Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Αιτία πολέμου» η υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου – ανοιχτή επιστολή του ΤΕΕ προς τους βουλευτές μηχανικούς

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/950873/638/399/0x0000000000dc0da4/2/o-neos-proedros-tou-tee-giorgos-stasinos.jpgΕπιστολή προς τους βουλευτές μηχανικούς απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση.

Στην ανοιχτή επιστολή που εστάλη σήμερα, ύστερα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, προς όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου που είναι μηχανικοί, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πιθανή υπερψήφιση αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους εκατό χιλιάδες και πλέον Μηχανικούς με την κυβέρνηση, τους «Θεσμούς» αλλά και με όσους Βουλευτές το υπερψηφίσουν.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εμπιστευόμαστε και αξιοποιούμε τις σταθερές δομές αλληλεγγύης στης χώρα» - Μεγάλο ευχαριστώ στους Πελοποννήσιους για την ανιδιοτελή προσφορά τους




«Με πλήρη συνείδηση επιλέξαμε τη δομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη διανομή του υλικού, γιατί είναι εδραία η πίστη μας ότι η χώρα διαθέτει σταθερές δομές για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τελετή παράδοσης του ανθρωπιστικού υλικού για τους πρόσφυγες που συγκεντρώθηκε με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινού την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - EFENPRESS-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

***SUSPECT*** Club Hotel Casino Loutraki - Πασχαλινές Ευχές - Easter Wishes

CHCL-red.png
Ioannis Vrachatis
Corporate Communications & Public Relations Manager
Club Hotel Loutraki S.A.
11 Voukourestiou Str.
GR-106-71
Athens - Greece

Tel: +30 (210) 36.25.966
Fax: +30 (210) 36.25.830

CHCL_logo-Gold

AΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΙΩΝΗ


Η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική επιτροπή του κόμματος


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, όπως αυτή προέκυψε από το 10ο Τακτικό μας Συνέδριο.

Κατά γενική ομολογία το Συνέδριό μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Σηματοδότησε μια νέα αφετηρία για την παράταξή μας.

Ύστερα από συστηματικό και δημοκρατικό διάλογο ψηφίσαμε το νέο καταστατικό του Κόμματος. Καθιερώσαμε καινοτόμες ρυθμίσεις.

Επιβάλαμε θητεία στον Πρόεδρο του κόμματος.  Ενισχύσαμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.  Συρρικνώσαμε τα όργανά μας ώστε να είναι πιο λειτουργικά.

Αποδείξαμε έμπρακτα ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της δημιουργικής ανανέωσης. Ταυτόχρονα, όμως, διατρανώνουμε και την ενότητα της παράταξης.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ. ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ


Ο Δήμαρχος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Ηλίας Ανδρικόπουλος,σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης




Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Ηλίας Ανδρικόπουλος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και έλαβε μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/04/2016 στις 10:00 π.μ. στο Υπουργείο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας,  ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, Γενικοί Γραμματείς, Περιφερειάρχες και Πρόεδροι ΦΟΔΣΑ.
Αντικείμενο της σύσκεψης η «Βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, από το ΕΣΠΑ 2014-2020, για την επίτευξη των στόχων των ΠΕΣΔΑ και του ΕΣΔΑ» κατόπιν του υπ. αρ. 454/14.4.2016 σχετικού εγγράφου, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελου Καπετάνιου, «Χρηματοδοτικές προτεραιότητες έργων και δράσεων Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Η ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου στον Παγκόσμιο Τελικό του Texas



Άλλη μια μεγάλη διάκριση για την εξαμελή ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, που ήρθε 4η στην Ελλάδα, στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού "F1 In Schools" (Η Φόρμουλα1 στα Σχολεία). Η ομάδα SBMT ύστερα από μήνες σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, πέρασε στην επόμενη φάση και θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει το φθινόπωρο του 2016 στο Austin του Texas.

ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι εργασίας του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στις Βρυξέλλες, μετά από την πρόσκληση της Ευρωβουλευτή κυρίας Εύας Καϊλή. Στην αποστολή συμμετείχαν οι πολύ αξιόλογοι Δήμαρχοι  Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης, Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης και Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος.
Σκοπός του  ταξιδιού ήταν η παρακολούθηση των εξελίξεων στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας στα πλαίσια του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων.
Καθοριστική ήταν η συμβολή της κ. Εύας Καϊλή και των συνεργατών της, ώστε να προκύψουν δυνατότητες δικτύωσης για την αξιοποίηση  Ευρωπαϊκών ευκαιριών. Η Ευρωβουλευτής διοργάνωσε στο γραφείο της συνάντηση εργασίας με θέμα «Η νέα λογική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» όπου αναπτύχθηκαν σημαντικά ζητήματα.
Στα περιθώρια των εκδηλώσεων έγιναν επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες και αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να προκύψουν συνεργασίες για την άντληση χρηματοδοτήσεων και τεχνογνωσίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΣΥΑΠΕ στάσεων εργασίας επί του συγκεκριμένου έργου των εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, κατά τις ημέρες και ώρες που θα προγραμματίζονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Μετ/ρων και Επικ/νιων των Περιφερειών.



Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

Αθήνα, 26/4/2016
Αριθμ. Πρωτ. 16
ΠΡΟΣ : 1. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών
                                                                           και Δικτύων
                                                                           κ. Σπίρτζη Χρήστο
                                               
                                                            2. Υπουργό Οικονομικών
                                                                κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη

                                                                       3. Υφυπουργό Υποδομών
                                                                           Μεταφορών και Δικτύων
                                                                           κ. Χρυσοβελώνη Μαρίνα

                                                                       4. Περιφερειάρχες της χώρας

                                                            5. ΕΝ.Π.Ε.

                                                                       6. Δ/νσεις Μετ/ρων Επικ/νιων
                                                                (Για άμεση ενημέρωση εξεταστών)

                                                                       7. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ


          Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ , κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω :

1. Καταγγέλλει τις Περιφερειακές Αρχές που έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν με την κυβερνητική πολιτική των αρμόδιων υπουργείων (ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. και Οικονομικών), εκδίδοντας αποφάσεις διενέργειας εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, εντός ωραρίου, επικαλούμενες έκτακτους λόγους. Οι αποφάσεις τελούν ανακόλουθα ως προς τις εκπεφρασμένες θέσεις των Περιφερειαρχών και της ΕΝ.Π.Ε.  ενάντια στην υποστελέχωση των Περιφερειών, καθώς η διενέργεια των υπόψη εξετάσεων απασχολεί τους εργαζόμενους από τα εντός ωραρίου καθήκοντά τους με αποτέλεσμα την αναπόφευκτα ελλιπή άσκησή τους. Επιπρόσθετα, επιβαρύνει τους υπαλλήλους στη μετακίνηση κατά τις περιπτώσεις που οι εξετάσεις πραγματοποιούνται εκτός της έδρας των Δ/νσεων Μετ/ρων.

2.   Οι υπόψη αποφάσεις των Περιφερειαρχών, είναι ενάντια στις θέσεις και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Με αυτές ανακόπτεται η όποια προσπάθεια για ψήφιση τροπολογίας τροποποίησης του νόμου 4354/15, που θα λύσει οριστικά το θέμα.  Κυριότερα όμως , οι αποφάσεις αυτές δρουν καταλυτικά στην κατεύθυνση της απώλειας της ειδικής αποζημίωσης των εργαζομένων, για τις εν λόγω εξετάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η ΟΣΥΑΠΕ κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας επί του συγκεκριμένου έργου των εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, κατά τις ημέρες και ώρες που θα προγραμματίζονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Μετ/ρων και Επικ/νιων των Περιφερειών.
       
Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                       ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Το Πάσχα γιορτάζεται με ξεχωριστό τρόπο σε κάθε γωνιά της χώρας και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές αναβιώνουν ήθη κι έθιμα που συνθέτουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών αλλά και προσδίδουν ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στην εορταστική αυτή περίοδο.
Το «κάψιμο του Ιούδα», η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου και η Ανάσταση σε νεκροταφεία είναι ορισμένες μόνο από τις παραδόσεις που συνεχίζονται σε πόλεις και χωριά.  

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η παρέμβαση του Χρίστου Δήμα για το νέο ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ( βίντεο)














Με αφορμή τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων. Κατά την εισήγηση του, ο κ. Δήμας επικεντρώθηκε στο σκέλος των προσδοκώμενων εσόδων από το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες – Πέντε προσλήψεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Τη σύναψη συνολικά 82 συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ενέκρινε ο υφπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Γιάννης Μπαλάφας.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφη, οι προσλήψεις θα γίνουν για εργασία διάρκειας έως οκτώ μηνών.

Υπογράφηκε η προγραμματική Σύμβαση για το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ





 Υπογράφηκε η προγραμματική Σύμβαση μεταξύ, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης του ...



Δίκτυο Αιρετός - Έξυπνες Αγορές

Ο airetos εγκαινιάζει αποκλειστικά για τους αιρετούς ένα πρωτότυπο τρόπο έξυπνων αγορών  ...

airetos.gr