Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι εργασίας του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στις Βρυξέλλες, μετά από την πρόσκληση της Ευρωβουλευτή κυρίας Εύας Καϊλή. Στην αποστολή συμμετείχαν οι πολύ αξιόλογοι Δήμαρχοι  Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης, Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης και Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος.
Σκοπός του  ταξιδιού ήταν η παρακολούθηση των εξελίξεων στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας στα πλαίσια του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων.
Καθοριστική ήταν η συμβολή της κ. Εύας Καϊλή και των συνεργατών της, ώστε να προκύψουν δυνατότητες δικτύωσης για την αξιοποίηση  Ευρωπαϊκών ευκαιριών. Η Ευρωβουλευτής διοργάνωσε στο γραφείο της συνάντηση εργασίας με θέμα «Η νέα λογική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» όπου αναπτύχθηκαν σημαντικά ζητήματα.
Στα περιθώρια των εκδηλώσεων έγιναν επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες και αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να προκύψουν συνεργασίες για την άντληση χρηματοδοτήσεων και τεχνογνωσίας.