Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY ΓΡΑΜMATEA THΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΛΚ κ. ANTONIO LOPEZ ISTURIZ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης είχε, σήμερα το απόγευμα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Antonio López Istúriz.
Κατά την έναρξη της συνάντησης, οι κύριοι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Antonio López Istúriz έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗΣ: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio López Istúriz. Ένα διακεκριμένο πολιτικό, που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα στο μέλλον. Ένα φίλο της Ελλάδος. Ένα φίλο της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο θα συζητήσουμε κοινές δράσεις για θέματα που αφορούν την Ευρώπη. Βεβαίως και για τις ευρωεκλογές του 2014, αλλά κυρίως τα θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινωνία. Θέματα, που αφορούν την ανάπτυξη, αφορούν την ανεργία, αφορούν την έξοδο από την κρίση. Αλλά και πως η Ευρώπη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα διεθνή πράγματα σε όλα τα επίπεδα: στα θέματα της ειρήνης, της ελληνικής ανάπτυξης, της ευημερίας των πολιτών, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου».

ANTONIO LÓPEZ ISTÚRIZ: (Ανεπίσημη μετάφραση): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι, έχω καιρό να έρθω, αλλά έρχομαι και πάλι τη σωστή στιγμή. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως έγινε και με την παρουσία του Προέδρου του κ. Μαρτένς, είναι εδώ και στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, που είναι μέλος της οικογένειάς του. 
Θα στηρίξω δυνατά τη Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις δύσκολες μέρες, που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες και στηρίζει το κόμμα. Κατάγομαι από μια χώρα, την Ισπανία, η οποία επίσης έλαβε τέτοιου είδους αποφάσεις. Αλλά ευτυχώς τώρα, τόσο η Ισπανία, όσο και η Ελλάδα βρίσκονται στα χέρια υπεύθυνων κυβερνήσεων, που λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις.
Ευτυχώς, μπορώ να δω την εικόνα της Ελλάδος και της Ισπανίας να κερδίζουν, τώρα, ξανά πόντους στην Ευρώπη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, για όλους όσοι αγαπάμε την Πατρίδα μας και θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε ότι έχουν κάνει βαριές θυσίες, τους πολίτες της Ελλάδας, τους πολίτες της Ισπανίας.
Τώρα, που η εικόνα της χώρας βελτιώνεται, τώρα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας. Οι ευρωπαϊκές προσπάθειες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γραμματέα κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και γενικότερα της Νέας Δημοκρατίας αποδίδουν καρπούς.
Συζητούμε για όλα τα θέματα, ακόμη και για τις Ευρωεκλογές του 2014. Ένα από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας είναι επικεφαλής για ολόκληρη την καμπάνια του ΕΛΚ σε ολόκληρη την Ευρώπη και το όνομά του είναι Κώστας Σαρματζόγλου.
Μεθαύριο, θα συναντηθώ στην Κύπρο και με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τον καλό φίλο κ. Αναστασιάδη, προκειμένου να τον υποστηρίξω στις επικείμενες προεδρικές εκλογές».