Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Στη Δικαιοσύνη ο Βουλγαράκης για αναληθές “πόθεν έσχες”

voulgarakis
Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης, για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ.
O πρώην υπουργός δεν ανέφερε στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος υπεράκτιας (offshore) εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC.
Για τον Γιάννο Παπαντωνίου, η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα με το σκεπτικό ότι δεν είχαν προλάβει όλα τα μέλη της επιτροπής να μελετήσουν το υπόμνημά του.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού εντοπίστηκε στην λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού.
Επαρκείς κρίθηκαν από την επιτροπή οι εξηγήσεις του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, του οποίου η σύζυγός, επίσης εντοπίστηκε στην λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός άνηκε στην γιαγιά της συζύγου του.
Τέλος, σημειώνεται πως η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση εντός 20ημέρου από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Δούκα, για την μεγάλη μείωση ύψους 1 εκ. ευρώ, που παρουσιάζουν οι τραπεζικές του καταθέσεις το έτος 2009 σε σχέση με το έτος 2010.

ysterografa.gr