Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τη Δευτέρα απολογείται ο 29χρονος κατηγορούμενος για τρομοκρατία


Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθει στο Σπαθοβούνι και κατηγορείται για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”.
Όπως σας είχε ενημερώσει το newsit, τα αποτυπώματα του 29χρονου βρέθηκαν σε δυο γιάφκες της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του σε κουτί με οπλισμό, που είχε εντοπιστεί, ύστερα από καταγγελία στην Πολυτεχνειούπολη.
Η Αστυνομία διαβίβασε όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, εφέτη ανακριτή κ. Μόκκα.
Στο μεταξύ, συμπληρωματική απολογία έδωσε στους ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση των “Πυρήνων της Φωτιάς” ο κατηγορούμενος για τη ληστεία της Πάρου, σχετικά με στοιχεία για εμπλοκή του στην τρομοκρατική οργάνωση.

newsit.gr

Οριακή πρωτιά της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Public Issue


Οριακή πρωτιά της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Public IssueΠροβάδισμα μόλις 0,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει η ΝΔ μετά από πολλούς μήνες στη δημοσκόπηση της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Βέβαια, μπροστά πέντε μονάδες βρίσκεται οι ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στην παράσταση νίκης. Με μεγάλη διαφορά βρίσκεται μπροστά ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δεν έχει βγει ακόμη στον «αέρα»...
Αναλυτικότερα:
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ 29%, ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, Χρυσή Αυγή 10%, ΠΑΣΟΚ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, Δημοκρατική Αριστερά 7% , ΚΚΕ 5,5%.
Στην παράσταση νίκης, δηλαδή ποιος θα εκλέγονταν εάν γινόταν σήμερα εκλογές, οι ερωτηθέντες απαντούν: Ο ΣΥΡΙΖΑ με 44% και η Νέα Δημοκρατία με 39%
Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 48% των προτιμήσεων, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.
Ως πιο δημοφιλής πολιτικός αναδεικνύεται ο Φ. Κουβέλης με 51% και έπονται ο Α. Σαμαράς(45%), ο Α. Τσίπρας(37%), ο Π. Καμμένος(32%), ο Ε. Βενιζέλος(22%) και ο Ν. Μιχαλολιάκος(16%).

eklogika.gr

Η Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου αναλαμβάνε​ι ως εποπτεύουσ​α αρχή την εφαρμογή του προγράμματ​ος Αντιφυματι​κού εμβολιασμο​ύ


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει ως εποπτεύουσα αρχή την εφαρμογή του προγράμματος Αντιφυματικού εμβολιασμού τόσο για το σύνολο των μαθητών των σχολείων της, όσο και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση», όπως δήλωσε ο αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς κατά τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013.
Ο κ. Πουλάς δήλωσε επίσης ότι, «τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων της φυματίωσης, ενώ παρατηρείται και εμφάνιση νέων μορφών της, γεγονός που επιβάλλει τον εμβολιασμό όχι μόνο του συνόλου των μαθητών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τον έλεγχο των εκπαιδευτικών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, αντιμετωπίζει με συνέπεια ευθύνης τα ζητήματα δημόσιας υγείας και το ίδιο θα πράξει και σε αυτή την περίπτωση».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος του συντονιστικού οργάνου, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δημόσιας υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι διευθυντές των Πνευμονολογικών Κλινικών των Νοσοκομείων, προσδιορίστηκαν οι στόχοι του προγράμματος και εξετάστηκαν τα όποια προβλήματα έχουν μέχρι σήμερα παρουσιαστεί. Με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό κατά την εφαρμογή του προγράμματος οι συσκέψεις αυτές θα επαναληφθούν.

Ανοίγουν 350.000 θέσεις εργασίας για νέους χωρίς προϋπηρεσία

Ανοίγουν 350.000 θέσεις εργασίας για νέους χωρίς προϋπηρεσία Είκοσι δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίαςΕίκοσι δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, περιλαμβάνει το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων"που παρουσιάστηκε από τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Παιδείας.
Με το νέο σχέδιο, ενοποιούνται για πρώτη φορά οι δράσεις τριών υπουργείων και τεσσάρων επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Επιδίωξη είναι να ξεπεραστεί η λογική της αποσπασματικότητας και της αλληλοεπικάλυψης, να βελτιωθεί η συνεργασία και να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Από τα συνολικά 20 προγράμματα τα 9 είναι νέα, ενώ συνεχίζονται παλαιότερες δράσεις που θεωρήθηκαν επιτυχημένες.
Οι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου Δράσης
Κεντρικός στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η ανάδειξη συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων ανάπτυξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων δύο ηλικιακών κατηγοριών 15-24 και 25-35 στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους ακόλουθους θεματικούς άξονες προτεραιότητας:
* Δημιουργία Θέσεων Εργασίας για νέους ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα.
* Ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και των συστημάτων μαθητείας, με έμφαση στον συνδυασμό κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας και περαιτέρω επένδυση στην τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας και στην πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια και μετά την εκπαίδευση.
* Θέσπιση συστηματικών προγραμμάτων μετάβασης από την εκπαίδευση στην εργασία (school-to-work programmes) ώστε να υποστηριχθεί η απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας (με συνδυασμό καθοδήγησης, συμβουλευτικής, κατάρτισης και απασχόλησης) προσαρμοσμένα στο ιδιαίτερο προφίλ και τις ανάγκες των νέων ανέργων.
* Ενίσχυση της συμβουλευτικής και του επαγγελματικού προσανατολισμού με έμφαση σε νέους ανέργους. Ενίσχυση του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, της καθοδήγησης σταδιοδρομίας και της συμβουλευτικής για την επιχειρηματικότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
* Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων, εστίαση σε νέα/καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και τομείς επιχειρηματικότητας.
* Επένδυση σε μέτρα που στοχεύουν στη μείωση της σχολικής διαρροής.
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης διατίθενται ήδη 746.679.192 ευρώ με 182.812 ωφελούμενους. Ειδικότερα, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 287.000.000 ευρώ με 14.913 ωφελούμενους, από το Πρόγραμμα "Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση" υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 63.879.192 ευρώ με 143.499 ωφελούμενους, από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 98.800.000 ευρώ με 9.225 ωφελούμενους, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα" υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ με 2.575 ωφελούμενους και τέλος, από το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 177.000.000 ευρώ με 12.600 ωφελούμενους.
Στο πλαίσιο των νέων προτεινόμενων δράσεων θα διατεθούν 608.326.537 ευρώ με 349.499 ωφελούμενους.
Ειδικότερα, από το ΕΠ "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 389.680.000 ευρώ με 62.874 ωφελούμενους, από το ΕΠ "Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση" θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 138.646.537 ευρώ με 283.525 ωφελούμενους, από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ με 1.500 ωφελούμενους και από το Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα" θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ με 1.600 ωφελούμενους.

thebest.gr

Πάτρα: Νέα...μόδα για απατεώνες- Πέφτουν στις ρόδες των αυτοκινήτων και ζητούν χρήμα για να μην κάνουν μήνυση

Πάτρα: Νέα...μόδα για απατεώνες- Πέφτουν στις ρόδες των αυτοκινήτων και ζητούν χρήμα για να μην κάνουν μήνυση  Δεκάδες τα περιστατικά που ωστόσο  δεν φτάνουν, λόγω φόβου, στην αστυνομία
Ένα νέο κόλπο για να κερδίζουν γρήγορα και εύκολα χρήμα έχουν βρει απατεώνες, ιδίως αλοδαποί που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα και επιβιώνουν μέσω της μικροεγκληματικότητας. Όπως πληρτοφορείται το thebest.gr στήνουν καρτέρι σε δρόμους κατά προτίμηση όταν αυτοί δεν έχουν κίνηση, άρα και αυτόπτες μάρτυρες και υποδυόμενοι ότι τους διασχίζουν, πετιούνται ξαφνικά μπροστά στις ρόδες των αυτοκινήτων, με κίνδυνο ακόμη και να τραυματιστούν σοβαρά.
Στη συνέχεια αρχίζουν να επιτίθενται στους οδηγούς υποδυόμενοι τα θύματα και επικαλούμενοι απροσεξία από την πλευρά τους και αντί να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο, προτιμούν να ζητήσουν χρήματα για να μην κάνουν μήνυση!!!
Τα περιστατικά έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και οι παθόντες όπως πληροφορείται το thebest.gr φοβούμενοι ότι θα μπλέξουν προτιμούν να πληρώνουν ποσά που κυμαίνονται απο 50 έως 200 ευρώ (τόσα ζητούν ανάλογα με τη ...σοβαρότητα του ατυχήματος).
Σε πολλές περιπτώσεις για τη δουλειά επιλέγονται παιδιά που είναι πιο ευέλικτα αλλά και πιο εύκολα να προκαλέσουν τρυφερότητα και συγκίνηση. Παραπλεύρως βρισκεται πάντα ένας γονιός που έχασε για λίγο το παιδί από την προσοχή του.
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή της Μεσσάτιδας, αλλά και στα Βραχνέικα και στην περιοχή των Μποζαϊτίκων ιδίως βραδινές ώρες.

H απορρόφηση της Κόκκινης Λάσπης από τον βυθό του κόλπου των Αντικύρων .

«ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ»
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Προς: Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.» κο Κάζα
Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε καταρχήν να σας ευχηθούμε καλή χρονιά και να σας συγχαρούμε για την θέση ευθύνης που σας έχει ανατεθεί, για την οποία ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σας.
Θέλουμε με την παρούσα να σας ενημερώσουμε για δέσμευση της προηγούμενης διοίκησης (κου Ι. Στράτου) που δόθηκε στις 30 Μαΐου 2005 στο εργοστάσιο κατά τη διαβούλευση που οργάνωσε με τους Δημάρχους του Κορινθιακού κόλπου και εμού ως Προέδρου του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ για την απορρόφηση της Κόκκινης Λάσπης από τον κόλπο των Αντικύρων μετά το τέλος της απόθεσης της στον κόλπο.
Να υπενθυμίσουμε κε Πρόεδρε δύο μόνο στοιχεία από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ένα ότι το βάθος είναι μικρό (110 μ.) και είναι εύκολη η απορρόφηση. Το δεύτερο ότι, αν δεν απορροφηθεί, θα «προμηθεύει» τον Κορινθιακό κόλπο για δεκαετίες! Τούτο σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή του οικοσυστήματος που βέβαια κανείς δεν εύχεται.
Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι, στις συντονισμένες από τους φορείς του Κορινθιακού κόλπου προσπάθειες για τη βιωσιμότητα του, εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ ποσό 170.000.000 € για αναβάθμιση των βιολογικών σταθμών του κόλπου.
Πιστεύουμε κε πρόεδρε ότι είναι η ώρα που πρέπει να προχωρήσετε στην απορρόφηση της Κόκκινης λάσπης γράφοντας τη δική σας ιστορία για την αξιοβίωτη ανάπτυξη του μεγαλύτερου συγκριτικού πλεονεκτήματος των έξι νομών και των τεσσάρων Περιφερειών.
Ο Κορινθιακός κόλπος είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που διαθέτει και τα 7 συγκριτικά πλεονεκτήματα (και μάλιστα σε υπέρτατο βαθμό) που αναφέρονται σε σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ για μία βιώσιμη ανάπτυξη. Θα είμαστε ευτυχείς να πληροφορηθούμε ότι ξεκινάτε αυτή την προσπάθεια της απορρόφησης της Κόκκινης Λάσπης από τον βυθό του κόλπου των Αντικύρων που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση του Οικοσυστήματος.
Κύριε Πρόεδρε θα επιθυμούσαμε μία συνάντηση μαζί σας όταν εσείς βρείτε χρόνο για μια εποικοδομητική συζήτηση.
Με τιμή

Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

korinthostv.blogspot.gr

HΛΕΙΑ: Προθεσμία για να απολογηθούν πατέρας και κόρη


egklima3
 
Συγκλονίζει 48 ώρες μετά η τραγωδία του Γιαννιτσοχωρίου, που έτσι όπως εξελίχθηκε έχει πολλά «θύματα». Τον 65χρονο που έχασε τη ζωή του από τη μαχαιριά της ανιψιάς του, τηs 28χρονης κοπέλας με αναπηρία και του πατέρα της, που δεν μπορεί να πιστέψει πως ο καβγάς με τον ετεροθαλή αδερφό του είχε μια τέτοια εξέλιξη. Χθες το πρωί, πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

ilialive.gr

Βενιζέλος: ΣΥΡΙΖΑ και Βαξεβάνης έστησαν σκευωρία εις βάρος μου!


Τη συγκρότηση ενός μετώπου χυδαιότητας και σκευωρίας εναντίον του, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις προτάσεις παραπομπής του σε Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
«Οφείλω στον τόπο, στην παράταξη και στον εαυτό μου, να πω πως δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση, την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση που καθοδηγήθηκε επωνύμως και επισήμως απ' το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την οικογένειά μου "που κρυβόταν στη λίστα". Ότι νέα βουλευτής, με πορεία μάλιστα αγωνιστική, κατέθεσε ερώτηση για δήθεν 600 κρυμμένα ονόματα. Είχαν, βλέπετε, πέσει θύματα και της ίδιας τους της μυθολογίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μιλάς κι από πάνω τώρα;» ακούσθηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στήθηκε ολόκληρο παιχνίδι εντυπώσεων που άνοιξε και για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. Αντί να συγκροτούν μέτωπο αντιναζιστικό, συγκροτούν μ' αυτήν μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας» συνέχισε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έκαναν μείζον θέμα το φοβερό επιχείρημα πως η κυβέρνηση Παπαδήμου "καλύψαμε εκδότες που ήσαν στη λίστα". Έχετε δει τα ονόματα που έστειλα στη Βουλή με αυτούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό το 2010-11, τους 1.700 οφειλέτες, την ανάρτηση των μεγάλων οφειλετών στο διαδίκτυο; Υπάρχει κανένα όνομα του οικονομικού κατεστημένου που να λείπει; Τι νόημα είχε να κρύβαμε τη λίστα, αν δεν ξέραμε πως ήταν προϊόν μυστικών υπηρεσιών και υποκλοπής; Είναι δυνατόν αρχηγός κόμματος να λέει πως το ΠΑΣΟΚ έκανε δυο φορές εκλογές με εκβιασμούς από τη λίστα;».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμμετείχαν, γίνονται αθέλητα εκτελεστικά όργανα ενός σχεδίου. Ποιος έδωσε το στικάκι στον κ. Βαξεβάνη, ώστε να κάνει τώρα υποδείξεις και στους εισαγγελείς; Είναι εκείνος που είπε ψέματα στη Δικαιοσύνη πως δεν είχε στικάκι γιατί το έδωσε στον υπουργό, ενώ έβγαλε αντίγραφα και πήγε να τα δώσει και σε άλλους εκδότες. Βοά η πιάτσα για συναντήσεις και προσφορές! Έχουμε εξαιρετικό προοίμιο για συζητήσεις την άλλη εβδομάδα, εκτός και αν αποσυρθεί η πρόταση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού, η Νάντια Βαλαβάνη -την οποία "φωτογράφισε" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβασή του- σχολίασε λέγοντας πως «το παραμύθι πάει να γίνει μυθιστόρημα (…). Δεν περίμενα να μην έχουν ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο πως ούτε εγώ, ούτε κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ερώτηση για τα "600 ονόματα"».
Η κ. Βαλαβάνη υπογράμμισε πως «ποτέ δεν έκανα αποκαλύψεις 600 ονομάτων, αλλά αφού αναφέρθηκαν αυτά σε συζητήσεις δημοσιογράφων στον ΑΝΤ1, αργότερα για λόγους λεπτότητας μίλησα στον ΣΚΑΙ, για "δημοσιογραφικές πληροφορίες". Όταν αμέσως μετά, δημοσιογράφοι απ' όλα τα μέσα με πήραν τηλέφωνο, είπα απ' την αρχή πως "δεν έχω πρόσβαση ούτε στις έρευνες, ούτε σε οποιουδήποτε είδους πληροφορίες"- και ενώ δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί καμία δημοσιότητα, αυτό μεταφράστηκε από τους ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να γίνει, σε "δικές μου δήθεν αποκαλύψεις". Και παίρνει τέτοια τερατώδη μορφή, να μου ζητά το Σάββατο δημοσιογράφος των "Νέων" να αποκαλύψω τα 600 ονόματα- και ο κ. Ντινόπουλος να μου λέει πως είναι ο ίδιος ένας από τους 600. Είναι φανερό, πως εδώ είναι γκαιμπελισμός» υποστήριξε η κ. Βαλαβάνη.

«Μία συγγνώμη από την κυρία Βαλαβάνη θα αρκούσε. Γιατί, για τόσο σημαντικά ζητήματα, δεν μπορεί να επικαλείται δημοσιογραφικές πληροφορίες» σχολίασε αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ).
newsit.gr

Ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ από αντιεξουσιαστές


Δεκάδες αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί έξω από την ΑΣΟΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε 92 άτομα για την κατάληψη στην Βίλα Αμαλία.
Η Πατησίων ανοιγοκλείνει μπροστά από την ΑΣΟΕΕ και η κατάσταση είναι τεταμένη. Την ίδια ώρα εκατοντάδες άτομα είναι συγκεντρωμένα και έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου μεταφέρονται κατά ομάδες οι συλληφθέντες.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Οι 92 συλληφθέντες διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στον νόμο για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια.

Τη δίωξη άσκησε εισαγγελέας που μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ώστε να μην γίνει προσαγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία.

newsit.gr

Στη δικαιοσύνη η Μαργαρίτα Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ


margaritaΣτη Δικαιοσύνη προσφεύγει, όπως είχε προαναγγείλει, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, προκειμένου, όπως λέει η ίδια, να προστατεύσει «την τιμή και την υπόληψή της», σχετικά με όσα έχουν δημοσιευτεί ή έχουν ειπωθεί για ανάμιξή της στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με βάση καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ, ότι κρύβεται πίσω από άλλο όνομα, το οποίο φέρεται να έχει καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ.
Η κ. Παπανδρέου περνάει στην αντεπίθεση, όπως λέει, για «να λογοδοτήσουν όσοι την ενέπλεξαν με αθλιότητες, φήμες και κουτσομπολιά» σε αυτή την υπόθεση. Ήδη, μέσω δικηγόρου της ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς, αντίγραφα των καταθέσεων των στελεχών του ΣΔΟΕ, τα οποία αναφέρονται στην ίδια και ελήφθησαν από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.
Αναφέρει, ότι ζητά τα συγκεκριμένα αντίγραφα των καταθέσεων, προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή της «από τον εξοντωτικό διασυρμό και την καταρράκωση που υπέστη και υφίσταται καθημερινά από τις ασύστατες, ελεεινές, διαχεόμενες και αναπαραγόμενες συκοφαντικές διαδόσεις περί εμπλοκής της στην εν λόγω λίστα και μάλιστα, ως δήθεν δικαιούχου του απίστευτου χρηματικού ποσού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων».
Τέλος θεωρεί αναγκαία την παράδοση των αντιγράφων από τους οικονομικούς εισαγγελείς «για να καταστεί σαφές ποιοι την έχουν συκοφαντήσει και προκειμένου να μην στραφεί συλλήβδην εναντίον δικαίων και αδίκων για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής της, που αναίτια έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα».

ysterografa.gr

Και ο Real Fm υπό κατάληψη


Nikos-Xatzinikolaou-Real-FmΗ… νόσος των καταλήψεων επεκτάθηκε και στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm, στον οποίο έχουν εισβάλει αυτή την ώρα περίπου 20 άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή όσα συνέβησαν χθες στη Βίλα Αμαλία και στη Βίλα Μαρίας Κάλας.
Οι καταληψίες διάβασαν μήνυμα διαμαρτυρίας για τις επεμβάσεις της Αστυνομίας.

Η απάντηση του Βαξεβάνη στον Βενιζέλο


kostas1Ο Κώστας Βαξεβάνης θέλησε να απαντήσει μέσω twitter στα όσα υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ότι θα πρέπει να αποκαλύψει ο γνωστός δημοσιογράφος ποια ήταν η πηγή του για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό του,
«Αλήθεια δεν θυμάστε;», ήταν η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη.

ysterografa.gr

Τον τιμούν έξω από τα πάτρια εδάφη. Μεγάλη τιμή για τον Νίκο Γκάλη ο οποίος διεκδικεί μια θέση στο Πάνθεον της ιστορίας του Παγκόσμιου Μπάσκετ


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Διεκδικεί μια ακόμη θέση στο πάνθεον της ιστορίας του παγκόσμιου μπάσκετ.
Ο λόγος; Μα φυσικά για τον άνθρωπο που το όνομα του είναι συνώνυμο εδώ στην Ελλάδα με το πιο επιτυχημένο ομαδικό άθλημα όλων των εποχών... Όλοι καταλάβατε πως πρόκειται για τον Νίκο Γκάλη!
Ο Γκάλης που λατρεύτηκε από τους Έλληνες φιλάθλους, τιμήθηκε από τη FIBA (μπαίνοντας στο Hall of Fame το 2007) και τώρα διεκδικεί μια θέση στο Hall of Fame, για να μπει κι αυτός στην «παρέα» των Τσάμπερλεν, Ράσελ, Μάτζικ Τζόνσον, Τζόρνταν κ.α δεν έχει τιμηθεί ακόμη από την ελληνική Πολιτεία.
Με αφορμή την υποψηφιότητα του στο Hall of Fame του ιδρύματος Νέισμιθ της Μασαχουσέτης, απατώντας (σε ραδιοφωνική εκπομπή) γιατί στην Ελλάδα δεν τιμήθηκε δεόντως εκείνος απάντησε, «Ας βλέπουν τους ξένους, μήπως και ντρέπονται λίγο. Εμένα όμως μ' ενδιαφέρει τι ξέρει ο κόσμος για μένα, δεν είμαι άνθρωπος που ασχολείται με το ποιος θα με τιμήσει. Ο κόσμος είναι ακόμη θερμός απέναντί μου».
Στην παρέα του Τζόρνταν και του Μάτζικ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε ο βουλευτής κ. Διαμαντόπουλος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απίστευτη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν έχει να απαντήσει τίποτα” για τα όσα είπε ο βουλευτής του κ. Διαμαντόπουλος, επιβεβαιώνει και στον πιο δύσπιστο Έλληνα ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα ταυτίζεται απόλυτα με την αναρχία και τις απόψεις του κουκουλοφόρου βουλευτή του.
Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Τσίπρας θα τολμήσει να καταδικάσει εμπράκτως τους κουκουλοφόρους βουλευτές του ή μήπως θα είναι απασχολημένος με την ίδρυση νέων “κοινωνικών χώρων” ανά την Ελλάδα, σαν τη “Βίλλα Αμαλία”»;

Θόδωρος Σκυλακάκης: Ο αποπροσανατολισμός δεν οδηγεί στην ανάκαμψη

Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE),έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ενώ η κοινή γνώμη ασχολείται με την φαρσοτραγωδία του χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ και τις αψιμαχίες με τους πασίγνωστους «αγνώστους», η οικονομική καταστροφή, που προκαλούν η αύξηση της ανεργίας και η επιδείνωση της ύφεσης, κορυφώνεται. Τα εργοστάσια συνεχίζουν να κλείνουν, οι επιχειρήσεις να χρεοκοπούν και η ανεργία ανέβηκε πάλι τον Οκτώβριο στο 26,8% (1,35 εκ. άνεργοι τον Οκτώβριο και 56,6%ανεργία νέων), διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις ροζ προβλέψεις της τρόικας και των ευρωπαίων αξιωματούχων.
Το κύριο εμπόδιο για την ελληνική ανάκαμψη, η υπερφορολόγηση της οικονομίας και των εντιμότερων φορολογουμένων, συνεχίζεται και εντείνεται. Ο αποπροσανατολισμός και η ανάδειξη γεγονότων που αυξάνουν την πολιτική ένταση, δεν πρόκειται να φέρουν πιο κοντά την ανάκαμψη. Αντίθετα, καθιστούν την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν τα εκατομμύρια πολίτες, που έχουν παγιδευτεί στον φαύλο κύκλο της απόγνωσης, ακόμα χειρότερη.

Χρυσή Αυγή: “Φορολόγησ​η βουλευτών από το πρώτο ευρώ”

Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Χρυσή Αυγή: “Φορολόγηση βουλευτών από το πρώτο
          ευρώ” - ΒΙΝΤΕΟΗ Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία προτείνει τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης από το πρώτο ευρώ. Θεωρούμε απαράδεκτο να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι βουλευτές, την ώρα που ο λαός τσακίζεται φορολογικά. Τίθεται επίσης και ζήτημα αντισυνταγματικότητας, καθώς σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Συντάγματος "Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου"
Στην ομιλία του ο  Ηλίας Παναγιώταρος επισήμανε το άθλιο μέτρο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που μείωσε τα έσοδα του κράτους και κυρίως πάγωσε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Τόνισε επίσης την αύξηση σε όλα τα βασικά είδη ανάγκης, στα τρόφιμα, στα διόδια, στον ΦΠΑ, στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλα που οδηγούν σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Η οικονομία αυτήν την στιγμή είναι νεκρή και η συγκυβέρνηση του μνημονίου δεν ασχολείται με την πρωτογενή παραγωγή και τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Στην ομιλία του ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση καλύπτει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή πολιτικών και πλουτοκρατών. Αφήνει στο απυρόβλητο τους στυλοβάτες του μνημονίου (Βενιζέλο, Παπανδρέου) και "πυροβολεί πολιτικά πτώματα" (Παπακωνσταντίνου). Δήλωσε επίσης ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν ανταλλαγές πολιτικών πτωμάτων: Μου δίνεις Παπαντωνίου, σου δίνω Βουλγαράκη...". Αναφερόμενος στην προανακριτική για Παπανδρέου τόνισε ότι θεωρεί επιτυχία της Χρυσής Αυγής που ο "Τζέφρυ" άφησε το Χάρβαρντ - όπου κάνει διακοπές με την ευγενική χορηγία της Γιάννας Αγγελοπούλου - και κάθησε στα βουλευτικά έδρανα. Τέλος επισήμανε πως αν οι βουλευτές της ΝΔ και του Σύριζα διαθέτουν ακόμη αξιοπρέπεια, σύντομα θα καθίσει και στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Για το σήριαλ με τις παράνομες καταλήψεις

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προκάλεσε η απουσία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην έναρξη της σημερινής (10.01.2013) συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, με θέμα το Φορολογικό Νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αποτελεί προσβολή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και της δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής, η απουσία του Υπουργού Οικονομικών (και μάλιστα διορισμένου Υπουργού), στις πρώτες δυόμισι ώρες της κρίσιμης συζήτησης, ενός σημαντικότατου, κορυφαίου Νομοσχεδίου, όπως το Φορολογικό.
Ο κ. Στουρνάρας, δεν καταδέχθηκε να ακούσει ούτε καν τις ομιλίες των Εισηγητών των επτά κομμάτων, ως όφειλε. Δεν ήλθε να ακούσει τις επίσημες θέσεις των κομμάτων.
Είχε αφήσει εδώ τον Υφυπουργό του Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε μόνιμο σάκο του μποξ.  Και θα εξηγήσω τις εννοώ, όταν αργότερα σήμερα θα πάρω τον λόγο ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.
Κύριοι Συνάδελφοι,
Το Φορολογικό, δεν είναι ένα οποιοδήποτε Νομοσχέδιο. Όφειλαν να ειναι εδώ και οι τρεις πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Οικονομικών. Και ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής του Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός.
Επρεπε να ειναι παρών και ο νέος Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο άνθρωπος ο οποίος επί της ουσίας καπελώνει από σήμερα τον κ. Μαυραγάνη. Ο άνθρωπος που επί των ημερών του κλάπηκε από το σύστημα TAXIS άγνωστος αριθμός, δεκάδες χιλιάδες, προσωπικών φορολογικών στοιχείων πολιτών, χωρίς καμία συνέπεια. Χωρίς ούτε μία παραίτηση».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΙ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙ​ΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ
 
Απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στην τοποθέτηση του ομολόγου του της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη  κατά τη διάρκεια της σημερινής (10.01.2013) Ολομέλειας της Βουλής, περί «δικαιωμάτων» των Βουλευτών Επικρατείας:

«Κύριε Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πριν από λίγο αποκάλεσα διορισμένο τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο ομόλογός μου Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, απαντώντας άμεσα, μου αμφισβήτησε το δικαίωμα του χαρακτηρισμού και της κριτικής στο πρόσωπο του κ.Στουρνάρα, επειδή - όπως είπε μέσα σε αυτή την αίθουσα- είμαι Βουλευτής Επικρατείας και δεν εξελέγην Βουλευτής... σταυροδοτούμενος!
Απορώ, κύριοι συνάδελφοι! Εξελέγην Βουλευτής με βάση το Σύνταγμα! Το Σύνταγμα το οποίο προβλέπει και έναν ελάχιστο αριθμό Βουλευτών Επικρατείας, με βάση τη δύναμη των κομμάτων.
Εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάτι. Όταν συντάχθηκα με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ζήτησα από τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο να κατέβω στην Β´ Αττικής για να προσπαθήσω να εκλεγώ με σταυρό. ΔΟΤΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. Πάντα πίστευα στην εκλογική διαδικασία.
Ο ίδιος ο κ.Καμμένος πήρε την απόφαση του Επικρατείας, διότι μόνο από αυτή τη θέση δεν θα είχα το κόλλημα να εμφανίζομαι απεριόριστα στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, αφού ήμουν πρωτίστως Εκπρόσωπος του Κινήματος. Υπενθυμίζω ότι στην επίσημη προεκλογική περίοδο οι ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων Βουλευτών, περιορίζονται από μία έως δύο εμφανίσεις ανά κανάλι, δέσμευση απαγορευτική για το ρόλο του κάθε Εκπροσώπου Τύπου του οποιουδήποτε κόμματος.
Και κάτι ακόμα: Η τοποθέτηση του κ.Βορίδη αγγίζει και συναδέλφους Βουλευτές Επικρατείας όπως ο Μανώλης Γλέζος, η πανεπιστημιακή Θεανώ Φωτίου, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γιάννης Μιχελάκης. Άρα και εκείνοι μειονεκτούν κοινοβουλευτικά;
Το Σύνταγμα δεν έχει καταργηθεί. Οι λίστες Επικρατείας για τα κόμματα υφίστανται.
Θα ασκώ όλα τα δικαιώματα που έχω να αναφέρομαι και να κρίνω όπως κρίνω καταλληλότερα τον κάθε Υπουργό».

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Με την αριθ. 17/2013 απόφαση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι με θητεία έως 31-8-2014 και μεταβιβάστηκαν σε αυτούς καθ΄ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητες. Οι νέοι Αντιδήμαρχοι είναι:

Λογοθέτης Διονύσιος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών
Γκιόκας Γεώργιος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
Κολοτούρος Λάμπρος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Καταστημάτων, Επιχειρήσεων & Εμπορίου
Καζάνη Χριστίνα
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας
Καραβάς Ανδρέας
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης
 

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο
και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα
δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης,
να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την 31-01-2013
α) για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου
στο γραφείο της ΔΗ. Κ.Ε.Ξ.Ε. (ισόγειο Δημαρχείου Ξυλοκάστρου)
κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00.
Υπεύθυνη : κ. Γιαννούτσου Ολυμπία
Τηλ: 2743360228
β) για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
στο Δημαρχείο Δερβενίου από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00.
Υπεύθυνη : κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία
Τηλ: 2743360118
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν σχετική αίτηση προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά.
• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας / διαβατήριο
• Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτηρίου συμβολαίου για βεβαίωση διεύθυνσης μονίμου κατοικίας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (εκδίδεται από το Δήμο)
• Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9 ή υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από τη Δ.Ο.Υ. σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης
• Επίσημο έγγραφο έκδοσης ΑΜΚΑ (χορηγείται από το ΚΕΠ)
• Σε περίπτωση ανεργίας άνω των έξι (6) μηνών κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας κάρτα ανεργίας θεωρημένη, συνοδευομένη με βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
• Σε περίπτωση αναπηρίας απόφαση υγειονομικής επιτροπής που αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ή απόκομμα καταβολής προνοιακού επιδόματος εντός του τελευταίου τετραμήνου από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή βεβαίωση απογραφής / καταχώρησης στα μητρώα ΑμεΑ της Πρόνοιας.
• Σε περίπτωση διαζυγίου διαζευκτήριο ειδ’ άλλως υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος θεωρημένη από δικηγόρο πιστοποιώντας την εξέλιξη νομικής διαδικασίας λόγο κλονισμού του γάμου
• Σε περίπτωση χηρείας ληξιαρχική πράξη θανάτου
• Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρήσει χρήσιμο η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ανάλογα με την περίπτωση του αιτούντος)
• Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή αρμοδίως θεωρημένα

Η συνεντεύξη του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου για την Κοινωνική Πολιτική στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Αηδόνης, επιστρέφει ο Σκανδαλιδης

Ο Κώστας Σκανδαλίδης φαίνεται ότι επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ.

Χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και όπως φαίνεται γεφυρώθηκαν οι όποιες διαφορές.Με δημόσια δήλωσή του σήμερα τονίζει: "Θεωρώ εξαιρετικά αναγκαίο και θετικό το κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επανασυσπείρωση χωρίς προαπαιτούμενα όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην προοπτική της παράταξής μας εν όψει του κρίσιμου Συνεδρίου. Είναι χρέος μας να οργανώσουμε ένα γνήσιο, ανοιχτό, αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό Συνέδριο που θα γίνει αφετηρία για την ανασύνταξη του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Είναι αυτονόητη η ενεργός συμμετοχή και συμβολή μου, με τις προτάσεις και τις θέσεις μου σ’αυτή την πορεία."

Την ώρα που ο Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, ένας άλλος βουλευτής του κόμματος, ο Χρήστος Αηδόνης, ακολουθούσε τον αντίθετο δρόμο, αυτόν της αποχώρησης. Ευθύνες στον Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ στην επιστολή παραίτησης.Ο πρώην πια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στη δισέλιδη επιστολή του, ο βουλευτής Δράμας τονίζει πως η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ "εκτέλεσε ηθικά" το ΠΑΣΟΚ και σημείωνει πως δε μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες της ηγεσίας του Κινήματος.

"Δεν δέχομαι πως το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση μπορούν να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα, όπως αυτές υπαγορεύονται από τα γεγονότα.
Η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών απο την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μου προκαλεί θλίψη και απογοήτευση", αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο κ. Αηδόνης.

Επίθεται προσωπικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας "είχα την ψευδαίσθηση, οτι αυτές τις ευθύνες θα είχε ήδη αναλάβει ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να απελευθερώσει το κίνημα από την επιχειρούμενη συλλογικοποίηση του προβλήματος και κατ´επέκταση και την τρικομματική κυβέρνηση και να μην κρύβεται πίσω από την απειλή της αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος".

Ο κ. Αηδόνης ξεκαθαρίζει πάντως πως θα συνεχίσει να στηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση. "Πιστεύω και θα στηρίζω τη σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, ως της πλέον κατάλληλης πολιτικής συνταγής για την πατρίδα μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή", τονίζει αλλά συμπληρώνει πως δε θα ψηφίσει άλλες "υφεσιακές πολιτικές".


Όσο σκληρά ήταν τα λόγια του κ. Αηδόνη κατά του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του, άλλο τόσο σκληρή ήταν και η ανακοίνωση «απάντηση» του κόμματος.

«Ο κ. Αηδόνης επέλεξε να κάνει επίσημα αυτό που από καιρό έχει κάνει ανεπίσημα, την ημέρα που τα ίδια τα γεγονότα δίνουν αποστομωτική απάντηση στην σκευωρία κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι θλιβερό και παράδοξο», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Αηδόνης δεν είχε κρύψει τη διαφοροποίησή του από τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Είχε χαρακτηρίσει μάλιστα το ΠΑΣΟΚ "συνιστώσα της ΝΔ", κατηγορώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι παρέδωσε το κόμμα στον Αντώνη Σαμαρά.
Αντιδράσεις στους κύκλους της Ιπποκράτους είχε επίσης προκαλέσει η παρουσία του σε εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, στην Καλαμάτα.

Το Ειρηνοδικείο Συκιωνίων στο Κιάτο διέγραψε το 90% του χρέους άνεργης μητέρας!

Το Ειρηνοδικείο Συκιωνίων στο Κιάτο μείωσε με απόφασή του, τα χρέη που είχε από δάνεια και πιστωτικές κάρτες, μια 45χρονη άνεργη μητέρα δύο παιδιών, σε ποσοστό που φτάνει το 90%.

Το δικαστήριο μείωσε τη συνολική οφειλή από τα 24.000 ευρώ σε 2.400 ευρώ και επέβαλε μηνιαία δόση ύψους 50 ευρώ για 48 μήνες, για να αποπληρωθεί το χρέος.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ χαρακτηρίζει την απόφαση ανακουφιστική για την άνεργη μητέρα και καλεί τους πολίτες να απευθύνονται στις Ενώσεις Καταναλωτών και στους Δικηγορικούς Συλλόγους για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Γενετικό υλικό του 29χρονου ταυτοποιήθηκε σε όπλα που βρέθηκαν στην Πολυτεχνούπολη


Γενετικό υλικό του 29χρονου που συνελήφθη χθες στην Κορινθία για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία σε όπλα που βρέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Τα όπλα είναι 2 περίστροφα και ένα ούζι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει σε δύο περιπτώσεις αποτυπώματα του 29χρονου σε “γιάφκες” της οργάνωσης.

Το ένα αποτύπωμά του μάλιστα που εντοπίστηκε σε εύρημα του Βόλου είναι πάνω σε ένα βιβλίο. Το βιβλίο αυτό δεν είναι άλλο από το επίσημο εγχειρίδιο για εκρηκτικά και αυτοσχέδιους μηχανισμούς και τυπώνεται από του υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛ.ΑΣ για την εκπαίδευση των αστυνομικών.

Το άλλο αποτύπωμα του 29χρονου σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες έχει εντοπιστεί στη μικρότερη “γιάφκα” της οδού Ορφέως στον Χολαργό.

Τα ευρήματα στη δεύτερη “γιάφκα” είναι σε σταθερά σημεία.

Είναι απορίας άξιο πάντως το γιατί χρειάστηκε να περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για τον εντοπισμό των στοιχείων, ωστόσο οι αστυνομικοί απαντούν ότι ο όγκος των στοιχείων ήταν τόσο μεγάλος που χρειάστηκαν μήνες ως τον εντοπισμό.

newsit.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ​Σ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕ​Σ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ALPHA 98.9


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή παραδοχή του Βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989,  ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία”  και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης” εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα.

Ο Σύριζα -και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας-  οφείλει άμεσα να απαντήσει:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω Βουλευτής.

2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του Βουλευτή του ότι η “αναρχία είναι η άμεση Δημοκρατία”.

3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι “το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό”.

4ον: Εάν και οι υπόλοιποι Βουλευτές του Σύριζα αυτοπροσδιορίζονται στον Αναρχικό Χώρο.

5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων Βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε Βουλευτής διατηρεί σπίτι του “τον τσελεμεντέ του αναρχικού”.

6ον: Εάν για τον ΣΥΡΙΖΑ η πυρπόληση της Αθήνας το 2008 ήταν “επανάσταση και εξέγερση”.

Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα,  ως “χαφιεδίστικη την ανακοίνωση της Ν.Δ.” για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.

Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους “κουκουλοφόρους”, αλλά  αυτοπροσδιορίζεται ως “κουκουλοφόρος”. 

Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…
Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!».

Νέες, απίστευτες δηλώσεις του βουλευτή Διαμαντόπουλου (του ΣΥΡΙΖΑ)


Vaggelis-DiamantopoulosΜείζον θέμα δημιουργείται πλέον με τον βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο ο οποίος, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του εντός του Κοινοβουλίου ότι “οι βίλες Αμαλία και Κάλλας θα είναι το εφαλτήριο, για να σας πάρει όλους και να σας σηκώσει”, προχώρησε σήμερα ακόμη πιο μακριά, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.
“Οι χώροι αυτοί (βίλα Αμαλία) που έχουν εγκαταλειφθεί συνδέονται με πράγματα επίκαιρα. Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης. Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο. Όταν τελειώνουν τα καρότα, περισσεύουν τα μαστίγια. Δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επανασταστήσει σήμερα, ενώ το 2008 είχαμε μια εξέγερση. Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης”, ήταν μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές αποστροφές του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″, που αναμένεται να προκαλέσουν νέες αντιδράσεις, μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις του.

ysterografa.gr

Δεύτερη σύλληψη για τον Ραπτόπουλο


raptopoulosΣυνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Ραπτόπουλος, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οδικής βοήθειας και του ιατρικού κέντρου της Express Service.
To ύψος του χρέους σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανέρχεται στο ποσό των 698.512,53 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 31-12-2009 έως 30-04-2012.
Όπως αναφέρει το thesstoday.gr ο κ. Ραπτόπουλος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Ραπτόπουλος είχε συλληφθεί και στις 20 Νοεμβρίου για χρέη προς το δημόσιο και οφειλές προς το ΙΚΑ.

ysterografa.gr

Κωνσταντοπούλου: Να κληθεί ο Παπανδρέου


ÁÈÇÍÁ - ÅÐÉÊÁÉÑÅÓ ÅÑÙÔÇÓÅÉÓ ÓÔÇ ÂÏÕËÇ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της στον Real FM τόνισε ότι θα πρέπει να κληθεί από την προανακριτική ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Η προανακριτική επιτροπή θα πρέπει να καλέσει τον Γιώργο Παπανδρέου για να καταθέσει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε να εννοηθεί, ότι πολλές δικογραφίες, όπως αυτή για τη λίστα Λαγκάρντ, «αργούν να έρθουν στη βουλή», σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτός που ζητούσε, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να έρθει να καταθέσει τι γνωρίζει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, για τη λίστα Λαγκάρντ. Και πρέπει να κληθεί στην προανακριτική επιτροπή, για να καταθέσει.
Επιφυλασσόμαστε να ζητήσουμε και τη διερεύνηση κάθε άλλου προσώπου, εφόσον προκύψουν στοιχεία. Είναι απαραίτητο να γίνει πραγματογνωμοσύνη για την προσέλευση του αρχείου της λίστας Λαγκάρντ και η προανακριτική πρέπει ζητήσει να γίνει. Δεν υπάρχει όμως υποχρέωση κάθε εισαγγελέα να ζητήσει να «πάει» το θέμα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

ysterografa.gr

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Να καταδικαστεί ο Παπανδρέου


Greece's Prime Minister Papandreou holds a news conference at the end of an European Summit in BrusselsΟ Γιώργος Παπανδρέου «είναι ώρα να καταδικαστεί στα ποινικά δικαστήρια» υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους, οι οποίοι θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός«έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: «Ο κ. Παπανδρέου έχει καταδικασθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Τώρα είναι ώρα να καταδικασθεί και στα ποινικά δικαστήρια».

Κατάληψη στα γραφεία της ΕΤ3


ert3Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ3 στην Θεσσαλονίκη.
Οι καταληψίες προχώρησαν στην πράξη αυτή για να διαβάσουν ανακοίνωση αναφορικά με τις συλλήψεις σε καταλήψεις της Αθήνας. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Έκρηξη συγκλόνισε το Τελ Αβιβ – Πολλοί τραυματίες

Tel Aviv explosion
Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, έκρηξη μεγάλης ισχύος συγκλόνισε σήμερα το μεσημέρι το Τελ Αβίβ.
Οι πρώτες μαρτυρίες μιλούν για αυτοκίνητο που εξερράγη. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός πολλών ανθρώπων. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων του Ισραήλ ΑΡ, ο αριθμός τους ξεπερνάει τους επτά. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εμφανίζουν εικόνες καπνού που εξακολουθεί να βγαίνει από το σημείο της επίθεσης.
Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας μιλούν για “εγκληματικό υπόβαθρο”. Εκπρόσωπός της απέκλεισε τελικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, χαρακτηρίζοντας το συμβάν πράξη εκδίκησης. Ραδιοφωνικός σταθμός ενισχύει αυτό το σενάριο, μιας και μεταδίδει ότι το αυτοκίνητο που εξερράγη ανήκε στον αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της έκρηξης είχε ανατιναχθεί βόμβα σε λεωφορείο τον προηγούμενο Νοέμβριο, τραυματίζοντας 20 ανθρώπους. Το περιστατικό αυτό είχε αποδοθεί σε Παλαιστίνιους εξτρεμιστές.

ysterografa.gr

Μύλος μετά τις νέες αποκαλύψεις Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ

Kostas-Vaxevanis
Νέα δεδομένα κομίζει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η αποκάλυψη στην οποία προχωρεί σήμερα το περιοδικό “Hot Doc” του Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με την οποία το διάστημα 4-5 Αυγούστου του 2010 δημιουργήθηκε “πειραγμένο USB”, όπως προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που ακολούθησε. Δηλαδή, σε μια εποχή πολύ πριν από αυτή για την οποία μιλάμε, και νωρίτερα από τον χρόνο κατά τον οποίο η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στα χέρια της κυβέρνησης Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο Κώστας Βαξεβάνης εμφανίστηκε σήμερα στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″, όπου είπε πολλά, εξαπολύοντας μεταξύ άλλων νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
“Να μη ρωτάει ο κ.Βενιζέλος που βρήκα τη λίστα, διότι μπορεί να απαντήσω και δεν θα έχει που να κρυφτεί. Δεν υπάρχει σβήσιμο ονομάτων, υπάρχει μη πέρασμα ονομάτων στη λίστα Λαγκάρντ. Να ζητήσουμε σήμερα από τη Γαλλία να απαντήσει επισήμως πότε παρέδωσε τη λίστα. Αν θέλω να κάνω αλλαγή ημερομηνίας αντιγραφής του USB, το κάνω εύκολα, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ζήτησα να καταθέσω την πραγματογνωμοσύνη και τα επίσημα στοιχεία στον εισαγγελέα, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Την “αμνησία” θα την ενισχύσω με το ερώτημα: γιατί το CD, πριν το πάρουν επισήμως, αντιγράφηκε σε USB; Όταν αποκαλύφθηκε η αλλοίωση (της λίστας Λαγκάρντ, βρήκαμε πιστοποιημένη εταιρεία και μας έκανε ανάλυση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Βαξεβάνης.

ysterografa.gr

Μπροστά στην επιτομή της αναξιοπιστίας, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Φυσικά, δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο.

Η αναξιοπιστία αποτελεί μια από τις πηγές της κακοδαιμονίας μας.

Φαίνεται πως είναι πλέον πολλοί οι θιασώτες της γκεμπελικής άποψης πως «η κοινή γνώμη έχει κοντή μνήμη».

Και βέβαια, άλλοι τόσοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να θυμίζουν στους καιροσκόπους αυτά που έλεγαν μόλις την προηγουμένη, σε αντιδιαστολή με αυτά που λένε την επομένη.

Η οπερέτα με τις κάλπες για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ είναι η πιο εξόφθαλμη απόδειξη της απόλυτης αναξιοπιστίας και του είπα-ξείπα που κυριαρχούν στην ρηχή πολιτική μας ζωή.

Μια απίστευτη πλειοδοσία «παραπομπών», ένα αλισβερίσι υπογραφών και συνυπογραφών, δηλώσεις στήριξης του ενός προς την πρόταση του άλλου, ένα αλαλούμ όπου ουδείς είναι σε θέση πλέον να γνωρίζει αν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη άποψη και στάση στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης.

Έτσι:

Η μεγάλη επιστροφή της “Ελευθεροτυπίας”

Elefterotypia
Αριθμός φύλλου 10.923… Αυτό γράφει κάτω από την τίτλο της η “Ελευθεροτυπία”, που από σήμερα βρίσκεται και πάλι στα περίπτερα. Η ιστορική εφημερίδα, που πέρασε από μεγάλη περιπέτεια τον τελευταίο χρόνο, διακόπτοντας την έκδοσή της, και ουσιαστικά “γέννησε” δυο άλλες εφημερίδες, την “Εφημερίδα των Συντακτών” και τις “6 μέρες”, επιχειρεί ένα δυναμικό comeback.
“Το ξύπνημα της Ελευθεροτυπίας”, είναι ο τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στην επιχείρηση επανέκδοσης της εφημερίδας, ενώ ο διευθυντής Βαγγέλης Παναγόπουλος υπόσχεται “χέρι χέρι, εσείς και εμείς”, απευθυνόμενος στο αναγνωστικό κοινό.
Στην ταυτότητα της εφημερίδας εμφανίζονται τα ονόματα των Χρήστου Τεγόπουλου (ιδρυτής), Μάνιας Τεγοπούλου (εκδότριας), Βαγγέλη Παναγόπουλου (διευθυντή), Αριστέας Μπουγάτσου και Φίλιππου Συρίγου (σύμβουλοι έκδοσης), ενώ τις θέσεις των αρχισυντακτών καλύπτουν οι Σ. Αλωνιστιώτου, Β. Δεληπέτρος, Χ. Ζέρβας, Κ. Κυριακόπουλος, Γ. Μαρινέλλος, Δ. Νικολακόπουλος.
Το κασέ της εφημερίδας είναι ίδιο με το παραδοσιακό κασέ της “Ελευθεροτυπίας”, που την καθιέρωσε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στην τελευταία σελίδα γράφουν ο Φίλιππος Συρίγος και ο Νίκος Ζαχαριάδης.

Επεισόδια στην παρουσίαση του βιβλίου Φράγκου στην Κρήτη

fragkos
Ένταση και επεισόδια στα Χανιά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «ο Χρυσόστομος», του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, Φράγκου Φραγκούλη, «Ποια Τουρκία, Ποιοι Τούρκοι».
Ομάδα 40 ατόμων, όπως αναφέρει το FlashNews.gr, εισέβαλε στην αίθουσα όπου άδειασε πυροσβεστήρες, φώναξε διάφορα συνθήματα και προκάλεσε σημαντικές φθορές, ενώ φεύγοντας προκάλεσε ζημιές και στο αυτοκίνητο του ταξίαρχου της 5ης Μεραρχίας Κρητών.
Κατά τη διάρκεια της εισβολής υπήρξαν και συμπλοκές μεταξύ των εισβολέων, που εικάζεται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και ατόμων που βρίσκονταν στο χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Παρά την ένταση η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρουσία και αστυνομικών δυνάμεων.

ysterografa.gr

Ομιλία Xρίστου Δήμα στη Βουλή για την Γενική Γραμματεία Συντονισμο​ύ του Κυβερνητικ​ού Έργου

Ομιλία στο Νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα και σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Κυβερνητικού έργου πραγματοποιήσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στην ομιλία του υπογράμμισε την σημασία της σύστασης της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.
 
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως "το Ελληνικό κράτος οφείλει να εκμοντερνίσει τον τρόπο λειτουργίας του, τόσο στις δομές και την νοοτροπία, όσο και στα μέσα τα οποία χρησιμοποιεί...
Επιτέλους έχει φτάσει η ώρα όπου και οι Έλληνες πολιτικοί θα δουλεύουν με πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους, και όχι μόνο θα παρακολουθούνται στενά για την επίτευξη των στόχων αλλά ακόμη σημαντικότερα θα καταλογίζονται άμεσα ευθύνες σε όσους δεν δρουν εγκαίρως για την επίλυση τυχών προβλημάτων που καθυστερούν την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου. Με άλλα λόγια θα αποδίδονται ξεκάθαρα ευθύνες σε Υπουργούς που αποκλίνουν ή δεν αποδίδουν."

Στο ΕΤΕΑ όλα τα Ταμεία των δημοτικών υπαλλήλων

Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης μπήκαν υποχρεωτικά από την 1 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους όλα τα Ταμεία των δημοτικών υπαλλήλων, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης/12/12, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 256Α/2012 (άρθρο 12). Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας, με το Αριθμ. πρωτ.: Φ80020/ οικ.26446/ 976/2.1.2013 έγγραφό του και τίτλο «Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του άρθρου 12 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 256/31.12.2012) σχετικά με τη λειτουργία του ΕΤΕΑ», διευκρινίζει:
1. Ειδικότερα, με την παράγραφο 1 προβλέπεται ότι από 1.1.2013 εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) τα ταμεία και οι τομείς επικουρικής ασφάλισης για τα οποία υποβλήθηκε αίτημα εξαίρεσης από την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 36 του ν. 4052/2012 (Α΄ 41), εφόσον μέχρι 31.12.2012: α) δεν έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναλογιστικές μελέτες και καταστατικά κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α΄160) ή β) έχουν υποβληθεί και απορριφθεί.
Για όσες περιπτώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι 31.12.2012 αναλογιστικές μελέτες και καταστατικά και εκκρεμεί η επεξεργασία τους στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή και στην αρμόδια Διεύθυνση Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου μας, η προθεσμία ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών παρατείνεται έως την 28.2.2013.
2. Σημειώνεται ότι κατ’ εφαρμογή των παρ. 1 και 2 του άρθρου 36 του ν. 4052/2012, στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν από 1.7.2012 οι κάτωθι: 1) το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), 2) από το ΤΕΑΙΤ: α) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ανωνύμων Εταιρειών Οινοποιίας Ζυθοποιίας και Οινοπνευματοποιίας (ΤΕΑΠΟΖΟ) και β) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (ΤΕΑΕΙΓΕ), 3) οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΕΑΠ–ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΠ-ΕΡΤΤ και ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ) και 4) ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, ως προς τους κατ’ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.
Κατόπιν αιτήματος των αντιπροσωπευτικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ασφαλισμένων τους εξαιρέθηκαν από την ένταξη στο ΕΤΕΑ οι Τομείς ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΥΦΕ, ΤΕΑΥΝΠΤ, ΤΕΑΥΕΤ, ΤΕΑΠΕΠ, ΤΕΑΧ και ΤΕΑΑΠΑΕ του ΤΕΑΙΤ, το ΤΕΑΔΥ και οι Τομείς του ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΑΔΚΥ, καθώς και το ΕΤΑΤ ως προς την επικουρική ασφάλιση.
Ωστόσο, ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα από τα άρθρα 7 και 8 του ν.3029/2002 στοιχεία, δηλαδή καταστατικό και αναλογιστική μελέτη παρά τα σχετικά έγγραφα (Α.Π. Φ51000/12138/169/1-6-2012 και Φ51000/οικ.20698/301/18-9-2012) του Υπουργείου, με τα οποία επισημαίνετο ότι οι καθυστέρηση και αδράνεια ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την μετατροπή τους σε επαγγελματικά ταμεία, θα είχε ως αντίκτυπο την μη ομαλή καταβολή των συντάξεων.
Για το λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η υπαγωγή στο ΕΤΕΑ όσων ταμείων δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ουσιαστική μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 12 της εν λόγω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την 1η Ιανουαρίου 2013 εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι Τομείς του ΤΑΔΚΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ, καθώς και ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) του ΤΕΑΙΤ, καθώς μέχρι 31.12.2012 δεν υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από τις αντιπροσωπευτικότερες οργανώσεις των ασφαλισμένων τους καταστατικό και αναλογιστική μελέτη για την μετατροπή τους σε ν.π.ι.δ. – επαγγελματικά ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης.
Πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει δηλώσει πως θα αγωνιστεί για το δημόσιο χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης και την μετατροπή της σε κεφαλοποιητικό από αναδιανεμητικό, όπως επίσης και για τη δημιουργία ΕΤΕΑ για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

aytodioikisi.gr

Δημόσιο: Έξι κριτήρια για τη μετακίνηση των υπαλλήλων

Το εάν ο φορέας προέλευσης εδρεύει στον ίδιο δήμο και υπάγεται στο ίδιο υπουργείο με τον φορέα υποδοχής, οι σπουδές, ο χρόνος υπηρεσίας, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων και η υπηρεσιακή αξιολόγηση είναι κατά σειρά τα κυριότερα κριτήρια (σ.σ. λεπτομέρειες στους Πίνακες της Υ.Α.*) που θέτει η πολυαναμένομενη υπουργική απόφαση για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Στην όλη διαδικασία στην οποία συμμετέχει το ΑΣΕΠ που καταρτίζει τους τελικούς πίνακες Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης του προσωπικού ορίζονται διαφοροποιημένα κριτήρια για το προσωπικό ΠΕ και ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, ενώ η μετακίνηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης του, γίνεται κατά προτεραιότητα.
Πέντε στάδια
Η διαδικασία της μετάταξης γενικότερα αλλά και ειδικότερα για τους 2.500 υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:
1. Υποβολή αιτημάτων από τα Υπουργεία που έχουν ανάγκες σε προσωπικό εντός τριών ημερών (σ.σ. η προθεσμία αφορά τους 2.500) από την κοινοποίηση της εγκυκλίου τουΥΠΔΜΗΔ
2. Ανακοίνωση Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την κάλυψη των αναγκών, μετά από αξιολόγηση των αιτημάτων και γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/11 μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθεί σε κάθε Υπουργείο, τόσο συγκεντρωτικά, όσο και ανά κεντρική / περιφερειακή υπηρεσία και εποπτευόμενο από αυτούς ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ (και τυχόν Ανεξάρτητη Αρχή), προτείνοντας και τη σειρά προτεραιότητας των Υπουργείων στην κάλυψη των αναγκών. Για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας των Υπουργείων, το Συμβούλιο λαμβάνει υπόψη ιδίως τη φύση των προς κάλυψη αναγκών του κάθε Υπουργείου, προτάσσοντας εκείνες που αποβλέπουν στην άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση και η ασφάλεια, καθώς και το μέγεθος των αναγκών.
3. Υποβολή δήλωσης προτίμησης στο ΑΣΕΠ από τους υπαλλήλους που τελούν σε διαθεσιμότητα και έλεγχος των στοιχείων τους από τους φορείς προέλευσης εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης.
4. Έκδοση πίνακα βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ. Με τον Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης του ΑΣΕΠ καθορίζεται και η υπηρεσία στην οποία μπορεί να μεταταχθεί ο υπάλληλος, σύμφωνα με την κατάταξή του στον Πίνακα και την τυχόν υποβληθείσα δήλωση προτίμησής του. Αν δεν έχει υποβληθεί τέτοια δήλωση ή αυτή που υποβλήθηκε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, για τον καθορισμό του φορέα υποδοχής λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογική κατάταξη του υπαλλήλου και η σειρά προτεραιότητας των φορέων, όπως καθορίσθηκε με την Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
5.΄Εκδοση απόφασης για τη μετάταξη των υπαλλήλων από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανισθεί με υπαιτιότητά του στο φορέα υποδοχής κατά την ημερομηνία που ορίσθηκε, εκδίδεται αμελλητί πράξη απόλυσης από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.
Πρόταξη υπαλλήλου σε περίπτωση ισοβαθμίας
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία, στην κατάταξη προηγείται κατά σειρά :
α) ο υπάλληλος που έχει περισσότερα ανήλικα τέκνα, β) η υπάλληλος σε κατάσταση εγκυμοσύνης, γ) ο μεγαλύτερος στην ηλικία υπάλληλος με βάση την ημερομηνία γέννησής του, δ) ο υπάλληλος που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες στο κριτήριο του χρόνου προϋπηρεσίας και ε) ο υπάλληλος με τη μικρότερη χιλιομετρική απόσταση της θέσης που κατείχε, πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προς τη θέση στην οποία πρόκειται να τοποθετηθεί.
Εφόσον ο καθορισμός της σειράς κατάταξης δεν καταστεί δυνατός με τα κριτήρια της προηγούμενης περίπτωσης, προηγείται κατά σειρά: αα) ο υπάλληλος που δήλωσε ότι επιθυμεί τη μετάταξη ή τη μεταφορά του, καθώς και την τυχόν προτίμησή του για ορισμένη θέση και ββ) ο υπάλληλος με τη μικρότερη χιλιομετρική απόσταση της θέσης που κατείχε, πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προς τη θέση στην οποία πρόκειται να τοποθετηθεί.
δ. Αν και πάλι δεν καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς κατάταξης, αυτή καθορίζεται με δημόσια κλήρωση που διενεργείται με ευθύνη του ΑΣΕΠ.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ (Για όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα)
*Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

aytodioikisi.gr

Στη Δικαιοσύνη ο Βουλγαράκης για αναληθές “πόθεν έσχες”

voulgarakis
Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης, για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ.
O πρώην υπουργός δεν ανέφερε στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος υπεράκτιας (offshore) εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC.
Για τον Γιάννο Παπαντωνίου, η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα με το σκεπτικό ότι δεν είχαν προλάβει όλα τα μέλη της επιτροπής να μελετήσουν το υπόμνημά του.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού εντοπίστηκε στην λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού.
Επαρκείς κρίθηκαν από την επιτροπή οι εξηγήσεις του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, του οποίου η σύζυγός, επίσης εντοπίστηκε στην λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός άνηκε στην γιαγιά της συζύγου του.
Τέλος, σημειώνεται πως η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση εντός 20ημέρου από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Δούκα, για την μεγάλη μείωση ύψους 1 εκ. ευρώ, που παρουσιάζουν οι τραπεζικές του καταθέσεις το έτος 2009 σε σχέση με το έτος 2010.

ysterografa.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY ΓΡΑΜMATEA THΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΛΚ κ. ANTONIO LOPEZ ISTURIZ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης είχε, σήμερα το απόγευμα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Antonio López Istúriz.
Κατά την έναρξη της συνάντησης, οι κύριοι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Antonio López Istúriz έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗΣ: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio López Istúriz. Ένα διακεκριμένο πολιτικό, που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα στο μέλλον. Ένα φίλο της Ελλάδος. Ένα φίλο της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο θα συζητήσουμε κοινές δράσεις για θέματα που αφορούν την Ευρώπη. Βεβαίως και για τις ευρωεκλογές του 2014, αλλά κυρίως τα θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινωνία. Θέματα, που αφορούν την ανάπτυξη, αφορούν την ανεργία, αφορούν την έξοδο από την κρίση. Αλλά και πως η Ευρώπη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα διεθνή πράγματα σε όλα τα επίπεδα: στα θέματα της ειρήνης, της ελληνικής ανάπτυξης, της ευημερίας των πολιτών, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου».

ANTONIO LÓPEZ ISTÚRIZ: (Ανεπίσημη μετάφραση): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι, έχω καιρό να έρθω, αλλά έρχομαι και πάλι τη σωστή στιγμή. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως έγινε και με την παρουσία του Προέδρου του κ. Μαρτένς, είναι εδώ και στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, που είναι μέλος της οικογένειάς του. 
Θα στηρίξω δυνατά τη Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις δύσκολες μέρες, που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες και στηρίζει το κόμμα. Κατάγομαι από μια χώρα, την Ισπανία, η οποία επίσης έλαβε τέτοιου είδους αποφάσεις. Αλλά ευτυχώς τώρα, τόσο η Ισπανία, όσο και η Ελλάδα βρίσκονται στα χέρια υπεύθυνων κυβερνήσεων, που λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις.
Ευτυχώς, μπορώ να δω την εικόνα της Ελλάδος και της Ισπανίας να κερδίζουν, τώρα, ξανά πόντους στην Ευρώπη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, για όλους όσοι αγαπάμε την Πατρίδα μας και θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε ότι έχουν κάνει βαριές θυσίες, τους πολίτες της Ελλάδας, τους πολίτες της Ισπανίας.
Τώρα, που η εικόνα της χώρας βελτιώνεται, τώρα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας. Οι ευρωπαϊκές προσπάθειες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γραμματέα κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και γενικότερα της Νέας Δημοκρατίας αποδίδουν καρπούς.
Συζητούμε για όλα τα θέματα, ακόμη και για τις Ευρωεκλογές του 2014. Ένα από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας είναι επικεφαλής για ολόκληρη την καμπάνια του ΕΛΚ σε ολόκληρη την Ευρώπη και το όνομά του είναι Κώστας Σαρματζόγλου.
Μεθαύριο, θα συναντηθώ στην Κύπρο και με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τον καλό φίλο κ. Αναστασιάδη, προκειμένου να τον υποστηρίξω στις επικείμενες προεδρικές εκλογές».