Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Τα δρομολόγια του τρένου Αθήνα - Κιάτο - Λυγια - Αιγιο

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών
Αθηνα  - Κιατο -   Λυγιά - Αίγιο
4.59         6:00       6:24     5:55
9:51         10:54    11:28    11:58
14:51       15:54    16:27    16:55

Αιγιο - Λυγια - Λυκοπορια - Ξυλοκαστρο - Κιατο - Αθηνα
9:57      10:27       10:32          10:40          10:51     12:16
14:57    15:27        15:32          15:40          15:51     17.16

Νέα εποχή για τον Σιδηρόδρομο: Σήμερα , μετά από μια δεκαετία "σφυριξε" και πάλι στη Δυτική Κορινθία και την Αιγιαλεία



Έπρεπε να περάσουν εννιά ολόκληρα χρόνια, δεκάδες έργα με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσει η Αχαία να ξαναδεί υπεραστικό τρένο. Σήμερα το πρωί στις 6:55 το πράσινο Rail Bus που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά στις 4:38 έφτασε στον νέο τερματικό σταθμό της γραμμής, το Αίγιο, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο και σε αυτή την περιοχή της χώρας μας. Λίγο αργότερα, στις 7:38 ξεκίνησε αντίστοιχα το πρώτο ιστορικό δρομολόγιο από το Αίγιο με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Η γραμμή Πειραιάς-Αθήνα-Κιάτο-Αίγιο αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές της χωράς και διεκδικεί και πάλι μερίδιο αγοράς. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί προοδευτικά μέχρι να εξοικειωθούν  οι επιβάτες και πάλι με το μέσο. Ως μεγάλο πλεονέκτημα του ο σιδηρόδρομος έχει την άμεση σύνδεση του δρομολογίου με τις κυριότερες συγκοινωνιακές πύλες της πρωτεύουσας, δηλαδή τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Μετρό, το Λιμάνι του Πειραιά αλλά και το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Πως διεξάγονται τα δρομολόγια

Στα συνολικά 71χλμ  3 Σταθμοί (Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου) και 6 Στάσεις (Διμηνιού, Λυκοποριάς, Λυγιάς ( Δερβένι) , Πλατάνου, Διακοπτού και Ελίκης), ενώ συνδέεται με τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων στο Διακοπτό. Προς το παρόν, η νέα διπλή γραμμή δεν διαθέτει

Εβδομαδιαίες Προτάσεις - Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ













ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 22/6 ΕΩΣ 28/6 2020





ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΖΟΝ


Το Σάββατο 20 Ιουνίου η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης συμμετείχαν στην εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των τοπικών τμημάτων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στις Περιφερειακές Ενότητες που περικλείονται από τον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΟΖΟΝ, στο Δημοτικό Θέατρο στην Κόρινθο.

Ο σκοπός του πρωτοκόλλου είναι η προστασία των παράκτιων περιοχών στον Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό́ κόλπο.

Στο χαιρετισμό́ τους αμφότεροι, στη διαπίστωση πως οι δράσεις και της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΟΖΟΝ αλλά και της εθελοντικής Ένωσης Αστυνομικών είναι ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα τους συνεχάρησαν και τοποθετήθηκαν σε κάποιες επισημάνσεις περιβαλλοντικών θεμάτων όπου προέκυψαν.

Τέλος, ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντας για την εθελοντική́ προσφορά́ και τη συνεχή προσπάθεια στην καθαριότητα των ακτών της Πελοποννήσου με άριστα αποτελέσματα.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια όπως και σε όλες τις ενέργειες που προφυλάσσουν το φυσικό́ μας πλούτο και το περιβάλλον.

Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού
Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ΠΝΠ είναι καλές μόνο όταν κλείνει τις τράπεζες!



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι ψηφοφορίες επί των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με τα πολύ σημαντικά μέτρα που η κυβέρνηση έριξε στη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης κορωνοϊού, θα μείνουν στην Ιστορία ως τα πιο μυστικά κείμενα της ζώσας μνήμης. Συνέβη στις παλιότερες ψηφοφορίες εν μέσω πανδημίας, συνέβη και κατά την ψηφοφορία των δύο τελευταίων ΠΝΠ. Η αντιπολίτευση ψήφισε «Όχι», αλλά η εντύπωση παραμένει η ίδια: Ότι τάχα η αντιπολίτευση στηρίζει και ψηφίζει όλα τα ευεργετικά μέτρα.

Eυχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Νεμέας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


  

dimos nemeas

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Νεμέα : 22-6-2020                   ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                            Αρ. Πρωτ.: 2691      
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Ευχαριστήρια επιστολή


    κ .  Υπουργέ,

οφείλω να σας ευχαριστήσω για την κατανόηση που δείξατε στα προβλήματα της περιοχής μας και την άμεση παρέμβαση σας.

Ήδη το Α.Τ. Νεμέας παρέλαβε ένα όχημα 4 * 4 που θα μας χρησιμεύσει στην πρόληψη και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών στον ημιορεινό  και ορεινό όγκο της χωρικής ενότητας του Δήμου Νεμέας και όχι μόνο.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν για τη γρήγορη ανταπόκριση και ξέρουμε πως θα είστε αρωγός σε οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει στην περιοχή μας.



Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

                                              ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ