Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου στον Παγκόσμιο Τελικό του Texas



Άλλη μια μεγάλη διάκριση για την εξαμελή ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, που ήρθε 4η στην Ελλάδα, στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού "F1 In Schools" (Η Φόρμουλα1 στα Σχολεία). Η ομάδα SBMT ύστερα από μήνες σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, πέρασε στην επόμενη φάση και θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει το φθινόπωρο του 2016 στο Austin του Texas.

            Στο F1 in Schools οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους F1 μοντέλα αυτοκινήτων, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula 1. 
Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών F1 μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών).
Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται εδώ και 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τις Κυβερνήσεις αρκετών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας, ΗΠΑ, ΗΑΕ, Κύπρου.
            Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του ΓΕΛ Λυκείου Ξυλοκάστρου για την προσήλωση, τη μεθοδικότητα, το ψυχικό σθένος με το οποίο εργάστηκαν για να πετύχουν το στόχο τους. Η διάκριση τους αυτή, γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια όλο τον τόπο, καθώς οι μαθητές μας όχι μόνο ασχολούνται με μια ιδιαίτερα απαιτητική δραστηριότητα, αλλά και για το γεγονός ότι τα καταφέρνουν περίφημα αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.
Ευχόμαστε στους μαθητές να συνεχίσουν να ασχολούνται με την ίδια αγάπη, θέληση και επιμονή ώστε να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Εμείς, από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια τους. Τέλος δεσμευόμαστε ότι θα εξασφαλίσουμε την μετάβαση και την παραμονή των μαθητών και των συνοδών τους στο Τέξας.



Γραφείο Τύπου
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης