Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης ακούγεται σαν όνειρο

Η μεγαλύτερη στιγμή του Κυπριακού ποδοσφαίρου έφτασε. Ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ που έχει εκπλήξει όλη την Ευρώπη βρίσκεται απόψε  απέναντι στην πιο μεγάλη πρόκληση της ευρωπαϊκής του πορείας, αλλά και της ιστορίας του και υποδέχεται τη βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, κάτοχο 9 Κυπέλλων Πρωταθλητριών/Champions League στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, στο κατάμεστο το ΓΣΠ της Λευκωσίας για τη μεγάλη βραδιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των... «γαλαζοκίτρινων» παιδιών του
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης, Πίντο, Νούνο Μοράες, Αλεξάνδρου, Αίλτον, Τριτσκόφσκι.
 Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Σαχίν, Κεντίρα, Οζίλ, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ιγκουαϊν.
Διαιτητής:
Φέλιξ Μπριχ (Γερμανός)
Την ερχόμενη Τετάρτη η ρεβάνς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Με το νικητή του Μαρσέιγ-Μπάγερν θα παίξει η ομάδα που θα προκριθεί στα ημιτελικά του Θεσμού

- Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πρώτη Κυπριακή ομάδα που πέρασε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά η πρώτη που έφτασε στους "8", αποκλείοντας τη Λιόν.
- Ο Μουρίνιο έχει φτάσει 5 φορές στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με 4 διαφορετικές ομάδες και έχει προκριθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Πόρτο (2004), Τσέλσι (2005,2007), Ίντερ (2010) και Ρεάλ (2011). Ο Ίκερ Κασίγιας συμληρώνει 125 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Όλες με τη φανέλα της Ρεάλ.

Η γραφειοκρατία εμποδίζει τις έρευνες στο Δερβένι!

 
Χρειάζεται άδεια από τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομικών για να γίνει η απαραίτητη βυθοσκόπηση στην περιοχή, κάτι που ακόμα δεν έχει δοθεί!!

Η φράση «Ελλάς το μεγαλείο σου» δυστυχώς δεν απουσιάζει ούτε και στην περίπτωση με το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο στην παραλία Δερβενίου με την καταβύθιση και την πιθανότητα να χαθούν μέσα σε λίγες μέρες περιουσίες, ακόμα και να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα πολιτών. Και ενώ οι πάντες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το φαινόμενο, έγιναν επιτόπου αυτοψίες και πάρθηκαν άμεσα σημαντικές αποφάσεις για έρευνες σε όλο το μήκος της επικίνδυνης ζώνης, ξαφνικά… η γνωστή Ελληνική γραφειοκρατία έκανε πάλι το θαύμα της. Για να γίνει η απαραίτητη βυθοσκόπηση από το ειδικό επιστημονικό κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών, χρειάζεται η άδεια από τον αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Οικονομικών! Κάτι που, παρότι έχει περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα δεν έχει προχωρήσει και κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η περιβόητη διαδικασία για να γίνουν τα αναγκαία και τα αυτονόητα…

Απαραίτητη η βυθοσκόπηση και η έρευνα ειδικών…

Η έρευνα από τους ειδικούς κρίθηκε –και έτσι ακριβώς είναι- άκρως απαραίτητη, ώστε να εντοπιστεί άμεσα αν υπάρχει πρόβλημα, που είναι αυτό, σε τι βαθμό και τι θα μπορούσε να γίνει άμεσα ώστε να ησυχάζουν οι πολίτες και να μην κινδυνεύει μια ολόκληρη περιοχή. Η εγκυρότητα του Ωκεανογραφικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με τους ειδικούς και εξαιρετικούς στο είδος τους επιστήμονες, έχει τα εχέγγυα ότι θα γίνει μια πολύ καλή δουλειά, θα εντοπιστεί άμεσα το πρόβλημα και θα δοθούν κατευθύνσεις για άμεση λύση όπου απαιτείται…

«Κολλήσαμε» στη γραφειοκρατία…

Όλοι ομολόγησαν, γιατί έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα, ότι τόσο ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ. Δέδες, αλλά και ο Δήμαρχος της περιοχής Α. Κλαδούχος, κινήθηκαν άμεσα σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Και έκαναν από την πλευρά ό,τι ήταν απαραίτητο να γίνει για να κινηθεί άμεσα η υπόθεση «Αυτοψία» και εξεύρεση λύσης. Αυτά, μέχρι εκεί όμως που μπορούσε να φτάσει η δική τους αρμοδιότητα… Από κει και πέρα όμως, ήρθε η «αγκύλωση» από την πλευρά των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών και το θέμα «κολλάει» και καθυστερεί, κάτι που ίσως να δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στην περιοχή. Οι παραπάνω κύριοι της Αυτοδιοίκησης, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής που αγωνιούν, πιστεύουν ότι σύντομα θα ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος» και θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι έρευνες. Μακάρι να είναι έτσι και να μην έχουμε άλλη καθυστέρηση που μπορεί να αποβεί μοιραία…

Ντίνα Νικολάκου: Δεν πρόκειται να δεχθούμε τα «στρατόπεδα»

Την ώρα που η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου-Παπακωνσταντίνου είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ίδρυση «στρατοπέδου» μεταναστών στα διοικητικά όρια του δήμου της, στην περιοχή Νεάπολη, δήμαρχοι-πρόεδροι ΠΕΔ και περιφερειάρχες, με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr δε φαίνονται διατεθειμένοι να δεχθούν τη δημιουργία 30 ανάλογων κέντρων*** αμαχητί.
*** όπως δήλωσε ο υπουργός θα γίνουν κέντρα πρώτης υποδοχής λαθρομεταναστών , στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Περιφέρεια Κρήτης .
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει με το μεταναστευτικό, αλλά από εκεί και πέρα είμαστε απολύτως αντίθετοι στη λογική των οριζόντιων αποφάσεων, και δε θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί κανένα τέτοιο κέντρο», δήλωσε, μιλώντας στην ιστοσελίδα η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η οποία εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στη συνάντηση με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (λείπει σε ταξίδι στη Ρωσία για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου).
«Δεν προκύπτει από πουθενά γιατί πρέπει να γίνουν τρία κέντρα λαθρομεταναστών σε κάθε περιφέρεια, και εν πάσει περιπτώσει δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Πολιτεία για τις πράξεις της, διότι στην τελική άλλα θα κάνει, όπως έπραξε και με τις αρμοδιότητες της Υγείας (σ.σ.: έδινε της ΔΥΠε ο «Καλλικράτης» στις περιφέρειας, αλλά με νόμο η κυβέρνηση τις «επέστρεψε» στην κεντρική διοίκηση).
«Άλλωστε», καταλήγει, «δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιες λύσεις-εξπρές από μια κυβέρνηση που έχει διάρκεια "ζωής" 20 ημερών, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει διάλογος και με τους αιρετούς και με τις τοπικές κοινωνίες, και τη στιγμή που δεν υπάρχει σχεδιασμός και μελέτες».

Σταματούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη, προεκλογικά, εποχικού προσωπικού, που είχαν ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι  -μετά την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας - οι διαδικασίες για την πρόσληψη, προεκλογικά, εποχικού προσωπικού, που είχαν ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ, σταματούν. 
Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται σταθερά προσανατολισμένη στον περιορισμό του σπάταλου κράτους. Και αυτό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που- όπως επισημαίνουν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις».

Νίκος Νικολόπουλος: Οι Ευρωπαϊκοί Πόροι αποτελούν κρίσιμο μέγεθος για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας, την τόνωση της Ανάπτυξης και την ανάσχεση της ανεργίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ευρωπαϊκοί Πόροι αποτελούν κρίσιμο μέγεθος για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας, την τόνωση της Ανάπτυξης και την ανάσχεση της ανεργίας.
Γι΄ αυτό, η απορρόφησή τους και κυρίως η αποδοτική και αποτελεσματική αξιοποίησή τους πρέπει να είναι σε υψηλή προτεραιότητα.
Δυστυχώς, όμως, η εικόνα που πήραμε σήμερα για τη πορεία των προγραμμάτων είναι απογοητευτική.
Οι ρυθμοί απορρόφησης εξακολουθούν να παραμένουν χαμηλοί, ενώ προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί το Καλοκαίρι του 2009 δεν έχουν ακόμη αρχίσει να υλοποιούνται.
Από την άλλη μεριά, το παλιό επικοινωνιακό «κόλπο» των συνεχών εξαγγελιών για προγράμματα, δράσεις, ωφελούμενους, καλά κρατεί!! Για πολλοστή φορά, πριν λίγες ημέρες, ο Υπουργός Εργασίας ανήγγειλε ένα μεγάλο αριθμό δράσεων που θα προκηρυχθούν τον επόμενο μήνα!
Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε να στηθεί ένα προεκλογικό πανηγύρι εξαγγελιών, παροχών, υποσχέσεων και προκηρύξεων που θα ευνοούν συγκεκριμένους ημέτερους.
 Το εμπόριο ελπίδων με θέματα τους άνεργους πρέπει να πάρει τέλος.
Οι αναξιοποίητοι πόροι πρέπει να απορροφηθούν με νέο σχεδιασμό και με κριτήρια που αντιστοιχούν στις απαιτήσεις της κρίσης που βιώνει η Ελληνική Αγορά Εργασίας. Οι πόροι πρέπει να φτάνουν στους ωφελούμενους ανέργους, στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία.
Αυτό είναι έργο της νέας Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές.
Είναι έργο επείγον, σημαντικό και κρίσιμο για την ανάσχεση της ανεργίας και την τόνωση της Οικονομίας.
Σήμερα, δεν υπάρχει χώρος για προεκλογικά παιχνίδια παροχών και εντυπώσεων». 

Με 7,7 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα πολιτικά κόμματα

Για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, την ώρα που ο κόσμος πεινάει!
Με 7.720.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί, σύμφωνα με την απόφαση, στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α' τρίμηνο του 2012.

Το ποσό κατανέμεται ως εξής:
ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ,
ΝΔ 2.429.469,
ΚΚΕ 746.737,
ΛΑΟΣ 622.748,
ΣΥΡΙΖΑ 556.005,
Οικολόγοι Πράσινοι 257.333.

newsbeast.gr

Ρωσικός δορυφόρος κατέπεσε στη Γη μετά από 43 χρόνια

Θραύσματα έπεσαν κυρίως στο 80,9° νότιο γεωγραφικό πλάτος και στο 5,6 δυτικό γεωγραφικό μήκος, είπε ο εκπρόσωπος.
Ο πρώτος σοβιετικός δορυφόρος μετεωρολογικών παρατηρήσεων, Meteor 1-1, κατέπεσε σήμερα στην Ανταρκτική αφότου πέρασε 43 χρόνια σε τροχιά, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας Διαστήματος, ο Αλεξέι Ζολοτούχιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
"Ο διαστημικός δορυφόρος Meteor 1-1 εισήλθε στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας στις 22:17 GMT της Δευτέρας [01:17 την Τρίτη ώρα Ελλάδας] και κατέπεσε στο έδαφος της Ανταρκτικής, κοντά στην Γη της Βασίλισσας Μοντ, είπε ο κ. Ζολοτούχιν.
Ο Meteor 1-1 ο οποίος ζύγιζε 1,2 τόνους, είχε εκτοξευτεί στις 26 Μαρτίου του 1969 από το κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ (βόρεια Ρωσία) και τέθηκε σε τροχιά σε ύψος 650 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA), ο δορυφόρος σταμάτησε να λειτουργεί το 1970.

newsit.gr

Αυτοί λεηλάτησαν το κέντρο της Αθήνας την ώρα που είχε παραδοθεί στις φλόγες!

- Με εντολή εισαγγελέα, δόθηκαν στην δημοσιότητα 26 φωτογραφίες από τις λεηλασίες σε 4 καταστηματα στο κέντρο της Αθήνας στις 12/02/2012
- Οι φωτογραφίες, απομονώθηκαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είχαν τα μαγαζιά
- Σε κάποια, αφού "ψώνισαν" ότι τους άρεσε, τους έβαλαν φωτιά
- ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ
Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την αστυνομία, είναι σοκαριστικές. Ελληνες και αλλοδαποί, μπαίνουν μέσα στα καταστήματα και τα λεληλατούν! Και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν έχουν τελειώσει το κλέψιμο, τους βάζουν και φωτιά να τα κάψουν! Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι φωτογραφίες, δόθηκαν στην δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή. Στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πράξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Κατηγορούνται, κατά περίσταση, για κλοπή, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για εμπρησμό, για διατάραξη κοινής ειρήνης, καθώς και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
Το βράδυ της Κυριακής (12-2-2012), κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι εικονιζόμενοι μπήκαν στα καταστήματα και πήραν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους!
Πρόκειται για τα εξής καταστήματα:

Ανταλλακτήριο Συναλλάγματος στην πλατεία Ομονοίας, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και πήραν χρήματα και μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πώλησης Αθλητικών Ειδών στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου. Αφού παραβίασαν τα προστατευτικά ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα και πήραν εμπορεύματα από το εσωτερικό του, ενώ πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ, και του έβαλαν φωτιά.

Πώλησης Ενδυμάτων στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν δύο ρολά ασφαλείας, έσπασαν δύο τζαμαρίες, μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα.

Πώλησης Ηλεκτρικών Ειδών στη συμβολή των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και έσπασαν την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα.
Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που λεηλάτησαν το κατάστημα και απεικονίζονται στις είκοσι έξι (26) φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ctu170@hellenicpolice.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ στο
 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=130411&catid=4 

Μείωση των επικουρικών συντάξεων αναδρομικά σε ισχύ από τον Μάϊο

Αναδρομική μείωση των επικουρικών συντάξεων από τον Ιανουάριο, σε ποσοστό 10-20% αρχίζει να παρακρατείται από το Μάιο, σε 8 δόσεις

Αναδρομική μείωση των επικουρικών συντάξεων από τον Ιανουάριο, σε ποσοστό 10-20% ανακοινώθηκε  με επείγον έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας. Με το έγγραφο, παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή του νόμου 4051/2012 «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του Ν. 4046/2012» που ισχύει από τις 29 Φεβρουαρίου.
Η παρακράτηση θα ξεκινήσει με την καταβολή της σύνταξης του Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τμηματικά, σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, προβλέπεται ποσοστιαία μείωση, από 1-1-2012, στα ποσά των μηνιαίων επικουρικών συντάξεων που καταβάλλονται από:
α) το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),
β) τους Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ),
γ) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους Τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,
δ) το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ),
ε) τους Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και
στ) τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Οι συντάξεις που καταβάλλονται από τους παραπάνω φορείς επικουρικής ασφάλισης μειώνονται από 1.1.2012 ως εξής:
- Οι συντάξεις έως 250 ευρώ κατά ποσοστό 10% στο συνολικό ποσό.
- Οι συντάξεις από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ κατά ποσοστό 15% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της μηνιαίας σύνταξης μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.
- Οι συντάξεις από 300,01 ευρώ και άνω κατά ποσοστό 20% στο συνολικό ποσό.
Από τις νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, εξαιρούνται:
-Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν. 1140/1981 και του άρθρου 30 του ν. 2084/1992.
- Ττα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.
-Οι αιμορροφιλικοί, οι μεταμοσχευόμενοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία που λαμβάνουν σύνταξη με βάση τον ν. 612/1977, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέρφια και σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες.
-Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος, οι οποίοι είχαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του ν.3232/2004, αλλά συνταξιοδοτήθηκαν σύμφωνα με άλλες διατάξεις, καθώς και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, των οποίων αποδεδειγμένα η αναπηρία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο ν. 612/1977 και στο άρθρο 42 του ν. 1140/1981, όπως αυτοί έχουν συμπληρωθεί, τροποποιηθεί και ισχύουν, επήλθε μετά τη συνταξιοδότηση τους.
Σε περίπτωση καταβολής ασφάλισης στο ίδιο πρόσωπο περισσότερων από μίας συντάξεων, οι μειώσεις υπολογίζονται σε κάθε σύνταξη χωριστά. Στις περιπτώσεις συντάξεων λόγω θανάτου, όπου δικαιούχοι είναι περισσότεροι του ενός, για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης που υπόκειται σε μείωση λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό της σύνταξης που έχει μεταβιβασθεί και το ποσό της μείωσης επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.
Τέλος, για τους συνταξιούχους που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι από 1.1.2012 στο 50% του συνολικού ποσού της μηνιαίας κύριας και επικουρικής σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, επέρχεται μείωση κατά 12% στο τμήμα του ανωτέρω ποσού (50% της συνολικής σύνταξης) που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.

eklogika.gr

Κληρώνει για εκλογές τις επόμενες μέρες

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχει διαλυθεί η Βουλή», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, αποφεύγοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει την ακριβή ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών τονίζοντας ότι, «μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, είναι μια καλή πρόβλεψη για διάλυση της Βουλής». 

«Η προεκλογική περίοδος θα είναι περίοδος εργασίας για την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καψής και πρόσθεσε ότι «βασική επιδίωξη είναι να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη νέα κυβέρνηση». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές κατά την προεκλογική περίοδο υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να προχωρήσουμε στις μνημονιακές δεσμεύσεις μας. Αναφερθείς στην ένταση που υπήρξε από την ανακοίνωση για πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καλύπτεται από τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Μάκη Βορίδη.

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έπρεπε να λειτουργήσω με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα για να αποδείξω σε όλους τους Έλληνες, Κυβέρνηση, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Πολίτες:
Α) ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  ΚΑΙ
Β) ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!
Έως και η περίφημη Νίκαια της Γαλλίας έχει.
Έψαξα στο Google Earth, μόνη μου και τα βρήκα (μπορείτε να τα βρείτε και εσείς αν βάλετε στο Google Earth πχ Calle de Zapadores 52, Valencia ή Rue de Carency 45, Bobigny). Τα παρουσίασα κατ’αποκλειστικότητα στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», γιατί δεν αντέχω να ακούω «μπούρδες», περί βουνών και ξερονήσων. Και προτείνω ότι πρώτα πρέπει να γίνει κάτι στην Αττική.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στην Ιταλία υπάρχουν 13 Κέντρα Κράτησης, στο Βέλγιο 6, στη Δανία 1, στη Γαλλία 22, στην Πορτογαλία 1, στη Ρουμανία 2, στη Σουηδία 5, στο Ηνωμένο Βασίλειο 13 και στην  Ισπανία 9 Κέντρα Κράτησης. Και στις πρωτεύουσες αλλά και στις πόλεις της Περιφέρειας».

Επισυνάπτω μία πανοραμική φωτογραφία του κέντρου κράτησης στο Bobigny της Γαλλίας.

Ντόρα Μπακογιάννη : μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Θεσσαλονίκη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία, έχει σταθερές θέσεις, μακριά από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία και σημείωσε ότι «ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν τόσα πολλά κόμματα τα οποία να διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων χωρίς να προτείνουν κανένα σχέδιο και προοπτική για το μέλλον».Επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής του πολιτικού και κομματικού συστήματος και , μείωση κατά 50% των συντάξεων των πολιτικών και μείωση κατά 50% της επιδότησης των κομμάτων.Για το θέμα της δημιουργίας χώρων υποδοχής μεταναστών, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν, αλλά ο χρόνος παραμονής των μεταναστών σε αυτούς πρέπει να είναι ελάχιστος (δύο μήνες) και στη συνέχεια να γίνεται επαναπατρισμός τους.

Λεφτά υπάρχουν μόνο για τα κόμματα και τις σπατάλες τους 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Πρόκληση για την ελληνική αποτελεί η εκταμίευση 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των κομμάτων, που αποφασίστηκε σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιαννίτση.  Την ώρα που το κράτος χρωστά σε χιλιάδες επιχειρήσεις πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ και αρνείται να επιστρέψει το ΦΠΑ, τη στιγμή που τα Ταμεία αδυνατούν να καλύψουν τις συντάξεις χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων, λεφτά υπάρχουν μόνο για τα κόμματα και τις σπατάλες τους. Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αντιλαμβάνονται τις περικοπές μόνο ως προς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και όχι ως προς τις υψηλές κρατικές επιχορηγήσεις που λαμβάνουν για τα υπερχρεωμένα κόμματά τους.Ο κ. Παπαδήμος, οφείλει να παρέμβει για να μην προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών».                              

Μεγάλος Διαγωνισμός: Κερδίστε 2 σούπερ τριήμερα στα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας!

 Δύο φανταστικές αποδράσεις αρκεί να κάνετε LIKE ΕΔΩ Το εκπληκτικό "Πλειάδων Γη" στα Τρίκαλα Κορινθίας και το μοναδικό "Κεραμαριό" στην Καρδίτσα περιμένουν τα 2 τυχερά ζευγάρια που...θα κάνουν LIKE ΕΔΩ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό, είναι να κάνετε LIKE, εκτός από τη σελίδα (Παίξε μπάλα) και στο σχετικό post του διαγωνισμού...
Πλειάδων ΓηΚεραμαριό

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Πάνος Καμμένος: Δεν διαπραγματευόμαστε την Μακεδονία, παράνομη η δράση του προξενείου στην Θράκη

Το δυνατό χαρτί του Καμμένου παραμένουν τα Εθνικά θέματα στα οποία δεν χαρίζεται και δεν στρογγυλεύει καταστάσεις εδώ και δεκαετίες.

Μακρυά από την πατριδοκαπηλεία “ατσαλάκωτων υπερπατριωτών” που το βράδυ ντύνονται “Μπεμπε Λιλή”, ο Πάνος Καμμένος μίλησε στο μαχητικό “Forza – Grecia” και έβγαλε βόμβες. 

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ..ξεκάθαρη θέση του για την παράνομη δραστηριότητα του Προξενείου στην Θράκη, την οποία δεσμεύθηκε ότι θα εξαρθρώσει την ίδια στιγμή που όλα, ΜΑ ΟΛΑ τα κόμματα και οι υποψήφιοι τους περνούν από το προξενείο για να δηλώσουν υποταγή. Ακούστε τον Καμμένο στο γήπεδο του:

ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ από geoathanas

Πηγή:http://se-blepo.blogspot.com/2012/03/blog-post_5378.html

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα συνθήματα, που εγκαινίασε ο κ. Βενιζέλος ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στην Κ.Ο. του κόμματός του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απόλυτα κατανοητό ο αρχηγός ενός κόμματος που καταρρέει να διακατέχεται από ηττοπάθεια.
Τα όσα λέει, όμως, για την επιδίωξη αυτοδυναμίας:
Αποκαλύπτουν μια σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου, γεμάτη ανειλικρίνεια, ασυνέπεια και αντιφάσεις.
Διαψεύδουν τον ισχυρισμό του ότι θα λέει την αλήθεια.
Όσα μας λέει σήμερα περί αυτοδυναμίας είναι τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που έλεγε κάποτε.
Ιδού μια γεύση της σύγκρουσης Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου:
-   “Οι «μεγάλοι συνασπισμοί» αλλοιώνουν θεμελιώδεις παραδοχές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”. (Ελευθεροτυπία, 27/05/2007).
-   “Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών”. (Έθνος, 02/07/2007).
-   “Ο πολίτης, την επομένη ημέρα θέλει να έχει μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ευθύνες και όχι μια αόριστη κατάσταση διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων και ανταλλαγών κομματικών θέσεων και πυρών” (Ράδιο Θεσσαλονίκη, 05/09/2009).
-   “Την επομένη των εκλογών οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα και διαβουλεύσεις, αλλά μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες και να δώσει ρυθμό στη χώρα” (Έθνος, 06/09/2009)».  
-   “Μία συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων αλλοιώνει τα δεδομένα ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης”. (Νίκη, 30/09/2009).
-   “Η αυτοδυναμία είναι η εγγύηση της σταθερότητας και της προγραμματικής σαφήνειας” (Τα Νέα, 01/10/2009).

Ποδηλατοβ​όλτα στη Νεμέα

Πρωτοβουλία Πολιτών


Στα πλαίσια του ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ - "ΓΥΡΟΣ ΑΗΔΟΝΙΑ 2012", που συνδιοργανώνεται για 4η χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Αηδονίων και την  Πανελλήνια Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου:
Η πρωτοβουλία μας θα συμμετάσχει σε μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα στη Νεμέα, σε μια προσπάθεια προώθησης της δυνατότητας μετακίνησης με ποδήλατο σε καθημερινή βάση, παντού.
Η ποδηλατοβόλτα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου στις 11.00π.μ., με εκκίνηση από το Δημαρχείο Νεμέας, θα διασχίσει κεντρικούς δρόμους της περιοχής και θα τερματιστεί σε μια ώρα.
Για την εκκίνηση όσων θελήσουν να συμμετάσχουν από την Κόρινθο, προγραμματίζεται δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των ποδηλάτων. Ώρα αναχώρησης από την Κόρινθο θα είναι στις 9:30 π.μ. και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου, ώστε να κανονιστεί σε συνεννόηση με τους διοργανωτές ο τρόπος μεταφοράς των ποδηλάτων στη Νεμέα.
Σας καλούμε λοιπόν να δηλώσετε τη συμμετοχή σας:

Στο e-mail της πρωτοβουλίας contact@podilatada.gr

ή τηλ.: 6936116436 (Ιωάννα) ή 6974-941108 (Βάννα)

αφήνοντας τα πλήρη στοιχεία σας για τον καλύτερο συντονισμό της δωρεάν μετάβασης.



Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα της υπόλοιπης αθλητικής διοργάνωσης του διήμερου, η οποία περιλαμβάνει:
Σάββατο 31/03/2012 Aτομική Χρονομέτρηση 14χλμ
Διαδρομή: Αηδόνια/ Αγ. Γιώργης/ Αηδόνια
Εγγραφές: 15:30 έως 16:30 κάτω πλατεία Αηδόνια / Εκκίνηση 1ου αθλ. 17:30
Στην κατηγορία OPEN έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εξής κατηγορίες:   
Παίδες (δελτίο ΕΟΠ)
Έφηβοι (δελτίο ΕΟΠ)
Άντρες (δελτίο ΕΟΠ)
Ανεξάρτητοι αθλητές με χαρτί γιατρού (αυστηρά καρδιολόγου ή παθολόγου).
Οι κάτοχοι κάρτας ΠΕΠΑ ή Master ΕΟΠ θα συμμετέχουν στις αντίστοιχες κατηγορίες που έχουν οριστεί από τη ΠΕΠΑ για τις εκδηλώσεις της (Α, Β, Γ, Δ, Θ).
Όταν δεν συμπληρώνεται μια κατηγορία, αναγκαστικά συμπτύσσονται οι κατηγορίες.
Κυριακή 01/04/2012 Αγώνας Αντοχής 85 χλμ
Τόπος: Νεμέα
Διαδρομή: Εκκίνηση Δημαρχείο Νεμέας-Νέα πλατεία Δερβενακίων- -Πετρί-Λεόντιο-Αηδόνια(Κάτω πλατεία-Ελεύθερο)-Γαλατά-Ασπρόκαμπος-Καλλιάνοι-Στυμφαλία-Καρτέρι-Λαύκα-Κάμπος Σκοτεινή-Πλατάνι-Γαλατά-Αηδόνια, τερματισμός (Πάνω πλατεία-εκκλησία Αγ.Νικολάου).
Εγγραφές: 9:00 έως 10:00 Δημαρχείο Νεμέας
Εκκίνηση: 10:30

Πάνος Μπεγλίτης γιά τα Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών : Δεν νομίζω ότι θα σκεφτόταν κάνεις ή θα διανοείτο να μεταφέρει στην Κόρινθο ένα τέτοιο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Στα Κέντρα Υποδοχής  Λαθρομεταναστών και στους σχεδιασμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  αναφέρθηκε, καλεσμένος στον  τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης: «Είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, ένα θέμα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας της χώρας και  της κοινωνικής ομαλότητας. Είναι παράλληλα όμως κι ένα  θέμα που συνδέεται με τον αναγκαίο σεβασμό  διεθνών  συμβάσεων που έχει προσυπογράψει η χώρα μας. Πρέπει να είμαστε όλοι παρά  πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση του και να μην υποκύψουμε σε όλες εκείνες τις φωνές του  φόβου και της ανασφάλειας, φωνές που  σπέρνουν την σύγκρουση για την λαθρομετανάστευση.  Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τον φόβο και την ανασφάλεια της κοινωνίας. Βλέπουμε σήμερα ακραίες συντηρητικές δυνάμεις, δυνάμεις της ακροδεξιάς, να εκμεταλλεύονται πολιτικά  αυτό το βαθύ κοινωνικό πρόβλημα.
Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την Αθήνα. Φοβάμαι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με ευθύνη και των δυο κομμάτων εξουσίας τα τελευταία χρόνια. Το αφήσαμε να διογκωθεί, στο όνομα του πολιτικού κόστους. Έχει γίνει αβίωτη η ζωή, στο μισό, τουλάχιστον, της Αθήνας.  Αυτό είναι όμως  διαφορετικό, από το να αποκεντρώσουμε τη τελευταία στιγμή, ενόψει εκλογών, αυτό το πρόβλημα χωρίς μελέτη, χωρίς συντονισμό, χωρίς προγραμματισμό και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, να το στείλουμε και να το εξάγουμε  προς την επαρχία, επειδή θέλει ο καθένας να έχει μια πολιτική ατζέντα για την παράνομη μετανάστευση.» 

Ερωτώμενος ο κ. Μπεγλίτης για το ενδεχόμενο μετατροπής του 6ου Συνταγματος Πεζικού στην Κόρινθο σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, δήλωσε τα εξής:

« Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα. Ενδεχομένως ο κόσμος  να ανησυχεί. Δεν νομίζω ότι θα σκεφτόταν κάνεις ή θα διανοείτο να μεταφέρει στην Κόρινθο, με ένα  πυκνό αστικό ιστό,  ένα τέτοιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Θα διαφωνούσα και όχι γιατί  θα είχε πολιτικό κόστος. Θα διαφωνούσα γιατί γίνεται  έτσι εσπευσμένα με έναν  τρόπο πρόχειρο. Δεν έχει συζητηθεί με  τις τοπικές κοινωνίες, δεν υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός. Γιατί η επιλογή της μιας ή της άλλης περιφέρειας; Τι εξυπηρετεί;  Πρέπει να δούμε συνολικότερα το πρόβλημα. Από  την εμπειρία μου, ως Υπουργός Άμυνας, θα ήθελα  να σας πω ότι  θα πρέπει να ξαναδούμε την φύλαξη των συνόρων.»

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Δελτίο Τύπου για "κέντρα υποδοχής λαθρομεταν​αστών"

Κανένα κέντρο υποδοχής – Καμία ανοχή στην παρανομία

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Προεκλογικά παραμύθια τα «νέα μέτρα Χρυσοχοΐδη». Θα έχουν την ίδια τύχη με τον «φράχτη του Έβρου» που υποσχόταν ο Παπουτσής  - Κανένα «κέντρο υποδοχής» δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Οι μνημονιακοί υπουργοί κάνουν λόγο για τον περιορισμό λίγων χιλιάδων αλλοδαπών, τη στιγμή που ο συνολικός τους αριθμός στη χώρα ξεπερνά κατά πολύ τα 2 εκατομμύρια. Την στιγμή που τα σύνορά μας στον Έβρο είναι σουρωτήρι και καθημερινά εισβάλουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι περισσότεροι από 300 λαθρομετανάστες.
Η λύση των τεράστιων και αλληλένδετων προβλημάτων της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας απαιτεί άμεσες και ριζικές ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα:
- Λήψη άμεσων κατασταλτικών μέτρων για τη διαφύλαξη των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο και μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή
- Καταγγελία της συνθήκης της Οττάβα και εκ νέου διασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού
- Ειδικός σχεδιασμός αστυνομικών επιχειρήσεων για τη σύλληψη και την επαναπροώθηση όσων ξένων έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα
-  Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί παράνομος αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του δημοσίου
Σκοπός τους δεν είναι να σταματήσουν τη λαθρομετανάστευση, αλλά την Χρυσή Αυγή
Δε θυμήθηκαν απότομα τη λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας τα ανδρείκελα του μνημονίου. Τέσσερις υπουργοί της συγκυβέρνησης συσκέπτονταν χθες επί ώρες για το πώς θα περιοριστεί η ραγδαία άνοδος του Εθνικιστικού Κινήματος. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει άριστα ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Γνωρίζει επίσης ότι η Χρυσή Αυγή ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που χρόνια τώρα αγωνίστηκε σκληρά για την καταπολέμηση της τεράστιας εθνικής πληγής της λαθρομετανάστευσης.
Ραντεβού στις κάλπες λοιπόν και από εκεί και πέρα θα μιλάμε με άλλους όρους με όλους όσους ευθύνονται για την παρακμή της Πατρίδας μας…

Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
              
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν επιδοτούνται από τα κρατικά ταμεία.
Ο αγώνας μας γίνεται κινηματικά και μόνο με τις δικές μας δυνάμεις. 
Η οικονομική στήριξη φίλων που μας ακολουθούν με πίστη και εμπιστοσύνη, επιτρέπεται από νόμους και Σύνταγμα και εννοούμε ΜΟΝΟ αυτή τη διαδικασία να ακολουθήσουμε. 
Τίποτα κάτω από το τραπέζι, τίποτα σε βαλιτσάκια, τίποτα σε πακετάκια και όλα με την απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 
Τις εισφορές και το εξοδολόγιο θα ελέγχει εξαμελής Επιτροπή (τρία μέλη από τη Διοικούσα Επιτροπή του Κινήματος και τρία με κλήρωση από τα συνιδρυτικά μέλη). 
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διευκρινίζουν ότι μετά τις εκλογές, από την κρατική επιχορήγηση που θα τους δοθεί, θα βρουν τον διαδικαστικό τρόπο να επιστρέψουν τα χρήματα σε όσους το επιθυμούν, από εκείνους που, ενδεχομένως και από το υστέρημά τους, βοηθήσουν τώρα την κοινή μας προσπάθεια. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα αυτά, αφαιρουμένων των τραπεζικών παρακρατήσεων στη πρωτογενή κατάθεσή τους υπέρ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα δοθούν σε κοινωφελείς σκοπούς. 
Η οικονομική στήριξη μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: 
1.Κουπόνια
Τα κουπόνια που εκτυπώθηκαν είναι των:
2 ευρώ              
5 ευρώ              
10 ευρώ             
50 ευρώ             
500 ευρώ               
 Η διάθεσή τους γίνεται καθημερινά 10:00 20:00 από τα κεντρικά γραφεία του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
(Λ.Συγγρού 196 - Χαροκόπου 2 - Αθήνα)
 Υπεύθυνες οι κυρίες Έλενα Κουμπάνη και Χρύσα Πετροπούλου.

2.Κατάθεση μέχρι του ποσού των 100 ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα
αριθμός λογαριασμού:                               054/480008-76
αριθμός λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ:   GR17 0110 0540 0000 8000 876
BIC/SWIFT:                                                  ETHNGRAA

 3.Με πιστωτική κάρτα ή Paypal
 
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr