατηρούνται από γενιά σε γενιά. Δεν είναι μόνο τελετή πίστης. Είναι εμπειρία συλλογικής μνήμης, όπου η παράδοση συναντά την κατάνυξη και η χαρά του πανηγυριού ζει δίπλα στην ιερότητα.

Σαχτάρ – Παναθηναϊκός 0-0 και 3-4 στα πέναλτι: Ο Ντραγκόφσκι τον έστειλε στα πλέι οφ του Europa League

 Ο Πελίστρι κόντρα στη Σαχτάρ 

Με ήρωα τον Ντραγκόφσκι που απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρουλέτα» ο Παναθηναϊκός απέκλεισε στην Κρακοβία τη Σαχτάρ (0-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση) και συνεχίζει στα play off του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει την τουρκική Σαμσουνσπόρ. Ενώ πλέον έχει σίγουρη παρουσία σε ευρωπαίκό όμιλο ό,τι κι αν συμβεί.

H oμάδα του Ρουί Βιτόρια τα κατάφερε όπως κάνει πάντα στη διαδικασία των πέναλτι στη