Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

11888 Δημοσιεύσεις


11888 Δημοσιεύσεις για το 2013

Τ'ι είπατε: α τιποτα!
τυχαίο δεν νομίζω


Δυο πρωτοχρονιάτικες Θ. Λειτουργίες στον Απόστολο Παύλο Κορίνθου και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου στον Άγιο Ιωάννη Δερβενίου

Από τη Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται προς τους Χριστιανούς  ότι κι᾿ εφέτος την Πρωτοχρονιά θα τελεσθούν δυο Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Έτσι το βράδυ της Τρίτης 31ης Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20.30 μ. μ. θα τελεσθεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Στη συνέχεια θα τελεσθεί ο Όρθρος και ακολούθως η Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία και η κοπή της Αγιοβασιλειάτικης πίττας και η οποία θα τελειώσει περί την 1.30 πρωϊνή.
Στις ανωτέρω Ι. Ακολουθίες θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.
Το πρωί της Τρίτης της 1ης Ιανουαρίου 2014 και από ώρας 7.00 π. μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και στην συνέχεια μετά την Δεύτερη Θ. Λειτουργία και περί την 10.30’ πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2014, στην οποία κατά την παράδοση θα παραστούν και οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεώς μας.
Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν στις Λειτουργικές αυτές Συνάξεις, στηρίζοντας με τις προσευχές τους και την αγάπη τους την ελπίδα για ανάκαμψη του Τόπου από τα πνευματικά, ηθικά και οικονομικά προβλήματα που τον μαστίζουν.
Επίσης από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό εορτολόγιο την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος. Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που κατά την παράδοση συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος. Έτσι για να τιμηθεί κι᾿ εφέτος ο Άγιος, χθες Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ετελέσθει από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και από πλειάδα ιερέων,η πρώτη Θ. Λειτουργία του, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.
Επίσης γίνεται γνωστό ότι δεύτερη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεσθεί, την  Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και από πλειάδα ιερέων.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.
Παρακαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί όπως παρευρεθούν και συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου ώστε να τιμήσουν τους  Αγίους που εορτάζουν αλλά και να αγιασθούν προσωπικά».

Ο Θανάσης Παπαχρηστόπουλος προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/BlogPost/parapolitikablog/%CE%A0.%CE%9A%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A3_%CE%98.%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.png

Ο  Ξυλοκαστρίτης γιατρός Θ. Παπαχριστόπουλος προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Από το γραφείο Τύπου ανακοινώθηκε η προσχώρηση στους ΑΝ.ΕΛ. του γιατρού Θανάση Παπαχριστόπουλου, αντιπροέδρου των «Γιατρών της Ειρήνης» και τέως υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στην Κορινθία.

Θρήνος για τον 30χρονο κυνηγό στη Φθιώτιδα - Τον πυροβόλησε άλλος κυνηγός... τον πέρασε γιά αγριογούρουνο !

Φθιώτιδα: Κυνηγός βρέθηκε πυροβολημένος σε χαράδρα
 Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα "τριτώσει" το κακό και μάλιστα μέσα στην καρδιά των εορτών, κλείνοντας και άλλα σπίτια. Δευτερόλεπτα αν είχε καθυστερήσει να πατήσει τη σκανδάλη ο 41χρονος κυνηγός, θα είχε προλάβει το κακό.
"Γιατί θεέ μου γιατί..." έλεγε και ξανάλεγε ο κυνηγός που πυροβόλησε, σύμφωνα με το LamiaReport,
ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς όταν κατάλαβε ότι πυροβόλησε άνθρωπο και όχι το αγριογούρουνο στο οποίο είχε στήσει καρτέρι μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας.


Πως έγινε το κακό

Κι άλλο ατύχημα στο σκι! Τραυματίστηκε η πριγκίπισσα της Σουηδίας

Κι άλλο ατύχημα στο σκι! Τραυματίστηκε η πριγκίπισσα της Σουηδίας
Η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας, πριγκίπισσα Βικτωρία, τραυματίστηκε ελαφρά κάνοντας σκι στις ιταλικές Άλπεις, όμως μετέδωσαν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η 36χρονη πριγκίπισσα έφτασε την Κυριακή στην Τσερβίνια, στη βορειοδυτική Ιταλία, για να περάσει τις διακοπές της μαζί με τους γονείς της, τον βασιλιά Κάρολο Γουσταύο και τη βασίλισσα Σίλβια,τον σύζυγό της πρίγκιπα Ντάνιελ, την κόρη τους Εστέλ,  καθώς και την αδελφή της, πριγκίπισσα Μάντλεν.

Η πριγκίπισσα έπεσε κάνοντας σκι και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ελικόπτερο αρχικά στην Αόστη και κατόπιν στη Γενεύη. Οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί μόνο ένα διάστρεμμα και αργά το απόγευμα η πριγκίπισσα επέστρεψε στο ξενοδοχείο της για να συνεχίσει τις διακοπές της.

Θρηνεί το ποδόσφαιρο της Ουγγαρίας, “Έφυγε” στα 22 του ο ποδοσφαιριστής, Ακίμ Άνταμς!

adams
Την απώλεια του Ακίμ Άνταμς θρηνεί το ποδόσφαιρο της Ουγγαρίας, καθώς, όπως γνωστοποίησε η Φερεντσβάρος, ο αμυντικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο άφησε σήμερα την τελευταία πνοή του σε νοσοκομείο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, ο 22χρονος άσος είχε υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, όταν υπέστη έμφραγμα μετά από αγώνα, ενώ η κατάσταση της υγείας του έγινε κρίσιμη μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο εκλιπών διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης, όταν αισθάνθηκε ζαλάδα μετά τη νίκη 3-1 της Φερεντσβάρος επί της Ουίπεστ. Αγωνίστηκε την τρέχουσα σεζόν σε έξι παιχνίδια των 26 φορές πρωταθλητών Ουγγαρίας, ενώ ήταν οκτώ φορές διεθνής με το Τρίντιναντ και Τομπάγκο.
Ο Άνταμς εντάχθηκε στο δυναμικό της Φερεντσβάρος τον Αύγουστο, ενώ στο παρελθόν αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τις W Κονέξιον, Γιουνάιτεντ Πέτροτιν και Σέντραλ. Ενίσχυσε την εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών το 2007, το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών δύο χρόνια αργότερα, καθώς και στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2014.
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Τρίντιναντ και Τομπάγκο οργάνωσε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στην πατρίδα του και χιλιάδες κόσμου αγόρασαν φανελάκια με το σύνθημα «εγώ στηρίζω τον Ακίμ».

Απόπειρα ληστείας με καλάσνικοφ σε κατάστημα παιχνιδιών στην Πάτρα

police
Απόπειρα ένοπλης ληστείας σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών, στην Πάτρα, που ήταν γεμάτο κόσμο.
Συγκεκριμένα, δυο άτομα που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κρατούσαν καλάσνικοφ, μπήκαν στο κατάστημα αναζητώντας τα χρήματα που προορίζονταν για τη χρηματαποστολή. Ωστόσο λόγω του πανικού που δημιουργήθηκε, διέφυγαν χωρίς να πάρουν χρήματα.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στόχος ήταν το πολυκατάστημα Jumbo το οποίο αυτές τις ημέρες έχει μεγάλη κίνηση και πολλές εισπράξεις.
Ανθρωποκυνηγητό εχει εξαπολύσει η αστυνομία.

Το μήνυμα της οικογένειας του Σουμάχερ

minima
Να ευχαριστήσει τους γιατρούς και τον κόσμο για την συμπαράστασή τους θέλησε η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, που παράλληλα ζήτησε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά της 
 Ο Σουμάχερ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, παραμένοντας σε κώμα μετά το χτύπημα στο κεφάλι την ώρα, που έκανε την Κυριακή (29/12) σκι στις Αλπεις.

Από το πλευρό του δεν έχουν λείψει ούτε λεπτό τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία θέλησαν να μεταφέρουν το μήνυμά τους μέσω του μάνατζερ του 44χρονου πρώην πιλότου της Formula 1.

"Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που παρέχουν στον Μίχαελ. Γνωρίζουμε πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του και έχει στείλει ευχές για ταχεία ανάρρωση.
Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, όπως και τον φίλων μας. Θα θέλαμε να τα ευχαριστήσουμε κι αυτά για τη βοήθειά τους", ανέφερε το μήνυμα.

Σκέψεις για επίδομα… αιθαλομίχλης

aithalomixli
Τα νέα κίνητρα προς τους καταναλωτές για τον περιορισμό του φαινομένου της αιθαλομίχλης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις να δοθεί επίδομα… αιθαλομίχλης στις ευπαθείς ομάδες, με το κόστος να καλύπτεται από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Α. Σαμαρά : "Τελείωσαν τα δύσκολα.Το 2014 θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο"

Τα χειρότερα πέρασαν τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.
Όπως τόνισε ο κ Σαμαράς «το 2013 ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα, όμως αφήσαμε τα χειρότερα πίσω μας και τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά από το εξωτερικό».
Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Καταφέραμε εδώ για πρώτη φορά αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα, αυτό που λένε πρωτογενές πλεόνασμα. Κάναμε και το δεύτερο μεγάλο βήμα, βάλαμε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Μετά από έξι ατελείωτα οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης και προσδοκίες ταχύτερης ανάπτυξης.
Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το θεμέλιο της ελπιδας μας. Το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία, τους επόμενους μήνες, στους πιο αδύναμους και τους πιο αδικημένους, όπως έχουμε υποσχεθεί.
Η ανάκαμψη θα βάλει τέλος στην αγωνία. Χθες υπογράφηκε η πρώτη κλαδική σύμβαση εδώ και τέσσερα χρόνια που προβλέπει αύξηση αποδοχών. Η αντιστροφή του κλίματος άρχισε. Το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα.
Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς ανάγκη δανεισμού και χωρίς νέα μνημόνια. Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και οι δανειστές τις δικές τους. Το 2014 θα κάνουμε και το αποφασιστικό βήμα να βγούμε από το Μνημόνιο».
Tο μήνυμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Με τη νέα χρονιά θέλω να απευθυνθώ σε όλους σας προσωπικά, να σας ευχηθώ και να σας ευχαριστήσω.

Ξέρω ότι ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα.
Όμως, αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό…
Κι ακόμα, αποφύγαμε τα χειρότερα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό…
Τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ’ έξω για να επιβιώσουμε.
Καταφέραμε για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα: να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας. Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε…

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το 2013 τελειώνει, το 2014 αρχίζει και στον ΣΥΡΙΖΑ το ατέρμονο δίλλημα ευρώ ή δραχμή παραμένει άλυτο».



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τόλιου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τόλιος, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει την Ευρωζώνη “κουρέλι” και καθιστά σαφές ότι το κόμμα του επιδιώκει με κάθε μέσο και τρόπο, έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Το 2013 τελειώνει, το 2014 αρχίζει και στον ΣΥΡΙΖΑ το ατέρμονο δίλλημα ευρώ ή δραχμή παραμένει άλυτο».

Το Πρώτο Bourlesque της χρονιάς με Πάνο Μουζουράκη, Θανάση Αλευρά και... Λάκη Παπαδόπουλο!




                                                       Το κέφι συνεχίζεται και το 2014!

Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Θανάσης Αλευράς με βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες θεατές τους και με την καθοδήγηση της Ελένης Γκασούκα σας παρουσιάζουν ενα μουσικό υπερθέαμαBurlesque”.

Εμφάνιση burlesque_by_Loukas_Ziaras01 copy.jpg


Μία αισθητική επανάσταση ενάντια στην υστερία των Καμπαρέ που σαρώνουν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Με τη βοήθεια μίας ομάδας ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών – καταστροφών κι ενός καλεσμένου έκπληξη, κάθε Παρασκευή παίρνουν τη ζωή σας στα χέρια τους και την απογειώνουν. Γιατί μόνο αυτοί ξέρουν πώς να την χειριστούν! Γιατί μόνο αυτοί αντιλαμβάνονται ότι η ζωή σας δεν είναι πια για γέλια… Είναι για κλάματα...
Kαλεσμένος στο πρώτο burlesque της χρονιάς… ο Λάκης Παπαδόπουλος!

Πέτρος Τατούλης: «Απόλυτη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας κατά της οικίας του Γερμανού Πρέσβη»



Την απόλυτη καταδίκη του για την τρομοκρατική ενέργεια κατά της οικίας του Γερμανού Πρέσβη εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε επιστολή του προς τον κ. Dold, όπως και τη στήριξή του για την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων του. 
«Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία, όπως η Ελλάδα, οι πράξεις βίας δεν έχουν απολύτως καμία θέση και για το λόγο αυτό η Ελληνική κοινωνία ανέκαθεν τις απέρριπτε συλλήβδην. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα παραμένει μια απόλυτα ασφαλής και φιλόξενη χώρα για όλους» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τατούλης και προσθέτει «Κανένας μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να ενσπείρει το «φόβο», γιατί οι αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων είναι βαθιά ριζωμένες στην Ελληνική κοινωνία». 
Εξήρε, τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη στάση του κ. Πρέσβη απέναντι σε αυτή την ενέργεια και τόνισε ότι η Ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΥΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα για τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Και η υποκρισία έχει τα όριά της!  Ας ρωτήσει ο κ. Δρίτσας το γραφείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσουν σε ποιες νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον όλοι οι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και του κ. Κάντα.
Επίσης ας ρωτήσει το ίδιο γραφείο για να μάθει ποιοι παρουσίαζαν το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, εξυμνώντας το έργο του...».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για όλα τα θέματα που σχετίζονται με συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου, τις απαντήσεις τις έχει πλέον ο κ. Τσίπρας.
Ας τον ρωτήσει».